TomTom Via és Start készülékek – kérdések és válaszok

Kezdőlap Fórumok TomTom TomTom Via és Start készülékek – kérdések és válaszok

15 bejegyzés megtekintése - 16-30 / 136
  • Szerző
    Bejegyzés
    Adminisztrátor

Köszönöm szépen a válaszod! (Nehéz eset vagyok…(
    Kérlek azért, hogy a végén lévő kérdésemről világosíts fel :)

(ha megveszem, a legfrissebb térkép van rajta vagy egyből frissítenem kell?)

üdv
    István

Elnézést, figyelmetlen voltam. Általánosságban minden új GPS “öreg” térképpel kerül piacra. Ez azért van, mert a polcon lévő készülékeket valamikor legyártották (ekkor került rá a térkép is), ám a márkakereskedő ahhoz hogy jó árat kapjon, több százat (vagy akár ezret is) rendel egyszerre. Így a rajtuk lévő térkép szépen lassan megöregszik.

Erre találták ki az un. Legfrissebb Térkép Garanciát (Latest Map Guarantee), amely bizonyos meghatározott időn belül, lehetővé teszi a legfrissebb térkép letöltését (az élettartam frissítéssel kiadott készülékek esetében amúgy is bármikor letöltheted a legfrissebb térképeket).

Azaz a válasz igen, mindkét általam javasolt készüléken lévő térképnél már van letölthető újabb.
    Üdvözlettel:
    Gyurci

Adminisztrátor

sziasztok külföldi út során meghalt a gpsem kénytelen voltam venni egy másikat tomtom 135via lett
    Kérdésem kamionos verzió létezik-e rá esetleg??

Szia, utólag elérhető változatban csak bizonyos típusokra létezik (kártyán):
    http://www.tomtom-navigation.co.uk/site/TomTom_Truck_Software.php

Az általad vásárolt nem ilyen.
    Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Köszönöm szépen az infot!

István

Adminisztrátor

Köszönöm szépen az infot!

István

Nagyon szívesen!

Felhasználó

Szia Gyurci / Tomisok!

Mai napig használok egy GO 750-t, bár már legalább 2 éve nincsen rajta friss térkép, még nem hagyott cserben. Most viszont lehetőségem lenne egy új “Start 60 M Europe + lifetime map” megvételére igen baráti áron (kb 20.000 Ft).

A kérdés az érdemes-e lecserélnem a régit erre az újra? Avagy ezt a pénzt térkép előfizetésre költve, megtartsam az öreg harcost?

Minden pro és kontra érvedre/érvetekre kíváncsi vagyok.

Üdv,

TheTrueGeordie

Adminisztrátor

Mai napig használok egy GO 750-t, bár már legalább 2 éve nincsen rajta friss térkép, még nem hagyott cserben. Most viszont lehetőségem lenne egy új “Start 60 M Europe + lifetime map” megvételére igen baráti áron (kb 20.000 Ft).

A kérdés az érdemes-e lecserélnem a régit erre az újra? Avagy ezt a pénzt térkép előfizetésre költve, megtartsam az öreg harcost? Minden pro és kontra érvedre/érvetekre kíváncsi vagyok.

Szia, üdv. nálunk!

A legfontosabb: a Start 60M bolti ára 65 ezer forint körül mozog, ezért 20 ezer forintért még eladásra is érdemes megvásárolnod.

Start 60 előnyök:
    – 6″-os kijelző
    – Élettartam fissítés
    – bővíthető
    – ha szerencséd van 8GB-os belső memória
    – egy év garancia

Hátrányok:
    – a TMC opcionális, meg kell venned a vevőt hozzá
    – egyben van a tartójával (gömbfejjel csatlakozik)

GO 750 előnyök:
    – profi kivitelezés
    – TMC-s tartó

Hátrányok:
    – 4,3″-os kijelző
    – nincs élettartam frissítés
    – már nem él a garancia

Ezért lehet hogy fájó szívvel, de a Start 60M mellett tenném le a voksomat.
    Üdv:
    Gyurci

Adminisztrátor

Szerintem is azonnal vedd meg, és a GO 750-et próbáld eladni, lehet, hogy a vételár jelentős részét fedezni tudod belőle, de ha más nem, egy TMC-vevő előbb-utóbb biztosan kijön belőle :)
    Zsolto

Felhasználó

Sziasztok!

Köszi a válaszokat!

Hmm, megmozgattátok a fantáziámat. Mennyiért mehet el egy GO 750 mostanság? Teljesen karcmentes, minden tartozékkal, eredeti dobozzal megvan. Vigyáztam rá mint a hímes tojásra.

Szerencsére a Start 60M állandó ajánlat, csak rá kell mondanom az áment és küldik. Megnéztem 4GB a belső memória, de max tolok bele egy 8GB-os SD-t.

