TomTom GO 400-500-600 kérdések

Kezdőlap Fórumok TomTom TomTom GO 400-500-600 kérdések

15 bejegyzés megtekintése - 46-60 / 78
  • Szerző
    Bejegyzés
    Adminisztrátor

Tegnap sikeresen megtettünk megint 1300 km t (Hollandia-Magyarország) a TOMTOM GO 5000 -el. Utoljára tavaly július augusztusban tettük meg (azóta szerintem már volt szoftver frissítés + 2-3 térkép frissítés rajta. Akkor nem voltam teljesen megelégedve a lefagyások, nem volt túl stabil miatt.

Szia Robi!

Köszönöm a beszámolódat, hasznos és érdekes volt. :) Ha szimulációban is meg tudod mutatni a hibát, kérlek töltsd fel a Youtubra (küldd el a linket), és megpróbálom bejelenteni.
    Üdv,
    Gyurci

Felhasználó

Szia,
    Megpróbáltam de ne igazán sikerült, de azért nem adom fel, de legrosszabb esetben július közepén megint tudom élesben tesztelni akkor majd jobban figyelünk és le is videózzuk.

hello

Adminisztrátor

Megpróbáltam de ne igazán sikerült, de azért nem adom fel, de legrosszabb esetben július közepén megint tudom élesben tesztelni akkor majd jobban figyelünk és le is videózzuk.

Szia Robi!

Köszi előre is! Addig is jó utat!
    Üdv,
    Gyurci

Felhasználó

Szia!Van egy GO 5000 készülékem és az érdekelne ha megtervezek egy útvonalat a készüléken innen Sátoraljaújhelyi indulással mondjuk Búfürdőre a közelemben levő információkat látom dugok,lassú forgalom stb,de pl Budapesti forgalomból semmit. Se milyen pöttyöket nem látok hiba belenagyítok. De a számitogépen megnyitot tomtom mydrive útvonal tervezőjével már más a helyzet ott mindent tökéletesen látni,lasu forgalom stb. Ez miért van? Vagy ha közeledek Pest felé akkor mutatja és ha Dugó van másfelé tervez.

Adminisztrátor

Van egy GO 5000 készülékem és az érdekelne ha megtervezek egy útvonalat a készüléken innen Sátoraljaújhelyi indulással mondjuk Búfürdőre a közelemben levő információkat látom dugok,lassú forgalom stb,de pl Budapesti forgalomból semmit. Se milyen pöttyöket nem látok hiba belenagyítok. De a számítógépen megnyitott tomtom mydrive útvonal tervezőjével már más a helyzet ott mindent tökéletesen látni, lassú forgalom stb. Ez miért van? Vagy ha közeledek Pest felé akkor mutatja és ha Dugó van másfelé tervez.

Szia!

Hol van az-az innen? Valószínűleg csak egy megadott km. körzetben mutatja az eseményeket.
    Üdv,
    Gyurci

Felhasználó

tanácsot szeretnék kérni. nyáron olaszországi autós körutat tervezünk, ahhoz szeretnék egy gps-t. a tomtom go 6000-re gondoltam. tetszik benne az életre szóló frissítés és a beépített sim kártya. szerintetek?

Szia Barna!

Jó választás!
    Üdv,
    Gyurci

Kedves Gyurci!

Bár nem igazán ez a topic, de mivel itt tettem fel a kérdést, ide írom meg a tapasztalataim. Végül nem vettem meg a 6000-et, mert lett egy felesleges android tabletem, és az androidos tomtom olcsóbb, még ha veszek hozzá egy olasz SIM-et is.

Összefoglalva: eszméletlenül jó.

Magyarországról Olaszországba oda-vissza, több, mint 2600 km-t tettünk meg, autópályán és alacsonyabb rendű utakon is. A helyi közlekedési adatok (vettem egy SIM-et a tabletbe) nagyon pontosak, az autópályán a torlódások nagyságát percre pontosan előre jelezte.

Például volt egy baleset előttünk (sajnos), a mentőhelikopter még csak éppen leszállt, de már szerepelt a térképen a torlódás és a várakozási idő. Vagy Genova környékén az egyes lehajtó sávok torlódását is külön jelezte a készülék, ami nagyon jól jött a lehajtó választásnál.

Voltak persze kis hibák, az olaszok szerintem körforgalomra és csomópontok építésére kaptak sok pénzt az EU-tól, ezért az épülő korforgalmak, vagy a frissen épült körforgalmak nem jól voltak jelezve, de ezek csak kisebb településeken fordultak elő, összesen talán 3 ilyen volt.

Nagyon elégedett vagyok, legközelebb is tomtom-ot fogok választani, és nem fogom sajálni a pénzt az adott országban SIM kártyára, mert ez a közlekedésben óriási pluszt jelent. A SIM kártya egyébként akkor is jól jön, ha éppen nem útvonaltervezésre használod a tabletet, hanem megosztod rajta a netet a családdal.

Köszönöm, hogy van ez az oldal, sok jó tanácsot szereztem belőle, csak így tovább!

Barna

Adminisztrátor

…végül nem vettem meg a 6000-et, mert lett egy felesleges android tabletem, és az androidos tomtom olcsóbb, még ha veszek hozzá egy olasz SIM-et is. Összefoglalva: eszméletlenül jó.

…nagyon elégedett vagyok, legközelebb is tomtom-ot fogok választani, és nem fogom sajálni a pénzt az adott országban SIM kártyára, mert ez a közlekedésben óriási pluszt jelent. A SIM kártya egyébként akkor is jól jön, ha éppen nem útvonaltervezésre használod a tabletet, hanem megosztod rajta a netet a családdal.

Kedves Barna!

Köszönjük a hasznos tapasztalataid megosztását, és az elismerés is jól esett – köszönjük! :)

Üdvözlettel, és jó navigálást kívánva:
    Gyurci

Felhasználó

Üdv!

A probléma : adott egy Go 500 sérült usb csatlakozóval ( konkrétan hiányzik ) életfogytig tartó update-el. Van bármilyen egyéb módja a térképek és a traffic adatok frissítésének?

Válaszod előre is köszönöm!

Tisztelettel:
    András

Adminisztrátor

A probléma : adott egy Go 500 sérült usb csatlakozóval ( konkrétan hiányzik ) életfogytig tartó update-el. Van bármilyen egyéb módja a térképek és a traffic adatok frissítésének?

Helló!

Az autóstartóba bedugod a gyári USB kábelt.
    Üdv,
    Gy

Felhasználó

Hello!

Köszönöm a gyors választ.
    Sajnos, így sem ismeri fel a pcm a navit .
    Mindenesetre köszöntem a segítséget!

András

Adminisztrátor

Köszönöm a gyors választ.

Szia!

Feltetted a MyDrive Connect kilens programot?
    Üdv,
    Gyurci

Felhasználó

Igen, természetesen.
    A dolog már ott elakad, hogy a pc sem kezd vele semmit. A kollégámnak ugyanez az 500as van, tegnap megpróbáltuk összelőni az autós töltőn keresztúl de semmi.
    Kizárólag közvetlen usb kapcsolatnál működik. Sajnos az enyémen hiányzik. (Így vettem). Szóval, amennyiben msd-vel nem lehet frissítést rávinni, vennem kell egy újat. :-(

Adminisztrátor

Igen, természetesen. A dolog már ott elakad, hogy a pc sem kezd vele semmit. A kollégámnak ugyanez az 500as van, tegnap megpróbáltuk összelőni az autós töltőn keresztúl de semmi. Kizárólag közvetlen usb kapcsolatnál működik. Sajnos az enyémen hiányzik. (Így vettem). Szóval, amennyiben msd-vel nem lehet frissítést rávinni, vennem kell egy újat). :-(

Akkor tényleg nem lesz egyszerű. Utánajárok, lehet-e vele valamit kezdeni. A gyári csati nincs is meg?

Felhasználó

Elvittem egy szervízbe pár hete, ott amikor szétszedtük az usb csatlakozó magától kipottyant a helyéről. Mivel az adatátviteli chippek letörtek, nem javítható csak a komplett nyáklap cseréjével. Az pedig drágább mint maga a készülék.

Adminisztrátor

Elvittem egy szervízbe pár hete, ott amikor szétszedtük az usb csatlakozó magától kipottyant a helyéről. Mivel az adatátviteli chippek letörtek, nem javítható csak a komplett nyáklap cseréjével. Az pedig drágább mint maga a készülék.

Az durva…

15 bejegyzés megtekintése - 46-60 / 78
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás