Tanácsot kérek
Kezdőlap › Fórumok › Mi kell hozzá (melyiket vegyem)? › Tanácsot kérek
Címkézve: élettartam frissítés, navon, regisztráció
- This topic has 363 hozzászólás, 70 résztvevő, and was last updated 5 years, 4 months telt el by Bandy.
- SzerzőBejegyzés
- 2017. október. 19. csütörtök-11:37 #38014GyurciAdminisztrátor
Segítséget szeretnék kérni Melyik az a navigáció ami kamionos és TMC vagy sim kártyás és staut illetve minden ilyen dolgot jelez? Tudom hogy Tom tom az sim kártyás illetve mio spirit track TMC de ezek egyike se mutatja a táblakat előzni tilos stb…. Egyáltalán létezik olyan ami ezeket tudja? Vagy kompromisszumot kell kötni vagy ez vagy az a kettő együtt nem megy?
Szia Laci!
Legjobb tudomásom szerint, az általad hiányolt táblákat (előzni tilos, szélirány, gyalogátkelőhely, stb.) csak a Becker egyes készülékei mutatták, de ez a típus kiesett a sorból. A Garmin készülékek jók, de elég vastag pénztárca kell hozzájuk. Valóban a TomTom-nak vannak beéptett SIM kártyás verziói, nézd meg ezt az alábbi videót, egy elég hosszabb vide a TomTom kamionos készülékéről:
https://www.youtube.com/watch?v=MMy0KQZRDJA
Üdv,
Gyurci2017. október. 19. csütörtök-11:50 #38016Rácz LászlóFelhasználóSzia :)
Köszönöm a válaszodat tom tom 6250 ami most újabb ezek ahogy írtad is sim kártyás.Már igazából nem a pénzt nézem meg untam térkép frissítésel járó gondokat melyik jó le fagy stb… Most mio 8670 van de nem vagyok vele még elégedve ha keresni kell parkoló külön be kell menni a menübe pedig jobb lenne ha mutatna a térképen de sajna nem., Már csak egy kérdésem lenne Garmin vagy fent említett tom Tom köszönöm a válaszod :)2017. október. 19. csütörtök-11:54 #38017GyurciAdminisztrátorKöszönöm a válaszodat tom tom 6250 ami most újabb ezek ahogy írtad is sim kártyás.Már igazából nem a pénzt nézem meg untam térkép frissítésel járó gondokat melyik jó le fagy stb… Most mio 8670 van de nem vagyok vele még elégedve ha keresni kell parkoló külön be kell menni a menübe pedig jobb lenne ha mutatna a térképen de sajna nem., Már csak egy kérdésem lenne Garmin vagy fent említett tom Tom köszönöm a válaszod.
Szia!
Utóbbit kevésbé ismerem, de a forgalmi információk megjelenítése véleményem szerint jobb a TomTom esetében.
Üdv,
Gyurci2017. október. 23. hétfő-22:04 #38030bszaboFelhasználóKedves Gyurci,
Kezdő autósként szeretnék megbízható GPS-t venni. Árban 40 e körüli összeg a felső határ. Két model közül nem tudok donteni: Garmin drive 50 LM vagy TomTom go 500.
Ezek a legfontosabb paraméterek:
– egyértelmű utasítások, sávváltást időben jelezze és minél jobban szemléltesse grafikusan is
– kiválaszthassam több alternatíva közül melyik útvonalat szeretném és ne az ő verzióját eröltesse minden áron
– Tomtom nál olvastam hogy akár számítógépen is megtervezhetem az utat és átküldhetem a készülékre, ez egyszerűen kivitelezhető?
– frissítés egyszerű legyen
Talán a garmin felé hajlok, viszont tetszik hogy a tomtom kicsit modernebb érintőképernyős, telefonnal összeköthető, bár kérdés ezt mennyire használnám ki. A fő cél hogy eljuttasson A-ból B-be az általam választott útvonalon. külföldi tesztekben dícsérik mindkettőt, viszont nem tudom magyar viszonylatban (főképp magyarországi terepen használnám) melyik a praktikusabb, melyiknek jobb a térképe.Köszönöm a tanácsot előre is,
Brigi2017. október. 24. kedd-10:44 #38046GyurciAdminisztrátorKezdő autósként szeretnék megbízható GPS-t venni. Árban 40 e körüli összeg a felső határ. Két model közül nem tudok donteni: Garmin drive 50 LM vagy TomTom go 500.
Ezek a legfontosabb paraméterek:
– egyértelmű utasítások, sávváltást időben jelezze és minél jobban szemléltesse grafikusan is
– kiválaszthassam több alternatíva közül melyik útvonalat szeretném és ne az ő verzióját eröltesse minden áron
– Tomtom nál olvastam hogy akár számítógépen is megtervezhetem az utat és átküldhetem a készülékre, ez egyszerűen kivitelezhető?
– frissítés egyszerű legyen
Talán a garmin felé hajlok, viszont tetszik hogy a tomtom kicsit modernebb érintőképernyős, telefonnal összeköthető, bár kérdés ezt mennyire használnám ki. A fő cél hogy eljuttasson A-ból B-be az általam választott útvonalon. külföldi tesztekben dícsérik mindkettőt, viszont nem tudom magyar viszonylatban (főképp magyarországi terepen használnám) melyik a praktikusabb, melyiknek jobb a térképe.Kedves Brigi!
A két készülék közül, véleményem szerint a TomTom a jobb választás. Bár talán a Garmin frissítése egy hajszállal egyszerűbb, ám az alábbiak miatt inkább mégis a TomTOm GO 500 készüléket ajánlanám.
https://navigyurci.hu/2015/09/01/tomtom-mydrive-tervezz-elore/
https://navigyurci.hu/2015/03/31/breking-matol-mukodik-a-tomtom-live-traffic-magyarorszagon/
https://navigyurci.hu/2015/04/13/tomtom-live-traffic-mi-kell-hozza/A TomTom Live Traffic szolgáltatás nagyon jó, a lehetőségekhez képest jól előrejelzi a forgalmi nehézségeket. A megtevezett út átküldésének lehetősége is jópofa, de ezenkívül egyedi poi csoportokat is feltehetünk vele a készülékre, illetve az általunk mentett érdekes pontjainkat is folyamatosan szinkronizálja (élő internet kapcsolat esetén).
https://navigyurci.hu/2017/01/26/egyedi-erdekes-pontok-feltoltese-a-tomtom-ujabb-keszulekeire/
Üdvözlettel,
Gyurci2017. október. 24. kedd-18:53 #38048bszaboFelhasználónagyon köszönöm:)
2017. október. 25. szerda-07:23 #38049GyurciAdminisztrátornagyon köszönöm:)
Nagyon szívesen!
2018. július. 14. szombat-09:07 #38423drogi9FelhasználóSzia, Navi vásárlés előtt állok és tanácsot kérnék hogy mi a legjobb választás jelenleg. min: 5″, könnyű kezelhetőség, hposszú támogatási idő
2018. július. 16. hétfő-11:03 #38424GyurciAdminisztrátorSzia, Navi vásárlés előtt állok és tanácsot kérnék hogy mi a legjobb választás jelenleg. min: 5″, könnyű kezelhetőség, hosszú támogatási idő
Szia!
Én a Garmin és a TomTom készülékek közül választanék, jómagam a TomTom készülékeit javaslom, elsősorban olyat amelyik un. Live TMC használatára képes: https://navigyurci.hu/2015/04/13/tomtom-live-traffic-mi-kell-hozza/
Az általad megadott paraméterek alapján nézz meg egy TomTom GO 500-as készüléket, ez a legtöbb üzletben 45 ezer forint környékén kapható:
https://navigyurci.hu/2013/09/18/tomtom-go-500-ujdonsagok/Üdv,
Gyurci2018. december. 3. hétfő-14:14 #38587StefflFelhasználóGyurci, a tanácsát kérném… Tavasszal vettem TomTom Go 500 Refurb-öt lifetime garanciával. Szeptember elején a számítógépes szoftver kifogástalanul működött (még), frissítések érkeztek. Most jelenleg már az újabb szoftveres frissítés után csak a GPS használható, a készülék számítógépre már nem is csatlakoztatható, vegyek újabb készüléket menüvel találkozom… Ezt így tudomásul kell venni, vagy azért annyira mégsem becsületes a TomTom részéről? Vagy aki Refurbot vesz, az olyan leves, ami eleve hígabb..
Tippet, tanácsot ezer köszönettel fogadok,
Üdvözlettel, G. I.2018. december. 4. kedd-07:15 #38589GyurciAdminisztrátor…az újabb szoftveres frissítés után csak a GPS használható, a készülék számítógépre már nem is csatlakoztatható, vegyek újabb készüléket menüvel találkozom. Ezt így tudomásul kell venni, vagy azért annyira mégsem becsületes a TomTom részéről? Vagy aki Refurbot vesz, az olyan leves, ami eleve hígabb.
Tippet, tanácsot ezer köszönettel fogadok,
Üdvözlettel, G. I.Helló,
az eddigi tapasztalataim alapján nem gondolom hogy ez a “leves” hígabb lenne. Visszanéztem a híreket az oldalon, eddig négy térképfrissítés volt 2018-ban, és ennél soha nem is ígértek többet. Viszont elképzelhető hogy idén még lesz egy, mert úgylátom a Júliusban megjelent frissítés csak a Franciaországi jogszabályok változására történt reakció volt.
https://navigyurci.hu/2018/07/09/mar-letoltheto-a-tomtom-v1011-es-legujabb-terkepe/
Az utolsó szoftverfrissítés is Augusztus végén volt, akár még ebből is lehet egy. Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy a TomTom GO 500 első darabját már 2013 Szeptemberén kipróbálhattuk, azaz már nem fiatal típus. Lassan a támogatása végére érhet.
Üdvözlettel,
Gyurci
ui: a MyDrive elindítása után megjelenő TomTom felület, a nyelv és az ország megváltoztatásával visszakapja eredeti felületét.2018. december. 29. szombat-08:18 #38619EndreFelhasználóÜdv Gyurci!
Én is szeretnék tanácsot kérni. A terv, az lenne, hogy, motoros navigáció “készítése” a meglévő Garmin Zumo 350 helyett. (meguntam, hogy ha nem pakolom tele a gépen tervezett útvonalat útpontokkal, akkor menet közben is áttervez, saját algoritmusa alapján. Alapvető elvárásom lenne, hogy amit a gépen otthon összehozok, kövesse le és kész.) Eszköz: Blackview BV 9000 pro strapatelefon, kb. 200 GB tárhely.
Szóval, elkezdtem használni úgy egy hónapja a Google Maps-et. (egyelőre autóban) Online, és offline módban is. Nyilván az offline az érdekesebb, no meg az otthon My maps ben megtervezett, majd telefonra átküldött térkép használata. Itt akadtam el. A telefonon tökéletesen megjelenik a saját helyekben a gépen, saját fiókban tervezett útvonal. Eddig OK, de hogyan navigálok vele, nem tudom hogyan kell indítani a navigációt. Végül is annyi a kérdés, hogy hogyan tudom neki “megmondani”, hogy menj végig a megtervezett úton. Már kezdem azt gondolni, hogy ezt nem tudja a Google Maps.
Nagyon szépen köszönöm ha segítesz.Üdv: Endre
2018. december. 29. szombat-15:06 #38620GyurciAdminisztrátor…Szóval, elkezdtem használni úgy egy hónapja a Google Maps-et. (egyelőre autóban) Online, és offline módban is. Nyilván az offline az érdekesebb, no meg az otthon My maps ben megtervezett, majd telefonra átküldött térkép használata. Itt akadtam el. A telefonon tökéletesen megjelenik a saját helyekben a gépen, saját fiókban tervezett útvonal. Eddig OK, de hogyan navigálok vele, nem tudom hogyan kell indítani a navigációt. Végül is annyi a kérdés, hogy hogyan tudom neki “megmondani”, hogy menj végig a megtervezett úton. Már kezdem azt gondolni, hogy ezt nem tudja a Google Maps…
Kedves Endre!
https://www.lifewire.com/make-custom-route-on-google-maps-4126536
a lehetséges megoldást Zsolto találta (köszi), majd jelezz vissza hogy ez volt-e amit kerestél.
Sok sikert,
Gyurci2018. december. 29. szombat-16:03 #38621EndreFelhasználóKedves Gyurci!
Nagyon köszönöm a gyors választ, igen erre gondoltam, sejtettem hogy valami hasonló, de azt azért nem gondoltam hogy ennyire egyszerű, pedig már kezdtem hozzászokni. A Garmin után egy megváltás.
Még egyszer köszönöm, Zsolto-nak külön is!!
Üdv!
Endre2019. február. 10. vasárnap-10:30 #38639IstvánFelhasználóSzia, Gyurci!
Ma, ahogy rádugtam aszámítógépre a gps-t (Start 25), frissült a My Drive Connect, ahogy szokott is biz. időközönként. De!! Eddig magyar volt a nyelve a felületnek, most pedig a legördülő menüben, ahol nyelvet kell választani, volt ugyan Magyarország, de csak angol nyelvvel. Kicsit úgy érzem, mintha visszafejlődnénk: biz. programoknál szoktunk várni magyar változatra, aztán később talán meg is jön. Itt volt magyar nyelv, de …kivették(??) Valami ötleted van?És ez azt is jelenti, hogy mostantól, ha frissül a térkép, akkor azzal egyidejűleg a magyar hang ott is megszűnik??
üdv
István - SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.