Carminat TomTom (Renault beépített navi)

Kezdőlap Fórumok TomTom Carminat TomTom (Renault beépített navi)

15 bejegyzés megtekintése - 271-285 / 305
  • Szerző
    Bejegyzés
    Felhasználó

Sziasztok!

Igen régen volt már ide az utolsó bejegyzés. Csak, hogy ezt megváltoztassam.:)

Ma frissítettem a térképet. Erről jutott eszembe, hogy már régebben kellett volna ide írnom.

Annak okán, hogy nem volt teljesen problémamentes az újabb egy évre való előfizetésem a térképfrissítésre.

Csak a végeredményt mondom. Ha valaki szeretne előfizetni, de a TomTom Home nem ajánlja ezt a lehetőséget föl,  nagyon egyszerű a megoldás.

A TomTom Home programban, az ESZKÖZÖK – HOME TULAJDONSÁGOK – nál az országot állítsa át AUSZTRIA-ra.

Máris megjelenik a lehetőség és problémamentesen megvásárolható az éves előfizetés.:)

Üdv.:  fickó

ui: Működik már valakinek a TMC-je?:)

Adminisztrátor

@ ficko Sőt az oldalon is régen jártál. :)

https://navigyurci.hu/2012/02/15/hogyan-vasarolhatom-meg-a-tomtom-terkepeit-hat-igy/

Köszönjük az infót, természetesen a Carminat esetében nem tudtam kipróbálni, így kiegészítem a cikket. Még egyszer kösz!

Adminisztrátor

Gyurci Mondta

https://navigyurci.hu/2012/02/15/hogyan-vasarolhatom-meg-a-tomtom-terkepeit-hat-igy/

Köszönjük az infót, természetesen a Carminat esetében nem tudtam kipróbálni, így kiegészítem a cikket. Még egyszer kösz!

Kérdésem a következő lenne. Vettem egy Renault Scenicet, amit Franciaországból hoztak. Ezért az SD kártyán csak Franciaország, Francia-Antillák és Mauritius, Réunion térképe van. Szeretném erre a 2 GB-os kártyára rátenni Európát (Nagy-Britannia és Írország nem kell). Hogy lehetséges ez? Vagy muszáj új kártyát vennem?

Adminisztrátor

@ Traxen 2 GB-ra már nem fog ráférni: https://navigyurci.hu/2010/07/08/tomtom-regionalis-terkepek/

Felhasználó

Traxen Mondta

Szeretném erre a 2 GB-os kártyára rátenni Európát (Nagy-Britannia és Írország nem kell). Hogy lehetséges ez? Vagy muszáj új kártyát vennem?

Vegyél 4 gigásat, formázd Windows-al FAT fájrendszerre, majd másod rá a 2 Gb-s kártya tartalmát. Természetesen a másolatot, mint biztonsági másolatot továbbra is legálisan lehet használni.  Csak a saját autód fogja elfogadni. Én is így használom. Térkép frissítéskor csak az egyikre tudod letölteni a cuccot, azt biztonsági mentés funkcióval tudod a másik kártyára feltelepíteni.

Adminisztrátor

@ mzsf Köszönjük!

Felhasználó

Gyurci Mondta

Szia @Gyurci!

Valóban mivel Carminat témában nagy a csend.:) Valamint nyitott kapukat is döngettem. Látom a cikk 2012 február 15.én íródott…..ha a bejegyzésem aznap teszem, amikor az információt megtudtam, akkor újdonság lett volna. :)

Ugyanis még 2011.december elején jeleztem a problémát az ügyfélszolgálatnak. (Mielőtt lejárt volna  az éves előfizetésem) Nem tudták, hogy mi lehet a hiba oka, de megígérték, ha lesz megoldás, majd értesítenek. Annak rendje és módja szerint telefonszámot és e-mailt is egyeztettünk.

Közben 2012. február 1-e lett…….hát persze, hogy nekem kellett fölhívni őket újra. A megoldás már létezett és el is mondták, sőt a beszélgetésünk után nagy hirtelen e-mailben is elküldték.

üdv. fickó

Felhasználó

Gyurci Mondta

Ez csak egy próba. Az előző beírásom  szépen néz ki! :)

Adminisztrátor

@ ficko Igen, én is tavaly december tájékára datálom az első panaszokat. A cikk időpontjában kaptam választ, egy kis sürgetésre.

Adminisztrátor

Sziasztok!

Mik a tapasztalataitok az új (9.884-es) szoftverfrissítés után, a TMC szolgáltatással kapcsolatban?
    Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Üdv mindenkinek,

sajna én pont azért találtam rá erre a fórumra, mert a legújabb szoftver, legújabb full eu-térkép sem támogatja a magyarországi trükkös tmct, és próbáltam rájönni hol a hiba…
    A frissítés szerintem annyi újat hozott, hogy most már ha kézzel állítjuk be a frekvenciát, de ott nincs adás, automatikusan keresni kezd. (legalábbis ezt tippelem újításnak, nekem ez az első verzió amit kipróbáltam, korábban nem volt térképem) De találni továbbra se semmit. Egyébként ha jól olvastam a netet, nem csak a Renaultnál van ez a jelenség, hanem más típusoknál is… (itt pl. egy Volkswagenes topikbejegyzés, igaz 2012-ből: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=117836990&t=9187021)

Adminisztrátor

Helló, üdv nálunk!

A Carminat TMC már a kezdetektől zűrös volt, én még nem is láttam olyan verziót, amiben működött a magyarországi TMC. Néhány éve, gyakorlatilag minden lehetőséget végigpróbáltunk, de nem volt eredménye.

Apropó, mit jelent az hogy trükkös TMC?
    Üdv,
    Gyurci

Felhasználó

Szia, köszönöm! :)

A trükkös csak arra utalt, hogy itthon licencelendő a tmc a gyártók számára, míg külföldön nem, vagy legalábbis sok helyen nem. Vagy nem ez a helyzet? Lehet hogy félreértettem, elég sokat keresgéltem a probléma okát, összeolvastam mindenfélét :)

Adminisztrátor

A trükkös csak arra utalt, hogy itthon licencelendő a tmc a gyártók számára, míg külföldön nem, vagy legalábbis sok helyen nem. Vagy nem ez a helyzet? Lehet hogy félreértettem, elég sokat keresgéltem a probléma okát, összeolvastam mindenfélét

Igen, általában a gyártók kötik a szerződést a TMC szolgáltatóval, de sok helyen vannak alternatív – ingyenes szolgáltatók is (mint például Ausztriában az ORS). Nálunk van még egy nagyszerű egyedi megoldás,a naviextras.com által támogatott készülékhez, egyénileg is tudsz TMC licence-t vásárolni: https://navigyurci.hu/2011/05/01/egyedileg-megvasarolhato-tmc-licensz-a-naviextras-oldalan/

Amennyiben van okostelefonod, alternatív megoldásként javasolom a Waze használatát, a nagyobb városokban valószínűleg jobb mint bármelyik TMC:
    https://navigyurci.hu/2014/12/21/waze-ez-tok-jo-waze-3/

Üdv,
    Gyurci

Felhasználó

A 25377-es bejegyzés miatt gondoltam, hogy ez az itthoni tmc valami egyedi trükk, de akkor mégsem :)
    Egyébként olyat is olvastam valahol, hogy csak a beépített navikkal van ilyen gond, mert a TomTom az önálló egységeihez kifizette a licencet, csak itt azt gondolja, hogy az autógyártónak kellene… ebben nem tudom mennyi az igazság.

Na sebaj, egyébként sem tudom mennyire frissek a TrafficNav infói, lehet hogy csak bosszantana :)

A Waze-t ismerem, szoktam is használni (bár inkább csak a ETA megosztás miatt). Korábban általában Google Mapssel mentem mindenhova, csak most nem lehet, hamár kikönyörögtem az asszonytól a térképet az autóba, nem ragaszthatom fel a szélvédőre mellé a telefont :) (nemrég vásároltam az autót én is mint a 25894-es bejegyzés írója, és nekem is csak kb. annyi térkép volt hozzá)

15 bejegyzés megtekintése - 271-285 / 305
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás