Milyet vegyek?

Kezdőlap Fórumok A drágább-jobb is? Milyet vegyek?

15 bejegyzés megtekintése - 46-60 / 69
  • Szerző
    Bejegyzés
    Adminisztrátor

Köszönöm a választ, tulajdonképpen én is annak vagyok a híve, hogy a céleszközök mindig, vagy többségében jobban szolgálnak az adott területen. Végeredményként pedig az active5 megrendelve.

Szerintem is! És még nyertünk is ahogy látom. :)
    Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Szia Gyurci!
    Ahogy ígértem, jelentkezem. Első navi vásárlás előtt állok, a keret 50, max. 60 e ft. A kritériumok: igo szoftver+élettartam frissítés, megbízható, gyors hardver, stabil műhold kapcsolat, jó felbontású, erős napfényben is jól látható kijelző, masszív tartó, TMC vevő előnyben.
    Sajnos a sokak által legjobb ár/érték arányúnak tartott Wayteq készülékek nem léteznek gyári IGO-val (kár hogy nem lehet csak külön szoftvert kapni…), pedig ez a márka az egyetlen amivel személyes kapcsolatba kerültem. Talán emiatt top favorit nálam. Annyira rossz a Cygic az IGO-hoz képest? Egyáltalán IGO 8, vagy IGO primo? Az utóbbi csak azért ajánlott mert újabb, vagy jobb is?
    Egyébként ha jól sejtem (Javíts ki ha tévednék!) a jelenlegi ismertebb márkák közül a Navon, a Prestigio, ill. a Becker készülékek futnak gyárilag telepített IGO-val.
    Amennyire a fórum topicjait átböngésztem, a Navon nem tűnik valami megbízhatónak úgy hardveresen, a Prestigio-tól pedig csak a tablet verzióról vannak vélemények, tehát marad a Becker…
    Akkor Active.5, vagy van más alternatíva?
    Várom a választ…

Adminisztrátor

Amennyire a fórum topicjait átböngésztem, a Navon nem tűnik valami megbízhatónak úgy hardveresen, a Prestigio-tól pedig csak a tablet verzióról vannak vélemények, tehát marad a Becker… Akkor Active.5, vagy van más alternatíva?

Szia!

Előttem összegezted az olvasottakat. :) Az igényednek megfelelő választás szerintem is a Becker lehet. Az active.5 – 57 ezer forint körül, még az active.5 Plus – 62 ezer forint környékén már megvásárolható. A különbség a két típus között az, hogy az utóbbiban Bluetooth is van.

Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Kedves Gyurci!

Köszi a gyors választ, de lenne még 1 kérdésem. Csak nem hagy nyugodni a Wayteq…
    Ez a “B” terv:

http://goo.gl/9LY8FN

Viszont a kérdés az, hogy van-e olyan Sygic térképpel ami élettartam frissítést garantál, ha pedig nincs, akkor milyen időközönként kell frissíteni és mennyibe fáj alkalmanként? Illetve továbbra is érdekelne a véleményed: Sygic, vagy IGO? Merthogy ez a nagy dilemma, meg a frissítés, tehát melyik verzióval járok jobban?

Tehát akkor most már konkrétan:
    Wayteq X980BT+Sygic, avagy Becker active.5+IGO?

Hardverben nekem elég korrektnek tűnik a Wayteq (belső memóriában pl. jobb), a TMC vevő hiánya az egyetlen negatívum, cserébe viszont ott a bluetooth. Hejj ha lenne hozzá élettartam frissítés, nem is vacillálnék!

Tudom, nem vagyok egyszerű eset… remélem tudsz segíteni a döntésben!

Üdv!
    Campy

Adminisztrátor

Csak nem hagy nyugodni a Wayteq…

Szia!

Sokat segít a választásban, hogyha bemész egy áruházba és “megnyomkodod” mindkét készüléket. Amikor összehasonlítottad vizuálisan, és még mindig nem tudtál dönteni, várlak vissza.

Addig utánajárok a Sygic frissítés lehetőségeinek, illetve kiderítem, hogy a MédiaMarkt-os verzióhoz milyen frissítés jár.
    Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Szia!

Köszi a jó tanácsot, erre én is gondoltam már, de sajnos a megvalósítással van 1 kis gond, ugyanis én jelenleg még Tirol-ban dolgozom és majd csak október 20-után leszek otthon.
    Addig viszont nem várhat a dolog, mivel a feleségem a gyerekekkel jönne ki értem, és többek között ehhez is kellene már a navi.
    Mindenesetre továbbítom neki a javaslatodat, remélem szerencséje lesz és talál olyan boltot, ahol mindkettőt ki tudja próbálni.
    A Sygic-kal kapcsolatban pedig előre is köszi a segítséget, és továbbra is várom a válaszodat.

Üdv!

Campy

Adminisztrátor

A Sygic-kal kapcsolatban pedig előre is köszi a segítséget, és továbbra is várom a válaszodat…

Szia, intézem.
    Üdv:
    Gyurci

Adminisztrátor

A Sygic-kal kapcsolatban pedig előre is köszi a segítséget, és továbbra is várom a válaszodat.

Szia!

A Sygic PNA változatához nincs élettartam frissítés, illetve a régi 3 év frissítéssel kapható változat is megszűnt. A 12.x verziószámtól kezdve a Sygic Assistant szoftverrel, vagy a Sygic telephelyén tudsz pénzért frissíteni. Az egyetlen könnyebbség, hogyha van előző Sygic verziód, akkor a frissebb változat csak 14 900 forint.

A MédiaMarkt-ban kapható készülékhez nincs ingyenes frissítés.
    Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Szia Gyurci!

Nagyon szépen köszönöm a gyors és korrekt választ!
    Ezek szerint tényleg leszűkült a kör, marad a Becker.
    Még annyit, hogy nagyon örülök hogy rátaláltam az oldaladra (nem volt nehéz!!!), mert ennél több infót és hozzáértőbb szakembert ilyen rövid idő alatt biztosan nem találtam volna!
    Még egyszer köszi a segítséget, az oldal bekerült a kedvencek közé, úgyhogy ha bármi gond, kérés, kérdés, infóhiány felmerül, biztosan visszatérek.

További szép napot és jó egészséget kívánok!

Üdv!

Campy

Adminisztrátor

Nagyon szépen köszönöm a gyors és korrekt választ!

Szívesen, köszönjük az elismerést. Ha újabb kérdésed van, várunk:
    https://navigyurci.hu/forums/topic/megerkezett-a-becker-ket-uj-keszuleke-az-active-5-es-az-active-6/
    Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Üdvözlöm!Segítséget kérnék,Ön szerint melyik a jelenleg kapható legjobb,legtöbb szolgáltatást nyújtó és legmegbízhatóbb navigáció?Fontos lenne a teljes európa ingyenes frissítés is.
    Köszönöm szíves válaszát!
    üdvözlet
    rockerjani

Adminisztrátor

…Ön szerint melyik a jelenleg kapható legjobb,legtöbb szolgáltatást nyújtó és legmegbízhatóbb navigáció? Fontos lenne a teljes európa ingyenes frissítés is…

Üdv, a fórumban.

A hazánkban kapható készülékek közül? Érdekes kérdés. Mindegyik másban erős, ha egyet kellene kiválasztanom bajban lennék…

– TomTom – térkép javítás, mapshare, útvonal statisztikák után történő tervezés Magyarországon (nagyon jó útvonal tervezés), gyors pozicionálás, a közép kategóriás készülékektől felfelé élettartam frissítés
    – Garmin – nagyon jó kijelző, gyors pozicionálás, a középkategóriás készülékektől felfelé élettartam frissítés, illetve a drágább készülékekben 3D-s épületek, beépített TMC vevő, akár alumínium ház is. Aránylag sűrűn megjelenő új készülékek.
    – Becker – iGo alapú szoftver, 3D látványosságok, a közép kategóriás készülékektől beépített TMC vevő. Folyamatosan megjelenő új készülékek

Ez egy kicsit elnagyolt, de talán kezdetnek jó. Érdemes
    Üdv:
    Gyurci
    ui: ide is érdemes beleolvasnod, a 28203-as hozzászólástól kezdve. Több készülékről is találsz benne konkrét infót:
    https://navigyurci.hu/forums/topic/tanacsot-kerek/page/2/

Adminisztrátor

Üdvözlöm!Segítséget kérnék,Ön szerint melyik a jelenleg kapható legjobb,legtöbb szolgáltatást nyújtó és legmegbízhatóbb navigáció?Fontos lenne a teljes európa ingyenes frissítés is.
    Köszönöm szíves válaszát!
    üdvözlet
    rockerjani

Kedves Jani,
    hát nem könnyű kérdés, olyan, mintha azt kérdeznéd, melyik a legjobb autó… Az biztos, hogy a TomTom, a Becker és a Garmin közül kéne választanod, egyikkel sem tudsz mellélőni, és minél több pénzt tudsz rászánni, annál bőségesebb szolgáltatásokat fogsz kapni tőlük.
    Ha szeretsz előre megtervezni és elmenteni egy-egy útvonalat, mondjuk egy nyaralás útszakaszait, akkor a Beckert ajánlanám, az ebben nagyon jó (és persze minden másban is, például nagyon meggyőző a POI-adatbázisa — erről két hete Walesben győződtem meg).
    Nézd meg ezt a három márkát, olvasgass róluk (itt a Navigyurcin rengeteg írás szól főleg a Beckerről és a TomTomról), és ki fog derülni, hogy melyiknek a filozófiája, kezelése, megjelenése stb. áll a legközelebb hozzád.
    Sok siker, és írd majd meg, hogy mit választottál, és miért!
    Üdv:
    Zsolto

Felhasználó

Üdvözletem!
    Nagyon köszönöm a gyors választ mindkettőjüknek,elindított az úton:)
    Még nem döntöttem,2 befutó maradt.A Becker active 5,és a Garmin 3597 LMT.Ön tesztelte ezeket,melyik volt a szimpatikusabb,melyiket venné?Tudom ez szubjektív,de mégis…Én szeretem,ha meglepetéseket tud okozni egy ilyen készülék,”nicsak,ezt is tudja?”ez alapján talán a Garmin több szolgáltatást nyújt,és szebb a kijelzője is.Vagy nem?Inkább affelé húz a szívem,sajnos élőben kipróbálni nincs lehetőségem:(
    És még egy kérdés:A Garmin óriási árdifferenciával kapható.83-140ezerig.Mi lehet ennek az oka?Szabad a legolcsóbb helyen megvennem?Más készüléknél nem találtam ekkora szórást.
    Köszönettel várom szíves válaszát!
    üdv rockerjani

Adminisztrátor

…2 befutó maradt.A Becker active 5,és a Garmin 3597 LMT.Ön tesztelte ezeket,melyik volt a szimpatikusabb,melyiket venné?Tudom ez szubjektív,de mégis… Én szeretem,ha meglepetéseket tud okozni egy ilyen készülék,”nicsak, ezt is tudja?”ez alapján talán a Garmin több szolgáltatást nyújt,és szebb a kijelzője is.Vagy nem? …a Garmin óriási árdifferenciával kapható.83-140 ezerig. Mi lehet ennek az oka? Szabad a legolcsóbb helyen megvennem? Más készüléknél nem találtam ekkora szórást. üdv rockerjani

Üdvözlet!

A Garmin 3597 a Garmin csúcskészüléke, mindent tud amit a Garmin csak tudhat. A kijelzője a legszebb a piacon, a ház alumínium, és online csatlakozásra is képes. A Becker active.5 jóval szerényebb kivitelű, mint ahogyan az ára is az. Úgy fogalmaznék: ha volna rá pénzem biztosan a Garmint venném meg (ez ez egy kötelező darab, meg kell őrizni az utókornak), de hogy használni is azt használnám-e mint első számú navigációt?

Ami biztos: ha az ember gyereke bemegy egy boltba, és van annyi pénz nála hogy megvegye, és ezt meg is engedheti magának, rövid nézelődés után megveszi. Láttam…

A Becker egy “átlagos”, közép kategóriás eszköz, úgy is néz ki, de teszi a dolgát. Abban azonban nem vagyok biztos, hogy a Garmin nagyjából 60 ezer forinttal magasabb árát logikus érvekkel meg lehetne magyarázni… Nehéz kérdés, nem is szívesen vállalnám be a döntés súlyát.

Az olcsó ár csalóka, érdemes például utánajárni annak, hogy ehhez milyen garanciális feltételek párosulnak: pl. átveszi-e a magyarországi partner (Navigate Kft.) javításra?
    Üdv:
    Gyurci

15 bejegyzés megtekintése - 46-60 / 69
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás