TomTom – mi lehet a baj?

Kezdőlap Fórumok TomTom TomTom – mi lehet a baj?

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 37
  • Szerző
    Bejegyzés
    Felhasználó

Sziasztok,

Most vettem egy Tomtom xxl típusú gpst…Feltelepítettem minden dolgot a gépemre, amire szükség volt tomtom HOME 2, regisztráltam stb. Felcsatlakoztattam töltőre, hagytam tölteni 2 órán át, majd levettem róla. Bekapcsoltam, jelentkezett is a logo, adta a hangot, de amióta bekapcsoltam ebben az állapotban is maradt. Nem kellene bemérnie a helyszínt, ahol tartózkodom? Mert semmire nem reagál…Segítsetek ötletekkel…köszönöm

Adminisztrátor

@ ekcemano Szia. De igen, ha a logonál megáll akkor hibás a készülék/szoftver. Amennyiben újraindítás után is így marad, fáradj vissza vele az üzletbe ahol vetted, és kérj egy működő példányt.

Felhasználó

Köszönöm szépen. Ami a vicces, hogy ez már a második készülékem, ugyanis egyszer már visszavittem kicseréltetni… Remélem most a pénzt visszaadják és nézhetek egy újat. Amúgy a Extreme Digital (mammut) boltban vettem, le volt árazva. Nem ajánlom senkinek…

Felhasználó

Visszavittem 3 napon belül, erre közölték,h az én hibám,mert h EVIDENSNEK kéne lennie a mindennapi ember számára, hogy BIZTONSÁGI mentést kell csinálni minden GPS frissítése után… (a beüzemelés nem gondolom, hogy frissítésnek számít..) szóval most beküldtem szervízbe, több hétig fog tartani…se pénz nem adnak, se cserélni nem cserélik, csak ha a tomtom szervíz azt mondja…..

ebben az extreme digitalban ne vásároljatok, mert egy rakás…..

Felhasználó

sziasztok!

Nekem van egy tomtom one 3rd edition navim. Amikor frissitettem akkor kiirt hibauzenetet, majd probaltam ujbol es megint kiirta ugyan azt. Majd be akartam kapcsolna es villogott az a szep piros x. Írtam a cegnek ok azt mondtak szamla eleneben kuldenek egy uj szoftvert. De sajnos regi tipus mar nincsen meg. Erre en kaptam hozza egy szoftver es azt felttem nem mukodott. Majd megint leformasztam most meg mar nem engedi hogy feltegyek barmilyen progit ra. Meg az alapot se tudja ratenni a tomtom home progi. Mit tudok vele csinalni. surgos lenne koszonom

Felhasználó

ennek a témának valahogy semmi helye egy tomtom-os topicban, különben is warez, mert ha gyári lenne az Alcor-on a primo, akkor működne is!

Adminisztrátor

Mindenkit megkérek ebbe a topicba csak a TomTom készülékeket érintő témában írjatok!!

Felhasználó

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni:
    Kaptam egy használt XL 330-as készüléket, nem működő állapotban.
    Az “előéletéről” nincs információm.
    (TOMTOM készüléket még soha nem használtam, csak némi iGO-s használati tapasztalatom van.)

A gyári oldal leírásai alapján, letöltve a HOME2 szoftvert, az be tudta azonosítani a készüléket.
    A szoftver frissítése sikertelen volt többszöri próbálkozásra.
    A javasolt meghajtó formázás (W7, nem gyorsformázásos módban) nagyon lassan haladt, (több óra) de végül a W7 szerint rendben lefutott.

A HOME2-vel megindult a rendszerfrissítés aminek az első lépései rendben lefutottak, de rendszer “lemezremásolása” folyamat kb. 50%-nál elakadt és sikertelen volt. (Az ismételt rendszermásolásnál is ide jutottam.)

(Most újra formázom készüléket, de ez is hasonlóan csigalassúsággal halad.)

Tudnátok-e valami tanácsot adni, mi lehet a hiba oka?
    Van-e valamilyen ötletetek a javításra?

Előre is nagyon szépen köszönöm!

Adminisztrátor

Segítséget szeretnék kérni: Kaptam egy használt XL 330-as készüléket, nem működő állapotban. Az “előéletéről” nincs információm. (TOMTOM készüléket még soha nem használtam, csak némi iGO-s használati tapasztalatom van.) A gyári oldal leírásai alapján, letöltve a HOME2 szoftvert, az be tudta azonosítani a készüléket. A szoftver frissítése sikertelen volt többszöri próbálkozásra. A javasolt meghajtó formázás (W7, nem gyorsformázásos módban) nagyon lassan haladt, (több óra) de végül a W7 szerint rendben lefutott.

A HOME2-vel megindult a rendszerfrissítés aminek az első lépései rendben lefutottak, de rendszer “lemezre másolása” folyamat kb. 50%-nál elakadt és sikertelen volt. (Az ismételt rendszermásolásnál is ide jutottam.) (Most újra formázom készüléket, de ez is hasonlóan csigalassúsággal halad.)
    Tudnátok-e valami tanácsot adni, mi lehet a hiba oka? Van-e valamilyen ötletetek a javításra?

Szia!

Így látatlanban hardver hibára tippelnék. A régi készülékek lassúak, de ennyire nem, és ha nem tudsz másolni akkor ott valami hiba van. A mentésed biztosan jó? Amikor készítetted, nem jelzett hibát?

Üdv,
    Gyurci

Adminisztrátor

…a mentés többszöri próbálkozásra is hibával végződött (amikor legelőször csatlakoztam a HOME-hoz). Nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget, hiszen tudtam, hogy hibás a rendszer, hiszen pont ezért frissítem. Valamit rosszul értelmeztem? Ez nem azt jelenti, hogy a TOMTOM honlapról friss rendszer kerül a készülékre?

Azóta egyébként megtörtént az ismételt formázás.
    A “Szoftver újratelepítése” menüponton belül, a “Saját készülék frissítése” folyamat csak részben fut le.
    Az 1. és 2. lépésekkel nincs gond. (1. ..biztonsági másolat.. és 2. ..aplication letöltés..)
    A 3. lépés viszont (3. Telepítés ide: Merevlemez…) kb. 60-80%-os állapotban elakad (többszöri kísérletre nem ugyanazon a ponton!) “error writing” hibajelzéssel. (Pl. …..helpme\medical\images\image005.jpg, vagy ..:\data.chk )
    A további két pont természetesen már el sem indul. Látsz valamilyen megoldási lehetőséget?

Kedves Bartur!

A hardver hibát nem tudod javítani a TomTom Home szofterrel. Valószínűleg meghibásodott a készülék beépített tárolója, amire telepítene. Bővíthető a készülék?

Üdv,
    Gyurci

Adminisztrátor

Micsoda kalamajka… Remélem, mielőbb megoldódik!

Felhasználó

Kedves Gyurci!

Sajna, ezen semmilyen kártyahelyet nem találok.
    Mit gondolsz? Valamilyen memória tesztelő/javító szoftverrel érdemes lehet kísérletezni?

Köszönöm!

Üdv:
    Bartur

Adminisztrátor

Sajna, ezen semmilyen kártyahelyet nem találok. Mit gondolsz? Valamilyen memória tesztelő/javító szoftverrel érdemes lehet kísérletezni? Köszönöm!

Kedves Bartur!

Ha nem bővíthető, akkor csak a javító szoftver marad. Egy próbát megér, rosszabb már nem lesz szerintem.
    Üdv,
    Gyurci

Felhasználó

Tisztelt Gyurci!

Vettem ma egy Tomtom GO 6100-as GPS-t, mivel elég jókat írtak róla. Frissítettem és rendben is volt vele minden. Nekiálltam tanulmányozni, és nem nagyon akarta betölteni a kívánt útvonalat, majd később aztán magához tért. Gondoltam, most néhány órával később ismét megnézem, hogy mit reagál, de egyszerűen nem tölt be semmit. Lehet, hogy bennem van a hiba és valamit rosszul állítottam be rajta, de nem hiszem. Csináltam róla egy videót is: https://www.youtube.com/watch?v=KMO7TWNw4jQ

Válaszodat előre is köszönöm!

Adminisztrátor

Vettem ma egy Tomtom GO 6100-as GPS-t, mivel elég jókat írtak róla. Frissítettem és rendben is volt vele minden. Nekiálltam tanulmányozni, és nem nagyon akarta betölteni a kívánt útvonalat, majd később aztán magához tért. Gondoltam, most néhány órával később ismét megnézem, hogy mit reagál, de egyszerűen nem tölt be semmit. Lehet, hogy bennem van a hiba és valamit rosszul állítottam be…

Kedves Hetedik!

A szoftverfrissítéseket is felraktad? Naprakész a készülék? Ha igen, akkor a:
    kikapcsolt állapotban nyomd addig a bekapcsológombot, amíg egy éles zenét nem hallasz. Ekkor engedd el, hogy elinduljon a készülék. Ha utána jó lesz, akkor minden ok, ha nem akkor vidd vissza az üzletbe, és cseréltesd ki.

Üdvözlettel,
    Gyurci

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 37
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás