Tanácsot kérek

15 bejegyzés megtekintése - 181-195 / 363
  • Szerző
    Bejegyzés
    Adminisztrátor

Ahogy ismerkedem a készülékkel, jönnek a kérdések :)

Szia István!

A TomTom Start készülékekkel kapcsolatos kérdésekhez van idevágó topik, mégpedig ez:
    https://navigyurci.hu/forums/topic/tomtom-via-es-start-keszulekek-kerdesek-es-valaszok/

Hamarosan válaszolok rá ott, de az akku ikonos kérdésednek előbb még utána kell néznem.
    Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Szia Gyurci!
    A GV7777 navigációval kapott Primo tartalmaz POI-kat is. A térképen minden pont egy függőleges csepp alakú jelként jelenik meg. Egy kivétel van: néhány (nem mind) AVIA töltőállomás ténylegesen AVIA ikonként látszik. Most letöltöttem a PoiPlázáról néhány nálunk létező töltőállomás-hálózat .kml adatát. A leírás szerinti mappába raktam, viszont a leírásban szereplő Profi (az angolban Advanced) módot, és a Kezelés funkciót nem találom. Gondolom ezzel lehetne elérni a tényleges ikonképet. Mivel a témában járatlan vagyok, azt sem tudom, hogy mi történik, amikor egy töltőállomás a géppel együtt adott adatbázisban, és a letöltött adatbázisban is szerepel. Ilyenkor mi jelenik meg a térképen?
    Elnézést ha butaságot kérdezek, de eddig még nem csináltam ilyet.
    Köszönöm, OldMike

Adminisztrátor

A térképen minden pont egy függőleges csepp alakú jelként jelenik meg. Egy kivétel van: néhány (nem mind) AVIA töltőállomás ténylegesen AVIA ikonként látszik. Most letöltöttem a PoiPlázáról néhány nálunk létező töltőállomás-hálózat .kml adatát. A leírás szerinti mappába raktam, viszont a leírásban szereplő Profi (az angolban Advanced) módot, és a Kezelés funkciót nem találom. Gondolom ezzel lehetne elérni a tényleges ikonképet. Mivel a témában járatlan vagyok, azt sem tudom, hogy mi történik, amikor egy töltőállomás a géppel együtt adott adatbázisban, és a letöltött adatbázisban is szerepel. Ilyenkor mi jelenik meg a térképen?

Szia OldMike!

Azért jelenik meg csak az AVIA ikon, mert engedélyezték/megvették a lehetőséget, míg más üzemanyag forgalmazók esetében ez nem áll fenn. Ha a PoiPlázáról letöltesz érdekes hely ikonokat, akkor színes ikonod nem lesz több (ilyen a szoftver) , de nagyon sok POI duplán fog látszani. Szó szerint, mert szemben az eredeti felméréssel, a utólag letöltött helyek nem mindig pontosak, tehát egymástól valamennyi távolságra 2x fog megjelenni ugyanaz.

Ezért néhány ügyesebb felhasználó vagy ikonszetteket, vagy különféle “branding”-eket készített amelyek megváltoztatják a program néhány gyári beállítását. Ilyen volt anno, ez az ikonszett is:
    https://navigyurci.hu/2010/06/15/benzinkut-ikonok-az-igo-primon/

Nagy valószínűséggel a mostani primo verziókon már nem fog működni, biztosan van jó néhány frissebb ennél. Mielőtt bármilyen változtatást végzel a saját programodban, mindig legyen kéznél az eredeti állapotról egy teljes – működő mentésed.
    Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Szia Gyurci!

Köszönöm a válaszodat. Érdekes ez a poi ikon megvétel dolog. Mindenesetre (sajnos) a Prestigio a minimumra törekedett a megvett dolgokban, pl. nincs 3D sem alapból. Lehet, hogy hiányzik más is, de abba nem botlottam bele. Igazából a Primo-hoz részletes leírást sem adtak, de találtam egy Navonra készült részletes kezelési leírást PDF-en, azt tudom használni. Igaz nem androidos, de ez eddig nem okozott problémát. Egy kisebb gondom van: az elmentett útvonalak sorrendjét nem tudom megváltoztatni, mert ott nem találok olyan nyilakat, amik ezt valószínűleg lehetővé tennék.
    Viszont lenne még egy Primo-s kérdésem: Szeretném megtudni, hogy a Primo-ban az útvonalopciók általános, minden tervezett útvonalra érvényes beállítások-e?
    Nyaralás előtt még itthon szerettem volna minél több útvonalat megtervezni és elmenteni. Eltérő opciókra lett volna szükségem az egyes útvonalaknál, például olyan is volt, ahol az autópályák és fizetős utak kellettek, és olyan is, ahol kifejezetten nem.
    Akármilyen opció beállítással próbáltam megterveztetni és elmenteni, amikor egy mentett útvonalat betöltök, az éppen aktuális opciókkal újratervezte.
    Csak az a megoldás, hogy az útvonal betöltése után módosítom az opciókat és megint újraterveztetem?

Üdv, OldMike

Adminisztrátor

Szia Gyurci!

Köszönöm a válaszodat. Érdekes ez a poi ikon megvétel dolog. Mindenesetre (sajnos) a Prestigio a minimumra törekedett a megvett dolgokban, pl. nincs 3D sem alapból. Lehet, hogy hiányzik más is, de abba nem botlottam bele. Igazából a Primo-hoz részletes leírást sem adtak, de találtam egy Navonra készült részletes kezelési leírást PDF-en, azt tudom használni…

Szia, nincs ebben semmi érdekes, a logo-kat ne lehet engedély nélkül használni, ennyi. Ezt nem a Prestigio nem veszi meg, hanem a navigációs szoftver gyártója, és azért nem hogy a hardver gyártók (mint pl. a Prestigio is) minél olcsóbban tudja megvenni, és így továbbadni a szoftvert számodra.

A készülékhez, és az iGO primohoz is adtak leírást, utóbbit a kapott CD User Manual könyvtárában a Software Manual könyvtárban találod. Rövid leírást a kezelési útmutató mellékleteként is kaptál, a készüléken és a mellékelt CD-n is megtalálod.

Igen a primo-ban előre beállított opciók (rövid, gyors, jól követhető…) az útvonal beállítások (autópálya, fizetős út, komp, földút) változtatásával folyamatosan változnak. De igaz ez a (személyautó, gyalogos, kamion…) cserélgetésére is.
    Üdv
    Gyurci

Felhasználó

Szia Gyurci!

Olvasgatom oldalad és a következő “dologban” gondolkodom .
    Van egy UMPC-m (Amtek t700 ) Win7-el amin navigációt szeretnék használni.
    Külső Gps -el oldanám meg(bluetooth) mivel be van épitve az UMPC a kocsiba és az USB-s vevőt egyenlőre kizárnám bár2 usb portja van.
    Volt umpc-s projekted vagy megoldásra kérnék segítséged tőled.(bloouth gp svevő vagy usb vevő? igo?)
    Köszi!
    Gábor

Adminisztrátor

Van egy UMPC-m (Amtek t700 ) Win7-el amin navigációt szeretnék használni.
    Külső Gps -el oldanám meg(bluetooth) mivel be van épitve az UMPC a kocsiba…

Szia!

UMPC eddig valóban nem járt a közelemben sem. Ha van benne Bluetooth, akkor a BT-s GPS vevő jó megoldás. A számítógépre írt navigációs szoftverek egyre fogynak, (személy) autós viszonylatban csak néhányat találtam jelenleg. Van a CoPilot:
    http://copilotgps.com/uk/store/laptop.asp

Teljes Európa térkép, Navteq adatbázis, de jó borsos az ára. És a MapFactor:
    http://www.mapfactor.com/en/products/mapfactor-navigator-software/navigator-11/#map-coverage

Ha jól láttam, akkor az AutoRoute pedig megszűnt…
    Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

szia

Köszönöm a választ!

Bluetooth van igen az UMPCben!
    Külső bt vevős GPS van most amit teszteltél és stabil,és ajánlod?

Köszi!

Gábor

Adminisztrátor

Külső bt vevős GPS van most amit teszteltél és stabil,és ajánlod?

Szia!

A Bluetooth-os GPS vevők lassacskán kikopnak, nálam már nagyon régen volt ilyen. Én még egy öreg Navibee vevőt használok (ezer évente egyszer) ha szükséges. Az ingyenes oldalakon 3500 forinttól kezdődően kaphatóak.

Üdv:
    Gyurci
    ui: újat BT vevőt kapsz a Conrad üzletében, de nem tudom milyen minőséget képvisel. Előnye, hogy logger funkció is van benne:
    http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=372738

Felhasználó

Sziasztok!
    Én ilyet használok már jó ideje Androidhoz, és tökéletesen teszi a dolgát: http://www.ebay.com/itm/RoyalTek-RBT-2100-Bluetooth-GPS-Receiver-SiRF-III-/171167023311?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27da5980cf

Adminisztrátor

Én ilyet használok már jó ideje Androidhoz, és tökéletesen teszi a dolgát: http://goo.gl/AdI5dS

Szia DM!

Ez tényleg jó vevő, köszönjük!
    Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni az alábbi témában:
    Régóta használt Mio C310-es PNA-mat melyen IGO8 (IS) fut szeretném lecserélni modernebb készülékre és modernebb térkép szoftverre.
    Felvetődött bennem, hogy a gépkocsim (Skoda Octavia II.) gyári rádióját lecserélném egy beépíthető, Plug and Play, utángyártott (valószínűleg valamilyen Kínai gyártmányú) típus specifikus navigációs fejegységre.
    Kérdésem, hogy térkép szoftver (Pl: IGO Primo) magában is (tehát készülék nélkül) megvásárolható élettartam frissítéssel? Hol találok ilyet?
    A beépíthető navigációs készülék vásárlásakor mikre kell odafigyelnem, hogy a navigáció megbízhatóan és tartósan fusson rajta egy mai, modern térkép szoftverrel?
    Egy külön megvásárolt térkép szoftver megbízhatóan futna egy ilyen beépített készüléken?

Másik alternatíva egy Becker Active 50-es készülék lenne.
    Részemről ellene szól, hogy ha kiszállok a kocsiból, akkor mindig ki kell vennem a tartójából, el kell pakolni, a tartót is le kell venni a szélvédőről, mert újabban akkor is feltörik az autót ha meglátják a tartót a szélvédőn, ugyanis azt gyanítják a tolvajok, hogy úgysem hordja magával az ember a GPS-t, tehát valahol ott lesz a kocsiban.
    Továbbá részemről zavaró, hogy a töltő és egyben a TMC antenna vezetéke állandóan keresztül-kasul tekeredik és libeg a műszerfalon.(de lehet, hogy ez csak engem zavar)

Mi a tanácsotok, véleményetek, javaslatotok?
    Hosszú távra tervezek.

Köszönettel:
    Ákos

Felhasználó

Kérdésem, hogy térkép szoftver (Pl: IGO Primo) magában is (tehát készülék nélkül) megvásárolható élettartam frissítéssel?

iGO Primo sajnos nem – ez szerintem hatalmas baklövés a NavNGo részéről …

Adminisztrátor

Felvetődött bennem, hogy a gépkocsim (Skoda Octavia II.) gyári rádióját lecserélném egy beépíthető, Plug and Play, utángyártott (valószínűleg valamilyen Kínai gyártmányú) típus specifikus navigációs fejegységre. Kérdésem, hogy térkép szoftver (Pl: IGO Primo) magában is (tehát készülék nélkül) megvásárolható élettartam frissítéssel? Hol találok ilyet?

A beépíthető navigációs készülék vásárlásakor mikre kell odafigyelnem, hogy a navigáció megbízhatóan és tartósan fusson rajta egy mai, modern térkép szoftverrel?

Másik alternatíva egy Becker Active 50-es készülék lenne. Részemről ellene szól, hogy ha kiszállok a kocsiból, akkor mindig ki kell vennem a tartójából, el kell pakolni, a tartót is le kell venni a szélvédőről, mert újabban akkor is feltörik az autót ha meglátják a tartót a szélvédőn, ugyanis azt gyanítják a tolvajok, hogy úgysem hordja magával az ember a GPS-t, tehát valahol ott lesz a kocsiban. Továbbá részemről zavaró, hogy a töltő és egyben a TMC antenna vezetéke állandóan keresztül-kasul tekeredik és libeg a műszerfalon.(de lehet, hogy ez csak engem zavar)

Szia Ákos!

Egy vagy két DIN-es helyed van a műszerfalban? Az iGO primo szoftver nem vásárolható meg külön, csak egy – egy Hi-Fi gyártó áll szerződésben az NNG-vel, így a készülékkel együtt tudod megvásárolni. Ilyen pl. az Audiovox, a Pioneer és még sokan mások. Ezek általában 2 DIN-es helyre készülnek.

Egy másik megoldás a Clarion + Nav N GO Limousine párosítás:
    https://navigyurci.hu/2010/07/19/navngo-igo-limousine-egy-igazi-kulonlegesseg/

A Becker Active 50 helyett, inkább a Becker active.5-öt javasolnám:
    https://navigyurci.hu/2014/05/31/becker-active-5-navigacio-kozben/
    És ha úgy is tudod, hogy a tolvajok is tudják, akkor ne hagyd az autóban… A kábeles megoldás, meg csak olyan ahogy te is leírtad, meg lehet szokni…
    Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Köszönöm szépen a segítséget!

15 bejegyzés megtekintése - 181-195 / 363
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás