Egy új Tomtom felhasználó kérdései
- This topic has 287 hozzászólás, 34 résztvevő, and was last updated 14 years, 5 months telt el by
Mihuka.
- SzerzőBejegyzés
- 2010. november. 20. szombat-20:42 #24966
kzoli73
FelhasználóGO 630 -am van.
A hollandiai kiszállításos szervíztől pedig pont a te vesszőfutásos történeted riaszt el leginkább. 45 napig sz@rakodnak egy gépen,akár el is tűnhet a süllyesztőben a cucc! Már 1000-szer megbántam,hogy tomtomot vettem! Ki a bánat tudta,hogy nem szervizelik itthon?! Senkinek sem fogom ezt a “márkát” ajánlani. Felháborító,hogy még nekem kell kiküldeni egy idegen országba valami futárszolgálattal szervizelni,aztán másfél hónap múlva talán visszakapom a gépet, talán működik,talán nem állapotban!!!!!2010. november. 21. vasárnap-06:36 #24967deathroww
FelhasználóSzia.
Az én esetem valószinű hogy csak egyedi esett volt.
Azóta már kétszer volt Hollandiába és mind a kétszer 2 héten belül visszakaptam a készüléket.
A szervizükbe nem szarevösködnek ,egyszer az antennát ,másodjára a készüléket cserélték ki .
Szerintem teljesen korrektek a szervizben.
A készüléket pedig háztól házig szálitja a futárcég.
Engem inkább az bosszant hogy a térképeiket a keleti régióban nem úgy fejlesztik ahogy a többi térképszolgáltató ( topmap,navteq ) ,és én is már elgondolkodtam hogy nézek egy másik navi útán mert szinte a térkép szolgáltatásokban már úgy levannak maradva hogy az szinte behozhatattlan.
A Garminba is már ott van a 3D domborzat ,mig az agyon reklámozozz go 1000 -es még mindig nem tudja ezt a funkciot ,és még nem is lehet kapni ,de már 3 hónapja nyomják a marketinget és fényezik a készüléket.
Negyedévente mindig ugyanazt a térképeket adják ki és semmi puszt nem tesznek bele ,már unom hogy 2 éve ugyanazt az adatbázist kapjuk.
Hívd fel bátran Rékát és kérjél egy szervizmegrendelést ,és irány Hollandia.
Ha visszakaptad megjavitva ,még utána is bármikor eladhatód.
Üdv2010. december. 2. csütörtök-19:04 #24978kzoli73
FelhasználóAzt írták mail-ben,hogy a garancia nem terjed ki a szoftverproblémákra.
Ezen a sokkon túl vagyok már. Most más kérdésem van:A Tomtomhome-on azt írja ki a legújabb térképfrissítés után,hogy több,mint 20 hete nem volt frissítve a MapShare.
Mi lehet az oka? Ilyen azelőtt nem volt. Lehet,hogy lassan lejár az 1 év,és már hanyagolnak??2010. december. 2. csütörtök-19:27 #24979deathroww
Felhasználókzoli73 .
Szia.
Ne izgulj amig tomtomos vagy fog érni téged még nagyobb sokk is az az ügyfélszolgálatuk általl.
Tegnap nekem is olyat mondtak telefonon keresztül hogy majd leesett az állam a döbbenettől.
Ha gondolod olvasd el a storymat a Garmin nüvi 3760-as navi cikkének a hozzászolásai között ,és rájössz hogy a te sokkod az enyiméhez képest egy bagatel dolog.
Ha én legközelebb kénytelen leszek beszélni a tomtom ügyfélszolgálatával ,akkor elötte beveszek egy doboz nyugtatott és veszek egy defiblilátort otthonra hátha olyatt mondanak és szivinfarktust kapnék ,akkor az asszony visszatudjon hozzni …………… !!!!!!!!!!!!
Most már értem hogy miért nö dolgozik az ügyfélszolgálaton .
Azért mert igy gondolom kevesebben küldik el csorit a jó édes …………………. ,mint ha férfi lenne.2010. december. 2. csütörtök-20:24 #24980kzoli73
FelhasználóSzia deathroww!
Legutóbb nem a Rékával beszéltem,hanem egy hapsival (tudott magyarul,de érteni csak hosszas,szótagolt mondatok elmondása után értett valamelyest) szóval,ezzel a manussal értekeztem a problémámmal.Na,mindegy,reset,újraindítás,aztán mehet a navigáció.A TMC pedig nem halt még meg(ahogy Gyurci mondta),picit huzigálom ki-be,aztán bejelentkezik.
Itt most a kérdés az,hogy mi újság a MapShare-rel? A legutóbbi térképszoftver-frissítés után nem frissíti,csak azt írogatja,hogy:” 20 napja nem volt frissítve”?????!2010. december. 3. péntek-22:26 #24982szabogabor10
FelhasználóSziasztok!
Tavaly vettem egy TomTom Go 630 Traffic készüléket. Az elejétől fogva van egy nagyon egyedi problémája. Összekötöm a számítógép USB-portjával, bekapcsolom, igennel válaszolok a számítógép kérdésre, és ezután fekete képernyő és semmi nem történik, a számítógép egyáltalán nem jelzi. Csak resettel áll megint helyre a gép és utána első indításnál kapcsolódik a számítógéphez. Ezt minden egyes frissítés alkalmával el kell játszanom.
A gépen lévő szoftver verziója: 8.351(9982/090518) Op.r.: 315187
Mit lehet a probléma?2010. december. 4. szombat-07:16 #24983
GyurciAdminisztrátor@ szabogabor Érdemes lenne a szoftvert újratelepíteni. Teljes mentés után, csak a teljes térképmappát hagyd a gépen. Ezután csatlakoztasd a számítógéphez, és a Home falajánlja a szoftverletöltés lehetőségét. Töltsd le, és remélem ezután, már nem fog jelentkezni a hiba.
2011. június. 19. vasárnap-11:38 #25390vargaand02
FelhasználóSzevasztok! TomTom Via 125 -ben gondolkozom, nekem a rögzítés bejön, csak ne potyogjon le a műszerfalról. Fontos lenne a magyar TMC, de itthot csak TRAFFIC jelzés nélkülieket látok a boltokban. Ausztriában gond nélkül beszerezhető a Via 125 Traffic, de:
– működik -e majd a magyar TMC-vel ?
– általában van -e bármilyen eltérés a kint és bent forgalomba hozott azonos jelzésű eszközök között?… egy (mint gondolom amúgy is kiderült) kezdő használó
2011. július. 2. szombat-05:45 #25418
GyurciAdminisztrátor@ vargaand02 Szia. A Traffic változat kell hogy működjön. Eddig még nem volt a kezemben olyan TomTom ami egy TMC vevő csatlakoztatása után, itthon ne mutatott volna eseményeket.
2011. július. 24. vasárnap-11:23 #25444pepsimanus
FelhasználóHelló Gyurci! Most vettem egy tomtom via 125-ös gépet! A tomtom home azt irja hogy nincs csatlakoztatott eszköz! Mit nem csinálok jól?
2011. július. 24. vasárnap-11:28 #25447
Törölt FelhasználóAdminisztrátorSziasztok!
A HOME azt írja ki, hogy nem fér el a 4Gb-os memóriakártyán a 2,3Gb-os frissítés? tudtok valamit erre mondani! Előre is kössz!2011. július. 27. szerda-11:04 #25445
GyurciAdminisztrátor@ pepsimanus Nem jó a kábel, vagy az USB port. próbáld meg esetleg másik gépen.
2011. július. 27. szerda-11:09 #25446
GyurciAdminisztrátor@ Zsolt Másold át készülék tartalmát a kártyára, majd kártyaolvasón keresztül frissítsd. A gépnek (TomTom) mindegy hogy hol van a szoftver, illetve a térkép.
2011. július. 27. szerda-11:10 #25453
GyurciAdminisztrátor@ Zsolt Ja! Előtte készíts mentést!
2011. július. 27. szerda-12:34 #25456pepsimanus
FelhasználóSzia. Ezt már próbáltam de semmi! A különös hogy az eszközkezelöben megjelenik bár nem ott ahol én gondolnám ugyanis szerintem lemezmeghajtóként kellene lennie de a hálózati kártyák között van! Ja és a My TomTom oldal is érzékeli ami folyamatosan azt írja ki hogy “Foglalt. A Navigációs készülék maradjon csatlakoztatva” és közben töbször újraindul a navi! Több óráig hagyom így és semmi változás! Ami még gond lehet hogy nem kaptam hozzá Aktiváló Kódot ha kell hozzá egyáltalán?!
- SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.