Becker Ready 45 LMU. A térképfrissítés

Azért jó LMU (LifeTime Update) megjelölésű Becker készüléket vásárolni, mert így kapunk egy “életreszóló” frissítést is. Nagyon fontos, hogy ezt csak akkor kapjuk meg, hogyha 30 napon belül regisztráljuk a készülékünket a…

…Becker Content Manageren keresztül! Ebben az esetben jogosultak vagyunk évente legfeljebb három térképfrissítésre (amúgy, tapasztalataim szerint a Becker készülékek esetében évente két darab frissítés érkezik).

A pontos szöveg a Becker oldalán így szól: “Csak az első üzembe helyezéstől számított 30 napon belüli online aktiválás esetén érvényes. Évente legfeljebb három ingyenes térképfrissítés kapható a készülék használati időtartamának végéig, vagy amíg harmadik fél be nem szünteti a térképadat-szolgáltatást (by Zsolto).”

Lássuk hogyan frissítjük a térképeket:

Az első lépés a regisztráció, amelyről itt már bővebben is írtunk. Ezután azonnal jelzi a szoftver, hogy a frissítést telepíthetjük (figyeljünk oda, hogy a Life Time Updatre is élesedjen!):

Ezután a frissítések menüpontban megjelennek a letölthető elemek, amelyeket innen fel is telepíthetünk (előtte készítsünk mentést, amelyről itt írtunk):

A frissítés befejezéséről is tájékoztat a kliens szoftver:

Amennyiben a sikeres frissítés után még mindig jelzi a szoftver ugyanazt a frissítést, akkor ne ijedjünk meg. Ez egy bug, a javításon már dolgoznak. A hiba ideiglenes javítására készült egy leírás, ezt hamarosan közzé tesszük.

Kapcsolódó cikkek:

https://navigyurci.hu/2012/10/08/becker-ready-45-lmu-navigalas-kozben/
https://navigyurci.hu/2012/05/29/uj-keszulekek-a-becker-haza-tajan/
https://navigyurci.hu/2012/08/05/becker-ready-45-lmu-kicsomagolas/
https://navigyurci.hu/2012/08/12/a-becker-ready-45-lmu-es-a-magyarorszagi-tmc/
https://navigyurci.hu/2012/08/16/nehany-mert-adat-a-becker-ready-45-lmu-keszulekrol/
https://navigyurci.hu/2012/09/04/becker-ready-45-lmu-a-terkepfrissites/

31 hozzászólás
 1. avatar
  2012. szeptember 12. Válasz
  Saxi

  Szia Gyurci!

  Érdekes helyzet állt elő, jövő márciusban lejár a két éves frissítési időm, és akkor egy további frissítést a jelenlegi áron – 49,95 Euróért tudok vásásrolni!!

  Azonban ez csak egy frissítés,ami kb: 12.000Ft,
  ha Én akkor vásárolok egy Ready lmu.-t az 49.900ft ami “örökélet” frissítést tartalmaz!!!
  Mi legyen a jelenlegi kíváló készülékkel??
  Esetleg a Becker is csinál olyan akciót mint a GARMIN, hogy régebbi készüléket új vásárlásakor beszámítja??
  Üdv: Saxi

  • avatar
   2012. szeptember 15. Válasz
   Gyurci

   @ Saxi Melyik Becker készüléked van?

 2. avatar
  2012. szeptember 13. Válasz
  Zsolto

  @Saxi:

  Szia!
  Most én tartom a frontot Gyurci helyett, de erre persze nem tudok válaszolni helyette, a hétvégéig kicsi türelmet kérünk, amíg újból elérhető lesz.
  Üdv:
  Zsolto


  Saxi:

  Szia Gyurci!

  Érdekes helyzet állt elő, jövő márciusban lejár a két éves frissítési időm, és akkor egy további frissítést a jelenlegi áron – 49,95 Euróért tudok vásásrolni!!

  Azonban ez csak egy frissítés,ami kb: 12.000Ft,
  ha Én akkor vásárolok egy Ready lmu.-t az 49.900ft ami “örökélet” frissítést tartalmaz!!!
  Mi legyen a jelenlegi kíváló készülékkel??
  Esetleg a Becker is csinál olyan akciót mint a GARMIN, hogy régebbi készüléket új vásárlásakor beszámítja??
  Üdv: Saxi

 3. avatar
  2012. szeptember 13. Válasz
  supertwin01

  Szia Gyurci!

