TomTom – mi lehet a baj?

Kezdőlap Fórumok TomTom TomTom – mi lehet a baj?

15 bejegyzés megtekintése - 16-30 / 37
  • Szerző
    Bejegyzés
    Felhasználó

Tisztelt Gyurci!
    Nem tudom hiba-e, egy go 500-asom van és szeretném meghatározni vele annak a pontnak a koordinátáit, ahol éppen vagyok, de sajnos nem találok sehol ilyen lehetőséget. Lehet, hogy én bénázok vagy a gps olyan “okos”, hogy koordinátát már nem ad meg.
    Válaszát előre is köszönöm!

Adminisztrátor

Kedves Belorusz!

Bár hivatalos megerősítést nem találtam rá, de a saját pozíciód koordinátáit a “Menü/Keresés/Szélesség Hosszúság/ Tizedesjegy példa:” melletti számsor mutatja (az alatta lévő két érték ugyanaz, csak más formátumban).

Üdvözlettel,
    Gyurci

Felhasználó

Üdvözletem!
    Van egy tomtom 930-m aminek elromlott a kijelzője. A készülék működik , de teljesen sötét a kijelző.
    Egy itteni (Győr) szerviz szerint nem érdemes már vele foglalkozni.
    Tényleg nem éri már meg megcsináltatni? Ha egyáltalán meg lehet.
    5000 Ft-ért elvinnék alkatrésznek. Érdemesebb lenne inkább annyiért eladni?

Adminisztrátor

Van egy tomtom 930-m aminek elromlott a kijelzője. A készülék működik , de teljesen sötét a kijelző. Egy itteni (Győr) szerviz szerint nem érdemes már vele foglalkozni. Tényleg nem éri már meg megcsináltatni? Ha egyáltalán meg lehet.5000 Ft-ért elvinnék alkatrésznek. Érdemesebb lenne inkább annyiért eladni?

Jó napot kívánok!

15 ezer forint körül van egy kijelező, ha éppen lehet kapni. Előbb-utóbb frissíteni kell, az 16 ezer forint körül van. Ugyanakkor 30 ezer forint környékén új TomTom-ot garanciával, és élettartam térképfrissítéssel lehet kapni.

Üdvözlettel,
    Gyurci

Felhasználó

Köszönöm a választ.
    Ez esetben, akkor inkább eladom 5000-ért és veszek, majd egy új GPS-t.

Adminisztrátor

Szívesen! Kicsit optimista volt a 30 ezer, inkább 35-től:
    http://smartshop.hu/tomtom-start-20m.html

Üdv,
    Gyurci

Felhasználó

Kedves Gyurci!

A GO 40 esetében működik az RDS TMC funkció is? Vagy “csak” a live traffic, ami állandó internetkapcsolatot igényel? Köszönöm!

Adminisztrátor

A GO 40 esetében működik az RDS TMC funkció is? Vagy “csak” a live traffic, ami állandó internetkapcsolatot igényel? Köszönöm!

Kedves Tomi!

Legjobb tudomásom szerint igen.

Üdvözlet,
    Gyurci

Felhasználó

Szia Gyurci!
    A segítségedet szeretném kérni! Egy tomtom one típusu navim van ami évekig működött a régi térképével, mivel most ismét nagy szükségem lenne a navigációra megvásároltam a keleteurópai térképet nem kis összegért. Sikerült is a vásárlás a tomtom home progival letöltöttem a térképet de az Istenért sem akarja felmásolni a navira, padig helyem is van rajt. Kb olyan 80%-nál kidob egy hibaüzanatet hogy nem tudja frissíteni a térképet!
    Szerinted mi lehet a baj?

Adminisztrátor

Egy tomtom one típusu navim van ami évekig működött a régi térképével, mivel most ismét nagy szükségem lenne a navigációra megvásároltam a keleteurópai térképet nem kis összegért. Sikerült is a vásárlás a tomtom home progival letöltöttem a térképet de az Istenért sem akarja felmásolni a navira, padig helyem is van rajt. Kb olyan 80%-nál kidob egy hibaüzanatet hogy nem tudja frissíteni a térképet!

Szia,
    látatlanban elég nehéz megmondani. Talán helyhiány? Mekkor a memóriája van a készüléknek? Bővíthető? A letöltött térkép mekkora méretű?

Üdv,
    Gyurci

Felhasználó

Kedves Gyurci! Kérdésem, hogy van-e arról információd, hogy a RDS TMC rendszer működik-e jelenleg, mert a TOM TOM Start 25 gépemnél eddig működött, de az utóbbi héten, mintha nem venné a jeleket és a kijelző sem jelzi. Olyan, mintha nem is lenne csatlakoztatva.

Köszönöm, amennyiben utána tudsz nézni.
    Üdv.:SzG

Adminisztrátor

Kérdésem, hogy van-e arról információd, hogy a RDS TMC rendszer működik-e jelenleg, mert a TOM TOM Start 25 gépemnél eddig működött, de az utóbbi héten, mintha nem venné a jeleket és a kijelző sem jelzi. Olyan, mintha nem is lenne csatlakoztatva.

Kedves SzG!

Jómagam egy TomTom GO 500-on használom szinte minden nap, és nem vettem észre hogy ne működött volna. Esetleg próbálj meg manuálisan állomást keresni vele (az MR2, az InfoRádió és a KékDuna rádión elérhető a TMC).

Üdv,
    Gyurci

Felhasználó

Sziasztok!

Egy érdekes problémával találkoztam egy TomTom XXL készülék kapcsán. Valami nagyon el lett kutyulva rajta és nem volt biztonsági mentés sem, ezért valahol olvastam, hogy ha letörlök róla mindent, akkor a TomTom Homeon keresztül újra feltelepíthető rá a szoftver és a térkép. A folyamat szépen végig is ment, de meglepetésemre azt tapasztaltam, hogy bekapcsolás után végig fut lent a sárga színű állapotjelző, majd felugrik a TomTom logó, aztán megfagy az eszköz.

Viszont – és itt van a dolog érdekes része – a TomTom Homeban elindítottam a Saját eszköz működtetése menüpontot és pár másodperc után el is indul, mindent be is tudok állítani rajta (nyelv, mértékegység, idő, Saját hely, stb.). Azonban, ha újra önmagában próbálom meg elindítani, mindig megfagy.

Tud valaki segíteni?

Üdv:

Robi

Adminisztrátor

Egy érdekes problémával találkoztam egy TomTom XXL készülék kapcsán. Valami nagyon el lett kutyulva rajta és nem volt biztonsági mentés sem, ezért valahol olvastam, hogy ha letörlök róla mindent, akkor a TomTom Homeon keresztül újra feltelepíthető rá a szoftver és a térkép. A folyamat szépen végig is ment, de meglepetésemre azt tapasztaltam, hogy bekapcsolás után végig fut lent a sárga színű állapotjelző, majd felugrik a TomTom logó, aztán megfagy az eszköz.

Viszont – és itt van a dolog érdekes része – a TomTom Homeban elindítottam a Saját eszköz működtetése menüpontot és pár másodperc után el is indul, mindent be is tudok állítani rajta (nyelv, mértékegység, idő, Saját hely, stb.). Azonban, ha újra önmagában próbálom meg elindítani, mindig megfagy.

Szia, mielőtt teljesen letörölted a készüléket – készítettél biztonsági mentést róla? A profilodban a TomTom Home-ban látszik az utolsó térkép a készülékhez, le tudtad/le tudnád tölteni?

Üdv,
    Gyurci

Felhasználó

Kedves Gyurci!

A Home-ban nem volt mentés, de a tartalmat mentettem a gépemre. Azóta viszont sikerült megoldani a problémát, valami konfigurációs fájl okozta azt, hogy a Home-ban tökéletesen működött, de maga az eszköz viszont fagyott.

Most már megy mindenhol minden rendesen. :D

Üdv:

Robi

15 bejegyzés megtekintése - 16-30 / 37
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás