Tanácsot kérek

15 bejegyzés megtekintése - 316-330 / 364
  • Szerző
    Bejegyzés
    Adminisztrátor

Kedves Kusza,
    íme: https://goo.gl/xlPbEN

Felhasználó

Kedves Zsolto!

Köszönöm szépen! Remélem ezzel jól látható lesz!

Adminisztrátor

Kedves Kusza,
    íme: https://goo.gl/xlPbEN

Köszi!

Felhasználó

Üdv!
    Próbáltam pár oldalon utána olvasni,de számomra nagyon kusza a dolog,és nagyon sok a “bal,bla…” :-)
    Tanácsot szeretnék kérni,olyan navigációt akarok venni,melyik kamionos munkához jó.Azt hallottam,hogy a különböző szoftverek,nem egyformán pontosak nyugat és kelet(szerbia,románia,bulgária,törökország)europai viszonylatban.Ezért szeretném megkérdezni…ez igaz?Milyen készüléket/szoftvert javasoltok nyugat vagy kelet europához?
    1-Melyik készülék/szoftver tudja a pontosabb kamionos beállításokat?( méretek,behajtási tilalmak,stb…)
    2-Melyik készülék/szoftver tudja egy kamionos számára hasznos információkat?(megállók,poi-k,stb…)
    Természetesen támogatása legyen.
    Nem sokat értek a dologhoz,de tom-tom vagy primo ban gondolkodom
    Köszönettel József

Adminisztrátor

Kedves József!
    Biztosan érkezik még igazi tanács is, addig csak egy laikus kérdés: a kollégák körében (fórumokon) nem érdeklődtél, hogy kinek mi jön be leginkább? A téma valóban ingoványos, és azt hiszem, 100%-os megoldás nincs is, ráadásul valakinek az egyik, másoknak a másik készülék/szoftver jön be leginkább. Rémlik, hogy néhány kamionos nem is egy navigációt használ egyszerre, mert mindegyik tud valamit, amit a többi nem.
    Üdv:
    Zsolto

Felhasználó

Kedves Zsolto!
    Mivel októberben fogok kezdeni,így igazán “kollegáris” kérdezősködésről nem beszélhetünk :-)Az elérhető ismeretségi körömben nincs olyan,aki gyakorlott felhasználó és adhatnék is véleményére :-) Forumokon?Milyen forumokon érdeklődjek…ha volnál szíves?
    József

Adminisztrátor

Az itteni fórumon is volt már szó kamionos navikról, igaz, nem túl frissek a hozzászólások. A Navigyurci.hu-n is vannak erről írások, és magyar vagy külföldi kamionos fórumokra is ránézhetsz, ezeket megtalálod a gugliban.

Adminisztrátor

Tanácsot szeretnék kérni,olyan navigációt akarok venni,melyik kamionos munkához jó.Azt hallottam,hogy a különböző szoftverek,nem egyformán pontosak nyugat és kelet(szerbia,románia,bulgária,törökország)europai viszonylatban.Ezért szeretném megkérdezni…ez igaz?Milyen készüléket/szoftvert javasoltok nyugat vagy kelet europához?
    1-Melyik készülék/szoftver tudja a pontosabb kamionos beállításokat?( méretek,behajtási tilalmak,stb…)
    2-Melyik készülék/szoftver tudja egy kamionos számára hasznos információkat?(megállók,poi-k,stb…)
    Természetesen támogatása legyen.
    Nem sokat értek a dologhoz,de tom-tom vagy primo ban gondolkodom

Kedves József!

A helyzet az, hogy száz százalékos megoldást nem tudok adni. Ahogy Zsolto is írta, mindenki másra esküszik, és vannak akik több különböző típust (más szoftver, más térkép) is használnak egyszerre. Alapvetően mindegyik kamionos navigáció csak segítség, de csak arra támaszkodni nem fogsz tudni. Nyitott szemre, és az egyre növekvő tapasztalataidra nagy szükség lesz.

Itthon a Becker, a Garmin és elvétve a TomTom kamionos navigációja elérhető. Ha az árakat nézzük, akkor ezek közül a Becker kerül a legkevesebbe.

Üdv,
    Gyurci

Adminisztrátor

Az itteni fórumon is volt már szó kamionos navikról, igaz, nem túl frissek a hozzászólások. A Navigyurci.hu-n is vannak erről írások, és magyar vagy külföldi kamionos fórumokra is ránézhetsz, ezeket megtalálod a gugliban.

Szia Zsolto,
    köszi!

Gyurci

Adminisztrátor

Szia Gyurci, nincs mit :)

Felhasználó

Üdv!
    Köszönöm szépen a hozzászólást,nézelődöm :-) Amit szeretnék még tudni,hogy van-e olyan szoftver amelyik azt is megmondja miért nem tud megtervezni egy útvonalat( teherautoval behajtani tilos,magasság korlátozás,súly korlát,stb…)?
    Az igo primo truck ajánlott kategória?Én navon készülékkel találtam,van-e esetleg másik is?
    Az igo nál azt láttam,hogy a frissítést időközben megkell vásárolni.Van-e esetleg olyan,mely élettartam frissítés?
    Köszönettel
    József

Adminisztrátor

Köszönöm szépen a hozzászólást,nézelődöm :-) Amit szeretnék még tudni,hogy van-e olyan szoftver amelyik azt is megmondja miért nem tud megtervezni egy útvonalat( teherautoval behajtani tilos,magasság korlátozás,súly korlát,stb…)? Az igo primo truck ajánlott kategória?Én navon készülékkel találtam,van-e esetleg másik is? Az igo nál azt láttam,hogy a frissítést időközben megkell vásárolni.Van-e esetleg olyan,mely élettartam frissítés?

Nagyon szívesen! Ez a hír talán választ ad a kérdéseidre:
    https://navigyurci.hu/2017/07/16/becker-transit-5s-nem-csak-kamionosoknak/

Üdv,
    Gyurci

Felhasználó

Köszönöm! :-)

Adminisztrátor

Köszönöm! :-)

Szívesen!

Felhasználó

Szia Gyurci.
    Segítséget szeretnék kérni Melyik az a navigáció ami kamionos és TMC vagy sim kártyás és staut illetve minden ilyen dolgot jelez? Tudom hogy Tom tom az sim kártyás illetve mio spirit track TMC de ezek egyike se mutatja a táblakat előzni tilos stb…. Egyáltalán létezik olyan ami ezeket tudja? Vagy kompromisszumot kell kötni vagy ez vagy az a kettő együtt nem megy? Köszönöm előre is a válaszod

15 bejegyzés megtekintése - 316-330 / 364
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás