TomTom GO 400-500-600 kérdések

Kezdőlap Fórumok TomTom TomTom GO 400-500-600 kérdések

15 bejegyzés megtekintése - 16-30 / 78
  • Szerző
    Bejegyzés
    Adminisztrátor

Ma letöltöttem a TOMTOM GO 5000 hez való legújabb szoftvert a 60 as végűt. Egy kicsit nyögvenyelősen ment mert sokáig csak állt és “nézett” a GPS aztán többszöri leválasztás újra csatlakozás után sikerült (bár ha türelmesebb vagyok akkor is lehet hogy megcsinálja – 5 perc “nézés” után döntöttem úgy hogy megszakítom egyébként). Ami már biztos hogy a távolságok leharapását a navigálásnál nem javították vagy csak részben, eddig alapvetően a 800 m t harapta le, most meg a 600 m t.:(

Szia Robi!

Köszönöm hogy szóltál. Én is letöltöttem a GO 500-ra, nekem már könnyedén lejött, de kipróbálni még nem volt időm.
    Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Szia Gyurci!

Tegnap este megint volt egy térkép frissítés, amit sikeresen telepítettem: 937.5903.

hello

Adminisztrátor

Tegnap este megint volt egy térkép frissítés, amit sikeresen telepítettem: 937.5903.

Szia Robi! Már töltöm le, kíváncsi vagyok mi változik és hol. Köszi az infót!
    Üdv:
    Gyurci

Adminisztrátor

Tegnap este megint volt egy térkép frissítés, amit sikeresen telepítettem: 937.5903

Harmadszorra sikerült (v937,5903). Gondolom jó foglalt lehet a szerver…
    Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Én tegnap ahogy észrevettem, hogy van új verzió (kb 22:30) elindítottam, és úgy hagytam az egészet és reggelre már kész is volt :).

hello

Adminisztrátor

Én tegnap ahogy észrevettem, hogy van új verzió (kb 22:30) elindítottam, és úgy hagytam az egészet és reggelre már kész is volt :)

Így könnyű! :)

Üdv:
    Gy

Felhasználó

Kedves Gyurci!

Talán kissé nehéz kérdést teszek fel (esetleg nem is a legmegfelelőbb helyen):
    Rokonom számára gondolkodom GPS vásárláson. Két hasonló árszintű eszköz összehasonlítására kérnélek, mindkettő járt már Nálad valamilyen szinten:
    TomTom Go 50 és Becker Active.5 LMU Plus. Számomra a Becker lényegesen nagyobb tudásúnak látszik, de biztosan nem tudok minden szempontot mérlegelni. (megjegyezném hogy a Go 500 van inkább közelebb árban, de sehogy sem tudtam rájönni, hogy miben különbözik a Go 50-től)

Köszönöm
    OldMike

Adminisztrátor

Talán kissé nehéz kérdést teszek fel (esetleg nem is a legmegfelelőbb helyen): Rokonom számára gondolkodom GPS vásárláson. Két hasonló árszintű eszköz összehasonlítására kérnélek, mindkettő járt már Nálad valamilyen szinten. TomTom Go 50 és Becker Active.5 LMU Plus. Számomra a Becker lényegesen nagyobb tudásúnak látszik, de biztosan nem tudok minden szempontot mérlegelni. (megjegyezném hogy a Go 500 van inkább közelebb árban, de sehogy sem tudtam rájönni, hogy miben különbözik a Go 50-től)

Kedves (Old) Mike!

A Becker active.5 a Bluetooth kihangosítója miatt lehet jobb választás, ilyen a TomTom -ban (GO 50, GO 500) nincsen (megjegyzem a TomTom készülékeknek elég jó a kihangosítója, de mégis jobb lehet egy headset. Ha másért nem, akkor a navigáció messze van a beszélőkénktől). Ha jómagam választanék az általad felsorolt készülékek közül, akkor a TomTom GO 500 nyerne, több mint egy éve használom és mostanra egyre jobban meg vagyok vele elégedve. Egy kis olvasnivaló GO 500 ügyben:
    https://navigyurci.hu/?s=go+500

A TomTom GO 50 és a TomTom GO 500 közötti különbségek:

– a GO 50-ben rezisztív, a GO 500-ban kapacitív (multitouch) kijelző van
    – a GO 50 kijelzője süllyesztett, míg a GO 500-nak sík kijelzője van.
    – a Go 50 kijelzője tükröződés mentes bevonattal van ellátva, a GO 500 nem.
    – ezenkívül a GO 50 tartója hasonló mint a Via és Start sorozaté:
    https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2014/09/go50_kicsomi_22.png
    https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2014/09/tt_go50_kar_3.png
    Míg a GO 500 egy mágneses aktív tartó:
    https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2013/09/go500_kicsomi_261.jpg

Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Kedves Gyurci!
    Köszönöm az igazán gyors választ. Megnéztem a linkeket, meg most már világos a különbség az 50 és az 500 között. Szimpatikus a Go 500, de a videón van számomra néhány furcsaság (persze lehet, hogy ez már azóta változott). Kissé szokatlan a manőverbemondások “akcentusa”, néha akadozik, többször ismétel, és (nekem úgy tűnt) hogy volt amikor kicsit késett. A felbontás is meglepő ebben a méretben, bár a kijelzőn látható kép és a feliratok jól olvashatók. A Becker videó nekem egy kicsit meggyőzőbb a navigálásban, de kétségtelen hogy a TomTom időnként több információt ad (például hogy melyik sávban menjek).
    Ezt még tovább kell “rágcsálni” :-)
    Nem ehhez a fórumtémához tartozik, de egyszerűbb most itt megkérdeznem: a Beckernél az autó elhagyásakor mi a jó megoldás: csak a készüléket levenni a kábeles tartóról, vagy a kábeles tartóval együtt levenni a HR tartóról? Persze az itthoni viszonyok közt talán még a tappancsos tartót is célszerű eltüntetni?!
    Még egyszer köszönöm.
    (old) Mike

Adminisztrátor

Kedves (old) Mike!

Nagyon szívesen! Hazánkban az “üdvözítő” megoldás: a készüléket betenni kivenni a kocsiból (vagy betenni csomagtartóba), a tartót levenni az ablakból, és nem árt az általa hagyott “karikát” is letörölni…

Üdv és szép Vasárnapot, Gyurci

Felhasználó

Szia Gyurci,

GO 5000 es készülékem ma kapott egy új szoftvert a frissítés után. Még nem sikerült részletesen megnézni de már találtam benne egy új dolgot mégpedig a lezárt út kikerülése. Nem akarom elkiabálni de szerintem a távolság leharapása navigálásnál is javítva lett legalábbis az útvonal előnézet lejátszásánál mondja.

hello

Adminisztrátor

GO 5000 es készülékem ma kapott egy új szoftvert a frissítés után. Még nem sikerült részletesen megnézni de már találtam benne egy új dolgot mégpedig a lezárt út kikerülése. Nem akarom elkiabálni de szerintem a távolság leharapása navigálásnál is javítva lett legalábbis az útvonal előnézet lejátszásánál mondja…

Szia Robi!

Köszi az infót, ezek a fontosabb változások: https://navigyurci.hu/2014/10/31/tomtom-go-500-a-14-500-as-szoftver-verzio-mi-valtozott/

A hangot ma kipróbálom, és írok.
    Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Szia,

Köszi ma volt egy rövid utunk vele és úgy látom, hogy rendben van természetesen végleges ítélethez több tesztre van szükség.

hello

Adminisztrátor

Szia, köszi ma volt egy rövid utunk vele és úgy látom, hogy rendben van természetesen végleges ítélethez több tesztre van szükség.

Szia Robi, nekem nem sikerült tegnap kipróbálni, remélem hétvégén lesz rá időm. Köszönöm a visszajelzésedet!
    Üdv:
    Gyurci

Adminisztrátor

Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy a 14.500-as frissítés megjelenésével javult Ervin magyar hangja. Többszöri (rövid, néhány km-es) utazás alkalmával sem hallottam hibás bemondást!
    https://navigyurci.hu/2014/10/31/tomtom-go-500-a-14-500-as-szoftver-verzio-mi-valtozott/
    Üdv:
    Gyurci

15 bejegyzés megtekintése - 16-30 / 78
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás