Milyet vegyek?
Kezdőlap › Fórumok › A drágább-jobb is? › Milyet vegyek?
Címkézve: becker, cns, garmin, Milyet vegyek, tomtom
- This topic has 68 hozzászólás, 16 résztvevő, and was last updated 10 years, 4 months telt el by
Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2010. december. 13. hétfő-16:13 #23894
aranymiklos
FelhasználóSziasztok,
nem tudom, hogy jó helyre írok-e, de szeretnék autós navigációs készüléket venni ajándékba. Tudnátok ajánlani? Németország-Magyarország között ingázik a leendő használója. Az árkategória pedig 35-40-45 ezer Ft.
Előre is köszönöm a segítséget.
Arany Miklós2010. december. 25. szombat-11:04 #25006Gyurci
Adminisztrátor@ aranymiklos Félek ez a válasz már nem aktuális. Többféle Becker-t is tudsz venni ennyi pénzért, a legolcsóbban a z100 crocodile-t, nagyjából 31-32 ezer forint, Navteq teljes európa, és ha ez nem tetszik tudsz venni 5500 forintért egy Magyarország kiegészítő kártyát hozzá. Az új Becker Ready 43 szintén kijön az előre betervezett pénzből, készülék 40 ezer körül, + kártya ha szükséges.
A CNS Globe 5″ HD, alig ötezer forinttal lóg túl az előre kalkulált összegen. Ezen egy CNSMAP8 szoftver van, (kelet EUTopMap), és már magyarországon is működő tmc-vel.
A Garmin nüvi 1350 is hasonló árban van, Navteq teljes EU, 10 ezer forint hozzá a NaviGuide Mo kártya ha szükseges.
Elnézést a kései válaszért, de Decemberben semmi időm nem volt szinte. :(
2011. március. 15. kedd-16:56 #25208drogi9
FelhasználóTanácsot kérnék hogy milyen navit vegyek? Mit tanácsoltok?
2011. március. 18. péntek-08:13 #25215Gyurci
Adminisztrátor@ drogi9 Mire szeretnéd használni, mik az elvárásaid, mennyit szánsz rá?
2011. március. 19. szombat-08:58 #25220drogi9
FelhasználóGyurci Mondta
@ drogi9 Mire szeretnéd használni, mik az elvárásaid, mennyit szánsz rá?
Elvárásaim: teljes európa, gyors indulás és navigálás, 5″, hosszútávú támogatotság
Mennyit szánok rá? : felső határ 100e, ez csak a felső határ, a minőség a lényeg
Használat: minden napi, nyaralások, kirándulások alkalmávalElőre is köszsi a segítséget.
2011. március. 19. szombat-10:17 #25221Gyurci
Adminisztrátor@ drogi9 Az 5″ miatt kisebb a választék. TomTom, Garmin, Navigon… Az egyetlen amihez TopMap alapú Magyarország térképet tudsz venni az a Garmin, feltéve hogy ez feltétel.
Garminből a 3760T volt nálam, nekem nagyon tetszett, de a hozzászólásokat elolvasva, volt más vélemény is bőven. A TomTom több készülékkel is képviselteti magát, az XXL-től a Via 125-ön keresztül a GO1000-ig. Ebből az utóbbi ami alternatívát jelenthet, érdemes utánaolvasni ennek is.
A Navigonból a 70 Premium Live van most nálam. Meglepően jó, eddig nagyon tetszett. Hamarosan készül róla teszt is. Meglepő módon az utóbbi idők készülékei között ami nagyjából közelítette azt amit én terveznék. Ez meglepő volt.
A haveromnak egy 8450 LIve van, és nagyon szereti. Természetesen még léteznek készülékek, a legközelebb a CNS plusz iGO primo verzió állhat a jóhoz, de vásárlás előtt mindenképpen nézd meg a fényerejét.
Szerintem ez kezdetnek elég, lesz mit olvasnod… ;)
2011. március. 19. szombat-10:33 #25223drogi9
FelhasználóGyurci Mondta
Köszönöm a gyors választ!
Az olvasgatáson részben már túl vagyok. Az általad említett, ismert típusok között ha felállítanánk egy rangsort az hogy alakulna?!
2011. március. 19. szombat-15:17 #252242011. március. 19. szombat-20:01 #25225Törölt Felhasználó
AdminisztrátorGyurci Mondta
@ drogi9 Az 5″ miatt kisebb a választék. TomTom, Garmin, Navigon… Az egyetlen amihez TopMap alapú Magyarország térképet tudsz venni az a Garmin, feltéve hogy ez feltétel.
Garminből a 3760T volt nálam,a megadott keretből már egy nüvi 3790T-es is kijön Garminéknál, az pedig, ha nem is a legjobb, de mindenképp a legtrendibb ;)
2011. március. 19. szombat-20:07 #25226drogi9
Felhasználóvainsteins Mondta
Gyurci Mondta
@ drogi9 Az 5″ miatt kisebb a választék. TomTom, Garmin, Navigon… Az egyetlen amihez TopMap alapú Magyarország térképet tudsz venni az a Garmin, feltéve hogy ez feltétel.
Garminből a 3760T volt nálam,a megadott keretből már egy nüvi 3790T-es is kijön Garminéknál, az pedig, ha nem is a legjobb, de mindenképp a legtrendibb ;)
Köszi a választ!!!!
A keret nem kőbe vésett.
Jó/nagyon jó készüléket vennék semmiképpen sem divatosat.2011. március. 20. vasárnap-07:09 #25227Gyurci
Adminisztrátor@ drogi9 Talán a Garmin + Naviguide térképet tenném egy hajszállal előbbre, mint a Navigon Live-ot. Bár a Live miatt lehet mégis inkább az utóbbit venném meg…
Szerintem a kettő között csak Te fogsz tudni dönteni…
2011. március. 20. vasárnap-09:53 #25228drogi9
FelhasználóGyurci Mondta
@ drogi9 Talán a Garmin + Naviguide térképet tenném egy hajszállal előbbre, mint a Navigon Live-ot. Bár a Live miatt lehet mégis inkább az utóbbit venném meg…
Szerintem a kettő között csak Te fogsz tudni dönteni…Hála és köszönet!
2011. március. 21. hétfő-11:06 #25229Gyurci
Adminisztrátor@ drogi9 Szívesen!
2011. március. 27. vasárnap-12:04 #25238Törölt Felhasználó
AdminisztrátorSziasztok. tudna nekem valaki abban segiteni hogy a primot feltettem és nem találja a navi a müholdat.
Ilyenkor mi a teendő. Köszönöm.2011. március. 29. kedd-14:08 #25251valeslie
FelhasználóSziasztok!
Először is gratulálni szeretnék Gyurcinak az oldalhoz! :) Én is épp most szeretnék navigációs készüléket vásárolni, az oldal pedig szenzációs, egy rakás fontos dolgot tudtam meg. :)
Azért szeretnék tanácsot kérni, mert nem szeretnék nagyot hibázni a vásárlással.
Ami számomra fontos: 50-60 e Ft körüli ár, gyors, friss térkép, megbízhatóság, használható TMC, (és a bluetooth-os kihangosító, mint extra) :)Szeretném a hozzáértő véleményeteket kérni, hogy az alábbiak közül melyiket válasszam:
Navigon n70 premium, Navigon n40 premium, Navigon 6350 Live, Navigon 6310, illetve Clarion MAP 790?Vagy esetleg mást ajánlanátok inkább?
A Clarionnal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?Előre is köszönöm a segítséget!
- SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.