TomTom Via és Start készülékek – kérdések és válaszok
Címkézve: answers, bliszter, go750, horvátország, kamera előjelzése, kérdések, koordináta, latest map guarantee, legfrissebb térkép garancia, map update, questions, románia, sebességmérő kamera adatbázis, speedcams, start, start 20, start 25, start 60, térkép frissítés, tomtom, tomtom truck, truck, válaszok, via 125, via 130, via 135
- This topic has 135 hozzászólás, 20 résztvevő, and was last updated 7 years telt el by Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2014. június. 21. szombat-10:04 #29969GyurciAdminisztrátor
Köszönöm szépen a válaszod! (Nehéz eset vagyok…(
Kérlek azért, hogy a végén lévő kérdésemről világosíts fel :)(ha megveszem, a legfrissebb térkép van rajta vagy egyből frissítenem kell?)
üdv
IstvánElnézést, figyelmetlen voltam. Általánosságban minden új GPS “öreg” térképpel kerül piacra. Ez azért van, mert a polcon lévő készülékeket valamikor legyártották (ekkor került rá a térkép is), ám a márkakereskedő ahhoz hogy jó árat kapjon, több százat (vagy akár ezret is) rendel egyszerre. Így a rajtuk lévő térkép szépen lassan megöregszik.
Erre találták ki az un. Legfrissebb Térkép Garanciát (Latest Map Guarantee), amely bizonyos meghatározott időn belül, lehetővé teszi a legfrissebb térkép letöltését (az élettartam frissítéssel kiadott készülékek esetében amúgy is bármikor letöltheted a legfrissebb térképeket).
Azaz a válasz igen, mindkét általam javasolt készüléken lévő térképnél már van letölthető újabb.
Üdvözlettel:
Gyurci2014. június. 21. szombat-10:08 #29970GyurciAdminisztrátorsziasztok külföldi út során meghalt a gpsem kénytelen voltam venni egy másikat tomtom 135via lett
Kérdésem kamionos verzió létezik-e rá esetleg??Szia, utólag elérhető változatban csak bizonyos típusokra létezik (kártyán):
http://www.tomtom-navigation.co.uk/site/TomTom_Truck_Software.phpAz általad vásárolt nem ilyen.
Üdv:
Gyurci2014. június. 21. szombat-13:47 #29972IstvánFelhasználóKöszönöm szépen az infot!
István
2014. június. 22. vasárnap-07:19 #29975GyurciAdminisztrátorKöszönöm szépen az infot!
István
Nagyon szívesen!
2014. július. 3. csütörtök-20:30 #30135TheTrueGeordieFelhasználóSzia Gyurci / Tomisok!
Mai napig használok egy GO 750-t, bár már legalább 2 éve nincsen rajta friss térkép, még nem hagyott cserben. Most viszont lehetőségem lenne egy új “Start 60 M Europe + lifetime map” megvételére igen baráti áron (kb 20.000 Ft).
A kérdés az érdemes-e lecserélnem a régit erre az újra? Avagy ezt a pénzt térkép előfizetésre költve, megtartsam az öreg harcost?
Minden pro és kontra érvedre/érvetekre kíváncsi vagyok.
Üdv,
TheTrueGeordie
2014. július. 4. péntek-05:42 #30136GyurciAdminisztrátorMai napig használok egy GO 750-t, bár már legalább 2 éve nincsen rajta friss térkép, még nem hagyott cserben. Most viszont lehetőségem lenne egy új “Start 60 M Europe + lifetime map” megvételére igen baráti áron (kb 20.000 Ft).
A kérdés az érdemes-e lecserélnem a régit erre az újra? Avagy ezt a pénzt térkép előfizetésre költve, megtartsam az öreg harcost? Minden pro és kontra érvedre/érvetekre kíváncsi vagyok.
Szia, üdv. nálunk!
A legfontosabb: a Start 60M bolti ára 65 ezer forint körül mozog, ezért 20 ezer forintért még eladásra is érdemes megvásárolnod.
Start 60 előnyök:
– 6″-os kijelző
– Élettartam fissítés
– bővíthető
– ha szerencséd van 8GB-os belső memória
– egy év garanciaHátrányok:
– a TMC opcionális, meg kell venned a vevőt hozzá
– egyben van a tartójával (gömbfejjel csatlakozik)GO 750 előnyök:
– profi kivitelezés
– TMC-s tartóHátrányok:
– 4,3″-os kijelző
– nincs élettartam frissítés
– már nem él a garanciaEzért lehet hogy fájó szívvel, de a Start 60M mellett tenném le a voksomat.
Üdv:
Gyurci2014. július. 4. péntek-12:15 #30139ZsoltoAdminisztrátorSzerintem is azonnal vedd meg, és a GO 750-et próbáld eladni, lehet, hogy a vételár jelentős részét fedezni tudod belőle, de ha más nem, egy TMC-vevő előbb-utóbb biztosan kijön belőle :)
Zsolto2014. július. 4. péntek-21:30 #30149TheTrueGeordieFelhasználóSziasztok!
Köszi a válaszokat!
Hmm, megmozgattátok a fantáziámat. Mennyiért mehet el egy GO 750 mostanság? Teljesen karcmentes, minden tartozékkal, eredeti dobozzal megvan. Vigyáztam rá mint a hímes tojásra.
Szerencsére a Start 60M állandó ajánlat, csak rá kell mondanom az áment és küldik. Megnéztem 4GB a belső memória, de max tolok bele egy 8GB-os SD-t.
Üdv,TheTrueGeordie
2014. július. 5. szombat-05:29 #30153GyurciAdminisztrátorMennyiért mehet el egy GO 750 mostanság? Teljesen karcmentes, minden tartozékkal, eredeti dobozzal megvan. Vigyáztam rá mint a hímes tojásra…
Szia, árat nem nagyon tudok rá mondani. A friss térkép legalább 15 ezer forint rá. Ide fel tudod tenni, hátha:
https://navigyurci.hu/forums/forum/navigacios-keszulekek-adas-vetele/Üdv:
Gyurci2014. július. 18. péntek-12:35 #30295GyurciAdminisztrátorAhogy ismerkedem a készülékkel, jönnek a kérdések :)
– Hálózati töltővel kezdtem el tölteni a Tomtom Start 25-t, kikapcsolt állapotban. Eddig megszoktam (Mionál, Wayteqnél) hogy egy kis led jelzi, hogy tölt, ill., ha végzett, akkor azt is jelzi. Itt semmi. Eleinte abban sem voltam biztos, hogy tölt…
– Más: Az akksi állapotot jelző kis ikon csak akkor látható, ha navigál a kütyű?? Amikor ugyanis állítgatom, nézegetem, semmi!
A beállításoknál sem találtam az akksi állapotát mutató opciót. Csak én nem találom???
– Más: Elvileg bemondja a készülék az utca neveket. A hang választásnál van egy női ill. egy férfi hang. Az idegennyelvűeknél több helyen jelezve van, hogy az adott hang bemondja, de a két magyarnál nem. Tölthető le olyan magyar hang, ami tudja ezt??Szia István!
– Nincs led, de van olyan gomb a “Beállítások” között, hogy “Akkumlátor állapota” A jele egy fekvő “elem”. Itt látod, hogy tölt-e vagy nem. Ha éppen nem töltöd, akkor az akku állapotát is (%).
– A kis ikon térkép módban is látható, nem kell navigálni hozzá, de ha a számítógéppel össze van kapcsolva a készülék, akkor egy PC ikonja van a helyén.
– Sem a Start sem a Via nem mondja be magyarul az utcaneveket, még elvileg sem… Egyszer, az egyre távolabbinak tűnő múltban volt egy ilyen széria (Via 125 Refurbished Edition), illetve jelenleg a Start 60 Refurbished Edition képes erre (még az sem biztos hogy abból mindegyik). Utólag nem letölthető.Üdv:
Gyurci2014. július. 18. péntek-13:11 #30296IstvánFelhasználóSzia Gyurci!
Köszönöm.
Az ikon meglett, de a beállításoknál csak olyan fekvő akkus szimbólum van, hogy ” akkumlátor kímélése”, az állapotáról nem mond semmit!Vettem 4 gb kártyát. Megtaláltam a cikkedet a frissítés menetéről is (910-es térkép van rajta jelenleg).
A kártyával kapcs. pár kérdés:MIKOR TEGYEM BE? (mert nem tudom akarja-e formázni, regisztráció előtt már betehetem? VAGY a frissítés folyamatakor kérni fogja, nert érzékeli, hogy kevés a belső memória?
Lementsem-e meglévő régi változatot?
köszönöm
üdv
István
2014. július. 18. péntek-13:54 #30297GyurciAdminisztrátorVettem 4 gb kártyát. Megtaláltam a cikkedet a frissítés menetéről is (910-es térkép van rajta jelenleg). A kártyával kapcs. pár kérdés: MIKOR TEGYEM BE? Mert nem tudom akarja-e formázni, regisztráció előtt már betehetem? VAGY a frissítés folyamatakor kérni fogja, mert érzékeli, hogy kevés a belső memória? Lementsem-e meglévő régi változatot?
Szia István!
Én egy Via-n tudtam megnézni, ott kétféle akkura vonatkozó ikon van.
A kártyát frissítés előtt tedd be. A készülék egy vörös alapú képernyőn fogja jelezni, hogy meg fogja formázni a kártyát, és ettől minden adat elvész róla. Ezután csatlakoztasd a frissítéshez.Üdv:
Gyurci2014. július. 18. péntek-15:12 #30298IstvánFelhasználóKöszönöm szépen!
2014. július. 18. péntek-16:40 #30299GyurciAdminisztrátorKöszönöm szépen!
Nagyon szívesen!
2014. július. 18. péntek-20:52 #30300IstvánFelhasználóSzia Gyurci!
Ha már ennyit kérdeztelek, akkor elmesélem a tapasztalatomat a frissítéssel kapcs.
Betettem a kártyát, de nem kellett használni. Képzeld el, nem 4, hanem 8 gb a belső memóriája a készülékemnek!
(a csatlakozáskor kiírja a készülék állapotát, és használtként kb. 4,1 GB-t, szabadként kb. 3.4 GB-t jelöl. A többi – gondolom a rendszer.
látszik a kártya is, de azt nem használta a frissítéskor, előtte is, utána is 3, 8 GB-t írt ki rá)Olvastam a frissítéses cikkedet, hogy mit, hogyan kell csinálni, de semmit sem kérdezett és kb. 40 perc alatt lecserélte a térképet. Visszaellenőriztem, a legújabb verzió (v930.5612) fut a kütyün.
Gondolom a számítógépről letörölhetem a letöltött 3 GB körüli fájlt??! (kell a hely)
Köszönöm az eddigi segítséget!
üdv
István - SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.