Egy új Tomtom felhasználó kérdései
- This topic has 287 hozzászólás, 34 résztvevő, and was last updated 14 years, 5 months telt el by
Mihuka.
- SzerzőBejegyzés
- 2010. szeptember. 13. hétfő-12:11 #24837
matt
Felhasználónord Mondta
Matt,
Nincs tökéletes térkép.
Ha mindenben csak a negatívumot keresed, soha, semmilyen eszközt nem fogsz megelégedéssel használni, ne adj’ Isten, szeretni. Olyan eszköz nincs, ami mindenben kiszolgálja mindenki igényét és prompt módon képes lekövetni minden változást a közlekedésben. Ha csak a rosszat keresed, sose jutsz előre, viszont garantált módon beszerzel önszorgalomból magadnak néhány ősz hajszálat. ;)Tökéletes térkép van, de csak egy bizonyos pillanatban.
Az összes többi változást vagy a MapShare-nek, vagy a TMCnek kell lekövetnie.
Nem?
Az ősz hajszálak nem jelentenek gondot.
Bár ezt még a fodrászom sem hiszi el nekem.Azt mondják, hogy a TopMap nem adja el a legfrissebb adatbázisát a TomTom-nak.”
Ezt ki mondja? :)))Megfogtál, de szerintem ezt te is tudod.
Egy lépéssel előrébb lenni nagy dolog.Ahogyan a Tele-Atlas finom adatbázissal rendelkezik Nyugat-Európáról, úgy a Top-Map meg finomat tudhat magának Kelet-Európából.
Nekünk itt középen szívás van.A TeleAtlas térképei sok mindent tartalmaznak.
Többek között az IQ-Route információkat.
Mennyi sebességmérés is?Ha ezt a térképréteget a TeleAtlas eladja az NNG-nek, akkor innentől kezdve a TomTom mint TeleAtlas-tulajdonos,lemond a piaci előnyéről.
Ugyanakkor a TomTom, mint TeleAtlas tulajdonos rászorul az őáltaluk eddig elhanyagolt régió térképinformációira.
Mert az NNG fölvásárolta a Top Map céget, amely ebben a régióban a legjobb.
A TopMap a legjobb Magyarországon, ill. attól keletre
Eztet mondják.
2010. szeptember. 14. kedd-18:32 #24840
GyurciAdminisztrátorHú, azt sem tudom hol kezdjem. Talán ott, hogy én is két navit használok, és egyiken sincs TopMap térkép? Persze én nem vagyok mérvadó, hiszen csak itthon használom. Azonban, egy rossz sávinfó, vagy sebességhatár nem is töri össze a lelkemet…
Ajánlanám-e a TomTom-ot nyugodt szívvel? Jó kérdés. Én ha sietek valahová, akkor azt használom, mert az iQ Routes verhetetlen, és működik a tmc vele. Hogy mennyire találok oda ahová menni akarok? Szerintem Mo-n nem vészes. A legnagyobb hátránya jelenleg, a minősíthetetlen poi állománya…
Viszont, ha a többi KEU országot is vesszük, akkor nem ajánlom. Szerintem Nyugat-Európa, és Magyarország viszonylatban lehet jól használni.A másik készülék egy Becker, azon Navteq adatbázis van. Néha beesik egy vasuti átjáró, amin csak biciklivel lehet átmenni, vagy egy földút, ahol a traktor othonosabban mozogna, de nem vészes… És ha nem ezek, akkor mi az az alternatíva?
Az iGO8 és egy PDA (gyakorlatilag kihalt), a vagy egy Navon… Ezekben van TopMap térkép. Nem túl bőséges választék.
Szerencsére, ha minden kötél szakad, nekem még van PDA-m, és iGO8-am is….
Lehet, hogy a TomTom eladta az adatbázist a TopMap részére, de biztos hogy mindet? És a legfrissebbet…? Amúgy pedig ez kemény pénzbe kerülhetett, szerintetek a PNA gyártók meg fogják venni? Tisztelet a kivételnek…
Azt hiszem, hasonlóan gondolom, azt az egészet, mint matt: tökéletes navigáció nincsen, sem térkép, sem vas. Az egyik ebben jó, amásik abban… Rajtad áll, hogy melyik készülék tudása fedi legjobban le az igényeidet… De tökéletes, olyan nem létzeik.
2010. szeptember. 14. kedd-20:05 #24843
Törölt FelhasználóAdminisztrátorSziasztok.
Csak annyit szeretnék hozzáfüzni a teleatlas k-európai térképéhez hogy énszerintem a lengyelországi és a szlovákiai térképük is elég jó.
Amióta tomtom navim van rengetegszer megfordultam ebben a két országban ,és én nem fedeztem fel semmi térképhibát.
Sőt énszerintem még a poi adatbázisa is sokkal jobb a magyarországinál,és a sebesség határokat is elég jól ismeri.
És ott is elég jól hasznát lehet venni az IQ routesnak .
Példa: 2007-ben voltam először Lengyelbe és Krakkóban akkora dugóba kerültünk ,hogy olyat még nem láttam kb 1km=1 óra alatt ,és azért mert a 4 sáv leszükült kettőre a híd elött,akkor egy igos navim volt.
Most ismét voltunk krakkóba és mivel tmc nincsen a lengyeleknél,ezért csak az IQ routesra hagyatkozva tökéletesen kikerülte az útat és máshól vezetett átt.
De máshól is jól teljesitett pl:kihagyta a tervezésből a forgalmasabb vasutikereszteződést is krakkó felé.
És ennél már csak jobb lehet.
Gyurcihoz csatlakozva szerintem is már csak az osdi poikat és a sávinfókat kéne bőviteni,és akkor mindenkinek tisztaszivből ajánlanám.
Már 2 kollégám is Tomtom navit vett az én ajánlásommal és mindegyik elégedett vele.2010. szeptember. 14. kedd-22:54 #24844uckertr
FelhasználóÉn a cseh térképre tudom ugyanezt elmondani. Tavaly voltam kint egy rendezvényen, ahova elég sokan mentünk itthonról. Mivel szinte mindenkit ismertem útközben láttam kik előztek meg, mi kiket előztünk meg. Prágában a TomTom a Schöller szállodához keresztülvitt a városon, a “körgyűrűtől” kb 15 perc alatt ott voltunk. Ismerőseim Garminnal és iGOval halálra szívták magukat, mert mindegyik a körforgalomra vitte őket és az kb 30-40 perc plusz volt nekik! Tényleg gyorsabb papíron, de ugye a statisztikai adatok az IQRoutesban ritkán hazudnak… :)
2010. szeptember. 14. kedd-22:56 #24845uckertr
Felhasználókörforgalomra=körgyűrűre…
2010. szeptember. 16. csütörtök-11:06 #24848matt
FelhasználóGyurci Mondta
Hú, azt sem tudom hol kezdjem. Talán ott, hogy én is két navit használok, és egyiken sincs TopMap térkép? Persze én nem vagyok mérvadó, hiszen csak itthon használom. Azonban, egy rossz sávinfó, vagy sebességhatár nem is töri össze a lelkemet…
Az enyémet nagyon… A sávinfo leginkább.
Ajánlanám-e a TomTom-ot nyugodt szívvel? Jó kérdés. Én ha sietek valahová, akkor azt használom, mert az iQ Routes verhetetlen, és működik a tmc vele. Hogy mennyire találok oda ahová menni akarok? Szerintem Mo-n nem vészes.
Viszont, ha a többi KEU országot is vesszük, akkor nem ajánlom. Szerintem Nyugat-Európa, és Magyarország viszonylatban lehet jól használni.Ez egy tisztességes, őszinte válasz.
Ezért kattintok ide mindennap.Egyébként én itt a fórumban időnként kevertem az iGO-t az iGO Primoval.
Sorry.
iGO-m van, a Primo (Navon) kölcsön, időnként.
Muszáj tesztelnem.
A Primo Smart Route opciója miatt gondoltam arra, hogy a TeleAtlas eladhatta a TomTom-userek alapozta valós útvonalinfókat.
Ez azért nem kóser.
Ha leteszem a voksomat egy márka mellett, azért, mert jó sok TomTom user adja az infóját a szerverhez való csatlakozáskor, akkor elvárom, hogy azok az információk csak a TomTom usereket gazdagítsák.
Nincs igazam?Én nem néztem meg ezt a Primo-t, hogy Navteq, vagy TopMap volt-e.
De gondolom az volt, amit gyárilag kapott.2010. szeptember. 16. csütörtök-11:52 #24849matt
Felhasználóuckertr Mondta
Én a cseh térképre tudom ugyanezt elmondani. Tavaly voltam kint egy rendezvényen, ahova elég sokan mentünk itthonról. Mivel szinte mindenkit ismertem útközben láttam kik előztek meg, mi kiket előztünk meg. Prágában a TomTom a Schöller szállodához keresztülvitt a városon, a “körgyűrűtől” kb 15 perc alatt ott voltunk. Ismerőseim Garminnal és iGOval halálra szívták magukat, mert mindegyik a körforgalomra vitte őket és az kb 30-40 perc plusz volt nekik! Tényleg gyorsabb papíron, de ugye a statisztikai adatok az IQRoutesban ritkán hazudnak… :)
Hello!
Prága?
A feleségem ezzel nyúz már egy éve.De a cseh, magyar, szlovák IQ-Routes információk csak annyit érnek, amennyien cseh, magyar, szlovák úton közlekedő TomTom userek használják ezeket az útvonalakat.
2010. szeptember. 16. csütörtök-22:47 #24851uckertr
FelhasználóSzlovákoknál sem volt problémám… :)
Viszont a cseheknél rengeteg TomTomot adtak el, ezt konkrétan disztribútori forrásból tudom!!! Úgyhogy ott tuti jó! És Prágában járkálva azért sok TomTom tartó díszeleg a szélvédőkön. :)2010. szeptember. 18. szombat-12:44 #24859matt
Felhasználóuckertr Mondta
Szlovákoknál sem volt problémám… :)
Viszont a cseheknél rengeteg TomTomot adtak el, ezt konkrétan disztribútori forrásból tudom!!! Úgyhogy ott tuti jó! És Prágában járkálva azért sok TomTom tartó díszeleg a szélvédőkön. :)Hello!
Bocs, de szerintem a TomTom nem igazán népszerű errefelé.
De lehet, hogy nem mentem még eleget vele.Ez az IQ-Routes nem hagy nyugodni.
Tudniillik alapvetően ha a TomTom-felhasználó “aláírja” a License Agreement-et, akkor hozzájárul ahhoz, hogy a megtett útvonalát, annak minden “porcikáját” beviszi a közösbe.
A megtett út minden jellemzőjét.
Mikor, hová?
Ebből épül az újabb IQ-Routes.
Nem?Ez az adat(halmaz) a TomTom-felhasználóké, elvileg.
Ők vásároltak ilyen készüléket, ők fizették elő a térképfrissítéseket.
Ha ezt az információt eladja egy másik cégnek (pl. NNG), az azt jelenti, hogy a TomTom-felhasználók INGYEN járultak hozzá egy olyan térképadatbázis elkészítéséhez, annak értékesítéséhez, amelyekhez nem adták a hozzájárulásukat.Nem tudom formázni a válaszaimat.
Nem megy nekem ez a WordPress motor.2010. szeptember. 21. kedd-14:40 #24865deathroww
FelhasználóSzia Gyurci.
Képzeld végre megkaptam a navimat ,most minden probléma nélkül.
Ma hozta vissza a futárszolgálat a navimat és ez most összesen 2 hétbe került ebbe 4 napot volt a szervízben a többi meg az óda-vissza út volt.
Kicserélték a tmc-s dokkólót egy újra illetve frissitették a készülék szoftverét.
És igy újabb egy év gari van a dokkólóra plusz kompenzációként kaptam egy féléves ingyen frissitést.
Még a készüléket nem probáltam ki de remélem minden happy lesz és végre pont kerül a mondat végére.
Lenne még egy kérdésem a Tomtom home-mal kapcsolatban ?
Ha valaki csinál új poikat akkor az is átkerül mások készülékére ha csatlakozik tomtom home-ra és frissiti azt ,vagy csak a térkép javitásaink kerülnek át a többi készülékre ?
Mégegyszer köszönöm a segitségedet.
Üdv Imre2010. szeptember. 22. szerda-12:41 #24872
GyurciAdminisztrátor@ deathroww Király. Majd írd meg jó lett-e.
2010. november. 11. csütörtök-21:27 #24958kzoli73
FelhasználóSziasztok. GO630-am van és a következő gond van a szerkezettel: időnként azt írja ki piros háttérrel,hogy egy adott útvonalamhoz komp vagy fizetős útvonal vezet,miközben egyik sincs a környéken! Felhívtam a Rékát az ügyfélszolgálattól,és küldött e-mail-ben olyat,hogy szedjem le a gépről a térképszoftvert,sőt a tomtom saját szoftverét is (teljesen üres volt így a gép),majd ezután vissza az egész,azzal a kivétellel,hogy a térképszoftvernek csak a mappáit tegyem vissza.Ezután home-on keresztül frissítés. Ezzel jól is működött pár napig,de ma ismét előjött a kiindulási probléma.Ha kikapcsolom a gépet,majd be,és ezt ismételgetem párszor,akkor helyreállt egyszer-kétszer.De ez nem megoldás.A Reset gomb nyomkodása nem segített.
Van még egy másik gondom is az utóbbi időben: ha bedugom a TMC-antennadugót a ketyerébe,akkor nem mindig jön be a képernyő jobb oldalára a TMC-sáv.
Tud valaki megoldást a problémáimra?
2010. november. 16. kedd-14:53 #24959
GyurciAdminisztrátorSzia Zoli. Az elsőre nem, a második probléma oka pedig egy haldokló tmc vevő.
2010. november. 16. kedd-19:01 #24961kzoli73
FelhasználóSzia Gyurci.
1éves sincs még a navi,és máris haldoklik a TMC-vevő? Tulajdonképpen a legutóbbi térképfrissítés óta van ez a két nyavalyája. Szervizbe (Hollandia,futár) nem merem küldeni,mert annyi rosszat olvastam/hallottam különböző negatív esetekről-sajnos… Tehát szép lassan meghal a tavaly vett drága szerkezet.Ennyi.Szép kilátások.Teljesen el vagyok keseredve.
2010. november. 16. kedd-21:25 #24962deathroww
FelhasználóSzia.Annyira nem vészes elsőre nekem is elrontották a szállitást és 45 nap múlva került vissza a navim.
Azóta kétszer volt kint Hollandiába a navim és 2 hét alatt vissza is kaptam a szervizből 4 oda 3 nap szerviz és 4 vissza + a hétvége.
A szerviz teljesen korrekt volt először a tmc antennát cserélték ki ,másodjára pedig a készüléket + az antennát.
Nem toldoztak foltoztak, DHL honlapján nyomon tudtam követni a navimat.
Addig küld el amig van rá garancia ,mert nem olcsó játék a tmc antenna ,és nem is könnyü beszerezni,ha elküldöd a szervizbe tuti hogy kifogják cserélni neked !!
Neked milyen Tomid van ,melyik tipús ?
Nekem Go 750-es nevim van.
Sok sikert - SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.