TomTom Via és Start készülékek regisztrációja és frissítése

Kezdőlap Fórumok TomTom TomTom Via és Start készülékek regisztrációja és frissítése

15 bejegyzés megtekintése - 31-45 / 68
  • Szerző
    Bejegyzés
    Felhasználó

Szia Gyurci!

Start25 készülék. Azóta ilyen hosszú a frissítés, mióta bekapcsoltam a MapShare-t.

István

Adminisztrátor

Szia István!

Volt egy kis időm, méregettem:

– TomTom GO 500 – MapShare frissítés – 4 perc 32 mp
    – Via 135 Refu – QucikGPSFix frissítés (előjelzett idő 8! mp, most 7 percnél járunk – de még el sem kezdte, majd újraindítás után néhány mp alatt befejezte a frissítést. MapShare frissítés nem volt.

Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Tisztelt Uraim!
    A segítségüket kérném! 2,5 éves TomTomStart20 készülékem van amihez megcsináltam a saját TomTom fiókomat. A gondom az, hogy ha TomTom MyDrive-al belépek akkor a saját tartalom alatt a saját frissítések és új elemek-nél azt írja hogy “Az Ön eszköze naprakész” tehát nem kínálja fel a térképfrissítési szolgáltatást miközben alatta mutatja hogy a v8.90-es verziót használja a készülékem. A készülékre élettartamra szóló ingyenes térképfrissítés vonatkozik. Hogyan tudom letölteni a legújabb verziót?

A segítséget előre is köszönöm!

Adminisztrátor

A segítségüket kérném! 2,5 éves TomTomStart20 készülékem van amihez megcsináltam a saját TomTom fiókomat. A gondom az, hogy ha TomTom MyDrive-al belépek akkor a saját tartalom alatt a saját frissítések és új elemek-nél azt írja hogy “Az Ön eszköze naprakész” tehát nem kínálja fel a térképfrissítési szolgáltatást miközben alatta mutatja hogy a v8.90-es verziót használja a készülékem. A készülékre élettartamra szóló ingyenes térképfrissítés vonatkozik. Hogyan tudom letölteni a legújabb verziót?

Kedves Gyula!

A TomTom Ügyfélszolgálatának erről a linkről tudsz írni. Írd meg a problémát, és add meg az e-mail címet is, amire regisztráltad a TomTom Start 20-at: https://hu.support.tomtom.com/app/ask

Szerintem érdemes a szá,la másolatát is feltölteni.
    Üdv:
    Gyurci

Adminisztrátor

Mateapa
    2015. január 1.

Szia! Boldog Új Évet!

Karácsonyra kaptam egy tomtom via 135 készüléket.
    Mindent a leírás szerint próbáltam csinálni, de a térkép frissítésére azt írja a készülék, hogy valami rosszul sikerült (további információért ell. a számítógépet). A tomtom My drive pedig azt írja, hogy “néhány elem eltávolítása nem sikerült”.
    A naviba tettem egy 16 Gb -os sd kártyát is mert nagyobb az új térkép.
    Olvasgattam a leírásokat, próbáltam kikapcsolni, a szgépet újraindítani…. de töbszöri próbálkozásra sem sikerül.
    Van valami ötleted?

Az eredeti hozzászólás: https://navigyurci.hu/2014/01/07/megujult-a-navigyurci-hu-2/comment-page-1/#comment-70365

Adminisztrátor

Karácsonyra kaptam egy tomtom via 135 készüléket. Mindent a leírás szerint próbáltam csinálni, de a térkép frissítésére azt írja a készülék, hogy valami rosszul sikerült (további információért ell. a számítógépet). A tomtom My drive pedig azt írja, hogy “néhány elem eltávolítása nem sikerült”. A naviba tettem egy 16 Gb -os sd kártyát is mert nagyobb az új térkép. Olvasgattam a leírásokat, próbáltam kikapcsolni, a szgépet újraindítani…. de töbszöri próbálkozásra sem sikerül.
    Van valami ötleted?

Kedves Mateapa!

Most mit csinál a készülék? A régi térképek még működnek rajta? Vagy a kijelzőn egy piros háttérben egy szöveg jelenik meg, hogy nincs térkép?

8GB-os kártyánál nagyobbal még nem próbáltam. Hogyha a készülék felismeri a kártyát (amikor beleteszed felajánlja a formázást), majd a MyDrive szoftverben látod a kártya méretét is, akkor jó a 16 GB-os is. : https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2015/01/ttupd_fulleu_3.png

A kép legalján látod a belső memória és a kártya méretét, ha felismerte a 16 GB-os kártyát.

Ha a fentiek nem teljesülnek, akkor nagy (vagy nem kompatibilis) a kártya. Ezt nézd meg, és írj vissza.
    Üdv,
    Gyurci

Felhasználó

Sziasztok!

Lehet, hogy kicsit lemaradtam a frissítésekkel, ezért kérdezem, hogy jelenleg melyik a TomTom legfrissebb Európa térképe?
    (Nekem 10/2014 V940.6005 verzió van a készülékemen)

üdv
    István

Adminisztrátor

Lehet, hogy kicsit lemaradtam a frissítésekkel, ezért kérdezem, hogy jelenleg melyik a TomTom legfrissebb Európa térképe?
    (Nekem 10/2014 V940.6005 verzió van a készülékemen)

Szia István!

A v940-es a legfrissebb térkép.
    Üdv,
    Gyurci

Felhasználó

Köszönöm szépen!

Adminisztrátor

Köszönöm szépen!

Nagyon szívesen!

Felhasználó

Üdvözlöm kedves Gyurci Uram.

Szeretnék egy navigációs készüléket venni, sok jót olvastam a TomTom márkájú készülékről. A TomTom Start 40es-et szeretném megvenni ami Európa élettartam frissítéssel rendelkezik. Magyarországról Ausztriába pontosan Bécsbe szeretnék eljutni autóval.
    Ön szerint jó vétel lenne?

Válaszát előre is köszönöm.

Adminisztrátor

Szeretnék egy navigációs készüléket venni, sok jót olvastam a TomTom márkájú készülékről. A TomTom Start 40es-et szeretném megvenni ami Európa élettartam frissítéssel rendelkezik. Magyarországról Ausztriába pontosan Bécsbe szeretnék eljutni autóval. Ön szerint jó vétel lenne?

Szép estét!

Elöljáróban – igen, Bécsbe eljutni biztosan jó lesz! A választóvíz a képernyő mérete, illetve a TMC (forgalmi információk) szükségessége lesz.

Az új széria készülékeinek van számtalan előnye az új szoftver révén, és már 48 ezer forinttól kaphatóak. Ám azt nem biztos hogy figyelembe vette, hogy az okostelefonon keresztül elérhető TMC Ausztriában (és mindenütt máshol is Európában) fizetős lesz, és bár biztosan nem lesz túl nagy az adatforgalma, de az ma még elég borsos (is) lehet.

Ha az RDS TMC-t akarja használni, akkor teljesen más TMC vevő kell hozzá, mint ami most forgalomban van, és legalábbis kérdéses hogy ez a megoldás működik-e jelenleg. Én a Március végét mondanám nagyjából megbízható információnak. Az új sorozat TMC vevője előreláthatólag valamivel drágább is lesz.

Ezért a jelen esetben lehet hogy számításba kellene vennie egy TomTom Start 25-ös (élettartam frissítéssel) készüléket + TMC vevőt. Így hasonló (vagy valamivel kevesebb) pénzért, de nagyobb kijelzővel kapná a TMC vevővel felszerelt vasat.

Ha a TMC nem feltétel, akkor is érdemes elgondolkozni azon, hogy az újabb szoftver – vagy nagyobb kijelző a fontosabb szempont az Ön számára.

A (új) szoftver fejlődéstörténetéről itt talál leírást (az első v13.030-as első frissítéstől kezdve):
    https://navigyurci.hu/?s=szoftver+mi+valtozott

Üdv,
    Gyurci

Felhasználó

Üdvözlöm Uram.

Utána néztem ennek a TMC dolognak, a fogalma, és a jelentőssége miatt. Igen hasznos kis szerkezet.
    Namost, sajnos én csak a media markt-ban vagy az euronicsban kínált eszközöket láttam.

A TMC-vel kapcsolatban láttam hogy egy másik gyártó GARMIN Nüvi 56 EU LMT Plus navigáció nevű termékben van ilyen TMC lehetőség. 65 ezer forint kicsit borsos.

Ön szerint akkor érdemesebb lenne pl. ezt megvenni?
    Szeretném megkérdezni, hogy mi a vélemény erről a termékről?

Adminisztrátor

Utána néztem ennek a TMC dolognak, a fogalma, és a jelentőssége miatt. Igen hasznos kis szerkezet. Namost, sajnos én csak a media markt-ban vagy az euronicsban kínált eszközöket láttam. A TMC-vel kapcsolatban láttam hogy egy másik gyártó GARMIN Nüvi 56 EU LMT Plus navigáció nevű termékben van ilyen TMC lehetőség. 65 ezer forint kicsit borsos. Ön szerint akkor érdemesebb lenne pl. ezt megvenni? Szeretném megkérdezni, hogy mi a vélemény erről a termékről?

Tisztelt Uram!

Jó minőségű készülék, jól látható kijelzővel, szubjektív véleményem hogy útvonal tervezésben, illetve a TMC események kijelzésében a TomTom jobb. Szinte minden nagyobb Média Markt áruházban kapható, a készülék 45 ezer, a TMC vevő 12 ezer forint környékén. Készülék az Edigital üzleteiben is kapható, a TMC vevőt csak megrendelésre látom.

Üdvözlettel,
    Gyurci

Felhasználó

Szia Gyurci!

Most, hogy olvasom, nekem is probléma szép, napos időben, (főleg, ha hátulról süti a nap a gps képernyőjét teliobe…), hogy nagyon tükröződik!
    Amúgy start 25 készülék.
    Van megoldás?

üdv
    István

15 bejegyzés megtekintése - 31-45 / 68
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás