navigon 40+
Címkézve: 40 plusz, 40+, frissítés, helyreállítás, kérdések, magyar nyelvű ügyfélszolgálat, magyarországi tmc, navigon, navigon fresh, visszaállítás
- This topic has 27 hozzászólás, 6 résztvevő, and was last updated 8 years, 6 months telt el by
Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2014. november. 18. kedd-15:47 #31696
Leslie
FelhasználóKöszönöm a válaszod! Sajnos úgy tűnik, erre a problémára nincs megoldás, ha jól értem.
Amikor megvettem a Navigont, pár nap múlva lejött az info, hogy befejezik a forgalmazást, csak a térkép frissítések fognak működni. Ezzel nem is volt gond, amíg ingyenes volt, frissítettem is. Most, hogy nem jönnek a TMC adatok, úgy gondolom, eldobhatom a vasat, hiszem amire a leginkább hasznos lenne (és amiért vettem), azt nem tudja.
Megpróbáltam keresni magyarországi Navigon illetékest, de nem találtam. A Garminnál annyit mondtak, hogy vegyek tőlük eszközt. Jó…
A Navigontól tudnék letölteni Premium TMC-t jó pénzért, de az aktuális oldalon felsorolják azokat az országokat, ahol ez a szolgáltatás elérhető. Magyarország nincs ezek között. Mi az igazság???
Nem szeretnék 2-3 évente kb. 60 E Ft-ért új navit venni, mert a régi egyszerűen megszűnik jól működni :(
Kérlek, segíts abban, hogy ne fussak bele hasonló peches szituációba. Ki megbízható itt Magyarországon, akire hosszú távon számíthatok?
Ha a nyilvános válasz nem etikus, folytassuk privátban!Üdv.
Laci2014. november. 18. kedd-16:10 #31697Gyurci
AdminisztrátorMegpróbáltam keresni magyarországi Navigon illetékest, de nem találtam. A Garminnál annyit mondtak, hogy vegyek tőlük eszközt. Jó…
A Navigontól tudnék letölteni Premium TMC-t jó pénzért, de az aktuális oldalon felsorolják azokat az országokat, ahol ez a szolgáltatás elérhető. Magyarország nincs ezek között. Mi az igazság??? Nem szeretnék 2-3 évente kb. 60 E Ft-ért új navit venni, mert a régi egyszerűen megszűnik jól működni :(Én is úgy érzem hogy ennek problémának a megoldására nem sok esély van. Amikor a Garmin megvásárolta a Navigon-t, már akkor olyan érzésem volt, hogy az nem véletlen. Azóta néhány Navigon-ban használt funkció megjelent a Garmin navikban, lett élettartam frissítés is náluk, sőt letölthető Androidos alkalmazás is. Egyszóval ez kőkemény üzleti lépés volt.
Viszont szerencsére a Navigon frissítések és a magyar nyelvű Ügyélszolgálat megmaradt, bár nem emlékszem hogy régebben a nem lehet, az benne lett volna a szótárukban. Azzal hogy a keleti végeken nincsen Navigon igen nagy piacot nyert a Garmin, olyannyira hogy még most is betéved néha egy-egy felhasználó aki új Navigont vásárolna, vagy egyszerűen csak lecserélné a régit.
Hogy mit érdemes vásárolni? Én a TomTom a Becker vagy a Garmin készülékeit ajánlanám. Ha a TMC az elsőrendű szempont akkor talán leginkább a Becker valamelyik vasát. Ami minőségileg és megjelenítésileg egy komolyabb Navigon-t pótolni tudna, az talán valamelyik professional verzió lehetne. Talán pont ez: http://mobilenavigation.mybecker.com/en/products/car-navigation/becker-professional/detail/product/Becker-professional5-LMU-1/action/detail/controller/Product/
Javasolom, hogy fáradj be valamelyik Média Markt üzletbe, ott több márka, több típusát ia láthatod működés közben, megnyomkodhatod azokat, és kitapasztalhatod, neked melyik fekszik a legjobban.
Üdv:
Gyurci2014. november. 21. péntek-17:54 #31730Leslie
FelhasználóRátaláltam egy írásodra (Mi az a TMC…), itt azt írtad, hogy a “TMC Magyarországon még mindíg nem minden készüléken/szoftveren használható, ilyen például a Mio, a Becker, és a Sygic is”. Nekem pedig az előbb ajánlottál egy Becker pro5-LMU-t. (Megnéztem, tetszik.)
1. Arról van szó, hogy a TMC-s cikket 2010-ben írtad, és azóta változott a helyzet?
2. Csak a Petőfi 94,8-on adják a TMC jelet, vagy más adón/frekvencián is?
3. Lehet-e a Nevigonos problémám oka az, hogy esetleg kontakthibás az antenna kábel?? (Ennek örülnék a legjobban, mert ez volna a legolcsóbb verzió…)
4. A Lifetime Map update azt jelenti, hogy amíg a készüléket használom, évente 3 térkép frissítés garantált?Üdv.
Laci2014. november. 21. péntek-18:49 #31731Gyurci
AdminisztrátorRátaláltam egy írásodra (Mi az a TMC…), itt azt írtad, hogy a “TMC Magyarországon még mindíg nem minden készüléken/szoftveren használható, ilyen például a Mio, a Becker, és a Sygic is”. Nekem pedig az előbb ajánlottál egy Becker pro5-LMU-t. (Megnéztem, tetszik.)
Szia!
Elöljáróban egy cikk a Becker active.5-ről:
https://navigyurci.hu/2014/05/31/becker-active-5-navigacio-kozben/– A 2010-es cikk óta sok víz lefolyott a Dunán.
– A Petőfi rádión kívül az Info rádión és a Kék-Duna fehérvári és mosonmagyaróvári sávján is fogható a TMC adás.
– Szerintem nem. Más is panaszkodott már.
– Igen:
http://mobilenavigation.mybecker.com/en/products/lifetime-map-updates/Üdv:
Gyurci
ui: ha a Becker a kiválasztott akkor itt folytassuk:
https://navigyurci.hu/forums/topic/megerkezett-a-becker-ket-uj-keszuleke-az-active-5-es-az-active-6/Találsz itt egy pár hasznos infót is.
2016. augusztus. 23. kedd-21:47 #36281lezlike
FelhasználóÜdvözlök mindenkit itt a fórumon!
Gyurci,szeretném leírni,hogy mi is az én gondom! Visszaolvasva a hozzászólásokat voltam kénytelen rájönni,hogy nem biztosan jó készüléket választottam magamnak.Pedig nagyon okos kis készülék.
Pár hónapja sikerült egy hirdetési oldalon,olcsó pénzért egy Seat Garmin nfs4 navit megvennem.Mivel olyan autóm nincs amiben beépített helyen tudnám használni,így vettem hozzá eredeti Navigon tartót és egy tmc antennás töltőt.Van rajta Live szolgáltatás is/tmc,időjárás/,tehát komoly kis gép.De most kezdődött a gond,hogy lejárt a Live egy hónapos free verziója és nincs tmc-m.Az rds antennával az adót megtalálja de esemény nem jön be.A Garmin Fresh program meg nem ajánl fel semmilyen lehetőséget a vásárlásra/Prémium,Live tmc/.A Navi-Gate kft-nek tudtam írni de azt válaszolták hogy nem foglalkoznak ilyen átbrandelt készülékkel és vegyem fel a kapcsolatot a Navigonnal ezen a számon:061-8088362. Más sokszor próbáltam de kicsörög és semmi,a neten sem találom az ügyfélszolgálatot/ha van magyarországon/.Annyit kérdeznék,hogy egyáltalán lehet itthon Live vagy Prémium tmc-t előfizetni erre a gpsre és hogy mennyibe kerülne? Ha esetleg eltudnád érni a Navigon ügyfélszolgálatát és megkérdeznéd nagyon megköszönném!
Tisztelettel:
lezlike2016. augusztus. 24. szerda-04:04 #36282Gyurci
Adminisztrátor…pár hónapja sikerült egy hirdetési oldalon,olcsó pénzért egy Seat Garmin nfs4 navit megvennem.Mivel olyan autóm nincs amiben beépített helyen tudnám használni,így vettem hozzá eredeti Navigon tartót és egy tmc antennás töltőt. Van rajta Live szolgáltatás is/tmc,időjárás/,tehát komoly kis gép.
De most kezdődött a gond,hogy lejárt a Live egy hónapos free verziója és nincs tmc-m. Az rds antennával az adót megtalálja de esemény nem jön be. A Garmin Fresh program meg nem ajánl fel semmilyen lehetőséget a vásárlásra/Prémium, Live tmc/. A Navi-Gate kft-nek tudtam írni de azt válaszolták hogy nem foglalkoznak ilyen átbrandelt készülékkel és vegyem fel a kapcsolatot a Navigonnal ezen a számon: 061-8088362. Már sokszor próbáltam de kicsörög és semmi, a neten sem találom az ügyfélszolgálatot/ha van magyarországon/. Annyit kérdeznék,hogy egyáltalán lehet itthon Live vagy Prémium tmc-t előfizetni erre a gpsre és hogy mennyibe kerülne? Ha esetleg eltudnád érni a Navigon ügyfélszolgálatát és megkérdeznéd nagyon megköszönném!
Kedves Lezlike!
A Navigon (Garmin) Ügyfélszolgálatnak itt tudsz írni: support.hu (kukac) @garmin.com
Attól, hogy a Live-on érkeznek a TMC információk, még nem biztos hogy az RDS csatornán is érkezni fognak. Ráadásul ez a vonal már néhány éve is zűrös volt. Próbálj meg inkább a magyarországi Seat képviseletnél érdeklődni.
Ám a magyar nyelvű leírás 162. oldalán van a Live Service-ről információ, és az oldalon letölthető a Garmin Fresh is:
https://static.garmincdn.com/autoOem/seat/docs/UserManualHU.pdfSok sikert!
Üdv,
Gyurci2016. augusztus. 24. szerda-07:56 #36283lezlike
FelhasználóÜdv Gyurci!
Köszönöm a választ,futok egy kört és megpróbálom a kapcsolatot email-ben felvenni velük,nem rossz kis gép de a tmc hiánya miatt nem száz százalékos!
Szép napot!
Lezlike.2016. augusztus. 24. szerda-08:24 #36284Gyurci
AdminisztrátorKedves Lezlike!
Szívesen, és sok sikert!
Hasonlóan szép napot kívánok!
Üdv,
Gyurci2016. augusztus. 24. szerda-13:37 #36288lezlike
FelhasználóÜdv Gyurci!
Az email nem megy el,a telefont nem veszik fel viszont találtam a doboz alján egy Live Services füzetet abban egy kódot, a Garmin Fresh oldalán beírtam a kupon beváltó helyre és az fogad,hogy ezt a kódot 2015…már beváltották! De akkor miért volt próba idő amikor aktiváltam ahogy megvettem és miért nem ajánl megvételi lehetőséget?
Na mindegy szerintem abba hagyom,most arra lennék kíváncsi, hogy esetleg Ausztriában lenne-e tmc,mert az AU premium traffic licence benne van?
Szép napot!
Lezlike.2016. augusztus. 27. szombat-19:42 #36301lezlike
FelhasználóSzia Gyurci!
Ezt az emailt kaptam Seat Garmin Live Services ügyben a Garmin Support-tól:
“This is an automated reply; please do not reply to this email.Due to your country of residence, please contact your local Garmin office as listed below for further assistance. For those countries not listed below, an online list for support centres in your area can be viewed here: http://www.garmin.com/dealers”
Szerintem Magyarország nincs benne!
Üdv!
Lezlike.2016. augusztus. 28. vasárnap-16:12 #36310Gyurci
AdminisztrátorEzt az emailt kaptam Seat Garmin Live Services ügyben a Garmin Support-tól:
“This is an automated reply; please do not reply to this email.Szia!
Due to your country of residence, please contact your local Garmin office as listed below for further assistance. For those countries not listed below, an online list for support centres in your area can be viewed here: http://www.garmin.com/dealers”
Products may not be available at all locations. Please contact the location for product availability.
MM-Systems Ltd21.1 miAchim Andras U.25.
Budapest, H-1185NAVI-GATE LTD29.2 mi
VISEGRADI UTCA 80/A
BUDAPEST, 1133Üdvözlettel,
Gyurci2016. szeptember. 4. vasárnap-12:45 #36380lezlike
FelhasználóSzia!
Köszönöm a segítséget,süket fülek mindenhol,feladtam, majd benevezek egy tmc képes Garmin gpsre.
Lezlike.2016. szeptember. 6. kedd-09:36 #36391Gyurci
AdminisztrátorSzia!
Az biztosan jó lesz.
Gyurci - SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.