Üdv,TheTrueGeordie

Adminisztrátor

Mennyiért mehet el egy GO 750 mostanság? Teljesen karcmentes, minden tartozékkal, eredeti dobozzal megvan. Vigyáztam rá mint a hímes tojásra…

Szia, árat nem nagyon tudok rá mondani. A friss térkép legalább 15 ezer forint rá. Ide fel tudod tenni, hátha:
    https://navigyurci.hu/forums/forum/navigacios-keszulekek-adas-vetele/

Üdv:
    Gyurci

Adminisztrátor

Ahogy ismerkedem a készülékkel, jönnek a kérdések :)

– Hálózati töltővel kezdtem el tölteni a Tomtom Start 25-t, kikapcsolt állapotban. Eddig megszoktam (Mionál, Wayteqnél) hogy egy kis led jelzi, hogy tölt, ill., ha végzett, akkor azt is jelzi. Itt semmi. Eleinte abban sem voltam biztos, hogy tölt…
    – Más: Az akksi állapotot jelző kis ikon csak akkor látható, ha navigál a kütyű?? Amikor ugyanis állítgatom, nézegetem, semmi!
    A beállításoknál sem találtam az akksi állapotát mutató opciót. Csak én nem találom???
    – Más: Elvileg bemondja a készülék az utca neveket. A hang választásnál van egy női ill. egy férfi hang. Az idegennyelvűeknél több helyen jelezve van, hogy az adott hang bemondja, de a két magyarnál nem. Tölthető le olyan magyar hang, ami tudja ezt??

Szia István!

– Nincs led, de van olyan gomb a “Beállítások” között, hogy “Akkumlátor állapota” A jele egy fekvő “elem”. Itt látod, hogy tölt-e vagy nem. Ha éppen nem töltöd, akkor az akku állapotát is (%).
    – A kis ikon térkép módban is látható, nem kell navigálni hozzá, de ha a számítógéppel össze van kapcsolva a készülék, akkor egy PC ikonja van a helyén.
    – Sem a Start sem a Via nem mondja be magyarul az utcaneveket, még elvileg sem… Egyszer, az egyre távolabbinak tűnő múltban volt egy ilyen széria (Via 125 Refurbished Edition), illetve jelenleg a Start 60 Refurbished Edition képes erre (még az sem biztos hogy abból mindegyik). Utólag nem letölthető.

Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Szia Gyurci!

Köszönöm.
    Az ikon meglett, de a beállításoknál csak olyan fekvő akkus szimbólum van, hogy ” akkumlátor kímélése”, az állapotáról nem mond semmit!

Vettem 4 gb kártyát. Megtaláltam a cikkedet a frissítés menetéről is (910-es térkép van rajta jelenleg).
    A kártyával kapcs. pár kérdés:

MIKOR TEGYEM BE? (mert nem tudom akarja-e formázni, regisztráció előtt már betehetem? VAGY a frissítés folyamatakor kérni fogja, nert érzékeli, hogy kevés a belső memória?

Lementsem-e meglévő régi változatot?

köszönöm

üdv

István

Adminisztrátor

Vettem 4 gb kártyát. Megtaláltam a cikkedet a frissítés menetéről is (910-es térkép van rajta jelenleg). A kártyával kapcs. pár kérdés: MIKOR TEGYEM BE? Mert nem tudom akarja-e formázni, regisztráció előtt már betehetem? VAGY a frissítés folyamatakor kérni fogja, mert érzékeli, hogy kevés a belső memória? Lementsem-e meglévő régi változatot?

Szia István!

Én egy Via-n tudtam megnézni, ott kétféle akkura vonatkozó ikon van.
    A kártyát frissítés előtt tedd be. A készülék egy vörös alapú képernyőn fogja jelezni, hogy meg fogja formázni a kártyát, és ettől minden adat elvész róla. Ezután csatlakoztasd a frissítéshez.

Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Köszönöm szépen!

Adminisztrátor

Köszönöm szépen!

Nagyon szívesen!

Felhasználó

Szia Gyurci!

Ha már ennyit kérdeztelek, akkor elmesélem a tapasztalatomat a frissítéssel kapcs.

Betettem a kártyát, de nem kellett használni. Képzeld el, nem 4, hanem 8 gb a belső memóriája a készülékemnek!
    (a csatlakozáskor kiírja a készülék állapotát, és használtként kb. 4,1 GB-t, szabadként kb. 3.4 GB-t jelöl. A többi – gondolom a rendszer.
    látszik a kártya is, de azt nem használta a frissítéskor, előtte is, utána is 3, 8 GB-t írt ki rá)

Olvastam a frissítéses cikkedet, hogy mit, hogyan kell csinálni, de semmit sem kérdezett és kb. 40 perc alatt lecserélte a térképet. Visszaellenőriztem, a legújabb verzió (v930.5612) fut a kütyün.

Gondolom a számítógépről letörölhetem a letöltött 3 GB körüli fájlt??! (kell a hely)

Köszönöm az eddigi segítséget!

üdv
    István

15 bejegyzés megtekintése - 16-30 / 136
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás