Kérdés.
Kezdőlap › Fórumok › Levél a szerkesztőnek › Kérdés.
- This topic has 34 hozzászólás, 9 résztvevő, and was last updated 9 years, 1 month telt el by Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2009. december. 7. hétfő-19:42 #23832arpy17Felhasználó
Helló.
Új vagyok ezen a fórumon, néhány kérdésem van, nem akartam topikot nyitni neki, itt próbálkoznék.
Van egy Pulse a családban, olyan dolgot produkál, hogy beszégetés látszólag véletlenszerűen közben sokszor a másik fél alig (nagyon halkan) hallja a pulse-ról telefonálót. Ez a jelenség a telefon megmozgatására / megrázására megszűnik, visszahangosodik a telefon, amíg újra el nem halkul, rázás, újra hangos… Nem mindíg csinálja, de ha igen, akkor roppant zavaró. (én még csak szólok, de ha idegen hívja, az nem biztos, hogy fog szólni, közben roppant halkan hall…). Vagy esetleg fizikai lehet a hiba, és szaladjunk garanciát sikogatva a t-pontba?????
Másik; eddiig csak WinMo telefonom volt (van is :D ) nem minden viselkedését értem a készüléknek. Legiinkább a task manager szerint folyton elinduló programok miatt vagyok zavarban. Olyan programok, amik soha el sem voltak indítva valóságosan. Ezek most tényleg futnak? Ha igen miért? Mit lehet ellenük tenni? (kell-e ellenük tenni?)
Köszönök bármi hasznos választ.
Árpi.
2009. december. 8. kedd-06:25 #24021GyurciAdminisztrátorSzia.
Az első kérdésedre a válasz: nekem is furcsa dolgokat művel néha, és én is már tobbször gondolkoztam azon hogy beviszem gariba… A tünet, hol értik amit mondok hol nem… Reméltem hogy a rootolt rommal megoldódik, de nem…
A második kérdésedre a válasz: szerintem az operációs rendszer betöltődésekor betöltődő programokat látod, és azokat használja is a készülék. Ott nem fogsz tudni memóriát spórolni, szvsz.
2009. december. 8. kedd-20:33 #24024arpy17FelhasználóKöszi a választ.
Szóval. Frissen bekapcsolt telefonon a futó progik listája a taskkiller szerint: Messaging, servosearch, roadsync, calendar, music, googlepartnersetup. pcservices, touchinput. sztem legalább fele felesleges, de ha az összeset kilövöm sem áll le a rendszer, minden megy tovább, néhányat újra megnyit, egykettőt nem, esetleg kitalál még hozzá néhányat. nem a memóriát akarom spórolni egyenlőre, hanem még csak a miértet keresem.
Mellesleg leszednék néhány gyárilag telepített progit, csak nem tudom nem használja-e a rendszer (servoserch, roadsync, roadsync calendar, roadsync mail, gmail, googletalk, googlemaps a legelsők lennének). Tudom, hogy a HR visszaállítja, ha elrontom, de inkább kérdezek előtte…
Másik. Ma kikapcsoltam reggel a g-szenzort, hátha az halkít bele a telefonálásba, még tesztelem. Ha megnyugoghatnék a gari miatt, lehet kipróbálnám a 8230 féle romot, lehet hogy az is segítene. (pláne, hogy a szenzort hiányolja a feleségem, a garanciába meg nem szívesen bonyolódok mert utálnám, ha hetekig nem lenne telefon. volt már ilyen egyszer…)
Eddig már két programmal sikerült fél naposra csökkenteni a pulse akkuidejét, az egyik a lock2, a másik a beutiful widgets órás-időjárásos widgetjével, de ezeket kinyomoztuk (habár lehet, hogy egyszerűbb megoldás is van az uninstallnál, ha igen szivesen olvasom :D ). Szóval haladunk.
Továbbra is köszönök bármi hasznos választ.
Árpi.
2009. december. 8. kedd-20:36 #24025arpy17FelhasználóIdézetben maradtam az előbb… majd csak megtanulom használni ezt a fórumot…
2009. december. 9. szerda-06:23 #24026GyurciAdminisztrátorA gyári programokat a hagyományos módon nem lehet eltávolítani. Én megpróbáltam anno. Nem is lenne zavaó a sok progi, ha nem lenne gázos a memóriakezelés…
A G-szenzor nekem is gyanús, mert a telefon beszélgetés közbeni mozgatására változik a hangminőség. Látszólag… Kíváncsi vagyok, tapasztalod-e a problémát nélküle. :)
A gyári rommal nekem egy napnál többet, semmilyen trükkel nem bírt az akku…
Az új rom jó, de csak akkor van értelme, hogyha lehet telefonálni… Egyébként nem ússzuk meg a garit… Az meg néhány hét. Ezért még húzom. :(
2009. december. 9. szerda-13:05 #24027arpy17FelhasználóMára teljesen felhúzott ez a sz@r. Mostmár szinte 100%, hogy fizikai a hiba, valami kontakt vagy hasonló. Délután visszük vissza a T-be. :(
Már szinte nem lehet vele telefonálni, rázásra vagy helyrejön vagy nem, persze a g-szenzor ki van kapcsolva… Phúúú. Remélem csak kifogtuk a rosszat, és nem ilyen a minőség!!! :(:(:(:(
2009. december. 9. szerda-14:12 #24028GyurciAdminisztrátorSzia.
Sok sikert. Én még picit küzdök vele… :)
Máshol még nem olvastam rá panaszt, de ha itt nézem akkor kettőből-kettő… :(
2009. december. 9. szerda-17:59 #24029arpy17FelhasználóMajd tudósítok, 7-10 napot ígérnek a T-ben, de most a karácsony miatt megeremegett a mondat vége… Szóval örüljünk, ha meglesz karácsonyig, ha meg nem akkor lehetőleg ne panaszkodjunk. kiváncsi vagyok mi lesz. a. semmi; b. udate-t kap, aztán ugyanolyan marad; c. cserélik…
(Remélem) hamarosan jelentkezek.
2009. december. 9. szerda-18:27 #24030NévtelenInaktívHihetelenül hangzik, de újabban tényleg ilyen rövid idő szokott lenni. Persze a Karácsony miatt lehet, hogy borul minden… Én még várok vele, tulajdonképpen telefonálásra használom a legkevesebbet. :)
Szurkolok, hogy mihamarabb kész legyen, és ünnepek alatt már használni tudd.
2009. december. 16. szerda-19:43 #24039arpy17FelhasználóMa mehettünk a telóért. Állítólag csak romot frissitettek(!!!). Mondtam nekik, hogy azért kár volt elvinni… Azóta két hívás oké, tesztelgetünk. Ha jó, akkor tutira nem csak a romot frissítették sztem. (akkor már nálad is jelentkezni kellett volna valami változásnak pl.)
De fő az optimizmus és remélem ezért nem írok újra. :D
Remélem a tiéd is hamar meglesz. Kiváncsi vagyok, arra mit mondanak majd.
2009. december. 16. szerda-19:48 #24040NévtelenInaktívÁrpi Mondta
Ma mehettünk a telóért. Állítólag csak romot frissitettek(!!!).
Remélem a tiéd is hamar meglesz. Kiváncsi vagyok, arra mit mondanak majd.
Köszi. Már hiányzik… Nem is gondoltam volna. Szóltam a szervizesnek, ahol átvették, hogy a romfrissítés címü kört hagyjuk ki, de gondolom úgyis azzal fogják kezdeni.
Megtennéd hogy lefotózod, és feltöltöd nekem valahová, hogy most milyen romverzió van a gépeden?
Előre is kösz. :)
2009. december. 16. szerda-19:58 #24041arpy17Felhasználónem változott. (lefotóztam előtte… :D )
2009. december. 16. szerda-20:06 #24042GyurciAdminisztrátorÁrpi Mondta
nem változott. (lefotóztam előtte… :D )
Köszi. :D
2009. december. 17. csütörtök-07:28 #24043arpy17FelhasználóEste megvolt az első gyanús jel. Még ma tesztelünk, de attól félek délután megy vissza a szervizbe… :(
Lehet, hogy ezek tényleg képesek voltak arra, hogy ráeresztették “simán” a decemberi frissítést (attól állítólag nem változik semmi verziószám sem), aztán visszaküldték, mondván “csak megnyugszik a …”.
Örülni fogok, mert akkor tényleg nem lesz karácsonykor teló. :(
2009. december. 17. csütörtök-08:22 #24044GyurciAdminisztrátorÁrpi Mondta
Este megvolt az első gyanús jel. Még ma tesztelünk, de attól félek délután megy vissza a szervizbe… :(
Találtam én is egy frissítést a T-Mobile UK oldalán, ami a leírás szerint ezt a hibát javítja. Kb. 2 perc frissíteni, és inkább ront mint javít. Azonban a romverzióban nem változik semmi… Én is lefotóztam.
Úgy gondolom, hogy van egy szoftveres hiba (amit javítana a kiadott frissítés), és van egy hardveres hiba (a mi készülékeinknél inkább erre voksolnék), aminek talán a G-szenzorhoz lehet köze…
- SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.