Prestigio Geovision 7777 gyári iGO térképfrissítés
Címkézve: 7777, geovision, map update, prestigo, térképfrissítés
- This topic has 23 hozzászólás, 2 résztvevő, and was last updated 11 years, 10 months telt el by
Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2014. január. 8. szerda-22:27 #28043
OldMike
FelhasználóVégignéztem a videót, ez még az SD kártyás frissítést mutatja, a GV7777-nél már a saját 8 GB-os memóriájába lehet frissíteni. Én is a naviextras.com-on regisztráltam, de amikor beírtam a készülék típusát, már átirányított a prestigio.naviextras.com-ra (az is magyar nyelvű). Utána valóban a Naviextras ToolBox-ot kell használni. Felismeri az eszközt, de csak úgy ha az “USB tár bekapcsolása” funkciót használjuk. A továbbiak megegyeznek a videón láthatóval. Fizetős tartalmat még nem vásároltam, talán tavasszal már lesz egy frissebb verzió a térképekből. Gondolkodom a 3D épületek vásárlásán is (ilyen tartalmat a Prestigio nem adott), még nem láttam élőben ilyet navi eszközön, nem tudom, hogy segítene-e?
2014. január. 9. csütörtök-07:52 #28055
GyurciAdminisztrátorHa a nevezetességeket vásárolod meg, akkor idegen városban segíthet (nek) a tájékozódásban (itthon: Parlament, Bazilika, Külföldön pl: Eiffel Torony). Ha a kockaépületekre gondolsz, akkor az kétesélyes. Bizonyos helyzetekben segíthet, de akár zavaró is lehet. Szerintem ezt embere válogatja:
– Kockaházak (Buildings):
https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2010/03/primo_map.jpg– Látványosságok (Landmarks):
https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2010/03/primo_settings.jpg– “Menet közben”:
http://www.youtube.com/watch?v=O_0eKSwupmo2014. január. 9. csütörtök-11:18 #28057OldMike
FelhasználóSzia! Köszönöm szépen, ez sokat segít a döntésben. Viszont a videó kapcsán szeretném megkérdezni (esetleg a tesztelés során kiderülhet-e), hogyan tudnék erre a készülékre legálisan ilyen beszélgetős (aki az utcaneveket is mondja) nénit vagy bácsit találni. Sajnos a készülékkel együtt kapott hangok ezt nem tudják. Nekem logikus lenne, hogy a Naviextras is áruljon ilyet, de úgy tűnik hogy nem teszi. Persze lehet, hogy valamilyen más program is kellene hozzá, vagy a portolt Primóból ez hiányzik.
2014. január. 9. csütörtök-20:14 #28059
GyurciAdminisztrátorSzia. A TTS hangot emlékezetem szerint meg lehet csinálni a Google Play-ben fizetősen letölthető Mariska hangjával, de fejből nem emlékszem hogyan. Utánanézek és megírom. A nálam lévő készüléken a primo verziószáma a. 9.6.7.270570, és 2012 Q2-es Navteq térképek vannak rajta.
2014. január. 12. vasárnap-16:17 #28092
GyurciAdminisztrátorEgy rövid leírás (How to) a frissítés menetéről:
https://navigyurci.hu/2014/01/12/prestigio-geovision-7777-igo-primo-terkepfrissites/2014. január. 13. hétfő-16:42 #28114OldMike
FelhasználóSzia Gyurci!
Köszönöm mind a két hozzászólásodat, már elolvastam a cikket is. A verziószám nálam is azonos, szerintem ez a portolt változathoz kötődik, és érzésem szerint valószínűleg nem lesz belőle frissebb.2014. január. 14. kedd-13:07 #28125
GyurciAdminisztrátorMegpróbálom megtudakolni, lesz-e hozzá szoftverfrissítés.
2014. január. 14. kedd-18:08 #28126OldMike
FelhasználóKöszönöm szépen. Időközben próbálkoztam az SVOX text to speech-csel és Mariskával, de valószínűleg nem lehet megoldani. A készülék Nyelv és Bevitel menüpontjában nincs benne a TTS funkció, ezért aztán hiába települt sikeresen az applikáció, beállítási lehetőség hiányában nem lehet azt alapértelmezetté tenni.
Írtam ez ügyben a Prestigio Technical Support-nak, még nem érkezett válasz. Válasz minden valószínűség szerint fog jönni – korábban már volt levélváltásunk – de tartok tőle, hogy nem lesz kedvező.2014. január. 14. kedd-20:51 #28127
GyurciAdminisztrátorEgyelőre én is csak eddig jutottam a Mariskás megoldással… Ha kapsz választ a Support-tól, kérlek oszd meg velünk itt, hogy más is lássa a megoldást, vagy legalább ne próbálkozzon feleslegesen. Köszönöm.
2014. január. 15. szerda-14:15 #28137
GyurciAdminisztrátorEgyelőre ennyit sikerült megtudnom: a 270570 a legfrissebb verzió szoftver verzió ehhez a tablethez. Az intelligens kereső CSAK a primo 2.4-es verziójától elérhető, a Prestigio Geovision 7777 tableten 2.0.1-es verzió van. Szoftverfrissítés csak akkor lesz, hogyha a Prestigio megrendeli, de egyelőre nem tette tudomásom szerint.
2014. január. 15. szerda-16:07 #28138OldMike
FelhasználóKöszönöm szépen. A Prestigio Support három munkanapon belüli választ ígért, írok majd ide, amikor meglesz. A cikkhez írt hozzászólásomban feltett kérdésemet esetleg még meg tudnád-e nézni (M0 új szakasz a 2013. Q2-ben)?
2014. január. 15. szerda-19:23 #28141
GyurciAdminisztrátorUgye erre erre gondolsz:
https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2014/01/geo7777_m51_3.pngBár úgy emlékszem erre már küldtem egy Navteq-es linket.
2014. január. 15. szerda-19:43 #28142OldMike
FelhasználóIgen erre gondoltam, de ha linken látható kép a GV7777-en lévő 2013. Q2 térkép állapotát mutatja, akkor elkeserítő. Ezen még nincs rajta a nyáron átadott M0 szakasz, ami az 51-es úttól az M5 autópályáig tart, és egyenesen folytatódik tovább az M0 keleti szakaszával. Gyál mellett van egy új, nagy M5-M0 csomópont, ami nem azonos a régi, Bp. határában lévő M5-M0 csomóponttal.
Ugyanakkor a képen E75 és E71 számokkal jelzett út mostani neve már M51, az Exx számok nélkül.
A korábban küldött linken a Nokia Here térképe volt látható, azon már a tényleges állapotot lehetett látni. Hiába azonos cég a Navteq és a Here, ezek szerint a 2013. Q2-ben még még nem azonosak. Azt, hogy a Here mikor frissült sajnos nem tudom megállapítani, az ott látható állapot talán a Q3-ba fog bekerülni.
Csak azokat sajnálom, akik nem kis pénzért frissítettek 2013. Q2-re, egy naprakész állapot reményében.2014. január. 15. szerda-20:55 #28143
GyurciAdminisztrátorSajnálom. Igen ez a képernyőmentés, a Geovision 7777, 2013 Q2-es térképéről készült. Sajnos még nem jártam arra, és így nem voltam biztos benne, hogy jó helyen “járok” a térképen…
2014. augusztus. 27. szerda-12:18 #30901OldMike
FelhasználóSzia Gyurci!
Rászántam magam (meg pénzt is), és frissítettem a GV7777 Magyarország térképét a 2014.Q1 verzióra. Érdekesek, ezért megosztanám a tapasztalatokat. Előtte levelezgettem a Naviextras Támogatással arról, hogy a honlapjukon pontosan ugyanazok az adatok vannak ehhez a térképhez, akkor is ha a GV7777-tel lépek be (ami ugye csakis HERE térképeket fogad), és akkor is amikor a CNS Globe HD-val (amin meg alapból csak TopMap térképek vannak). Azt a választ kaptam, hogy két külön térképük van azonosnak látszó adatokkal, és én a licencemnek megfelelő térképet fogom kapni.
Lebonyolódott a vásárlás (szerencsére gond nélkül), és a következők jelentek meg az eszközömön:
Térkép: 2014.03 NNG
POI: 2014.03 NNG
Rich POI: 2013.09 TOPMAPAmúgy egy éves frissítéssel vettem, kíváncsi vagyok mennyi verzió fér ebbe bele.
Vettem ezen kívül 3D látványosságot és 3D épületeket, ezek 2012 illetve 2011 verziójú NNG gyártmányok.
Nem kommentálnám, ez van.Üdv, OldMike
- SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.