TomTom Via és Start készülékek – kérdések és válaszok

Kezdőlap Fórumok TomTom TomTom Via és Start készülékek – kérdések és válaszok

15 bejegyzés megtekintése - 121-135 / 136
  • Szerző
    Bejegyzés
    Adminisztrátor

Sajnos nincs ilyen beállítási lehetőség(csak – Megjelenés, Hangok, Térképek, Útvonal tervezése—-beállítások) a START 60/6-os készüléken. Ha tervezek egy utat akkor hogyan lehetne ezeket a ÉP-ket az adott útvonalra átvinni? Ha esetleg a kezedbe kerülne egy ilyen készülék, akkor látnád, hogy ez valahogy nem megy.

Kedves Mihály!

Már látom, ez nem a régi, hanem az új típusú Start 60. Sajnos ebben az esetben nem tudok ilyen lehetőséget. :(

Üdvözlettel,
    Gyurci
    ui: ha minden kötél szakad, megoldás lehet egy-egy éves sebességmérő kamera frissítés megvásárlása: https://navigyurci.hu/2014/12/23/tomtom-sebessegmero-kamerak-frissitese/

Felhasználó

Tisztelt GyurciT
    Tomtom start20 készülékhez rendben regisztráltam, telepítettem a MYDRIVE CONNECT programot, majd le is tudtam frissíteni a készüléket.
    Viszont a MYDRIVE CONNECT – re nem tudok ismét bejelentkezni a gmail.hu-s email címmel!
    Hibás email cím vagy jelszót ír ki. Mi lehet a hiba?
    Válaszát előre is köszönöm.
    Gábor

Adminisztrátor

Tomtom start20 készülékhez rendben regisztráltam, telepítettem a MYDRIVE CONNECT programot, majd le is tudtam frissíteni a készüléket. Viszont a MYDRIVE CONNECT – re nem tudok ismét bejelentkezni a gmail.hu-s email címmel! Hibás email cím vagy jelszót ír ki. Mi lehet a hiba?

Tisztelt Gábor!

Vagy szerverhiba (még nem találkoztam ilyennel), vagy elütötted a jelszavadat, vagy amikor regisztráláskor megadtad pl. be volt kapcsolva a Caps Lock).

Üdvözlettel,
    Gyurci

Felhasználó

Üdv Mindenkinek!

Szeretnék gyors választ kapni arra, hogy a Tomtom Go 600 típusnak a belső memória bővítéséhez milyen kártyát kell vásárolnom? Típus valamint
    ill. hány GB-os nayságú dzükséges?
    Elnézést kérek a sűrgetésért, de most indulok vásárolni ahol egyben elintézhetném a kártya bővítést is.

Köszönet és Üdv Mindekinek.

Adminisztrátor

Szeretnék gyors választ kapni arra, hogy a Tomtom Go 600 típusnak a belső memória bővítéséhez milyen kártyát kell vásárolnom? Típus valamint ill. hány GB-os nagyságú szükséges?

Kedves Dandy48!

Micro SD vagy micro SDHC kártyát tudsz beletenni, emlékezetem szerint a 4/8/16 GB-os kártyákat is kezeli. Amúgy a legfrissebb térképhez nem kell bővítőkártya, van egy olyan lehetőség, hogy teljes Európa plusz Kelet Európa 3D (lehet hogy nem pontosan ez a neve, de meg fogod ismerni), és ez a csomag elfér a belső memória 8 GB tárhelyén.

Üdv,
    Gyurci
    ui: ennyit lehet tudni hivatalból a TomTom bővítési lehetőségeiről:
    http://uk.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/2634/related/1

Felhasználó

Kedves Gyurci!

Nagyon köszönöm a gyors válaszod. Pont jókor érkezett a szakszerű tanácsadásod.

Üdvözlettel;

dandy48

Adminisztrátor

Nagyon köszönöm a gyors válaszod. Pont jókor érkezett a szakszerű tanácsadásod.

Kedves dandy48!

Nagyon szívesen!

Üdvözlettel,
    Gyurci

Felhasználó

Kedves Gyurci valamint sorstársaim!

A kérdéseim során egy újabb állomáshoz érkeztem és szeretnék támogatást kérni.
    1.) egy tomtom Go 600 típusú készülékkel rendelkezem. Szeretném hóga műszerfalra és nem a szélvédőre rögzíteni. Mit ajánlanátok, ami fix és megbízható valamint nem kell átfúrni a műszerfalat?
    2.) Nem szivargyújtóról szeretném üzemeltetni, hanem ha lehetséges a műszerfal lebontásával biztosítani a telefon és GPS a tápvezetékek elhelyezéséttöltéshez, hogy kulturált módon nézzen ki. Ennek megoldásához tudtok e esetleg ajánlani megbízható és szakszerű munkát végző szervízt ajánlani? Ráadásul becsületes áron.
    3.) Végezetül a konkrét használat során a cél betáplálása után a telefont is azonnal be kell kapcsolnom , hogy működjön a közlekedési információ, mely pontosan jelzi a dugók helyzetét és elkerülésének lehetőségeit?
    Előre is köszönöm a segítőkész tanácsokat.

Üdv

Adminisztrátor

A kérdéseim során egy újabb állomáshoz érkeztem és szeretnék támogatást kérni.
    1.) egy tomtom Go 600 típusú készülékkel rendelkezem. Szeretném a műszerfalra és nem a szélvédőre rögzíteni. Mit ajánlanátok, ami fix és megbízható valamint nem kell átfúrni a műszerfalat?
    2.) Nem szivargyújtóról szeretném üzemeltetni, hanem ha lehetséges a műszerfal lebontásával biztosítani a telefon és GPS a tápvezetékek elhelyezéséttöltéshez, hogy kulturált módon nézzen ki. Ennek megoldásához tudtok e esetleg ajánlani megbízható és szakszerű munkát végző szervízt ajánlani? Ráadásul becsületes áron.
    3.) Végezetül a konkrét használat során a cél betáplálása után a telefont is azonnal be kell kapcsolnom , hogy működjön a közlekedési információ, mely pontosan jelzi a dugók helyzetét és elkerülésének lehetőségeit?

Kedves Dandy48

1.) Több lehetőség is létezik. Az első egy műszerfalra ragasztható korong, amely kifejezetten erre célra készült (néhány száz forintba kerül). A másik lehetőség egy babzsák tartó (a TomTom-nak biztosan van ilyen), ami nem olcsó. Vagy lehet egy szellőzőrácsra pettintható tartó (van olcsóbb és drágább kivitel is belőle). De akár a Brodit professzionális termékei közül is választhatsz, autótípustól függően.
    2.) Bármelyik normális autóvillamossági szerelő képes erre. Nézz szét a témával foglalkozó fórumokon.
    3:) A telefont érdemes már a navigáció bekapcsolásakor elindítanod. A kapcsolódás nem azonnali – némi időt igénybevesz. Ne felejtsd el, hogy működő intrenetkapcsolatra is szükséged lesz.

Üdv,
    Gyurci

Felhasználó

Szia Gyurci!
    Start25 készülékem van. Két kérdésem lenne:
    1. Beállítok egy címet, ahová menni szertnék, tervez egy útvonalat…, de vmi miatt én nem arra mennék (Bp-en), ezért megadok egy “érintse a következőt”. Így megkapom azt az útvonalat, amerre ténylegesen mennék, DE(!), ha ezt az útvonalat a Kedvencek közé teszem, akkor úgy tűnik, h minden rendben, eltárolja…, azonban, ha legközelebb a Kedvencekből adom meg a fent említett célt, akkor az eredeti, az első általa tervezett utat mutatja, arra visz.Tehát, mégsem azt tárolta el, amit én kiválasztottam. Nem tudom, világosan fogalmaztam-e :)
    2. Hogyan tehetem a készüléket “live”, hogy az aktuális közl. viszonyokat belekalkulálja?
    előre is köszi a válaszod!
    üdv
    István

Adminisztrátor

Start25 készülékem van. Két kérdésem lenne:
    1. Beállítok egy címet, ahová menni szeretnék, tervez egy útvonalat…, de vmi miatt én nem arra mennék (Bp-en), ezért megadok egy “érintse a következőt”. Így megkapom azt az útvonalat, amerre ténylegesen mennék, DE(!), ha ezt az útvonalat a Kedvencek közé teszem, akkor úgy tűnik, h minden rendben, eltárolja…, azonban, ha legközelebb a Kedvencekből adom meg a fent említett célt, akkor az eredeti, az első általa tervezett utat mutatja, arra visz.Tehát, mégsem azt tárolta el, amit én kiválasztottam. Nem tudom, világosan fogalmaztam-e :)
    2. Hogyan tehetem a készüléket “live”, hogy az aktuális közl. viszonyokat belekalkulálja?
    előre is köszi a válaszod!

Szia István!

Szerintem bármilyen útvonalat mentesz el, az “újrahasznosításnál” hasznáni fogja az IQ Routes és az RDS forgalmi adatolat és az alapján fog navigálni. Az új szoftverrel rendelkező készülékek (GO 40, 50, 500, stb.) már rendelkeznek “Útvonal rögzítése” gombbal, és a felvett útvonal navigálható is.

Üdv,
    Gyurci

Felhasználó

Köszi szépen, Gyurci!
    De! Az IQ Routes, és RDS nem csak az olyan készülékeken van, aminek van valós idejű forgalom figyelése??
    Ill. a 2. kérdésemre nem válaszoltál, tii. ha nincs TMC a készüléken, mit kell vásárolnom hozzá, hogy ez így működjön?
    (2017-ben mennyire működik ez itthon???)
    Még egyszer: Start25 készülékről van szó.

köszi
    üdv
    István

Adminisztrátor

De! Az IQ Routes, és RDS nem csak az olyan készülékeken van, aminek van valós idejű forgalom figyelése?? Ill. a 2. kérdésemre nem válaszoltál, tii. ha nincs TMC a készüléken, mit kell vásárolnom hozzá, hogy ez így működjön? (2017-ben mennyire működik ez itthon???) Még egyszer: Start25 készülékről van szó.

Az IQ Routes adatokat a térkép tartalmazza. Az RDS TMC elvileg működik itthon (ez a vevő kell hozzá: TomTom TMC vevő (9UUC.001.21), de a TomTom készülékeken most éppen nem. Csak a Live, ami nincs a te készülékeden. Amúgy az RDS TMC-nél több kategóriával jobb a Live:

https://navigyurci.hu/2015/03/31/breking-matol-mukodik-a-tomtom-live-traffic-magyarorszagon/

Üdv,
    Gyurci

Felhasználó

Köszi szépen, Gyurci!

Felhasználó

Nem szeretnék értetlenkedni, de mit értesz azon, hogy tomtom készüléken most nem működik a a tmc??

István

15 bejegyzés megtekintése - 121-135 / 136
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás