Carminat TomTom (Renault beépített navi)

Kezdőlap Fórumok TomTom Carminat TomTom (Renault beépített navi)

15 bejegyzés megtekintése - 16-30 / 305
  • Szerző
    Bejegyzés
    Adminisztrátor

@ fickó Szia, üdv a fórumon. Szernitem Kelet Európában is megjelenik az Advanced Lane Guidance. 

http://tinyurl.com/2axnr77

A beállítások menüben tudod engedélyezni, vagy tiltani (Sávok képeinek mutatása/elrejtése). HaBeállítások/Állapotsor beállítások.

Sok sikert!

Adminisztrátor

Gyurci mondta:

Szernitem Kelet Európában is megjelenik az Advanced Lane Guidance………..

Sziasztok!

Köszi Gyurci !

Az állapotsáv beállításnál nincs lehetőség az állapotsáv áthelyezésére, (legalább is én továbbra sem találom) ,de szerintem nem is kell áthelyezni ahhoz, hogy legyen sávinformáció a Carminat-on……rosszul tudták a Tomtomnál.

Miért is?

Amire rájöttem (némi fórum olvasgatással):

Bőszen írtam, hogy be van lapcsolva a sávinformáció………hát nem volt!:) Ugyancsak hiányoltam az iránytű mutatását, pedig azt is bekapcsoltnak hittem.

Olvastam, hogy vigyázat “….a hollandoknál a villanykapcsoló is lefelé van bekapcsolva”.:) Azaz nem azt kell látnom, hogy: ikonon zöld körben ott a pipa és “Sávok képeinek megjelenítése”,szöveg, hanem erre kattintva lesz ez a funkció bekapcsolva, ez után már viszont az ellenkezője látszik:)

No ilyen logikával az iránytű már meg van.:) …. és minden bizonnyal működni fog a sávinformáció is.:) Majd beszámolok róla.

Szép napot!

Adminisztrátor

Igen kicsit furcsa logikája van. Látod ez eszembe sem jutott.

Adminisztrátor

Meg volt a próba, de rossz hírem van.:(

Ahol próbáltam: M6 Érd felől M0-ra Győr felé, kimentem a Cora-ig és vissza.

Van egy két hely, ahol szerintem ennek a funkciónak mutatni kellene valamit. Pl. Az M0-nál, ahol Szeged felé kell letérni. M7-ra való ráhajtás Bp felé. Visszafelé : M7-ra való ráhajtás balaton vagy Bp felé. M0-ról az M6-ra való ráhajtás. M6-on az érdi tetőnél.

Az ügyfélszolgálaton újra megerősítették, hogy ezzel a térképpel sajnos nem működik teljes képernyős módban.:(

Szomorú vagyok, mert a promóciós anyagokban ez nem szerepel:(

http://www.tomtom.com/products/product.php?ID=812&Category=18&Lid=31

A képen tényleg alul van az állapotsáv, de továbbra sem találok átállítási lehetőséget.

Az ügyfélszolgálaton valóban nagyon kedvesek és segítőkészek, ígérték, hogy vissza fognak hívni.

A TMC-vel nálam is ugyan az a helyzet, mint ezree fórumtársunknál. A múlt héten az M1-en valahol Győr közelében vettem észre, (vagy a 81-es úton talán) hogy zöld karikára váltott, de a azóta sem. Persze ott valamit jeleznie is kellett volna, mert Mezőörs közelében totális útfelújítás van, helyenként egy sáv, mert a másikat elmosta a víz. No nem vettem észre semmit, de hozzáteszem, nem is figyeltem. Vagy olyankor fel kell, hogy ajánlja, az újratevezést? ( A késések minimalizálása nincs bekapcsolva)

A TMC-vel kapcsolatban az ügyfélszolgálaton megerősítették, amit ezree mondott.

Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy a szoftwer a javítás után  ingyenesen tölthető le? Egyáltalán a szoftwer mindíg ingyenesen tölthető le, vagy csak a térképfrissítési szolgáltatással együtt lesz csak elérhető bármikor.

Egyébként mikor volt utoljára térképfrissítés? 06.06.-án lett bekapcsolva a carminat-om először, utána a legfrisebb térképet leszedtem, de nem tudom, mikori az. Azért érdekel, mert a carminat-hoz 60 nap a térképfrissítési garancia. Talán lesz még egy frissítésem?

Ha jól értettem, ez után érdemes előfizetni az egy éves térképfrissítésre, mégpedig addig, amig a következő frissítés nem jelenik meg.

ezree: Nálad hogy működik a sávinformáció?

Adminisztrátor

Hát ez szomorú… Bár van a ki nem szereti az Advanced Lane Guidance (teljes képernyős sávinfó) képét. A Latest Map Guarantee (legfrissebb térkép garancia)csak egyszer vehető igénybe. Azaz ha már frissítetted a térképedet bekapcsolás után, akkor a következő frissítés már fizetős. Én várni szoktam a frissítéssel, és a lejárat vége előtt néhány nappal szoktam megcsinálni. Így jó esetben eggyel újabb térképet tudok letölteni.

Adminisztrátor

Gyurci Mondta

…….Bár van a ki nem szereti az Advanced Lane Guidance (teljes képernyős sávinfó) képét. ……………..Én várni szoktam a frissítéssel, és a lejárat vége előtt néhány nappal szoktam megcsinálni…….

Köszi Gyurci!

Akkor jobban járok, ha én is azt mondom, hogy nem szeretem.:)) Persze lehet, hogy tényleg nem szeretném, …..csak ki akartam próbálni. A baj most az, hogy nekem sehogy nem jelenik még meg, de még ezt is túlélem.:)

Akkor azért morcos lennék, ha mondjuk az autó is  csak a prospektusában lenne pl. kipörgésgátlóval , tempomattal, stb. felszerelve és most közölnék, hogy a Magyarországra gyártottakban nincs is benne.:) (kvázi,csak az árában lenne benne)

De még benne van a pakliban, hogy én vagyok nagyon béna.:)

A frissítés: ….sajna akkor nekem ez a hajó elment. Június 9.-én frissítettem. Valószínű az akkor még a  2. negyedéves volt. A logikám szerint január eleje, április eleje, július eleje és október eleje…..no ezért számítottam még a július elejei 3. negyedévesre.

Az én logikám az volt, hogy 60 napon belül akárhány frissítés ilesz, azt megkapom ingyen.:) No a továbbiakban inkább megtudakolom a TomTom logikáját, mielőtt bármit tennék.:)

A szoftverfrissítést azt ugye adják?

Egyébként tetszik ez a beépített navi. Sosem jutott volna eszembe szélvédőre pakolóst venni. Legfőképpen az tetszik benne, hogy látom, mikor érek oda valahova. Sajnos (erre hamar rájöttem) hiába füzöm föl az útvonalat, csak a célhoz (az utolsó pont) érkezés adatait jelzi. Hát, ez sem baj, minden újraindulásnál navigálok a következő “célponthoz”. Ezek koordinátáit folyamatosan gyűjtöm a kedvencekbe.

Viszont hiányolom a magasság jelzést, mint információt. A sebesség nem hiányzik, van az autóban km óra.:)

Térképfrissítés negyedévente: Nem is vagyok biztos benne, hogy kell az nekem, ha nem nagyon hiányos már a mostani kiadás.

A könyv alapú térképemet, amit a mai napig használtam, használok 1991-ben vásároltam.:)…de igazából, már nincs rá szükségem régóta.

A google map-on megtervezem az útvonalam, “oszt annyi.”:)
    Max. esetenként rákukkantottam x helyen, hogy csak úgy símán ránézésre megállapítsam, hogy vajon merre is induljak el hazafelé, merre rövidebb, avagy gyorsabb. No ezt majd megteszi most nekem a carminat!:)

További szép napot!

Adminisztrátor

Szia.

A szoftverfrissítés ingyen van, és a Google pontokat, illetve a megtervezett utat exportálni tudod a TomTom-ba.
    https://navigyurci.hu/2009/07/05/kozkivanatra-tervezzuk-meg-elore-utvonalunkat-ehhez-segitseg-a-tyre-program/

A sűrün érintett pontokat, én is a kedvencek között tárolom.

Adminisztrátor

Gyurci Mondta

Köszönöm!

Elolvastam a cikket, ki fogom próbálni.

A Tomtom még nem hívott vissza a sávnavigációs problémával kapcsolatban.

Az az érzésem, hogy sajna nem túl sok emberkének van carminat-ja, legalább is azok között, akik a fórumot olvassák.:)

Az index tomtom-os fórumának minden oldalát végigolvasva is csak két utalást találtam a carminatra…de az is csak arról szól, hogy igen, létezik ilyen.:)

Adminisztrátor

Igen észrevettem. Itt sem sűrün található TomTom Carminattal kapcsolatos bejegyzés.

Adminisztrátor

Sziasztok!

Megjavult a sávinformáció. Működik, de fogalmam sincs mitől. Semmit nem csináltam. Még a kártya sem lett kivéve.

Amit azonban most már bizton tudok állítani minden újdonsült carminatosnak:

1. /        Bárki bármit mond, a Carminaton nem lehet az állapotsávot ide-oda helyezgetni. Annak a helye ott van a jobb oldalon.

Az állítható, hogy mit szeretnénk látni benne.

(A Tomtomnál azt mondták, tegyem alulra az állapotsávot….)

2./         Amikor működik a sávinformáció, akkor az állapotsáv átkerül automatikusan alulra és TELJES KÉPERNYŐS módban látható a

(A Tomtomnál azt mondták, hogy a Carminat-nál a Kelet-Európa térképpel nincs teljes képernyős láthatóság, hanem csak a bal

alsó sarokban jelennek meg a nyilak…,miután alulra állítottam az állapotsávot.)

3./        A sávinformáció CSAK akkor működik, ha navigál a berendezés. Azaz beállítottál egy célpontot és elindítod a navigálást.

(Ez logikus, hisz melyik sávon villogjon a zöld nyíl, ha nem tudja, merre akarsz menni?)

Elvileg megjelenhetne villogás nélkül is, de ugyan minek tegye? Állandóan váltogathatna, mikor elhaladsz egy lehajtósáv mellet az

autópályán.

4./       Mikor navigációval közlekedsz, akkor és CSAK AKKOR jelenik meg a sávnavinfo, amikor az adott útról le kell térned!

Lehet, hogy ez mindenkinek itt evidens volt, de nekem eddig nem.:) Bocs, hogy leírtam, de lehet, hogy jönnek még olyan emberkék, akinek sosem volt navigációs berendezése, de a Renaultjában van, ha akarta, ha nem, mert ezt a felszereltséget kérte más okból.:)

Még egyszer ajánlom ezen emberkék figyelmébe a 17-es hozzászólásomban leírtakat is a beállítással kapcsolatban. A fordított logikát.:)

Hogy a 19-es hozzászólásomban leírt útvonalon akkor miért nem működött, azt nem tudom. A navigáció ment. Ha máskor nem is, de mikor az M0-ról az M6-ra mentem, valamint mikor az M6-ról letértem, működnie kellett volna.

Beszéltem ez után a Tomtom-al, azt ígérték, hogy a hozzáértő kollégájuk föl fog hívni.

…..hát azóta sem hívott senki, de tegnapelőtt óta működik a dolog. Még egyszer mondom: , hogy mitől, azt nem értem. No de nem is kell nekem mindent értenem.:)

Gyurci: Az futurisztikus elképzelés, hogy valahogy “belenyúlt” a Tomtom a készülékembe!? :)

A kártyával nem csatlakoztam az számítógéphez ez idő alatt, az biztos. No jó, nem akarok összeesküvéselméleteket gyártani.:)…de a mai technikával  sok mindent lehet ugye művelni az éteren keresztül is…..

Kellemes hétvégét!

Adminisztrátor

Szia. Örülök, hogy működik. Az nem lehet, hogy a TomTom belenyúlt, amikor számítógépre sem volt kapcsolva. Inkább arra gondolnék, hogy a szoftverben akadt meg valami, de addig nyomkodtad, amíg mondjuk csináltál rajta egy resetet. De lehet, hogy csak jót tett neki a törődés.

Felhasználó

üdv, csatlakozom az előttem szólókhoz… kb 1 hónapos a rendszer, nem láttam még üzemelő állapotban a TMC-t :(

Adminisztrátor

És sajnos még megoldás sincs rá, tudomásom szerint.

Felhasználó

Nekem egy 2 hónapos Laguna Privilege van. A TMC “természetesen” nem működik.

A TomTom ügyfélszolgálatával beszéltem, tudnak a problémáról, hogy mikor lesz megoldva, fingjuk sincs :-(

Frissítettem a kocsival kapott 9 országos Kelet-Eu térképet, frissítés után sem volt TMC.

Mivel most akció van a TOMTOM nemzetközi oldalán, így vettem egy teljes EU térképet.

TMC továbbra sem megy.

Augusztus közepén megyek Németországba, kíváncsi leszek, meggyógyul-e a határ másik oldalán…

Tapasztalataimról referálok.

Azért szerintem szemtelenség, hogy a TomTom tisztában van egy rendszer problémával, és erről egy árva hangot sem kommunikál a honlapján.

Sőt, inkább pofátlanság. Merthogy a saját oldalukon is úgy reklámozzák a Renault beépített Carminat TomTom navit, hogy az TMC képes:

Carminat TomTom

A TomTom beépített navigációs megoldása a Renault-hoz

• 5,8″-os színes képernyő
    • RDS TMC Forgalmi információk
    • TomTom Map Share™
    • TomTom HOME
    • A legújabb térkép garanciája
    Adminisztrátor

@ Ubikingdom Még mindíg él a tmc probléma a Carminaton? Először talán április környékén hallottam róla.

15 bejegyzés megtekintése - 16-30 / 305
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás