Milyet vegyek?
Kezdőlap › Fórumok › A drágább-jobb is? › Milyet vegyek?
Címkézve: becker, cns, garmin, Milyet vegyek, tomtom
- This topic has 68 hozzászólás, 16 résztvevő, and was last updated 10 years, 1 month telt el by Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2014. július. 18. péntek-06:19 #30279GyurciAdminisztrátor
Köszönöm a választ, tulajdonképpen én is annak vagyok a híve, hogy a céleszközök mindig, vagy többségében jobban szolgálnak az adott területen. Végeredményként pedig az active5 megrendelve.
Szerintem is! És még nyertünk is ahogy látom. :)
Üdv:
Gyurci2014. augusztus. 12. kedd-16:46 #30697CampyFelhasználóSzia Gyurci!
Ahogy ígértem, jelentkezem. Első navi vásárlás előtt állok, a keret 50, max. 60 e ft. A kritériumok: igo szoftver+élettartam frissítés, megbízható, gyors hardver, stabil műhold kapcsolat, jó felbontású, erős napfényben is jól látható kijelző, masszív tartó, TMC vevő előnyben.
Sajnos a sokak által legjobb ár/érték arányúnak tartott Wayteq készülékek nem léteznek gyári IGO-val (kár hogy nem lehet csak külön szoftvert kapni…), pedig ez a márka az egyetlen amivel személyes kapcsolatba kerültem. Talán emiatt top favorit nálam. Annyira rossz a Cygic az IGO-hoz képest? Egyáltalán IGO 8, vagy IGO primo? Az utóbbi csak azért ajánlott mert újabb, vagy jobb is?
Egyébként ha jól sejtem (Javíts ki ha tévednék!) a jelenlegi ismertebb márkák közül a Navon, a Prestigio, ill. a Becker készülékek futnak gyárilag telepített IGO-val.
Amennyire a fórum topicjait átböngésztem, a Navon nem tűnik valami megbízhatónak úgy hardveresen, a Prestigio-tól pedig csak a tablet verzióról vannak vélemények, tehát marad a Becker…
Akkor Active.5, vagy van más alternatíva?
Várom a választ…2014. augusztus. 13. szerda-06:27 #30701GyurciAdminisztrátorAmennyire a fórum topicjait átböngésztem, a Navon nem tűnik valami megbízhatónak úgy hardveresen, a Prestigio-tól pedig csak a tablet verzióról vannak vélemények, tehát marad a Becker… Akkor Active.5, vagy van más alternatíva?
Szia!
Előttem összegezted az olvasottakat. :) Az igényednek megfelelő választás szerintem is a Becker lehet. Az active.5 – 57 ezer forint körül, még az active.5 Plus – 62 ezer forint környékén már megvásárolható. A különbség a két típus között az, hogy az utóbbiban Bluetooth is van.
Üdv:
Gyurci2014. augusztus. 13. szerda-16:22 #30713CampyFelhasználóKedves Gyurci!
Köszi a gyors választ, de lenne még 1 kérdésem. Csak nem hagy nyugodni a Wayteq…
Ez a “B” terv:Viszont a kérdés az, hogy van-e olyan Sygic térképpel ami élettartam frissítést garantál, ha pedig nincs, akkor milyen időközönként kell frissíteni és mennyibe fáj alkalmanként? Illetve továbbra is érdekelne a véleményed: Sygic, vagy IGO? Merthogy ez a nagy dilemma, meg a frissítés, tehát melyik verzióval járok jobban?
Tehát akkor most már konkrétan:
Wayteq X980BT+Sygic, avagy Becker active.5+IGO?Hardverben nekem elég korrektnek tűnik a Wayteq (belső memóriában pl. jobb), a TMC vevő hiánya az egyetlen negatívum, cserébe viszont ott a bluetooth. Hejj ha lenne hozzá élettartam frissítés, nem is vacillálnék!
Tudom, nem vagyok egyszerű eset… remélem tudsz segíteni a döntésben!
Üdv!
Campy2014. augusztus. 13. szerda-17:24 #30715GyurciAdminisztrátorCsak nem hagy nyugodni a Wayteq…
Szia!
Sokat segít a választásban, hogyha bemész egy áruházba és “megnyomkodod” mindkét készüléket. Amikor összehasonlítottad vizuálisan, és még mindig nem tudtál dönteni, várlak vissza.
Addig utánajárok a Sygic frissítés lehetőségeinek, illetve kiderítem, hogy a MédiaMarkt-os verzióhoz milyen frissítés jár.
Üdv:
Gyurci2014. augusztus. 13. szerda-23:15 #30717CampyFelhasználóSzia!
Köszi a jó tanácsot, erre én is gondoltam már, de sajnos a megvalósítással van 1 kis gond, ugyanis én jelenleg még Tirol-ban dolgozom és majd csak október 20-után leszek otthon.
Addig viszont nem várhat a dolog, mivel a feleségem a gyerekekkel jönne ki értem, és többek között ehhez is kellene már a navi.
Mindenesetre továbbítom neki a javaslatodat, remélem szerencséje lesz és talál olyan boltot, ahol mindkettőt ki tudja próbálni.
A Sygic-kal kapcsolatban pedig előre is köszi a segítséget, és továbbra is várom a válaszodat.Üdv!
Campy
2014. augusztus. 14. csütörtök-06:47 #30719GyurciAdminisztrátorA Sygic-kal kapcsolatban pedig előre is köszi a segítséget, és továbbra is várom a válaszodat…
Szia, intézem.
Üdv:
Gyurci2014. augusztus. 14. csütörtök-12:11 #30723GyurciAdminisztrátorA Sygic-kal kapcsolatban pedig előre is köszi a segítséget, és továbbra is várom a válaszodat.
Szia!
A Sygic PNA változatához nincs élettartam frissítés, illetve a régi 3 év frissítéssel kapható változat is megszűnt. A 12.x verziószámtól kezdve a Sygic Assistant szoftverrel, vagy a Sygic telephelyén tudsz pénzért frissíteni. Az egyetlen könnyebbség, hogyha van előző Sygic verziód, akkor a frissebb változat csak 14 900 forint.
A MédiaMarkt-ban kapható készülékhez nincs ingyenes frissítés.
Üdv:
Gyurci2014. augusztus. 14. csütörtök-14:55 #30725CampyFelhasználóSzia Gyurci!
Nagyon szépen köszönöm a gyors és korrekt választ!
Ezek szerint tényleg leszűkült a kör, marad a Becker.
Még annyit, hogy nagyon örülök hogy rátaláltam az oldaladra (nem volt nehéz!!!), mert ennél több infót és hozzáértőbb szakembert ilyen rövid idő alatt biztosan nem találtam volna!
Még egyszer köszi a segítséget, az oldal bekerült a kedvencek közé, úgyhogy ha bármi gond, kérés, kérdés, infóhiány felmerül, biztosan visszatérek.További szép napot és jó egészséget kívánok!
Üdv!
Campy
2014. augusztus. 14. csütörtök-15:43 #30726GyurciAdminisztrátorNagyon szépen köszönöm a gyors és korrekt választ!
Szívesen, köszönjük az elismerést. Ha újabb kérdésed van, várunk:
https://navigyurci.hu/forums/topic/megerkezett-a-becker-ket-uj-keszuleke-az-active-5-es-az-active-6/
Üdv:
Gyurci2014. augusztus. 19. kedd-23:06 #30826rockerjaniFelhasználóÜdvözlöm!Segítséget kérnék,Ön szerint melyik a jelenleg kapható legjobb,legtöbb szolgáltatást nyújtó és legmegbízhatóbb navigáció?Fontos lenne a teljes európa ingyenes frissítés is.
Köszönöm szíves válaszát!
üdvözlet
rockerjani2014. augusztus. 20. szerda-10:41 #30829GyurciAdminisztrátor…Ön szerint melyik a jelenleg kapható legjobb,legtöbb szolgáltatást nyújtó és legmegbízhatóbb navigáció? Fontos lenne a teljes európa ingyenes frissítés is…
Üdv, a fórumban.
A hazánkban kapható készülékek közül? Érdekes kérdés. Mindegyik másban erős, ha egyet kellene kiválasztanom bajban lennék…
– TomTom – térkép javítás, mapshare, útvonal statisztikák után történő tervezés Magyarországon (nagyon jó útvonal tervezés), gyors pozicionálás, a közép kategóriás készülékektől felfelé élettartam frissítés
– Garmin – nagyon jó kijelző, gyors pozicionálás, a középkategóriás készülékektől felfelé élettartam frissítés, illetve a drágább készülékekben 3D-s épületek, beépített TMC vevő, akár alumínium ház is. Aránylag sűrűn megjelenő új készülékek.
– Becker – iGo alapú szoftver, 3D látványosságok, a közép kategóriás készülékektől beépített TMC vevő. Folyamatosan megjelenő új készülékekEz egy kicsit elnagyolt, de talán kezdetnek jó. Érdemes
Üdv:
Gyurci
ui: ide is érdemes beleolvasnod, a 28203-as hozzászólástól kezdve. Több készülékről is találsz benne konkrét infót:
https://navigyurci.hu/forums/topic/tanacsot-kerek/page/2/2014. augusztus. 20. szerda-11:03 #30830ZsoltoAdminisztrátorÜdvözlöm!Segítséget kérnék,Ön szerint melyik a jelenleg kapható legjobb,legtöbb szolgáltatást nyújtó és legmegbízhatóbb navigáció?Fontos lenne a teljes európa ingyenes frissítés is.
Köszönöm szíves válaszát!
üdvözlet
rockerjaniKedves Jani,
hát nem könnyű kérdés, olyan, mintha azt kérdeznéd, melyik a legjobb autó… Az biztos, hogy a TomTom, a Becker és a Garmin közül kéne választanod, egyikkel sem tudsz mellélőni, és minél több pénzt tudsz rászánni, annál bőségesebb szolgáltatásokat fogsz kapni tőlük.
Ha szeretsz előre megtervezni és elmenteni egy-egy útvonalat, mondjuk egy nyaralás útszakaszait, akkor a Beckert ajánlanám, az ebben nagyon jó (és persze minden másban is, például nagyon meggyőző a POI-adatbázisa — erről két hete Walesben győződtem meg).
Nézd meg ezt a három márkát, olvasgass róluk (itt a Navigyurcin rengeteg írás szól főleg a Beckerről és a TomTomról), és ki fog derülni, hogy melyiknek a filozófiája, kezelése, megjelenése stb. áll a legközelebb hozzád.
Sok siker, és írd majd meg, hogy mit választottál, és miért!
Üdv:
Zsolto2014. augusztus. 22. péntek-01:03 #30847rockerjaniFelhasználóÜdvözletem!
Nagyon köszönöm a gyors választ mindkettőjüknek,elindított az úton:)
Még nem döntöttem,2 befutó maradt.A Becker active 5,és a Garmin 3597 LMT.Ön tesztelte ezeket,melyik volt a szimpatikusabb,melyiket venné?Tudom ez szubjektív,de mégis…Én szeretem,ha meglepetéseket tud okozni egy ilyen készülék,”nicsak,ezt is tudja?”ez alapján talán a Garmin több szolgáltatást nyújt,és szebb a kijelzője is.Vagy nem?Inkább affelé húz a szívem,sajnos élőben kipróbálni nincs lehetőségem:(
És még egy kérdés:A Garmin óriási árdifferenciával kapható.83-140ezerig.Mi lehet ennek az oka?Szabad a legolcsóbb helyen megvennem?Más készüléknél nem találtam ekkora szórást.
Köszönettel várom szíves válaszát!
üdv rockerjani2014. augusztus. 22. péntek-08:10 #30848GyurciAdminisztrátor…2 befutó maradt.A Becker active 5,és a Garmin 3597 LMT.Ön tesztelte ezeket,melyik volt a szimpatikusabb,melyiket venné?Tudom ez szubjektív,de mégis… Én szeretem,ha meglepetéseket tud okozni egy ilyen készülék,”nicsak, ezt is tudja?”ez alapján talán a Garmin több szolgáltatást nyújt,és szebb a kijelzője is.Vagy nem? …a Garmin óriási árdifferenciával kapható.83-140 ezerig. Mi lehet ennek az oka? Szabad a legolcsóbb helyen megvennem? Más készüléknél nem találtam ekkora szórást. üdv rockerjani
Üdvözlet!
A Garmin 3597 a Garmin csúcskészüléke, mindent tud amit a Garmin csak tudhat. A kijelzője a legszebb a piacon, a ház alumínium, és online csatlakozásra is képes. A Becker active.5 jóval szerényebb kivitelű, mint ahogyan az ára is az. Úgy fogalmaznék: ha volna rá pénzem biztosan a Garmint venném meg (ez ez egy kötelező darab, meg kell őrizni az utókornak), de hogy használni is azt használnám-e mint első számú navigációt?
Ami biztos: ha az ember gyereke bemegy egy boltba, és van annyi pénz nála hogy megvegye, és ezt meg is engedheti magának, rövid nézelődés után megveszi. Láttam…
A Becker egy “átlagos”, közép kategóriás eszköz, úgy is néz ki, de teszi a dolgát. Abban azonban nem vagyok biztos, hogy a Garmin nagyjából 60 ezer forinttal magasabb árát logikus érvekkel meg lehetne magyarázni… Nehéz kérdés, nem is szívesen vállalnám be a döntés súlyát.
Az olcsó ár csalóka, érdemes például utánajárni annak, hogy ehhez milyen garanciális feltételek párosulnak: pl. átveszi-e a magyarországi partner (Navigate Kft.) javításra?
Üdv:
Gyurci - SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.