Carminat TomTom (Renault beépített navi)
- This topic has 304 hozzászólás, 28 résztvevő, and was last updated 7 years, 5 months telt el by Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2010. július. 22. csütörtök-13:49 #24658UbikingdomFelhasználó
Mióta megvan a kocsi, azóta küzdök a TMC-vel.
Renault a TomTom-ra mutogat, a TomTom a vállát vonogatja (tudnak a problémáról, de fingjuk sincs, mikor lesz megoldva).
A régebbi Renault navigációk állítólag jóban vannak a TMC-vel, a TomTom meg úgy tűnik úgy gondolja, jó ez így is a MAGYAR barmoknak.
Merthogy ezt tőlünk nyugatabbra nem mernék megcsinálni, az biztos.
Augusztus közepén megyek Németországba, kíváncsi leszek a TMC aktivizálódik-e a határ után.
Ha nem, akkor benézek egy német Renault szervízbe (úgyis 5 év garancia van a kocsin), ők vajon mit mondanak…
2010. július. 22. csütörtök-15:02 #24659UbikingdomFelhasználóMost beszéltem a Renault Hungáriával, ők az autót eladó kereskedéshez kapcsoltak, mondván, ők illetékesek.
A kereskedésben (Baumgartner, Bp. Budaörsi út) szegény autókereskedő próbált segíteni. Azt az infót sikerült szereznie, hogy Magyarországon NINCS illetve csak KÍSÉRLETI jelleggel van az MR2-n TMC (a “szakértő” fogalmazása szerint “hol van, hol nincs”).
Én ezt kétkedve hallgattam, de itt a fórumon biztos vannak hozzáértők: tényleg nincs Magyarországon TMC? Akkor minek hirdetik?
A Google-ban rákeresve Én azt találtam, hogy 2008. aug. 20-tól országosan működik…
Mindenesetre felajánlották, hogy guruljak be a kocsival – megnézik (de hogy mit?).
2010. július. 24. szombat-17:20 #24660GyurciAdminisztrátor2008 július végétől működik hivatalosan. Azóta már a tmc2-es kódtáblát is bevezették, amellyel sokkal több helyszínen tudják jelezni a torlódásokat. A TomTom és a Garmin voltak az elsők, akik a magyarországi tmc-t is “használni” is tudták…
2010. július. 25. vasárnap-02:12 #24661UbikingdomFelhasználóEz a tudásuk, úgy tűnik, immár a múlté lett
2010. július. 25. vasárnap-17:35 #24663Törölt FelhasználóAdminisztrátorJúnius közepe óta használom új Renault Fluence -mal együtt a Carminat navigációt. Rengeteg tapasztalatom van, alapvetően nagyon jók: A TMC heteken keresztül csak kereste az adót, próbálkoztam kézi kereséssel is, semmi… Július 10-én Dél -Franciaországba indultam a családommal és láss csodát a Balatontól délre, az M7-en hirtelen frissített a TMC és attól kezdve gyönyörűen működött. Franciaországban aztán kipróbálhattam a különböző jelzéseit is. Azóta itthon vagyok és működik a TMC.
A sávinformáció Magyarországon igen szegényes, biztos fejlesztik majd, nyugaton viszont már-már túlzás, hogy a maradj az autópályán jelzéskor is működik.
IGO után fura volt a tomtom, de szerintem rendben van, gyengébb kinézet, de nagyon jól navigál!
2010. július. 26. hétfő-10:50 #24665GyurciAdminisztrátor@ qwer012 Szia. Közben történt szoftverfrissítés?
2010. július. 26. hétfő-18:05 #24666Törölt FelhasználóAdminisztrátorSzia Gyurci!
Nem történt szoftverfrissítés, egyszerűen elkezdett működni. Nyugat-Európában mindig kerek zöld volt a visszajelző és eseményeket(incidens) is jelzett. Itthon sokáig keres, de aztán itt is megjelenik a zöld jelzés, esemény eddig még nem. Igaz, hogy szabadságon vagyok és nem nagyon megyek távolsági útra az autóval, Egerben pedig nem gyakori a dugó!
2010. július. 26. hétfő-21:39 #24669butykorFelhasználó‘Július 10-én Dél -Franciaországba indultam a családommal és láss csodát a Balatontól délre, az M7-en hirtelen frissített a TMC és attól kezdve gyönyörűen működött’
már indulok is a balatonhoz, hátha beindul… :)
2010. július. 27. kedd-12:13 #24670fickoFelhasználóSziasztok!
@Gyurci:
Köszi, betettem a térkép könyvtárba a fájlt. (Megjegyzem nem kap ezért piros pontot nálam a TomTom) Remélem a Carminat Kelet-Európa térképéhez is ez kell. Csak egy rövid utam volt, de eddig nem kelt életre a TMC.
Mint jeleztem, korábban két alkalommal már láttam zöld kört a Dunántúlon járva , de info nem jött akkor. Pedig 2 félpályás útlezáráson is áthaladtam akkor. (Ezek az útlezárások nem rövid ideig tartottak, mert az árvíz által elmosott utat javították hetekig.)
Vagy csak Budapestre koncentrál a TMC és a torlódásokra csak?
Egyáltalán van valami jelentősége? Hisz az a tapasztalatom az országot járva, ha bemondanak valamilyen közlekedési infot a rádióban (nem egyszer volt már olyan, hogy épp az említett helyen jártam akkor) nyoma nem volt a valóságban a jelzett információnak. Nyilván órákkal azelőtti helyzet volt.
Ha a TMC info is ilyen, akkor nem sokat ér.
Ha meg valós, akkor egy félpályás útlezárás miatt, ahol esetleg kell várnom kb 5 percet, mire átmehetek, nem érdemes mondjuk 30 km-es kitérőt tenni. Más példa: Bp-en a József A. utca Roosewelt tér szakaszt állandóan jeleznie kellene, de azért a 15-20 percért még sosem kerültem ki. (Inkább a kuplungot sajnálom csak az araszolásban)
No, nem ítélkezem addig, míg nem látom működni a TMC-t.
@qwer012:
Tudsz nekem küldeni egy PM-et az e-mail címeddel? Értekeznék veled a Fluence-ról is.
2010. július. 28. szerda-13:37 #24674UbikingdomFelhasználóbutykor Mondta
'Július 10-én Dél -Franciaországba indultam a családommal és láss csodát a Balatontól délre, az M7-en hirtelen frissített a TMC és attól kezdve gyönyörűen működött'
már indulok is a balatonhoz, hátha beindul… :)
Ez nem fair.
A jelzett időpont környékén Én is jártam arra, de a TMC még mindig csak keres-keres-keres-keres
2010. július. 28. szerda-13:49 #24675UbikingdomFelhasználóa traffic.inc fájlról van szó (amit GYURCInak köszöntél)? Nálam sajnos nem hozott javulást :-(
@qwer012:
Tudnál esetleg pár képernyőmentést feltenni valahova az SD kártya fájlszerkezetéről? Hátha “lett” egy olyan fájlod, ami nekünk, földi halandóknak nincs, s azt közkinccsé téve, meggyógyulna a TMC más Renault-kban is.
Érdekes, nem találtam arra utalást a kezelési útmutatómban, hogy a TMC beindításához szülőföldjére kell elvinnem nyaralni a Lagunát.
Remélem egy dél-németországi úttal is megelégszik, mert most csak az van tervbe véve…
Még jó, hogy nem amerikai kocsit vettem…
2010. július. 28. szerda-16:28 #24682fickoFelhasználóUbikingdom Mondta
Csak keres,keres,keres és keres, de azt rendületlenül.
Egyébként nem értem azt a jelenséget, hogy egyes helyeken beindulhat, más helyeken nem, hisz az MR2 mindenütt kitűnően fogható Magyarországon.
2010. július. 28. szerda-16:31 #24685fickoFelhasználóNo, ezt jól megformáztam.:(
2010. július. 28. szerda-16:34 #24686uckertrFelhasználóficko Mondta
Egyébként nem értem azt a jelenséget, hogy egyes helyeken beindulhat, más helyeken nem, hisz az MR2 mindenütt kitűnően fogható Magyarországon.
Az lehet, de TMC nem mindenhol jön rajta… pl. M1-en is eltűnik Bp és Győr közöt! :(
2010. július. 29. csütörtök-06:35 #24683GyurciAdminisztrátorLehet, hogy mindenütt fogod az MR2-t, de a tmc, keresés közben azz adót mégsem találja. Ld-pl. Gyulától majdnem Budapestig.
- SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.