Segitség
Címkézve: royalteq, tmc beállítása, tmc vevő, wayteq
- This topic has 66 hozzászólás, 21 résztvevő, and was last updated 7 years, 10 months telt el by Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2014. december. 14. vasárnap-11:15 #32025OldMikeFelhasználó
Kedves Gyurci!
Úgy tudom, hogy a Sygic for Android szoftver TomTom (korábbi TeleAtlas) térképeket használ. Lehet-e tudni, hogy ezek a térképek azonosak-e a TomTom készülékre letölthető térképekkel – amik úgy láttam elég gyakran frissülnek – vagy valamilyen korábbi állapotúakat lehet letölteni? Az androidos változathoz elvileg élettartam frissítés jár, bár azt nem tudom, hogy ez igazából csak egy-két évet jelent, vagy esetleg többet. Sajnos csak egy olyan megfoghatatlan szöveget lehet olvasni, hogy ameddig a térképszolgáltató támogatja az eszközt.
2014. december. 14. vasárnap-19:30 #32026GyurciAdminisztrátorÚgy tudom, hogy a Sygic for Android szoftver TomTom (korábbi TeleAtlas) térképeket használ. Lehet-e tudni, hogy ezek a térképek azonosak-e a TomTom készülékre letölthető térképekkel – amik úgy láttam elég gyakran frissülnek – vagy valamilyen korábbi állapotúakat lehet letölteni? Az androidos változathoz elvileg élettartam frissítés jár, bár azt nem tudom, hogy ez igazából csak egy-két évet jelent, vagy esetleg többet. Sajnos csak egy olyan megfoghatatlan szöveget lehet olvasni, hogy ameddig a térképszolgáltató támogatja az eszközt.
Helló!
Az egyik kritérium az élettartam frissítés mellékletében általában az, hogy addig amíg a térképgyártó támogatja az eszközt. Ez van. Ha jól tévedek, akkor a Garmin 2009 eleje óta kzdte a készülékeit élettartam frissítéssel árulni, és ez a mondat náluk is szerepel:
http://www.garmin.hu/a-nuemaps-terkepfrissessegi-es-nuemap-lifetime-garanciaA Sygic for Android 2-4 szoftver frissítést, illetve 1-4 térképfrissítést biztosít évente:
http://help.sygic.com/hc/en-us/articles/201811176-How-frequently-does-Sygic-update-Üdv,
Gyurci2014. december. 15. hétfő-18:43 #32030OldMikeFelhasználóSzia!
Köszönöm. A rokonom – akinek többféle navi eszköz tulajdonságait próbáltam összeszedni – végül egy WayteQ 8Q navis tabletet vett, Sygic programmal. Még csak most ismerkedik vele, nekem is mutatta. Határozottan szimpatikus, szerintem a térképek is elég frissek, bár egy-két furcsaság már feltűnt. Például Nyíregyháza-Debrecen térségében az M3 és az M35 autópályát egy nem közeli képen olyan vastag vonallal jelzi, mint egy főutat. Ráadásul ebben a nézetben az M35-öt M3-nak írja. Ráközelítve már jók az adatok.
Egy kérdés: ez a térkép Budapesten csak a belső kerületekben tartalmaz 3D épületeket? Igaz ott látványosan.
Amúgy a program kezelhetősége sokkal modernebb, mint a Primo-é, a tényleges működése meg majd kiderül.
Üdv, Mike
2014. december. 15. hétfő-21:16 #32031GyurciAdminisztrátorEgy kérdés: ez a térkép Budapesten csak a belső kerületekben tartalmaz 3D épületeket? Igaz ott látványosan…
Helló Mike!
A Sygic 3D Vaucher Edition (is) Budapest egy részén és Debrecenben mutat 3D-s épületeket. A térkép mindegy hogy mikori, amint újabb lesz ingyen letölthető az élettartam frissítés keretein belül. És végül navigálni tablettel? Kíváncsi lennék a hosszútávú tapasztalatokra. Nálam volt nagyjából egy évig egy 5″- tablet, normális GPS-szel és (Sygic) navigációval, de valahogy nem lett a szívem csücske.
Pedig többször is nekifutottam.
Üdv:
Gyurci2014. december. 16. kedd-17:08 #32043OldMikeFelhasználóSzia Gyurci!
Köszönöm a válaszodat, a használatra én is kíváncsi vagyok. Neked a mérettel volt gondod, vagy a tablet GPS funkciója nem volt az igazi?
Olvastam néhány írásodat az androidos Sygic-kel kapcsolatban, ha ennyi ideig használtad, akkor talán tudsz egy rövid összehasonlítást adni a Primo és a Sygic között.
Üdv, Mike
2014. december. 17. szerda-07:03 #32046GyurciAdminisztrátorKöszönöm a válaszodat, a használatra én is kíváncsi vagyok. Neked a mérettel volt gondod, vagy a tablet GPS funkciója nem volt az igazi?
Szia Mike!
Nagyon nehéz megfogalmazni… 5″-os kijelzője volt, ami tabletnek kicsi – vagy legalábbis az én szemeimnek az volt. Az elején gond volt a GPS jellel is (bár ezt később javították). Mégis amikor megfogtam a GO950-et (TomTom), megerősített abban hogy navigálni – PNA/PND-vel kell.
A Sygic nagyon tetszik, gyönyörű a felülete. Ahol a házak is látszanak, teljesen egyedi a kidolgozása, jól mutatja a domborzati viszonyokat. Érthetőek a kijelzőjén megjelenő információk, (előre) jelzi a sebességhatár változását, bemondja hogy a cím melyik oldalra esik – sok szuper dolog van benne: https://navigyurci.hu/2013/12/29/sygic-for-android-gyors-proba-es-halvany-emlekek/
Jópofa a hozzá vásárolható HUD kijelzés, illetve a BlackBox funkció is. Most már élettartam frissítés is jár hozzá, így mindig a legfrissebb térképeket használhatom újabb “sarc” nélkül. Ám nincs magyar nyelvű utcanév bemondás, nincs Magyarországon TMC, és ami a legfőbb bajom hogy telefonon vagy tableten van – a jó navigációhoz pedig szerintem céleszköz kell…
Üdv,
Gyurci2014. december. 17. szerda-21:26 #32052OldMikeFelhasználóSzia Gyurci!
Remélem, hogy a rokonom pár héten belül beszámol a használatról. Akkor az is kiderül, hogyan működik a Sygic-tablet párosítás. Azért a TMC hiány kellemetlen, a lengyeleknél, cseheknél szlovákoknál meg tudták oldani, nálunk nem tudom mi kellene hozzá.
Ez a Blackbox is érdekes lenne, csak két akadály van. Valószínűleg csak olyan helyre tudják tenni, ahonnan a tablet kamerája nem lát ki, és a kamera képességei is gyengék :(Üdv
Mike2014. december. 18. csütörtök-17:19 #32084GyurciAdminisztrátorRemélem, hogy a rokonom pár héten belül beszámol a használatról. Akkor az is kiderül, hogyan működik a Sygic-tablet párosítás. Azért a TMC hiány kellemetlen, a lengyeleknél, cseheknél szlovákoknál meg tudták oldani, nálunk nem tudom mi kellene hozzá.
Szia Mike!
Hogy mi kellene hozzá? Talán akarat? Kíváncsian várom a tapasztalatokatÜdv,
Gyurci2015. január. 21. szerda-15:21 #32382villantzFelhasználóSziasztok!
Szia Gyurci!
Köszönöm szépen, hogy megküldted a bejelentkezési lehetőséget!!Az alábbihoz szeretnék egy plusz kiegészítéssel szolgálni, feltételezve, hogy nem súrolja a Warez kategóriát:
Feltételezem, akkor most Active Sync módban van a készülék. Operációs rendszertől függően töltsd le az Active Sync szoftvert, vagy a Mobile Eszköz központot, majd csatlakoztasd a PNA készüléket. Ha valóban Active Sync módban van, akkor kapcsolódnak, és fogsz tudni a mappák között böngészni, azaz szerkesztheted a sys.txt-t.
Ha nem belső memóriában hanem kártyán van az iGO, akkor nevezed át az exe fájl-t, úgy nem tud betöltődni, és ott marad neked a keresett főmenü.
Létezik egy kis klaviatúra program, amelyet SD-ről lehet indítani és amely a betöltődés után lehetősét biztosít a jelszó beírására.
Forrás: vimre http://gpsforum.hu/node/370?page=5#comment-4099Ha mégis hibáztam e fenti közlésével, kérlek ne neheztelj és töröld belátásod szerint.
Üdv.: Lajcsi2015. január. 21. szerda-15:42 #32470GyurciAdminisztrátorKöszönöm szépen, hogy megküldted a bejelentkezési lehetőséget!!
Szia Lajcsi, nagyon szívesen!
Üdv a fórumban,
Gyurci2016. január. 8. péntek-20:00 #35109zotya65FelhasználóSziasztok!
Az alábbi témában szeretnék segítséget kérni, hogy vettem egy Wayteq 995BT-t. Már volt ettől a cégtől navigációm és nagyon elégedetten használtam kb. 5 évig. Ennél a típusnál lehet a netről telepíteni GPS szoftvert és ingyen jár hozzá a Sygic Voucher Edition is. Kérdésem ha nem netről akorok telepíteni, az SD kártyáról indítható GPS szoftver mert a régin működő változat nem akar indulni. Ennél a típusnál a megoldás a belső memóriára másolás? Illetve mivel elég kicsi a tároló kapacitás gondolom egyszerre csak egy szoftver részére van hely. A Gyurci tesztje nagyon profi volt, de nekem a bemutatott GPS programok tesztjéből nem derült ki, hogy egyszerre telepítette azokat, vagy mindig törölni kellett, hogy az új elférjen?
További szép napot!
Üdv
Zotya
2016. január. 9. szombat-08:05 #35110GyurciAdminisztrátorAz alábbi témában szeretnék segítséget kérni, hogy vettem egy Wayteq 995BT-t. Már volt ettől a cégtől navigációm és nagyon elégedetten használtam kb. 5 évig. Ennél a típusnál lehet a netről telepíteni GPS szoftvert és ingyen jár hozzá a Sygic Voucher Edition is. Kérdésem ha nem netről akorok telepíteni, az SD kártyáról indítható GPS szoftver mert a régin működő változat nem akar indulni. Ennél a típusnál a megoldás a belső memóriára másolás? Illetve mivel elég kicsi a tároló kapacitás gondolom egyszerre csak egy szoftver részére van hely. A Gyurci tesztje nagyon profi volt, de nekem a bemutatott GPS programok tesztjéből nem derült ki, hogy egyszerre telepítette azokat, vagy mindig törölni kellett, hogy az új elférjen?
Szia Zotya!
Milyen előző szoftvert szeretnél rá feltenni? Ha 5 évig használtad a készüléket, akkor valószínűleg egy WinCE-es vasad volt, aminek a szoftvere az Androidos készüléken nem fog futni. Miért nem akarsz az internetről telepíteni? Ha nincs otthon korlátlan neted, akkor internet kávézóban, sok McDonaldsban, illetve más helyeken is le tudod tölteni a szükséges térképeket.
A Sygic Vaucher Edition egy offline navigációs szoftver (nem kell internet a navigáláshoz), tehát csak addig szükséges az internetkapcsolat, amíg letöltöd a szoftvert, a térképeket, és aktiválod a programot. De ha nem akarod megvásárolni a térképpel ellátott drágább verziót, akkor ingyenes térképeket is találhatsz a Google Play-en (Google Áruház).
A készülék belső tárhelye 8 GB, ezért több navigációs megoldást is telepíthetsz egyszerre anélkül, hogy bővítened kellene microSD kártyával.
Üdv,
Gyurci2016. január. 9. szombat-14:01 #35111zotya65FelhasználóSzia Gyurci!
Köszönöm a gyors választ! A régi szoftveremmel, amelyik SD kártyán volt elégedett voltam, arra gondoltam beteszen az SD slotba és már is indul. :)
Korlátlan netem van, a letöltés nem gond. Szeretném ha a TMC szolgáltatás is működne, a neten található programokról elég vegyes a vélemény, nekem meg fontos a jó program megléte.
Akkor lehet, hogy lukra futottam ezzel a készülékkel, és inkább a 985-ös változatra lesz szükségem!További szép napot!
Üdv
Zotya
2016. január. 10. vasárnap-10:22 #35112GyurciAdminisztrátorKöszönöm a gyors választ! A régi szoftveremmel, amelyik SD kártyán volt elégedett voltam, arra gondoltam beteszen az SD slotba és már is indul. :) Korlátlan netem van, a letöltés nem gond. Szeretném ha a TMC szolgáltatás is működne, a neten található programokról elég vegyes a vélemény, nekem meg fontos a jó program megléte. Akkor lehet, hogy lukra futottam ezzel a készülékkel, és inkább a 985-ös változatra lesz szükségem!
Szia Zotya!
Nagyon szívesen!
Szép hétvégét,
Gyurci2016. január. 15. péntek-21:37 #35152zotya65FelhasználóSzia Gyurci!
A TMC képességről szeretném a szakmai véleményedet kikérni, a 995-ös, illetve a 985-ös esetén.
Mindkettőnél működik?
Az eddigi 965-nél megelégedéssel használtam.További szép estét!
Zotya
- SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.