  Új vagyok az oldalon. Huh elég nehezen igazodom el, de talán sikerül neked üzenni és tanácsot kérni.
  A helyzet a következő: Vásároltam egy Navon n495-öt Magyarország térképpel. Van némi problémája a készüléknek, visszavittem az üzletbe megpróbálom visszakapni az árát – remélem sikerül.
  Viszont kaptam egy ajánlatot a Becker Ready 45 LMC-re.
  Ahogy látom ez új készülék a piacon. Ami a navonnál megtetszett az a TMC szolgáltatás, jól is működik a készüléken, viszont a gps poziciót állandóan dobálja, pontatlan, idegesítő, ezért is vittem vissza az üzletbe.
  Úgy hallottam a Becker ezen szériája prémium kategória piacon. Ha van rá lehetőséged kérlek adj néhány infót a becker készülékekről!
  Üdv:
  supertwin01

  • avatar
   2012. szeptember 15. Válasz
   Gyurci

   @ supertwin01 Szia, ezen a linken megtalálod az eddigi Becker 45 LMU-ról készült cikkeket:
   https://navigyurci.hu/?s=becker+45+lmu

   A szubjektív véleményem: a háza egyszerűbb mint az 50-es sorozaté (a hátlap kopogós műanyag), a szoftvere nagyon jó, a TMC – kiegészítő kártya nélkül is működik Magyarországon, a frissítés egyszerű, a kijelzője jó és az ára elfogadható. Az én szememnek az 5″ kijelző jobban feküdne…

   Más gyártó térképei is megvehetőek rá, így például a TopMap Magyarország is, ha ilyet szeretnél.

 4. avatar
  2012. szeptember 14. Válasz
  Zsolto

  Supertwin01:

  Szia, üdv az oldalon. Gyurci is válaszol majd bizonyára hamarosan, én csak gyorssegítségként, az eligazodás megkönnyítése érdekében írok. A cikk alatt vannak “kapcsolódólinkek”, ahol erről a Becker Ready LMU készülékről olvashatsz még. Ott kiderül, hogy ebben is van TMC, és az élettartam-frissítés miatt szerintem szuper ajánlatnak számít, csapj le rá bátran.

  Amúgy az oldal jobb szélén van egy “Kereső” mező, abba ha beírod, hogy Becker (vagy alatta egyszerrűen rákattintasz a címszó-felhőben a Becker szóra), előjön a Beckerrel foglalkozó cikkek listája — jó olvasgatást :).

  A Becker amúgy valóban nagyonjó márka, ráadásul a Primo kissé átdolgozott változata fut rajta, így jogtisztán lehet egy minőségi, iGO-t futtató navid.

  Remélem, segítettem, üdv:

  Zsolto

  • avatar
   2012. szeptember 15. Válasz
   Gyurci

   @ Zsolto Hálásan köszönöm, hogy tartottad a frontot, mostantól igyekszem utolérni magam. :)

 5. avatar
  2012. szeptember 16. Válasz
  Saxi

  @Gyurci!

  Először is további jó erőt egészséget kívánok még, hosszú hosszú ideig tudd csinálni a navis fórumot és segítség adást.

  Becker 43 Professional Controllom van. Még a Te közreműködéseddel vásároltam.

  Üdv: Saxi

  • avatar
   2012. szeptember 16. Válasz
   Gyurci

   @ Saxi Köszönöm a jókívánságaidat! A Becker Professional 50 az egy jó készülék, ezért a kérdés is, fogós – ravasz kérdés!

   Előnyök Prof. 50:

   – professzionális tartó, amihez a Connectivity Kit-et is csatlakoztatni lehet
   – TMC Pro, ami több országban is valós (mért) adatok alapján jelzi az eseményeket
   – távirányító
   – on / off gomb
   – Média Player

   Előnyök Becker 45 LMU:

   – élettartam frissítés
   – primo 2.0 alap
   – magyarországi tmc plusz kártya nélkül

   Ebben nehezen tudnék tanácsot adni, mert még nekem is gondolkozni kellene rajta hogy melyik megoldást válasszam (van 24 hónapos frissítés is 99 euro-ért)… Az extrák az előbbi, míg az ár, az újabb két év garancia, és az élettartam frissítés az utóbbi mellett szól. Szerintem gondold végig, hogy előbbiek mennyire fontosak számodra, és akkor már majdnem döntöttél is…

 6. avatar
  2012. szeptember 17. Válasz
  supertwin01

  Szia Gyurci!

  Köszönöm az infót a Becker readí 45-ről!
  Az volna továbbá a kérédésem, hogy ebben a készülékben Sirf Strar3-as gps van, annak ellenére, hogy már a 4-es és az 5ös is piacon van. Okoz-e ez bármi nemű problémát a navigálás során? Többször téveszt-e a készülék utat/útvonala? A Navon n495-öt sikerült visszavinni az üzletbe, nagy nehezen visszakaptam az árát. Azzal az volt a baj, hogy pl a felső rakparton mentem Pesten, és úgy érzékelte mintha az alsón mennék, vagy ha megálltam nekiállt pörgölődni, mntha nem tudná hol állok, átrakott másik utcába, másik útra. Eléggé idegesítő volt.
  A forgalmazótól meggyőző infókat kaptam a Becker készülékekről. Igazából ami megtetszett az a TMC, és a Ready 45 is tudja. Legtöbben a Wayteq x960 bt hd típusú készüléket ajánlották, mondván olcsó és megbízható, viszont nincs benne TMC.
  Ebben kérem a tanácsodat, hogy melyik irányba menjek. A Navtecből kiindulva inkább minőségi készüléket szeretnék.

  • avatar
   2012. szeptember 18. Válasz
   Gyurci

   @ supertwin01 Szia, másik utcába biztosan nem fog navigálni, de a rakpartos dolog az nekem az eddig nálam lévő (hú de sok) navigáció közül, talán kettővel működött helyesen. Ahol elválik a felső, és az alsó rakpart a Dráva utcától – Csepel felé, ott általában a Margit hídig “felül” navigál majdnem minden készülék. Ez azért van, mert nagyon közel van a két rakpart egymáshoz.

   Bár a Ready 45-tel nem próbáltam, így arról nem tudok konkrét tapasztalatról írni. Amúgy meg egy élettartam frissítéssel rendelkező készülékhez, hogyan is kapcsolódik a Wayteq? Tudomásom szerint a Sygic GPS Navigation esetében is 36 hónap a leghosszabb előre megvehető frissítési lehetőség. És bár minden tiszteletem az új Sygic szoftveré, nem játszik egy csapatban egy iGO primo alapú szoftverrel (szubjektív vélemény).

   Ha meg nem veszel hozzá térképet, meg hogy néz ki?

 7. avatar
  2012. szeptember 18. Válasz
  supertwin01

  Szia!

  A Wayteq csak azért jött szóba, mivel a legtöbben azt ajánlották, hogy megvehetem, mert megbízható, kipróbálták, igaz térkép nélkül olcsó csak.
  Pozitív dolgokat olvastam a Ready 45-ről, viszont azt a kellemetlenséget szeretném elkerülni amit a Navon okozott (pl egyenletes sebességgel haladtam de a készülék nem tudta követni a pozíciómat, és hol túl előre szaladt, hol visszaugrott a valós pozíciómhoz képest. )
  Mivel úgy látom Neked széles körű tapasztalatod van a navikkal kapcsolatban kérdezem, hogy a Becker a Navonhoz képes mennyivel jobb-megbízhatóbb?
  Az volna továbbá a kérdésem, hogy az “élettartam frissítés” az fix időre szól, vagy amíg a készülék működőképes?
  Köszönöm a segítséget!

 8. avatar
  2012. december 19. Válasz
  Peti1985

  Egy kis segítséget szeretnék kérni. Ma jött meg a Becker Ready 45 LMU GPS-em. Első használat után be is regisztráltam és letöltöttem a frissítést. A bug-gal én is találkoztam mert állandóan megtalálja ugyanazt a Lifetime frissítést.

  De amikor frissítés után kipróbáltam a készüléket, bekapcsoltam és bekapcsolás után továbbra is megjelenik angolul a szöveg, hogy regisztráljam a készüléket, 30 napon belül kell regisztrálni a lifetime frissítéshez.

  Az lenne a kérdésem, hogy ez normális, hogy használatnál, bekapcsoláskor ez a még megjelenik, úgy hogy elvileg már regeltem és frissítettem is??? Választ előre is köszönöm.

  • avatar
   2012. december 20. Válasz
   Gyurci

   @ Peti1985 Szia. Úgy tudom, van néhány készülék forgalomban, amelyen a kezdőképernyő hasonló mint a tiéd. A hivatalos válasz így szól:

   – Beégetett üdvözlőképernyő igon belül, nyugodtan lehet ignorálni –

   Azaz ne zavarjon, nem ez dönti el, hogy regisztráltál-e, avagy nem. Kicserélni ne próbáld meg, mert az új ellenőrzési rendszeren, már nem fog átmenni az új képpel:

   – …hogy esetleges módosítást követően az MD5 checksum-ok nem fognak egyezni mely sikertelen csatlakozáshoz vezethet (CM esetében is). –

   Azt, hogy a LMU frissítésed regisztrálva van-e, azt ezen a képernyőn tudod megnézni:
   https://navigyurci.hu/2012/09/04/becker-ready-45-lmu-a-terkepfrissites/

   Menj be a Katalógusba, keresd ki a Life Time Update lehetőséget, és vásárold meg. Ez természetesen ehhez a készülékhez ingyenes. Ezután kapod a cikkben lévő képernyőt.

   Üdv:
   Gyurci

 9. avatar
  2012. december 19. Válasz
  Peti1985

  Másik kérdésem. Nem lehet a készüléken megnézni, hogy aktiválodótt-e a lifetime frissítésem?

  Vagy esteleg a Content Manager 2 programon belül?

 10. avatar
  2012. december 19. Válasz
  Peti1985

  Gyurci, neked van tapasztalatod a készülékkel. Kérlek ha lesz egy kis időd válaszolj.

Szólj hozzá te is a cikkhez!

A hozzászóláshoz jelentkezz be. Nem vagy még tag? Regisztrálj!


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás