SOS
Címkézve: cns globe via, hogyan tovább, how-to, rom frissítés, szerviz
- This topic has 35 hozzászólás, 10 résztvevő, and was last updated 10 years, 1 month telt el by Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2014. augusztus. 23. szombat-23:39 #30860bercesFelhasználó
Szia!
Átnéztem A-tól Z-ig azt az oldalt amit küldtél de nem igazán jövök rá hogy mit is keressek. A WinCe menüt elérem a gps-en belül is közvetlen ikonnal, de az ott levő beállításokkal sem mentem semmire. Hiába állítok bármit akkor is kikapcsol a gép. Találtam egy külföldi oldalt ahol egy illető szintén evvel a hibával küzd, de ott még nem segítettek neki.
A link ahol találtam:Üdv
Zsozso2014. augusztus. 26. kedd-14:51 #30883zoltanfazakasFelhasználóÜdv. Mindenkinek.
Nemrég vásároltam egy Lg optimus G Pro készüléket, minden ok volt rajta, hamarosan frissítettem is az androidot, de frissítés után eltűnt a gps ikonja a felső kapcsoló sávban, és nem tudom sehogy visszahozni. Nagyon idegesítő a dolog, ha a beállítások menüben a helyre megyek, a módon belül csak azt tudom állítani, hogy milyen érzékenységű legyen a pontosság megállapítása. Segítsetek légyszíves!
Zoli2014. augusztus. 26. kedd-18:26 #30889GyurciAdminisztrátorNekem egy olyan problémám lenne hogy a GPS amit vásároltam pontosan 10 percenként kikapcsolja a képernyőt és “aludni” megy. Ezt a hibát a gps programtól függetlenül már a menüben is csinálja. A lehetséges beállításokat már végig nyálaztam, és minden jól van beállítva…
Hiába állítok bármit akkor is kikapcsol a gép. Találtam egy külföldi oldalt ahol egy illető szintén evvel a hibával küzd, de ott még nem segítettek neki…
Szia!
1. Start/Settings/Control Panel/Power Properties – itt van 10 perces beállítás az alvásra. A helyes beállítás: Never
2. Start/Settings/Control Panel/Display Properties – “Automatic turn off backlight while on battary power” – itt 5 perces beállítás van. A helyes beállítás: nekem 15 seconds-on van, de nem okoz semmilyen zűrzavart.Üdv:
Gyurci2014. augusztus. 26. kedd-18:29 #30890GyurciAdminisztrátor…hamarosan frissítettem is az androidot, de frissítés után eltűnt a gps ikonja a felső kapcsoló sávban, és nem tudom sehogy visszahozni. Nagyon idegesítő a dolog, ha a beállítások menüben a helyre megyek, a módon belül csak azt tudom állítani, hogy milyen érzékenységű legyen a pontosság megállapítása…
Szia!
Próbálj meg egy gyári visszaállítást, hátha… Előtte mentsd a fontos adataidat, mert minden utólag telepített alkalmazásod, és adatod törlődni fog.
Üdv:
Gyurci2014. augusztus. 26. kedd-20:25 #30891zoltanfazakasFelhasználóÜdv.
Köszönöm a válaszod, azon már túl vagyok, de nem szűnt meg a hiba. Nemrég jelent meg a G Pro-ra az új android frissítés, esetleg arra gyanakszom, hogy az okozhatta a hibát, megpróbáltam a gyári visszaállítást, de az androidot nem állította vissza, letörölt mindent, lenullázott mindent, de maradt a friss verzió…és a hiba is. Azóta az I-go is behalt rajta, elindítom….fekete képernyő…közben hallom, hogy reagál a nyomkodásra, mert a hangok működnek, de semmi és kis idő múlva kilép hibával. Ez akkor sem változik, ha újra felteszem az I-go-t.
Még esetleg valami ötleted?
Köszönettel. Zoli2014. augusztus. 28. csütörtök-07:32 #30909GyurciAdminisztrátorMég esetleg valami ötleted?
Szia Zoli!
Esetleg visszatehetnéd az eredeti ROM-ot, és megnézhetnéd azzal is, Hogy úgy megjavul, akkor két lehetőséged marad:
1. használod a régi szoftverrel, és vársz a “következő” frissítésre
2. megfrissíted újra, lehet hogy csak frissítési hiba voltEsetleg ez a ROM jó lehet hozzá. Próbáld meg a verziószámok alapján ellenőrizni, de még inkább az LG Support-on segítséget kérni:
http://www.lg-phones.org/official-stock-lg-optimus-g-pro-android-4-4-2-kitkat-firmware-rom.html
Ha ez tömeges hiba, akkor ők tudnak róla és valószínűleg ingyenesen javítják, ráadásul a garanciális akkor nem is jó ómen “belenyúlni”.
Tehát irány a szerviz!
Üdv:
Gyurci2014. november. 22. szombat-18:14 #31736gabillFelhasználóSziasztok!
Régóta olvasom már az oldalt de még csak most lett készülékem, így nem volt eddig kérdésem.
Most viszont lenne egy.
Sony 73tc készüléket vettem, azt a hibát tapasztalom, hogy elveszíti a gps jelet és megszűnik a navigálás. Újra indítással megint működik, aztán navigál és bő 1 óra után megint jelentkezik a hiba. A kérdésem az volna, hogy mi lehet a baj? Szoftveres hiba és egy frissítés megoldja vagy a készülék hibája és a megoldás másik készülékben van?
Segítségeteket előre is köszönöm Tisztelettel: Miklós2014. november. 23. vasárnap-06:33 #31739GyurciAdminisztrátor…Sony 73tc készüléket vettem, azt a hibát tapasztalom, hogy elveszíti a gps jelet és megszűnik a navigálás. Újra indítással megint működik, aztán navigál és bő 1 óra után megint jelentkezik a hiba. A kérdésem az volna, hogy mi lehet a baj? Szoftveres hiba és egy frissítés megoldja vagy a készülék hibája és a megoldás másik készülékben van?
Kedves Miklós!
Ha újraindításkor megjavul, akkor inkább szoftveres, mint hardveres hibára tippelnék.
Üdv:
Gyurci2014. november. 23. vasárnap-11:53 #31768bajnokricsyFelhasználóSziasztok! Van egy CNS Globe Via készülékem. Idáig működött, de most ha bekapcsolom, akkor csak a betöltő képernyő látszik és nem csinál semmit. A számítógéphez sem csatlakozik. Mi lehet a megoldás?
2014. november. 23. vasárnap-12:12 #31773GyurciAdminisztrátorSziasztok! Van egy CNS Globe Via készülékem. Idáig működött, de most ha bekapcsolom, akkor csak a betöltő képernyő látszik és nem csinál semmit. A számítógéphez sem csatlakozik. Mi lehet a megoldás?
Szia!
Automatikus indításon volt a navigációs szoftver, vagy ikonról indítottad kézzel? Mielőtt azt vetted észre hogy nem indul, nem volt valami észrevehető hibája (pl. csak reset után indult el, nehezen talált GPS jelet)? Ne akartad frissíteni esetleg?
Üdv:
Gyurci2014. november. 23. vasárnap-12:16 #31774bajnokricsyFelhasználó<div class=”d4p-bbt-quote-title”>bajnokricsy wrote:</div>
Sziasztok! Van egy CNS Globe Via készülékem. Idáig működött, de most ha bekapcsolom, akkor csak a betöltő képernyő látszik és nem csinál semmit. A számítógéphez sem csatlakozik. Mi lehet a megoldás?Szia!
Automatikus indításon volt a navigációs szoftver, vagy ikonról indítottad kézzel? Mielőtt azt vetted észre hogy nem indul, nem volt valami észrevehető hibája (pl. csak reset után indult el, nehezen talált GPS jelet)? Ne akartad frissíteni esetleg?
Üdv:
GyurciNem a navigációs szoftvernél fagy le, hanem a készülék bekapcsolásakor. A “CNS utat mutat” felirat olvasható
2014. november. 23. vasárnap-12:40 #31775GyurciAdminisztrátorNem a navigációs szoftvernél fagy le, hanem a készülék bekapcsolásakor. A “CNS utat mutat” felirat olvasható
Ha nem hardverhibás, akkor egy ROM frissítés segíthet rajta.
http://gpsforum.hu/node/592Ha garanciális, akkor pedig a szerviz.
2014. november. 23. vasárnap-12:49 #31776bajnokricsyFelhasználóA letöltött fájlokat az eszközre kéne másolni, mert ha igen akkor az nem fog menni mivel a számítógéphez sem csatlakozik?
2014. november. 23. vasárnap-13:14 #31781GyurciAdminisztrátorA letöltött fájlokat az eszközre kéne másolni, mert ha igen akkor az nem fog menni mivel a számítógéphez sem csatlakozik?
Nem tudom mi van a letöltött fájlban. Én inkább SD kártyás megoldásra gondolnék. De szerintem jobban jársz, ah először felhívod a szervizt.
2014. november. 23. vasárnap-16:21 #31782GyurciAdminisztrátorA letöltött fájlokat az eszközre kéne másolni, mert ha igen akkor az nem fog menni mivel a számítógéphez sem csatlakozik?
Belenéztem, szerintem ez egy SD kártyáról telepíthető ROM. De, hogy jó-e a készülékedre, azt neked kell eldöntened! A fórumbaan az egyik legnagyobb szaktekintély (DM43) is csak ennyit ír,egy hasonló kérdásre: “A két rom között nem tudom, hogy mi a különbség. Próbálkozz először a másodikkal”.
Még mindig a szervizt javasolom!
- SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.