TomTom GO 400-500-600 kérdések

Kezdőlap Fórumok TomTom TomTom GO 400-500-600 kérdések

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 78
  • Szerző
    Bejegyzés
    Adminisztrátor

A TomTom GO sorozatával kapcsolatban itt tudsz kérdezni.

Kedves Gyurci!

Egy fórumon bukkantam rád és ott írtad itt megtalálható vagy.

Az lenne a problémám,hogy kaptam a páromtól egy tomtom go500-ast de nem tudom,hogy működik.
    Németországban vette,magyar nyelv van benne (magyar nyelvű leírás NINCS) DE bárhogy állítgatom (sejtem rosszul) nem csinálja amit kellene.
    Elvileg 3D-is de csak a keleti pu mutatta eddig,nem mindig beszél,a sebesség túl lépésnél nem ad ki hangot…már ha kellene neki,
    Soha nem volt azelőtt navigációm csak a jó öreg térkép. Szépen kérlek segíts ha tudsz nekem,akár fel is hívlak ha lehet.

Kellemes szép napot!

Krisztina

Adminisztrátor

Kedves Krisztina!

Először olvasd el a kezelési útmutatót, amelyet magyar nyelven innen tölthetsz le:
    http://download.tomtom.com/open/manuals/new_GO/refman/TomTom-EU-RG-hu-hu.pdf

Azután egy bemutató a készülék tudásáról (3D-s nevezetességek Magyarországon, csak Budapesten és Debrecenben jelennek meg):
    https://navigyurci.hu/2013/09/18/tomtom-go-500-ujdonsagok/

Végül egy leírás a készülék frissítéséről:
    https://navigyurci.hu/2013/10/10/tomtom-go-500-az-elso-frissites/

Ha további kérdéseid lennének írj.
    Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Kedves Gyurci!

A Németországban vett GO 600 navim első bekapcsolásakor beállítottam rajta a magyar nyelvet illetve hangot.
    Működött, ill. minden nyelven volt egy vagy több választható hang.
    Ezután regisztráltam és elkészítettem a MyTomTom fiókomat.
    A felajánlott térkép frissítést (kb. 5GB) letöltötte ( fél óra), telepítette (1 óra).
    A folyamat nem szakadt meg, minden rendben ment.
    Az első rendeltetés szerű használatkor feltűnt, hogy nem ad hang utasításokat.
    A menüben utána keresve azt a választ kaptam hogy a készülékre nincs hang telepítve és hang telepítéséhez lépjek a tomtom.com/getstarted weboldalra.
    Ez a weboldal magyar régióra regisztrált MyTomTom fiókkal elérhetetlen.
    Másik fiókot készítettem angol régióra, itt illetve az összes külföldi TomTom honlapon ingyenes magyar hang (Marika) letölthető.
    Letöltöttem, viszont a MyDrive-ban nem jelenik meg mint telepíthető állomány.
    Most tehát van egy TomTom Go600-asom a legfrissebb térképpel hang utasítások nélkül és nem is tudok rá hangot telepíteni.
    Ez az utolsó ötletem, hogy itt esetleg tudsz (tudtok) segíteni a megoldásban.
    A segítséget előre is köszönöm.
    Üdv:
    oldba

Adminisztrátor

Kedves oldba!

Hogyha teljesen újraindítod (kikapcsolt állapotban, kb. 20 másodpercig nyomod a bekapcsológombot), utána sem tér észhez (egy kolompolós zenét kell hallanod)? Beállítások/Hangok/Hang kiválasztása/Összes hang/Ervin

Ha így sem kerülnének elő a hangok, akkor itt a leírás, hogy-hogyan kell “megvásárolni” és telepíteni ezeket:
    https://hu.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/10135/kw/go%20600%20hang

A hangokat itt találod (a Free gombot keresd). A 3. oldalon felül van Marika, és az 5. oldal alján pedig Ervin (ez a jobb hang, ezt használd):
    http://www.tomtom.com/en_gb/shop/voices/

Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Kedves Gyurci, kedves fiúk-lányok. Lehet, hogy nem a legjobb helyen járok, de segítségeteket szeretném kérni. Előre is bocs a nagyon amatőr kerdesekert :-) szóval: a páromnak szeretnek venni szulinapjara egy gps-t, a tomtom start 60-at neztem ki neki, plusz tmc vevővel. Eddig Garmin es CNS cuccaink voltak/vannak. Kérdéseim: mit jelent konkrétan a térképek élettartam frissítése? 2 ev(mint a garancia), vagy akar 5-10, ha en addig használom a gépet? A tmc működik normálisan Magyarországon is? Es a legbenabb kérdés kategória győztese pedig :-)) ugye a tomtom-ban is beállíthatóak az autópálya ki, fizetős utak ki, stb. opciók tervezésnél? elolvastam 100 leírást, megnéztem ezer képet, de ezekre nem találtam választ. Előre is köszi, ha valaki segít es válaszol, ahhoz nem elég olcsó a cucc, hogy mellenyuljak a választáskor. Köszi mégegyszer!

Adminisztrátor
    Felhasználó

Szia Gyurci!
    Az első kirándulások után ( kb 1100 km ), Hollandiában és Németországban a GO 5000 el. A kezdeti problémák (készülék csere stb,) végre ki tudtam próbálni éles bevetésen is az új szerzeményt, és azt kell hogy mondjam, hogy nagyon elégedett vagyok vele. Egy nagyon kiforrott, egyszerűen kezelhető készüléket ismerhettem meg egy hét alatt. A POI adatbázis-tól tartottam egy kicsit, de szerencsére (számomra) az is rendben van. A forgalmi információkat precízen mutatta, úgy szintén a traffipaxokat is. A tartója könnyen felszerelhető és stabilan tart (volt alkalmunk éles körülmények között is tesztelni mivel Németországban egy piros lámpánál hátulról belénk szálltak eléggé rendesen, de a tartó meg sem moccant:), egyébként nekünk sem lett semmi bajunk, így csak az idegesség.)

A MY DRIVE oldalon minden nap volt Map Share frissités ( a korábban jelzett bekanyarodás tiltását bejelentettem, el is fogadták még nem jelent meg az ideiglenes frissítésekben).

A készülék kétszer újra indult menet közben, sajnos nem tudtam rájönni, hogy mi okozhatta.

Volt hogy Eindhoven belvárosában olyan útra tervezett ami már hónapok óta le van zárva (a lezárás ideiglenes, de eléggé hosszú ideig), viszont más lezárásokat pedig szépen elkerült.

Hello

Robi

Adminisztrátor

Szia Robi!

Köszönjük, hogy megírtad a tapasztalataidat. Az új menü egyszerű mint a faék, így valóban könnyen kezelhető (bár ezzel az előző szérik esetében sem volt baj). Az újraindulás valószínűleg szoftveres hiba lehet, így a következő frissítés után elmaradhat (egyszer régen egy GO 1000/1005 frissítés után volt ilyen, azután a következő frissítéssel meg is szűnt a hiba).

Úgy vettem észre az évek folyamán, hogy bármilyen jó és drága egy készülék, mindig előfordulhat benne kisebb térképhiba (melyikben több, melyikben kevesebb) és természetesen a TMC sem tökéletes. Kíváncsi vagyok a bejelentésedet mikor látod viszont a térképen.

Örülök, hogy nem esett bajotok, üdvözlettel:
    Gyurci

Felhasználó

Szia Gyurci,

TOMTOM GO 5000 es készülékre szeretném frissíteni (megújítani) a sebességmérő-kamerákra vonatkozó licencet, de online nem sikerül mivel a magyar lap nem érhető el, ha meg az angolon próbálom akkor meg az e-mail cím miatt nem enged tovább mert Magyarországra van regisztrálva.
    Milyen megoldást tudnál javasolni?

Segítségedet előre is köszönöm

Robi

Adminisztrátor

TOMTOM GO 5000 es készülékre szeretném frissíteni (megújítani) a sebességmérő-kamerákra vonatkozó licencet, de online nem sikerül mivel a magyar lap nem érhető el, ha meg az angolon próbálom akkor meg az e-mail cím miatt nem enged tovább mert Magyarországra van regisztrálva…

Szia Robi!

Nekem egy új típusú GO 500-am van, gyári szám@gmail.com-os megoldással, és az osztrák oldalon ezt látom:
    https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2014/07/radar_kaufen.png

Szerintem itt ki tudnám fizetni, ha akarnám.
    Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Szia,

Köszönöm szépen a segítséget, a probléma az volt, hogy egy barom vagyok!!! Ha jó felhasználói nevet írok be (email cím) akkor láss csodát és működik, kg 15-szőr próbáltam tegnap, és nem sikerül és ma is egy párszor, míg észrevettem, hogy rossz email van beírva.

Bocsánat a zavarásért.

Robi

Adminisztrátor

Köszönöm szépen a segítséget… Bocsánat a zavarásért…

Szia Robi!

Szívesen, és nem zavartál, ha újabb kérdésed van, gyere máskor is. :)
    Üdv:
    Gyuri

Adminisztrátor

Az új GO sorozatban a Kedvencek mentése jelenleg nem támogatott.

Felhasználó

Szia Gyurci!

Ma letöltöttem a TOMTOM GO 5000 hez való legújabb szoftvert a 60 as végűt. Egy kicsit nyögvenyelősen ment mert sokáig csak állt és “nézett” a GPS aztán többszöri leválasztás újra csatlakozás után sikerült (bár ha türelmesebb vagyok akkor is lehet hogy megcsinálja – 5 perc “nézés” után döntöttem úgy hogy megszakítom egyébként). Ami már biztos hogy a távolságok leharapását a navigálásnál nem javították vagy csak részben, eddig alapvetően a 800 m t harapta le, most meg a 600 m t.:(

Egyenlőre ennyi ha lesznek újabb tapasztalataim megosztom.

hello

Robi

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 78
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás