Prestigio Geovision 7777 gyári iGO térképfrissítés
Címkézve: 7777, geovision, map update, prestigo, térképfrissítés
- This topic has 23 hozzászólás, 2 résztvevő, and was last updated 9 years, 11 months telt el by Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2014. január. 8. szerda-19:13 #28030GyurciAdminisztrátor
A készülék felkerült a prestigio.naviextras.com oldalra, a támogatott vasak közé. Itt pedig egy videó a frissítés menetéről:
http://www.youtube.com/watch?v=BLc7KwRD1Xk2014. január. 8. szerda-22:27 #28043OldMikeFelhasználóVégignéztem a videót, ez még az SD kártyás frissítést mutatja, a GV7777-nél már a saját 8 GB-os memóriájába lehet frissíteni. Én is a naviextras.com-on regisztráltam, de amikor beírtam a készülék típusát, már átirányított a prestigio.naviextras.com-ra (az is magyar nyelvű). Utána valóban a Naviextras ToolBox-ot kell használni. Felismeri az eszközt, de csak úgy ha az “USB tár bekapcsolása” funkciót használjuk. A továbbiak megegyeznek a videón láthatóval. Fizetős tartalmat még nem vásároltam, talán tavasszal már lesz egy frissebb verzió a térképekből. Gondolkodom a 3D épületek vásárlásán is (ilyen tartalmat a Prestigio nem adott), még nem láttam élőben ilyet navi eszközön, nem tudom, hogy segítene-e?
2014. január. 9. csütörtök-07:52 #28055GyurciAdminisztrátorHa a nevezetességeket vásárolod meg, akkor idegen városban segíthet (nek) a tájékozódásban (itthon: Parlament, Bazilika, Külföldön pl: Eiffel Torony). Ha a kockaépületekre gondolsz, akkor az kétesélyes. Bizonyos helyzetekben segíthet, de akár zavaró is lehet. Szerintem ezt embere válogatja:
– Kockaházak (Buildings):
https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2010/03/primo_map.jpg– Látványosságok (Landmarks):
https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2010/03/primo_settings.jpg– “Menet közben”:
http://www.youtube.com/watch?v=O_0eKSwupmo2014. január. 9. csütörtök-11:18 #28057OldMikeFelhasználóSzia! Köszönöm szépen, ez sokat segít a döntésben. Viszont a videó kapcsán szeretném megkérdezni (esetleg a tesztelés során kiderülhet-e), hogyan tudnék erre a készülékre legálisan ilyen beszélgetős (aki az utcaneveket is mondja) nénit vagy bácsit találni. Sajnos a készülékkel együtt kapott hangok ezt nem tudják. Nekem logikus lenne, hogy a Naviextras is áruljon ilyet, de úgy tűnik hogy nem teszi. Persze lehet, hogy valamilyen más program is kellene hozzá, vagy a portolt Primóból ez hiányzik.
2014. január. 9. csütörtök-20:14 #28059GyurciAdminisztrátorSzia. A TTS hangot emlékezetem szerint meg lehet csinálni a Google Play-ben fizetősen letölthető Mariska hangjával, de fejből nem emlékszem hogyan. Utánanézek és megírom. A nálam lévő készüléken a primo verziószáma a. 9.6.7.270570, és 2012 Q2-es Navteq térképek vannak rajta.
2014. január. 12. vasárnap-16:17 #28092GyurciAdminisztrátorEgy rövid leírás (How to) a frissítés menetéről:
https://navigyurci.hu/2014/01/12/prestigio-geovision-7777-igo-primo-terkepfrissites/2014. január. 13. hétfő-16:42 #28114OldMikeFelhasználóSzia Gyurci!
Köszönöm mind a két hozzászólásodat, már elolvastam a cikket is. A verziószám nálam is azonos, szerintem ez a portolt változathoz kötődik, és érzésem szerint valószínűleg nem lesz belőle frissebb.2014. január. 14. kedd-13:07 #28125GyurciAdminisztrátorMegpróbálom megtudakolni, lesz-e hozzá szoftverfrissítés.
2014. január. 14. kedd-18:08 #28126OldMikeFelhasználóKöszönöm szépen. Időközben próbálkoztam az SVOX text to speech-csel és Mariskával, de valószínűleg nem lehet megoldani. A készülék Nyelv és Bevitel menüpontjában nincs benne a TTS funkció, ezért aztán hiába települt sikeresen az applikáció, beállítási lehetőség hiányában nem lehet azt alapértelmezetté tenni.
Írtam ez ügyben a Prestigio Technical Support-nak, még nem érkezett válasz. Válasz minden valószínűség szerint fog jönni – korábban már volt levélváltásunk – de tartok tőle, hogy nem lesz kedvező.2014. január. 14. kedd-20:51 #28127GyurciAdminisztrátorEgyelőre én is csak eddig jutottam a Mariskás megoldással… Ha kapsz választ a Support-tól, kérlek oszd meg velünk itt, hogy más is lássa a megoldást, vagy legalább ne próbálkozzon feleslegesen. Köszönöm.
2014. január. 15. szerda-14:15 #28137GyurciAdminisztrátorEgyelőre ennyit sikerült megtudnom: a 270570 a legfrissebb verzió szoftver verzió ehhez a tablethez. Az intelligens kereső CSAK a primo 2.4-es verziójától elérhető, a Prestigio Geovision 7777 tableten 2.0.1-es verzió van. Szoftverfrissítés csak akkor lesz, hogyha a Prestigio megrendeli, de egyelőre nem tette tudomásom szerint.
2014. január. 15. szerda-16:07 #28138OldMikeFelhasználóKöszönöm szépen. A Prestigio Support három munkanapon belüli választ ígért, írok majd ide, amikor meglesz. A cikkhez írt hozzászólásomban feltett kérdésemet esetleg még meg tudnád-e nézni (M0 új szakasz a 2013. Q2-ben)?
2014. január. 15. szerda-19:23 #28141GyurciAdminisztrátorUgye erre erre gondolsz:
https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2014/01/geo7777_m51_3.pngBár úgy emlékszem erre már küldtem egy Navteq-es linket.
2014. január. 15. szerda-19:43 #28142OldMikeFelhasználóIgen erre gondoltam, de ha linken látható kép a GV7777-en lévő 2013. Q2 térkép állapotát mutatja, akkor elkeserítő. Ezen még nincs rajta a nyáron átadott M0 szakasz, ami az 51-es úttól az M5 autópályáig tart, és egyenesen folytatódik tovább az M0 keleti szakaszával. Gyál mellett van egy új, nagy M5-M0 csomópont, ami nem azonos a régi, Bp. határában lévő M5-M0 csomóponttal.
Ugyanakkor a képen E75 és E71 számokkal jelzett út mostani neve már M51, az Exx számok nélkül.
A korábban küldött linken a Nokia Here térképe volt látható, azon már a tényleges állapotot lehetett látni. Hiába azonos cég a Navteq és a Here, ezek szerint a 2013. Q2-ben még még nem azonosak. Azt, hogy a Here mikor frissült sajnos nem tudom megállapítani, az ott látható állapot talán a Q3-ba fog bekerülni.
Csak azokat sajnálom, akik nem kis pénzért frissítettek 2013. Q2-re, egy naprakész állapot reményében.2014. január. 15. szerda-20:55 #28143GyurciAdminisztrátorSajnálom. Igen ez a képernyőmentés, a Geovision 7777, 2013 Q2-es térképéről készült. Sajnos még nem jártam arra, és így nem voltam biztos benne, hogy jó helyen “járok” a térképen…
- SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.