Milyet vegyek?

Kezdőlap Fórumok A drágább-jobb is? Milyet vegyek?

15 bejegyzés megtekintése - 16-30 / 69
  • Szerző
    Bejegyzés
    Adminisztrátor

valeslie Mondta

Sziasztok!
    Először is gratulálni szeretnék Gyurcinak az oldalhoz! :) Én is épp most szeretnék navigációs készüléket vásárolni, az oldal pedig szenzációs, egy rakás fontos dolgot tudtam meg. :)
    Azért szeretnék tanácsot kérni, mert nem szeretnék nagyot hibázni a vásárlással.
    Ami számomra fontos: 50-60 e Ft körüli ár, gyors, friss térkép, megbízhatóság, használható TMC, (és a bluetooth-os kihangosító, mint extra) :)
    Szeretném a hozzáértő véleményeteket kérni, hogy az alábbiak közül melyiket válasszam:
    Navigon n70 premium, Navigon n40 premium, Navigon 6350 Live, Navigon 6310, illetve Clarion MAP 790?
    Vagy esetleg mást ajánlanátok inkább?
    A Clarionnal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
    Előre is köszönöm a segítséget!

ebben a kategóriában nézd meg még a Nüvi 1390T-t is.

Adminisztrátor

@ valeslie Kösz, az elismerést. :) A felsoroltak közül, én a legelsőt venném meg magamnak.

Felhasználó

Gyurci Mondta

@ valeslie Kösz, az elismerést. :) A felsoroltak közül, én a legelsőt venném meg magamnak.

Köszönöm a választ! :)

Adminisztrátor

@ valeslie Szívesen!

Adminisztrátor

Sziasztok
    Kerdesem lenne, megpedig eleg rovid, ha valaki tudna ra valaszolni, esetleg ervelni es/vagy ellenervelni, megkoszonnem.
    Mi lehet a jobb valasztas?
    CNS Stylus Arrival
    vagy
    Tom Tom Urban Rider
    Sosem volt meg GPSem, es foleg nem ismerem ezeket…
    Elore is koszi
    udv

Felhasználó

Szomorú okok miatt nekem is be kell néznem ebbe a topikba, ugyanis meglovasították a TomTom XL tmc-s navimat.

A kérdésem az lenne, mi az, miben érdemes lenne elgondolkodni ebben az árkategóriában (anno azt a TomTomot negyvenvalahány-ezerért vettem).

Mivel a szivargyújtó töltő és a tmc-antenna megmaradt, ezért adódik, hogy a TomTom legyen az első a sorban:
    1. lehetőség: ugyanolyan készüléket venni 30ezerért
    2. lehetőség: nem a fenti XL IQ Routes Edition2, hanem XXL “sima” Edition párezerért drágábban, de szép nagy kijelzővel:) /A szélvédő nekem messze van, tehát nem lenne zavaró a nagyobb méret./

Nézegettem Garmint is, itt az 1390T az, mi jó vételnek tűnik (sávinfó, tmc, lifetime térképfrissítés), igaz ez már picit magasabb árban van: 50e. Ráadásul ugye a TomTom most eléggé lelazított a térképi és a POI adatbázis frissen tartásában, a Garmintól a Magyarország térkép viszont kifejezetten jó (ugye TopMap alapú).

Van esetleg más lehetőség, ami elkerülte a figyelmemet és ami jó tudású jó árú készülék?

A TMC-t szerettem használni, így ha lehet, erről nem szívesen mondanék le. Esetleg egy 25ezres Garmin 215W + olcsón szerezni hozzá egy antennát? :)

Köszi előre is a segítséget!

Adminisztrátor

@ nord Nagyon sajnálom! Eszedbe ne jusson ugyanolyat venni méregdrágán. Böngészd a hirdetéseket, és ha TomTom készüléket szeretnél, 35-40 ezer körül, már GO 750-GO950-et is kaphatsz. Ezekben ugye már TMC-s tartó is található.

A Garminnál a Magyarország térképre kérdezz rá, tudtommal már nem jár a NaviGuide ingyen, hanem meg kell venni.

Felhasználó

Gyurci,
    Jogos! Van is egy-két ígéretesnek tűnő lehetőség, le is csekkolom őket. :)

Adminisztrátor

@ nord Sikerült valamit találni?

Felhasználó

Úgy néz ki, egyik cimborám megválik az XXL-től, és ha visszautasíthatatlan árat mond, akkor nem utasítom vissza. :) Közben azért nézelődök mindenfelé, hátha szembejön más ajánlat is.

Adminisztrátor

@ Szerintem inkább egy GO750, vagy GO950-ben gondolkozz…

Felhasználó

Gyurci Mondta

@ Szerintem inkább egy GO750, vagy GO950-ben gondolkozz…

Azért nem mondtam neki még igent, mert én is arra hajtok. :)

Adminisztrátor

Sziasztok,

új vagyok itt, de szeretnék gratulálni az oldalhoz, Magyarországon valószínűleg ez a legjobb gps-es oldal.
    Most szeretném megvenni életem első gps készülékét (autóba). Ehhez szeretnék némi segítséget kérni. 40.000 Ft-os árkategóriában gondolkodom, egész Európa térkére van szükségem, eddig főleg a TomTom és Garmin kerültek a látómezőmbe.
    Ti milyen készüléket ajánlanátok?

Néhány általános kérdés:
    A TMC mennyire működik jól M.o-n? Hasznos ez?
    A térképfrissítések és azok árai között vannak lényeges eltérések? (Térképfrissítésen azok menedzselését is értem, pl. TomTom-hoz, úgy látom, le lehet tölteni egy programot, és azon keresztül megy minden; és a Navon-hoz is van hasonló)
    Térképek között vannak lényeges eltérések?

Az eddigi böngészésem során a következő dolgokat szedtem össze, amelyek nem feltétlenül igazak:

TomTom: a m.o.i térképet sokan szidják, a nyugat-európai jó. A m.o-i térkép tényleg ennyire dráma, vagy az esetek többségében használható? Azt is olvastam, hogy az XXL változat 2 GB-os memóriájára nem feltétlenül fér ré az új térképfrissítés, és a memóriát nem lehet bővíteni. Ez igaz? Illetve, ebben a topic-ban is inkább a GO750, GO950 ajánlják. Ennek mi az oka?
    Persze, ha jól értem, az oldal gazdája is TomTom használó (pl. a MapShare miatt), tehát nagy probléma nem lehet vele…
    Viszont azt is írták nem oly régen, hogy “Ráadásul ugye a TomTom most eléggé lelazított a térképi és a POI adatbázis frissen tartásában…” – máshol azt olvastam, hogy augusztusban/novemberben jön egy frissítés, ami a komolyabb problémákat orvosolja. Mi az igazság?

Garmin: térkép szempontjából jó középútnak tűnik, Magyarországon és Európában is jó színvonalat hoz. Mondjuk elég drágának tűnik a többihez képest. A 1390T és a 1490T mellé kínálnak “életre szóló térképfrissítést”, de úgy tűnik, ez csak akkor éri meg, ha legalább 3 évig használja valaki a készüléket.

Navon: itt maga a hardver nem tűnik annyira jónak, míg a M.o. térkép igen. Az Európa térképet ismeri valaki?

Na, hát ennyi lett volna a “pár” kérdés. Köszönöm, ha válaszoltok.

Felhasználó

Szia Attila.

Remélem tudok segiteni majd az én tapasztalataimmal is,de gondolom lesznek még páran.
    Nekem tomtom go 750 -es navim van ( 1.5 éve ),és én is ezt ajánlanám neked.
    A tmc dokkolója nagyon jó hamar veszi a tmc jelet és nincsen 10 méter zsinor ( a dokkoló aktiv ezért szivargyujtó nélkül is veszi a jelet ),sajna csak ebbe is 2gb memória van.
    Erre két megoldás van,vagy veszel egy micro sd memó kártyát és bövited vagy régiós térképet töltesz fel.
    Egy évre kb 12000 ft a tomtomnál a térkép előfizetés (ez 4 frissités/év ).
    Én már bejártam evvel a készülékkel a környező országokat ( Cseh,Szlovák,Lengyel),és soha nem volt vele semmi problémám.
    A magyarországi térképre visszatérve nem olyan rossz,persze vannak benne hibák de nem olyan vészesek.
    A poi-k sajna tényleg vérszegények,de reméljük hogy a teleatlas betartja a szavát és tényleg lesz egy komolyabb frissités.
    A Garmint saját tapasztalatom szerint nem ajánlanám neked mivel nagyon sok a softwares hiba ( lefagy,kikapcsol,elmegy a hang + a többi ).
    A Navonba igo térkép van ,ami egyértelmű hogy a legjobb a magyarországi térképek közül,de a készülék hardveresen egy vicc (gyenge kijelző,gyenge tmc antenna stb ).
    A tmc szólgáltatásról meg annyit hogy jó hogy van,sajna néha nem a legfrissebb adatokat szolgálja,de sokszor segitett már a navigálásban ,én csak ajánlani tudom neked a tmc-s navikat.
    Ha eljutsz a vásárlásig ne sajnáld azt a + 5000 ,10000 ft-ot,mert késöbb lehet hogy megbánod majd.
    Remélem tudtam neked segiteni.
    Üdv Imre

Adminisztrátor

Persze, hogy segítettél; köszönöm, nagyon hasznos volt!

Itt a fórumon mások is ajánlották a GO750-et. Én eddig egy XXL-ben gondolkodtam.
    A Tomtom honlap szerint a GO750 előnyei a bluetooth és a hangvezérlés (ezekre, bevallom, nincs szükségem), valamint az extra kártyahely (XXL-ben nincs kártyahely, így nem bővíthető a memória), ez nyilván jól jön.
    Az XXL előnye az alacsonyabb ár, és a nagyobb kijelző.

TMC kérdésben nem látok tisztán: a Tomtom honlapja szerint mindkettőben van, más honlapok szerint nem. Tudja valaki, hogy az XXL-ben van-e?

15 bejegyzés megtekintése - 16-30 / 69
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás