Carminat TomTom (Renault beépített navi)

Kezdőlap Fórumok TomTom Carminat TomTom (Renault beépített navi)

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 305
  • Szerző
    Bejegyzés
    Felhasználó

Egyre több lesz belőle az utakon, így megérdemel egy külön témát :)

Felhasználó

Új Scenic beépített gyári Carminat tomtom naviva :)

A rendszer szépen feléledt az SD kártyáról és a navi funkciók tökéletesen működnek is. Térképfrissítés is megtörtént a TOMTOM home segítségével, de a TMC sehogy sem akarja megtalálni a szolgáltatást.

2 napja próbálom rábírni Budapest és M7-es területén, de semmi. Automata keresés mellett egyáltalán nem vált zöld karikára.

Már többször átállítottam manuális módra és megadtam az MR2 frekijét, de csak egyetlen alkalommal jelent meg a zöld karika és rögtön utána vissza is váltott keresésre. 

Azóta sem tudom újra elővarázsolni a áhított zöld katikát. Azt mondanom sem kell, hogy a rádió tökéletesen fogja az MR2-t :)

Van valami ötletetek, hogy mit kellene tenni?

Előre is köszi a segítséget.

Felhasználó

Ha nagy leszek nekem is lesz egy beépített TomTom navim… :)

TMC: Milyen sw és térkép verzió ment fel rá frissítésnél?

Felhasználó

Még nem próbáltam megnézni a frissítés számszerűsített eredményét, de este megpróbálom kinyerni belőle az infót.

Eléggé más a kezelés az IGO-hoz képest.

A legmagyobb előnye a beépítettségnek a kábelrengeteg és szivargyújtó elosztó nyugdíjazása Király

Érdemi használatban nincs különbség. Lehetséges hátrány, hogy probléma esetén az egész autót hagyhatom a szervizben és kérdés, hogy a márkaszervizek mire vannak felkészülve az eszközök kapcsán . Tapasztalatom szerint még csak ismerkednek az új feladattal….

Adminisztrátor

Szia.

Jó ötlet volt az új topic nyitása. Nem te vagy az első aki ezzel a problémával küzd. Vele az összes létező ötletemet végigjátszottuk, de nem vált be. Abból hogy egyszer már megjelent a zöld pötty, inkább hardveres hibára tippelek Mégpedig arra, hogy a beépített antenna vagy rossz, vagy rá sincs kötve, vagy kevés a TomTom-nak.

Felhasználó

Szia!

Köszi a megerősítést. Informatikához értőként én is idáig jutottam. (bár az kicsit elbizonytalanít, hogy sznte teljesen árnyékolt helyen jött meg a pötty, és tökéletes vételi helyeken rá sem bagózik a szolgáltatásra)

Ha így van, akkor az sajnos szervizlátogatást jelent, aminél persze nem tudom majd csak a navit otthagyni. Rosszall

Csak egy kósza ötlet/felvetés…

Nézegettem a mentés fájljait és találtam 2 db, neve alapján TMC -hez köthető fájlt a térkép könyvtárában (TMCCODES.DAT és TMCTABLE.TTD)

Azon morfondíroztam ezzel kapcsolatban, hogy nem ezek tartalmával van-e, lehet-e a probléma? Mivel nem tudom, hogy pontosan mit tartalmaznak (és legfőképpen, hogy milyennek kellene lenniük) azon kívűl, hogy megnéztem NOTEPAD-ban nem lettem okosabb.

Ezek a fájlok nyilván térkép függők, de eseteg csereszabatosak, más TOMTOM készülék azonos térképének ilyen fájljaival?

Felhasználó

840-es térképpel szállították.

A frissítéshez letöltött térkép infók az EASTERN_EUROPE.TOC fájlból (helye:TomTomHOMEDownloadcompletemapKelet-Eur_pa)

Eastern_Europe
        845.2664
        Kelet-Európa

Eszköz ?!?

Adminisztrátor

Ezek a fájlok szolgálják a tmc működését. Meg lehet próbálni a mentésből visszarakni őket, de ha már volt zöld pötty frissítés után akkor nem ez lesz a baja. Sajnos a múltkori esetben sem oldotta meg a problémát…

Itt megtalálod pontosan melyik fájlokat kell kicserélned:

http://gyurciblogja.blogspot.com/2009/08/letoltheto-az-uj-tomtom-terkep-v835-os.html

Felhasználó

Visszamásoltam az eredeti, frissítés előtti állapotból a kártyára a fájlokat,de semmi javulás Rosszall

Adminisztrátor

Gondoltam. Frissítés előtt minden ok volt? Ha igen, akkor a TomTom-nak írj a weblapjukról egy hibajegyet, hogyha akkor sem, akkor a szervizben próbálj meg valami másik antennát rádugatni a kütyüre. Van telefonos Ügyfélszolgálatuk is. (1) 777-9227

Felhasználó

Azért próbáltam ki az eredeti fájlokkal, mert én sem emlékeztem pontosan, hogy mikor jelent meg a zöld pötty. De nem jött be a fájlok cseréje.

Rögtön vissza is másoltam az adott frissítéshez tartozó fájlokat és visszaállt a TMC nélküli rend.

Azt hiszem mind a két oldalnak felteszem a kérdést. Köszi az infókat.

Jelzem, ha van valami változás.

Más…

Nem vagyok egy száguldozós vezető, de nem szeretek trafipaxba beleszállni. Tegnap kerestem a TOMTOM homeban letölthető (vásárolható) speedcams listát és legnagyobb meglepetésemre Magyarországra még fizetős formában sincs elérhető a rendszeren keresztül.

Azt hiszem ez a kérdés is megy a helpdesk-nek, illetve ha van ötletetek szívesen veszem.

Adminisztrátor

Én is kíváncsi lennék a megoldásra, ha sikerül tényleg írd meg légyszíves!

Speedcam adatbázist ingyenesen a poiplaza.hu-ról, fizetősen a speedcams.hu-ról tudsz letölteni.

Felhasználó

Beszéltem az TOMTOM ügyfélszolgálattal és a következő infókat kaptam:

• A probléma ismert számukra, és annak gyökere az eszköz szoftverében van. Égnek náluk a telefon vonalak ezzel kapcsolatban és állítólag dolgoznak is a megoldáson. Az elkészült javítás a TOMTOM Home saját eszköz frissítésén kereszül fog felkerülni a kátyára, ha elkészülnek vele. Hogy mikor? Azt nem tudták megmondani…
    • Rákérdeztem, hogy a Home-on keresztül miért nincs elérhető magyar kamera, benzinár adatbázis. Erre is azzal biztattak, hogy lesz. Meglátjuk…

Viszont kedvesek és segítőkészek voltak Király

Köszi a kamera infókat.

Adminisztrátor

A jó hír, hogy nem kell szétszedni a műszerfalat. A rossz, ki tudja mikor lesz készen a frissítés…

Köszönöm az infót!

Adminisztrátor

Sziasztok!

Kezdő felhasználó vagyok, még sosem volt navigációs rendszerem, napról napra okosodom:)

Az első kérdésem a sávinformációval kapcsolatos.

A leírásban és a prospektusokban a Carminátnál is egy olyan képpel reklámozzák ezt, amint a teljes képernyőn megjelenik az út 3D-s képe.

Már jártam olyan helyeken, (M7-en végig,M0, M1 Horvátország-Split-i autópálya)ahol biztos volt “fontosabb csomópont”, de nem jött elő ez a kép sosem. (be van kapcsolva a sávinformáció)

Megkérdeztem a TomTom ügyfélszolgálatát. Azt mondták, hogy sajnos a Kelet-Europa térképpel ez nem működik. :(

Viszont azt is mondták, hogy az állapotsávon lehet ezt látni, ha alulra van állítva. (jelenleg a jobb oldalon van nálam) Olvastam itt a fórumban is ezt.

De……sajnos én a carminat menüjében nem találok ilyet. hogy az állapotsáv átállítható lenne alulra. (vagy bárhova) Megjegyzem, nekem sokkal szimpatikusabb a jobb oldalon.

A kérdésem: Jól látom, hogy nem látom?:)

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 305
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás