IGO 8
Kezdőlap › Fórumok › Frissítések › IGO 8
Címkézve: európa térkép, frissítés, here, igo, igo primo, igo8, navteq, nng, pda, pna, tele atlas, tomtom, topmap, verziószám
- This topic has 50 hozzászólás, 10 résztvevő, and was last updated 9 years, 2 months telt el by Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2014. augusztus. 7. csütörtök-05:24 #30596Karcsi1001Felhasználó
DM43, köszönöm a választ!
2014. augusztus. 7. csütörtök-07:39 #30601GyurciAdminisztrátorMég azt megkérdezném, hogy az IGO-ban a csak Magyarország térkép egy az egyben ugyanaz, mint az Európa, vagy Kelet-Európa térképszoftverben lévő Magyarország térkép?
A PNA verziókban olyan térképek vannak, amelyeket a megrendelő szeretne. Az iGO “csak” a kezelőszoftver, amelyet úgy alakítanak ki, hogy a legtöbb nagy gyártó térképét kezelni tudja. Így lehet benne/hozzá TomTom (volt Tele Atlas), Here (volt Navteq) vagy akár NNG (volt TopMap) térkép is. A két előzőleg felsorolt (nagy – tömeg?) gyártó térképei olyan olcsók lettek az évek folyamán, hogy (tudomásom szerint) alig van olyan készülék, amibe még NNG térkép (is) kerül.
Néhány gyártó esetében (mint például a Becker) külön megvásárolható, és így felváltható a Here térkép az NNG térképére.
Üdv:
Gyurci2014. augusztus. 7. csütörtök-08:00 #30605thetompiFelhasználóKöszönöm a kimerítő választ!
2014. augusztus. 7. csütörtök-08:07 #30607GyurciAdminisztrátorKöszönöm a kimerítő választ!
Nagyon szívesen!
2014. augusztus. 7. csütörtök-12:36 #30621Karcsi1001FelhasználóMég azt megkérdezném, hogy az IGO-ban a csak Magyarország térkép egy az egyben ugyanaz, mint az Európa, vagy Kelet-Európa térképszoftverben lévő Magyarország térkép?
A PNA verziókban olyan térképek vannak, amelyeket a megrendelő szeretne… (tudomásom szerint) alig van olyan készülék, amibe még NNG térkép (is) kerül.
Néhány gyártó esetében (mint például a Becker) külön megvásárolható, és így felváltható a Here térkép az NNG térképére.
Én is köszönöm, bár ha őszinte akarok lenni, nem jutottam előbbre.
Úgyhogy inkább veszek új térképet PNA-val együtt, az egyértelmű számomra is.Üdv mindenkinek.
2014. augusztus. 7. csütörtök-16:46 #30628GyurciAdminisztrátorÉn is köszönöm, bár ha őszinte akarok lenni, nem jutottam előbbre. Úgyhogy inkább veszek új térképet PNA-val együtt, az egyértelmű számomra is…
Én meg még várok a hivatalos válaszra.
2014. augusztus. 7. csütörtök-17:29 #30629GyurciAdminisztrátorÉn is köszönöm, bár ha őszinte akarok lenni, nem jutottam előbbre. Úgyhogy inkább veszek új térképet PNA-val együtt, az egyértelmű számomra is…
Sajnos nem találtam legális módot az iGO kártya PNA készüléken való futtatására. Én megpróbáltam. :(
Üdv:
Gyurci2014. augusztus. 8. péntek-06:12 #30633Karcsi1001Felhasználó<div class=”d4p-bbt-quote-title”>Karcsi1001 wrote:</div>
Én is köszönöm, bár ha őszinte akarok lenni, nem jutottam előbbre. Úgyhogy inkább veszek új térképet PNA-val együtt, az egyértelmű számomra is…Sajnos nem találtam legális módot az iGO kártya PNA készüléken való futtatására. Én megpróbáltam. :(
Üdv:
GyurciJó reggelt!
Csak azt nem értem, miért jó az IGO-nak az, hogy nem használhatom bármilyen készülékben (amelyikben egyébként lehetséges lenne) a legálisan, nem kevés forintért megvásárolt térképüket? Mi hasznuk belőle, mikor a termék árát megkapták, és az az én tulajdonom lett? Ez számomra olyan, mintha a saját autómmal csak a gyártó által engedélyezett úton közlekedhetnék. Vagy én vagyok gyökér? Felháborítónak tartom.
Szép napot.
2014. augusztus. 8. péntek-07:46 #30637GyurciAdminisztrátor…Csak azt nem értem, miért jó az IGO-nak az, hogy nem használhatom bármilyen készülékben (amelyikben egyébként lehetséges lenne) a legálisan, nem kevés forintért megvásárolt térképüket?
Valószínűleg az-az oka, hogy boldog-boldogtalan PNA készüléket gyárt, és nem tudnak minden típushoz support-ot adni, illetve inkább tesztelni, hogy működni fog fog-e. Ha mindenképpen használni akarod, akkor érdemes venni néhány ezer forintért egy használt PDA-t. A múltkor kerestem valamit, és elég sok típust hirdettek.
Ja, frissíteni még lehetne:
https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2014/08/igo8_friss2a.pngHasonlóan szép napot!
Ui: még nekem is van egy Acer c530 tesztelére, és kiválóan működik. Biztosan találsz jót, előbb-utóbb olcsón.2014. augusztus. 8. péntek-11:35 #30638Karcsi1001FelhasználóSzia gyurci!
Kösz a linket, tudok erről a letöltésről (evvel kezdtem a hsz-emet, hogy ebben benne van-e az új M0-ás szakasz?). Csak még azt nem döntöttem el, hogy frissítsem a régi kártyát, és használjam a szintén régi-de jó, csak kicsi kijelzős PDA-val (sajnos nem javult a szemem-sőt), vagy vegyek egy új PNA-t új térképpel, és dobjam ki a régit?
A másik, hogy ugyan nem értek a számítástechnikához, de úgy tudom nem a Windows-t szabják a számítógépekhez (melyeket szintén boldog-boldogtalan gyárt), hanem fordítva. Ezért is, logikus lenne, ha a meglévő térképszoftverhez a hardvergyártók igazodnának. De persze ez csak az én véleményem, lehet, hogy egyedül vagyok vele.Üdv.
2014. augusztus. 8. péntek-15:34 #30647GyurciAdminisztrátorKösz a linket, tudok erről a letöltésről (evvel kezdtem a hsz-emet, hogy ebben benne van-e az új M0-ás szakasz?).
Szia, persze. Itt leírtam mindent, és letölthető a release is:
https://navigyurci.hu/2014/08/03/topmap-2014-03-as-verzioja-mi-valtozott-a-terkepen/Üdv:Gyurci
2015. április. 6. hétfő-15:24 #33097ZsoltGyFelhasználóHello, nem tudom lvassa e még ezt valaki de ha igen, kérem segítsen. Van egy Wayteq gépem és az IGO Truck-ot akarnám frissíteni de a toolbox nem ismeri fel így nem tudok csatlakozni. Mi lehet a baj ? Köszi előre is.
2015. április. 6. hétfő-15:32 #33098GyurciAdminisztrátorHello, nem tudom lvassa e még ezt valaki de ha igen, kérem segítsen. Van egy Wayteq gépem és az IGO Truck-ot akarnám frissíteni de a toolbox nem ismeri fel így nem tudok csatlakozni. Mi lehet a baj?
Kedves Zsolt!
A Wayteq készülékeden az iGO Truck nem jogtiszta tartalom, így a vásárolt térképek hivatalos frissítésére szolgáló Naviextras Toolbox nem ismeri/ismerheti fel.
Üdvözlettel,
Gyurci2015. május. 25. hétfő-08:24 #33558bpaFelhasználóKedves Gyurci! Van egy öt éve újonnan vásárolt thunder navigator 899 masinám igo 8 van rajta. Tudtommal jogtiszta minden rajta, boltból vettem számlával, jótállással stb. A gond most jött elő, mivel szeretném frissíteni az európa térképet a Naviextras Toolbox-on keresztül, de hiába csatlakoztatom az USB-n keresztül a számítógéphez azt írja a toolbox, hogy nincs csatlakoztatva. Sajnos a kezelőfelület nem ad lehetőséget a “beállítások”-nál arra, hogy a “Mass storage” funkciót kiválasszam és lehessen kommunikálni a gépek között. Az üzlet finoman elhessegetett a problémával. Lehet egyáltalán frissíteni, vagy ennyit tudott a gép és kész? Köszönettel, bpa.
2015. május. 25. hétfő-08:59 #33559GyurciAdminisztrátorVan egy öt éve újonnan vásárolt thunder navigator 899 masinám igo 8 van rajta. Tudtommal jogtiszta minden rajta, boltból vettem számlával, jótállással stb. A gond most jött elő, mivel szeretném frissíteni az európa térképet a Naviextras Toolbox-on keresztül, de hiába csatlakoztatom az USB-n keresztül a számítógéphez azt írja a toolbox, hogy nincs csatlakoztatva. Sajnos a kezelőfelület nem ad lehetőséget a “beállítások”-nál arra, hogy a “Mass storage” funkciót kiválasszam és lehessen kommunikálni a gépek között. Az üzlet finoman elhessegetett a problémával. Lehet egyáltalán frissíteni, vagy ennyit tudott a gép és kész?
Kedves bpa!
Azért nem ismeri fel a Naviextras Toolbox, mert a készülékedet nem támogatja a naviextras.com:
https://www.naviextras.com/shop/portal/devicessupportAzaz, a gyártó valószínűleg nem vásárolt frissítési lehetőséget anno.
Üdv,
Gyurci - SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.