Milyet vegyek?
Kezdőlap › Fórumok › A drágább-jobb is? › Milyet vegyek?
Címkézve: becker, cns, garmin, Milyet vegyek, tomtom
- This topic has 68 hozzászólás, 16 résztvevő, and was last updated 10 years, 1 month telt el by Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2011. március. 31. csütörtök-12:23 #25256Törölt FelhasználóAdminisztrátor
valeslie Mondta
Sziasztok!
Először is gratulálni szeretnék Gyurcinak az oldalhoz! :) Én is épp most szeretnék navigációs készüléket vásárolni, az oldal pedig szenzációs, egy rakás fontos dolgot tudtam meg. :)
Azért szeretnék tanácsot kérni, mert nem szeretnék nagyot hibázni a vásárlással.
Ami számomra fontos: 50-60 e Ft körüli ár, gyors, friss térkép, megbízhatóság, használható TMC, (és a bluetooth-os kihangosító, mint extra) :)
Szeretném a hozzáértő véleményeteket kérni, hogy az alábbiak közül melyiket válasszam:
Navigon n70 premium, Navigon n40 premium, Navigon 6350 Live, Navigon 6310, illetve Clarion MAP 790?
Vagy esetleg mást ajánlanátok inkább?
A Clarionnal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Előre is köszönöm a segítséget!ebben a kategóriában nézd meg még a Nüvi 1390T-t is.
2011. március. 31. csütörtök-15:33 #25262GyurciAdminisztrátor@ valeslie Kösz, az elismerést. :) A felsoroltak közül, én a legelsőt venném meg magamnak.
2011. április. 1. péntek-09:26 #25265valeslieFelhasználóGyurci Mondta
@ valeslie Kösz, az elismerést. :) A felsoroltak közül, én a legelsőt venném meg magamnak.
Köszönöm a választ! :)
2011. április. 13. szerda-14:49 #25278GyurciAdminisztrátor@ valeslie Szívesen!
2011. április. 18. hétfő-22:27 #25288Törölt FelhasználóAdminisztrátorSziasztok
Kerdesem lenne, megpedig eleg rovid, ha valaki tudna ra valaszolni, esetleg ervelni es/vagy ellenervelni, megkoszonnem.
Mi lehet a jobb valasztas?
CNS Stylus Arrival
vagy
Tom Tom Urban Rider
Sosem volt meg GPSem, es foleg nem ismerem ezeket…
Elore is koszi
udv2011. július. 1. péntek-15:22 #25415nordFelhasználóSzomorú okok miatt nekem is be kell néznem ebbe a topikba, ugyanis meglovasították a TomTom XL tmc-s navimat.
A kérdésem az lenne, mi az, miben érdemes lenne elgondolkodni ebben az árkategóriában (anno azt a TomTomot negyvenvalahány-ezerért vettem).
Mivel a szivargyújtó töltő és a tmc-antenna megmaradt, ezért adódik, hogy a TomTom legyen az első a sorban:
1. lehetőség: ugyanolyan készüléket venni 30ezerért
2. lehetőség: nem a fenti XL IQ Routes Edition2, hanem XXL “sima” Edition párezerért drágábban, de szép nagy kijelzővel:) /A szélvédő nekem messze van, tehát nem lenne zavaró a nagyobb méret./Nézegettem Garmint is, itt az 1390T az, mi jó vételnek tűnik (sávinfó, tmc, lifetime térképfrissítés), igaz ez már picit magasabb árban van: 50e. Ráadásul ugye a TomTom most eléggé lelazított a térképi és a POI adatbázis frissen tartásában, a Garmintól a Magyarország térkép viszont kifejezetten jó (ugye TopMap alapú).
Van esetleg más lehetőség, ami elkerülte a figyelmemet és ami jó tudású jó árú készülék?
A TMC-t szerettem használni, így ha lehet, erről nem szívesen mondanék le. Esetleg egy 25ezres Garmin 215W + olcsón szerezni hozzá egy antennát? :)
Köszi előre is a segítséget!
2011. július. 2. szombat-05:53 #25420GyurciAdminisztrátor@ nord Nagyon sajnálom! Eszedbe ne jusson ugyanolyat venni méregdrágán. Böngészd a hirdetéseket, és ha TomTom készüléket szeretnél, 35-40 ezer körül, már GO 750-GO950-et is kaphatsz. Ezekben ugye már TMC-s tartó is található.
A Garminnál a Magyarország térképre kérdezz rá, tudtommal már nem jár a NaviGuide ingyen, hanem meg kell venni.
2011. július. 4. hétfő-08:48 #25423nordFelhasználóGyurci,
Jogos! Van is egy-két ígéretesnek tűnő lehetőség, le is csekkolom őket. :)2011. július. 7. csütörtök-11:29 #25427GyurciAdminisztrátor@ nord Sikerült valamit találni?
2011. július. 21. csütörtök-19:59 #25441nordFelhasználóÚgy néz ki, egyik cimborám megválik az XXL-től, és ha visszautasíthatatlan árat mond, akkor nem utasítom vissza. :) Közben azért nézelődök mindenfelé, hátha szembejön más ajánlat is.
2011. július. 27. szerda-11:15 #25455GyurciAdminisztrátor@ Szerintem inkább egy GO750, vagy GO950-ben gondolkozz…
2011. július. 28. csütörtök-17:07 #25457nordFelhasználóGyurci Mondta
@ Szerintem inkább egy GO750, vagy GO950-ben gondolkozz…
Azért nem mondtam neki még igent, mert én is arra hajtok. :)
2011. augusztus. 1. hétfő-15:05 #25465Törölt FelhasználóAdminisztrátorSziasztok,
új vagyok itt, de szeretnék gratulálni az oldalhoz, Magyarországon valószínűleg ez a legjobb gps-es oldal.
Most szeretném megvenni életem első gps készülékét (autóba). Ehhez szeretnék némi segítséget kérni. 40.000 Ft-os árkategóriában gondolkodom, egész Európa térkére van szükségem, eddig főleg a TomTom és Garmin kerültek a látómezőmbe.
Ti milyen készüléket ajánlanátok?Néhány általános kérdés:
A TMC mennyire működik jól M.o-n? Hasznos ez?
A térképfrissítések és azok árai között vannak lényeges eltérések? (Térképfrissítésen azok menedzselését is értem, pl. TomTom-hoz, úgy látom, le lehet tölteni egy programot, és azon keresztül megy minden; és a Navon-hoz is van hasonló)
Térképek között vannak lényeges eltérések?Az eddigi böngészésem során a következő dolgokat szedtem össze, amelyek nem feltétlenül igazak:
TomTom: a m.o.i térképet sokan szidják, a nyugat-európai jó. A m.o-i térkép tényleg ennyire dráma, vagy az esetek többségében használható? Azt is olvastam, hogy az XXL változat 2 GB-os memóriájára nem feltétlenül fér ré az új térképfrissítés, és a memóriát nem lehet bővíteni. Ez igaz? Illetve, ebben a topic-ban is inkább a GO750, GO950 ajánlják. Ennek mi az oka?
Persze, ha jól értem, az oldal gazdája is TomTom használó (pl. a MapShare miatt), tehát nagy probléma nem lehet vele…
Viszont azt is írták nem oly régen, hogy “Ráadásul ugye a TomTom most eléggé lelazított a térképi és a POI adatbázis frissen tartásában…” – máshol azt olvastam, hogy augusztusban/novemberben jön egy frissítés, ami a komolyabb problémákat orvosolja. Mi az igazság?Garmin: térkép szempontjából jó középútnak tűnik, Magyarországon és Európában is jó színvonalat hoz. Mondjuk elég drágának tűnik a többihez képest. A 1390T és a 1490T mellé kínálnak “életre szóló térképfrissítést”, de úgy tűnik, ez csak akkor éri meg, ha legalább 3 évig használja valaki a készüléket.
Navon: itt maga a hardver nem tűnik annyira jónak, míg a M.o. térkép igen. Az Európa térképet ismeri valaki?
Na, hát ennyi lett volna a “pár” kérdés. Köszönöm, ha válaszoltok.
2011. augusztus. 1. hétfő-17:01 #25466deathrowwFelhasználóSzia Attila.
Remélem tudok segiteni majd az én tapasztalataimmal is,de gondolom lesznek még páran.
Nekem tomtom go 750 -es navim van ( 1.5 éve ),és én is ezt ajánlanám neked.
A tmc dokkolója nagyon jó hamar veszi a tmc jelet és nincsen 10 méter zsinor ( a dokkoló aktiv ezért szivargyujtó nélkül is veszi a jelet ),sajna csak ebbe is 2gb memória van.
Erre két megoldás van,vagy veszel egy micro sd memó kártyát és bövited vagy régiós térképet töltesz fel.
Egy évre kb 12000 ft a tomtomnál a térkép előfizetés (ez 4 frissités/év ).
Én már bejártam evvel a készülékkel a környező országokat ( Cseh,Szlovák,Lengyel),és soha nem volt vele semmi problémám.
A magyarországi térképre visszatérve nem olyan rossz,persze vannak benne hibák de nem olyan vészesek.
A poi-k sajna tényleg vérszegények,de reméljük hogy a teleatlas betartja a szavát és tényleg lesz egy komolyabb frissités.
A Garmint saját tapasztalatom szerint nem ajánlanám neked mivel nagyon sok a softwares hiba ( lefagy,kikapcsol,elmegy a hang + a többi ).
A Navonba igo térkép van ,ami egyértelmű hogy a legjobb a magyarországi térképek közül,de a készülék hardveresen egy vicc (gyenge kijelző,gyenge tmc antenna stb ).
A tmc szólgáltatásról meg annyit hogy jó hogy van,sajna néha nem a legfrissebb adatokat szolgálja,de sokszor segitett már a navigálásban ,én csak ajánlani tudom neked a tmc-s navikat.
Ha eljutsz a vásárlásig ne sajnáld azt a + 5000 ,10000 ft-ot,mert késöbb lehet hogy megbánod majd.
Remélem tudtam neked segiteni.
Üdv Imre2011. augusztus. 1. hétfő-17:42 #25467Törölt FelhasználóAdminisztrátorPersze, hogy segítettél; köszönöm, nagyon hasznos volt!
Itt a fórumon mások is ajánlották a GO750-et. Én eddig egy XXL-ben gondolkodtam.
A Tomtom honlap szerint a GO750 előnyei a bluetooth és a hangvezérlés (ezekre, bevallom, nincs szükségem), valamint az extra kártyahely (XXL-ben nincs kártyahely, így nem bővíthető a memória), ez nyilván jól jön.
Az XXL előnye az alacsonyabb ár, és a nagyobb kijelző.TMC kérdésben nem látok tisztán: a Tomtom honlapja szerint mindkettőben van, más honlapok szerint nem. Tudja valaki, hogy az XXL-ben van-e?
- SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.