Tanácsot kérek
Kezdőlap › Fórumok › Mi kell hozzá (melyiket vegyem)? › Tanácsot kérek
Címkézve: élettartam frissítés, navon, regisztráció
- This topic has 363 hozzászólás, 70 résztvevő, and was last updated 5 years, 6 months telt el by Bandy.
- SzerzőBejegyzés
- 2010. augusztus. 12. csütörtök-14:35 #24720GyurciAdminisztrátor
@ barrasz Így van!
2010. augusztus. 20. péntek-12:36 #24742olafFelhasználóHali!
Mivel gyakorlatilag bárhol képes vagyok eltévedni, ezért szükségem lenne egy navigációs berendezésre. Viszont nem szeretek sok cuccot magammal vinni, pl. kirándulásnál autóból kivenni mindent (mert ne hagyjam benne). Tehát okosmobil lenne a választás öszvérmegoldás szinten. Súlyosbító körülmény, hogy pénzem nem sok van, és minél többet olvasok a témában, annál több kétség merül fel sok téren.
Kérdéseim a következők:
Kiszemeltem ár/érték/tesztek alapján egy LG GT540 androidos mobil lenne. Az Igo csinál androidos navit erre a képfelbontásra, viszont sehol nem találom a neten, hogy hol és mennyiért lehet megvenni rá? (szerintem nem is lehet) Az is aggaszt, hogy (olvasatomban) azt nem lehet másolni más kártyára, namármost én a memória kártyán szeretnék a navi kivételével sok mást is tárolni. Ilyenkor mi a helyzet? Más programok terén meg mindegyikről olvastam hibákról, tehát alternatív megoldásként, ha ilyenben gondolkodok, akkor melyik az, amelyiket a legsűrűbben frissítik, javítják? Talán a Tom-tom? Más jellegű kérdésem pedig az, hogy folyókról térkép megoldható-e mobilra, pl. kajaktúra esetére. Több féle navigáció rakható-e egy készülékre (szerintem igen)?
Előre is köszi a válaszokat.2010. augusztus. 23. hétfő-20:06 #24747GyurciAdminisztrátor@ olaf Szia. Hogyha okosmobilban gondolkodsz, iGO-val, akkor a HTC legtöbb készülékére fel tudod tenni az iGO8-at, hogyha a választott Androidos cucc lenne, akkor csak a Samsung Spicához adják az iGO-t, külön nem megvehető.
Amennyire én látom, talán a Navigon lehet a legjobb választás az iGO után/helyett (persze ez szubjektív, lehet, hogy mások mást fognak javasolni). Ezt meg tudod vásárolni az interneten, és letölteni akkora kártyára töltheted, amekkorát tud a telefonod kezelni…
Igen, egy okostelefonra, többféle térkép is feltelepíthető.
Túrázáshoz, Androidhoz az alábbi:
http://tinyurl.com/yg9q4l4WinMobilhoz pedig az alábbi programot tudod használni:
http://tinyurl.com/2ully7kMindkettő alá találsz részletes (ingyenes) térképeket.
2010. augusztus. 23. hétfő-21:52 #24755olafFelhasználóKöszönöm szépen a választ. Az Igo -val kapcsolatban gyanítottam, hogy ilyesmi lesz. A HTC nem szereti az én pénztárcámat, pedig összességében ez lenne a legjobb választás. Még egyszer kösz.
2010. augusztus. 25. szerda-14:37 #24762GyurciAdminisztrátor@ olaf Nagyon szívesen!
2014. január. 19. vasárnap-21:08 #28203csakbFelhasználóSziasztok!
Vettem egy Becker Ready 50 SE LMU készüléket. Egyelőre bódottá, de még szoknom kell 6 évnyi Asus PDA után. :)
Nem találtam külön Becker topikot, ezért itt kérdezek.Alapból nem ismeri a speedcam POI-kat, és a figyelmeztetés is szürke a menüben, a Becker honlapjára látogatást kéri. Jól gondolom-e, hogy az aktiválásához ezt kell megvenni és a megfelelő helyre berakni?
Ami fura, hogy a leírás szerint a speedcam warning nem elérhető Magyarországon.
Vagy elég lenne megfelelően formázott adatbázis berakni neki a POIplaza-ról, vagy a speedcams.hu-ról? Feleslegesen nem fizetnék ki 20 EUR-t, de ha csak azokkal a fájlokkal megy, akkor üsse kavics. :)
Előre is köszönöm a válaszokat!
2014. január. 20. hétfő-07:00 #28209GyurciAdminisztrátorSzia, elég a megfelelő adatbázist berakni a megfelelő helyre, és valóban a megvehető Becker-es adatbázis, nem tartalmazza magyarországi sebességmérő kamerák adatait. A Becker z 217-en ez így nézett ki:
https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2010/06/z217_speed.jpg
2014. január. 20. hétfő-08:53 #28215GyurciAdminisztrátorMár van Becker topik is:
2014. január. 20. hétfő-08:59 #28216csakbFelhasználóKöszi szépen a gyors választ!
Akkor megpróbálok beműteni egy saját adatbázist. Gondolom, hasonlóan kell csinálni, mint általában az iGO Primonál, de azért megírom majd a tapasztalataim, hátha jól jön még valakinek.
Látom, létrehoztál Becker topikot is, köszi! :)
2014. január. 20. hétfő-10:53 #28218GyurciAdminisztrátorSzívesen, és igen úgy mint az iGO primo-nál csináltad. A tapasztalataidat már kérlek a Becker idevonatkozó topikjában oszd meg:
https://navigyurci.hu/forums/topic/sebessegmero-kamerak-telepitese/
Köszönjük!
2014. május. 12. hétfő-07:14 #29381GyurciAdminisztrátorkumho
itteslaci@gmail.com
31.46.240.169
Hozzászólás: 2014-05-11 – 18:21Szép Napot Mindenkinek!
Először is szeretnék gratulálni az oldalhoz. Sok fontos információt olvastam. A segítségeteket szeretném kérni. GPS-t akarok venni (eddig még soha nem volt) és 3 versenyző van még ringben. Fontos a TMC (Mo.-on is rendszeres frissítéssel), a 5”, teljes európa térkép élettartam frissítéssel és Bluetooth. Elsősorban Magyarországon használnám, de járunk külföldre nyaralni autóval és ott jól jönne a segítéség.
Amikre gondoltam:
1. Becker Professional 50 LMU
2. TomTom Via 135M (külön vásárolt TMC vevővel)
3. Garmin nüvi 2597LMTA sorrend is így alakul egyelőre. Itt mindegyik más navigációs szoftvert használ. Maga a hardver hasonló képességekkel bír amennyire utána tudtam nézni, így azt gondolnám, hogy hasonlóan gyors a pozicionálás és a tervezés. A Becker ugye az IGO primo módosított változatát használja és ez az egyetlen, amelyik 2 év garanciát ad. Tetszik, hogy ha letérek az útvonalról, nem akar mindenáron visszarakni az eredeti útvonalra, hanem megkérdezi, mit akarok (leírásban ezt olvastam). Az is jónak tűnik, hogy egy ismeretlen városban (gondolom külföldön is) elméletileg megmutatja, hol van a legközelebbi parkoló. Az is jó, hogy van benne Text-To-Speech, ami miatt nem olyan darabos a beszéd.
Azt olvastam, hogy még mindig az IGO a legjobb a szoftver a piacon, bár ez biztosan szubjektív.
Az eddig olvasott vélemények miatt viszont a TomTom is nagyon jó választásnak tűnik. Főleg az IQ RoutesTM technológia miatt.
Bár ez a link mást mond:https://www.youtube.com/watch?v=94M35XYpdGE
Azt nem tudom, hogy a Beckernél említett tulajdonságok mennyire számítanak a valóságban, illetve, hogy ezek valódi különbségek, vagy a többi is tudja, csak nem hangsúlyozzák ki. A Youtube videódon láttam, hogy a Tomtom is „normálisan” beszél, amit a Garminról már nem lehet elmondani.
A készülékek rögzítése melyiknél milyen? Vagy ezen a téren mindegyik jó darab?
A feleségem is használná, ha Budapestre kell mennie. Nő létére elég jól boldogul a technikai vívmányokkal, de nem éppen szeret velük foglalkozni. Ezért nem akadály, ha csak beírja a címet és odaviszi, ahová neki kell.Bocsi, hogy hosszúra sikeredett, de ennyi pénzért nem akarok rosszul dönteni és szeretem begyűjteni a lehető legtöbb információt. Ha esetleg vannak más javaslatok, tapasztalatok, azt is szívesen veszem.
2014. május. 12. hétfő-09:51 #29382GyurciAdminisztrátorSzia Laci! Az elismerést köszönjük, örülünk hogyha az oldalon található írások, tesztek a segítségedre voltak/vannak.
Mindhárom általad kiválasztott készülék megvásárlása jó döntés lehet, azért én néhány dolgot kiegészítenék, pontosítanék.
– Becker Professional 50 (profi készülék, iGO alapú szoftver, magyarországi szerviz, magyarországi TMC és élettartam frissítés) Ehhez nem nagyon lehet mit hozzátenni, jó választás.
– TomTom Via 135M+TMC vevő – talán a videóval kezdeném: mint ahogy minden műszaki cikk esetében, itt is néha lehet hibás példánnyal találkozni, ám ezek száma inkább a nullához közelit, alig néhány százalék. Jellemzően a TomTom az egyik leggyorsabban pozíciót fogó készülék, és a jel elvesztése sem jellemző az extrém eseteket kivéve. Ez azért van így, mert a QuickGPSFix megoldást használja, azaz a kezelőszoftverhez való csatlakozáskor előre letölti a műholdak helyzetét egy hétre előre:
https://hu.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/10167/kw/quick%20gps%20fixAmit kiemelnék a készülékkel kapcsolatban az a MapShare, illetve az IQ Routes funkció:
https://navigyurci.hu/2010/10/01/terkepjavitas-a-tomtom-keszulekeken/
https://navigyurci.hu/2013/11/15/tomtom-iq-routes-mi-ez-varazslat/Előbbit tudomásom szerint egyetlen nagy gyártó szoftvere sem tudja, pedig nagyon hasznos, utóbbit pedig (hasonlót) használ más cég szoftvere/térképe, ám hazánkban még tudomásom szerint nem. A TomTom nagyon sok esetben jobb utat tud ajánlani mint a többi GPS, pont a statisztikai adatokat kihasználva. A 135M-ben nincs Text-To-Speech, azaz nem mondja be az utcaneveket, viszont ettől még Ervin érthetően navigál (Marikát inkább hagyjuk).
Szerviz Hollandiában, nagyjából két hét alatt fordul meg a készülék, és magyar nyelvű segítség a forgalmazónál (RA Trade, illetve nálunk is kapható).
– Garmin 2597 LMT (teljes Európa térkép, magyarországi TMC, osztott sávasszisztens, élettartam frissítés, magyarországi szerviz) Ez is egy nagyon jó készülék. A helyezésén viszont mégsem változtatnék, a TMC események megjelenítése, a Menüje, és szubjektív véleményem alapján ide sorolnám az útvonaltervezését is (időnként érdekes ötletei vannak).
Üdvözlettel:
Gyurci2014. május. 12. hétfő-14:32 #29388kumhoFelhasználóSzia Gyurci!
Köszönöm válaszod. Ezek szerint, bármelyiket is választom (Becker vagy TomTom) csak jól járhatok. A TomTom-nál van egyéb alternatíva, mert Én nem találtam. Ami jó lett volna, annak meg nem bővíthető a memóriája, ami a frissítéseknél probléma lehet.
Még egy kérdés. Szerinted a Becker Professional vagy az új Aktiv 5 Plus lehet a jobb választás?
Válaszaid előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Laci2014. május. 12. hétfő-16:00 #29389GyurciAdminisztrátorSzia Laci!
TomTom-ból jelenleg nem tudok jobb alternatívát, már hónapok óta pedzegetnek új készülékeket, de egyelőre se hírük-se hamvuk. Ha nem sürgős (annyira) a navigáció vétel, akkor én a helyedben megvárnám az active.5-öt. Ha minden igaz akkor e-hét utolsó napjaiban már nálam is lesz egy tesztelésre.
Üdv:
Gyurci2014. május. 12. hétfő-16:04 #29390kumhoFelhasználóKöszönöm!
Akkor megvárom a tapasztalataidat az active.5-tel kapcsolatosan!
1-2 hét ide vagy oda már mindegy!Üdv,
Laci - SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.