TomTom Via és Start készülékek – kérdések és válaszok

Kezdőlap Fórumok TomTom TomTom Via és Start készülékek – kérdések és válaszok

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 136
  • Szerző
    Bejegyzés
    Adminisztrátor

Hasznos válaszok kezdőknek.

Adminisztrátor

2014. április 23. szerda-20:27 #29173
    trevisana

Résztvevő
    (188.6.0.35)

Kedves Gyurci, kedves fiúk-lányok. Lehet, hogy nem a legjobb helyen járok, de segítségeteket szeretném kérni. Előre is bocs a nagyon amatőr kerdesekert :-) szóval: a páromnak szeretnek venni szulinapjara egy gps-t, a tomtom start 60-at neztem ki neki, plusz tmc vevővel. Eddig Garmin es CNS cuccaink voltak/vannak. Kérdéseim: mit jelent konkrétan a térképek élettartam frissítése? 2 ev(mint a garancia), vagy akar 5-10, ha en addig használom a gépet? A tmc működik normálisan Magyarországon is? Es a legbenabb kérdés kategória győztese pedig :-)) ugye a tomtom-ban is beállíthatóak az autópálya ki, fizetős utak ki, stb. opciók tervezésnél? elolvastam 100 leírást, megnéztem ezer képet, de ezekre nem találtam választ. Előre is köszi, ha valaki segít es válaszol, ahhoz nem elég olcsó a cucc, hogy mellenyuljak a választáskor. Köszi mégegyszer!

Adminisztrátor

Kedves trevisana!

– A hivatalos információ a TomTom élettartam frissítésről:
    http://www.tomtom.com/hu_hu/maps/lifetime-maps/

– Igen, a TMC működik Magyarországon is, bár sokszor a kerülőút is tömve van:
    https://navigyurci.hu/2010/10/13/tmc-teszt-budapesten/

– A TomTom ebből a szempontból (is) különleges a maga nemében. Nem kell előre megadnod, hogy használnád-e az autópályát (fizetős utakat, kompot, földutat), mert azt a készülék minden útvonal tervezéskor megkérdezi tőled, és mindig az igényeidnek megfelelőt tudod választani (a képernyőmentés egy régebbi típushoz tartozik, de az elv a Start 60 esetében is ugyanaz):
    https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2014/04/tt_toll_road.jpg

Sok sikert:
    Gyurci

Felhasználó

Szép napot!
    Nem tudtam kihez fordulni így gondoltam felteszem ide kérdésem. Segítséget szeretnék kérni.
    Van egy gps-em. Igo8 navigáció van rajta. Szépen navigál a készülék csak ha kikapcsolom a készüléket és újra bekapcsolom akkor újraindul a masina. Van erre valami megoldás?

Felhasználó

Kedves Gyurci, köszönöm a segítséget! Azóta megrendeltem és átvettem az új családtagot :-), remélem, a megajándékozottnak sok öröme lesz benne. Ajánlani fogom neki a fórumot, ha kérdése merülne fel. Köszönöm még egyszer, nagy segítség volt a döntéshez!

Adminisztrátor

Kedves trevisana!

Nagyon szívesen, és ha kérdésetek akkor várunk benneteket szeretettel: Üdvözlettel: Gyurci

Felhasználó

Tisztelt Gyurci illetve tagok!

Segítséget szeretnék kérni! Kaptam Németországból egy TomTom XL típusú navigációt. A készülék belső memóriából működik, van hozzá egy üres 4 GB-os SD kártyám. Szeretnék rátenni egész Európa térképet mert Magyarország és Németország között utazom évente többször.
    Többet is kipróbáltam de mindig azt írja ki ön nem használhatja ezt a térképet ezen a készüléken.
    Esetleg egy pontos telepítési útmutatót vagy jól működő térképet és segítséget szeretnék kérni.

Előre is nagyon köszönöm!

Üdvözlettel: Dávid

Adminisztrátor

Kedves Dávid!

Jól működő térképeket a TomTom Home segítségével tudsz letölteni, nagyjából 70 Euro ellenében. A kártyára szükséged lesz, mert a térkép már régen nem fér el a belső memóriában. Ha megvásároltad a térképet írj, a telepítésben segítek.

Üdv:
    Gyurci
    ui: ha a TomTome Home felajánlja az egyéves frissítést, azzal ár/érték arányban valószínűleg jobban jársz (4 térkép/év).

Felhasználó

Nagyon köszönöm a gyors választ!
    Esetleg ingyenes verzió nem lehetséges?

Adminisztrátor

Én nem tudok ilyenről.

Felhasználó

sziasztok külföldi út során meghalt a gpsem kénytelen voltam venni egy másikat tomtom 135via lett
    Kérdésem kamionos verzió létezik-e rá esetleg??

Adminisztrátor

Szia galaci!

Nincs. A márkás GPS-ek esetében mint a TomTom is, csak készülékkel együtt létezik kamionos szoftver. Bár néhány régebbi típusra létezett/létezik SD kártyán is (a GO 930-ig bezárólag):
    http://www.tomtom-navigation.co.uk/site/TomTom_Truck_Software.php

Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Kedves Gyurci!
    Még mindig gondolkodom, hogy melyik gpst vegyem meg…
    Vlsz a befutó a TomTom start 25 lesz. Jó szívvel ajánlod? Meg tudsz győzni, hogy ezt válasszam?
    Olvasgatom a fórumot, és vki írja, hogy a Magyarország térképe negyon nem kóser… Pedig 90% itthon használnám!
    És még egy kérdés: ha megveszem, a legfrissebb térkép van rajta vagy egyből frissítenem kell?
    Bocs, hogy ilyen nehezen jön össze, és ilyen tudatlan vagyok :)
    Előre is köszi!
    üdv
    István

Adminisztrátor

Meg tudsz győzni, hogy ezt válasszam?

Szia István!

Nem is akarlak meggyőzni. Ajánlottam két lehetőséget, ez volt az egyik:
    https://navigyurci.hu/forums/topic/tanacsot-kerek/page/8/#post-29770

mindkettőt választhatod, de dönteni helyetted nem tudok. Itt összefoglaltam az eddig elhangzottakat:
    https://navigyurci.hu/forums/topic/tanacsot-kerek/page/8/#post-29776

Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Köszönöm szépen a válaszod! (Nehéz eset vagyok…(
    Kérlek azért, hogy a végén lévő kérdésemről világosíts fel :)

( ha megveszem, a legfrissebb térkép van rajta vagy egyből frissítenem kell?)

üdv
    István

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 136
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás