TomTom Via és Start Refurbished – tapasztalatok

Kezdőlap Fórumok TomTom TomTom Via és Start Refurbished – tapasztalatok

14 bejegyzés megtekintése - 1-14 / 14
  • Szerző
    Bejegyzés
    Adminisztrátor

Ide írhatjátok meg, a TomTom gyári felújított készülékeiről a tapasztalataitokat.

Adminisztrátor
    Adminisztrátor

A hétvégén röviden megfuttattam egy ilyen készüléket, és nagyon kellemes benyomásokat szereztem. Korábban egy TomTom Go 825 Live készülékem volt, ami két éve a TomTom egyik felső-középkategóriás készüléke volt. Örömmel jelentem, hogy a Live funkciókon kívül mára minden akkoriban előkelőnek számító funkció leszivárgott ebbe a modellbe. Abszolút kényelmesen kezelhető, gyors és igényes vas, az ötcollos kijelző jól látható. Igaz, nekem szerencsém volt, mert TMC-vevő is került mellé, azért az sokat dob a használhatóságán, de a gyári állapota nem tartalmazza ezt a funkciót.
    A Via 135 pont olyan, mint a 825, sőt, talán egy hajszállal gyorsabb is, de lehet, hogy csak rosszabbra emlékeztem. A legizgalmasabb az volt, hogy mit csinál a WP8-as telefonommal: örömmel jelntem, hog remekül szót értett vele, gyönyörűen áthúzta a névjegyzéket, tárcsáz, hív, stb. Jó kis vas, bátran ajánlom bárkinek, aki nem túl sok pénzért pár éve még sokkal-sokkal drágább funkciókhoz, minőséghez és szolgáltatásokhoz szeretne hozzájutni.

Adminisztrátor

Köszönjük a tapasztalataid megosztását. A külsején és a tartozékokon látszik, hogy nem “vacsiúj”? Esetleg fotót nem csináltál?

Adminisztrátor

Nem látszik rajta, abszolút újnak tűnik, bár a dobozát és a tartozékait nem láttam. Hozzám egy TMC-s szivargyújtós töltővel érkezett, ami nem gyári tartozéka, de az egész vas teljesen egyben van. Amúgy úgy tudom, ezek a Refurb dolgok nem “használtak”, hanem valamiért az életük legelső szakaszában visszakerülnek a gyártóhoz, mert megroggyan a dobozuk, valami apró hiba derül ki róluk az első három napban, visszaviszi a vevő, mert mégis inkább hekkeltájgós dzsunkanavit akar magának stb., szóval nincs idejük ezeknek használttá válni. A gyárban rendbe teszik őket, és jó áron újból piacra kerülnek, a leendő vevő legnagyobb örömére. :)
    Ja, fotót nem csináltam, de hidd el, olyan, pont olyan, mint amilyennek a cikkedben látszik ;)

Adminisztrátor

Ez igazán jó hír, köszi, amúgy is inkább a készülék háza és kijelzője érdekelt. Fontos infó akkor még az is, hogy a TMC működésre bírható egy gyári TMC vevővel… Ezt az infót is köszönjük.

Felhasználó

Sziasztok, ne haragudjatok, hogy TomTom-os forum oldalon kérek segítséget, de egy Navigon 40 plus GPS kapcsán kérnék segítséget és mivel ez már nem mai darab, nem találtam hozzá aktív fórumot. A következő hibaüzenetet írja ki ” application navigon.exe encountered a serious error and must shut down”. Csak Magyarország térkép volt rajta amivel működött. Próbáltam rátenni internetről leszedett térképeket, amit nem látott és miután letöröltem róla a rátett térképeket utána már a fenti hibaüzenetet írta. A navigon fresh-el nem lehet vele csinálni semmit hiába van hozzá eredeti kód, 2013.03.31-én lejárt. Ha nem jó helyen zaklattalak benneteket, utólagos bocsi.

Adminisztrátor

Szia, itt van a hozzávaló topik, biztos többen olvassák a kérdésedet ott:
    https://navigyurci.hu/forums/topic/navigon-40/

Felhasználó

Köszi a segítséget, próbálkozom

Adminisztrátor

Válaszoltam, ott.

Felhasználó

Kedves Gyurci!
    Két napja vásároltam egy start 60-as vasat. Azóta próbálom rávenni az win xp sp3-at hogy érzékelje, de nem jutottam semmire. Minden létező, ajánlott sw-t frissítettem, amit az oldal (tomtom) ajánlott, de sehol nem találok az eszközhöz usb drivert. Más problémát már nem látok a hiba megoldására. Se az xp, se a gps nem utal minimális érzékelésre sem.
    Céges Win 7-es géphez csatlakoztatva érzékelik egymást, a gps rákérdez a pc-hez való csatlakozásra és a kijelzőn megjelenik egy pc-hez csatlakoztatva ikon, illetve az eszközkezelőben látszik az eszköz (tomtom start60), de ennél többet a céges gépen gondolom a rendszergazdai korlátozások miatt nem lehet produkálni. Mindenképpen az itthoni xp-met kellene rábírnom a kommunikációra.
    Válaszod előre is köszönöm! Tisztelettel Steve

Adminisztrátor

Kedves Steve!

Először fel kell telepíteni a TomTom MyDrive Connect (tomtom.com/getstarted) szoftvert, majd ezután csatlakoztatni a készüléket. Az új térképek telepítéséhez már szükséged lesz egy (min. 2GB) micro SD-re is. Bővebben:
    https://navigyurci.hu/2014/02/28/tomtom-via-es-start-keszulekek-frissitese-hogyan-csinald/

A leírás alján találsz telepítési leírást képernyőmentésekkel.

Sok sikert, üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Sziasztok!
    Navigáció vásárlás előtt állok.
    25.000Ft magasságáig gondolkodom. Első kiszemeltem egy Wayteq x980 volt, aztán ma belebotlottam a TomTom Via 135-be, ami 25.900-ért elég barátinak tűnik. Kamionban és személyautóban is használnám. Abszolút nem ismerem a Tomtomot. Mennyibe kerülnek ehhez a térképfrissítések? Kamionos funkciói vannak e? Megéri e azt a pár ezer forint plusszt a Wayteqhez képest?
    Előre is köszönöm a segítséget!

Adminisztrátor

Navigáció vásárlás előtt állok. 25.000Ft magasságáig gondolkodom. Első kiszemeltem egy Wayteq x980 volt, aztán ma belebotlottam a TomTom Via 135-be, ami 25.900-ért elég barátinak tűnik. Kamionban és személyautóban is használnám…

Szia!

Akkor sorjában:

– Hogy mitől baráti? Teljes Európa térkép, Kéznélküli kihangosítás, 5″-os kijelző, 24 hónap garancia
    – Csak autós GPS, kamionos módja nincs (nem tudsz rajta korlátozásokat, illetve jármű méreteket megadni)
    – A készülékhez egy egyszeri (un. Legfissebb térkép garancia jár, amely 90 napon belül letölthető, utána elveszik)
    – A frissítést érdemes így csinálni:
    https://navigyurci.hu/forums/topic/tanacsot-kerek/page/9/#post-29798
    Utóbbi megoldás (kártya, kóddal) 15-16 ezer forint egy évre, amely 4x-i frissítési lehetőséget biztosít
    – Megéri, vastagon

Üdv:
    Gyurci

14 bejegyzés megtekintése - 1-14 / 14
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás