Egy új Tomtom felhasználó kérdései
- This topic has 287 hozzászólás, 34 résztvevő, and was last updated 14 years, 5 months telt el by
Mihuka.
- SzerzőBejegyzés
- 2010. március. 30. kedd-21:24 #24313
csabamester3
Felhasználóuckertr Mondta
komapeti Mondta
Ha az alján resetet nyomok bekapcsolt állapotban akkor csak kikapcsol és ennyi.
Ha a bekapcsolót nyomom hosszan akkor meg csak a boot menübe találom magam, de ott nem tudok semmit sem változtatni.
Nem csak kikapcsol… A kikapcsolásra az on/off gomb való. Az röviden megnyomva soft, hosszan megnyomva hard reset.
TomTom HOME tette rá a térképet a tomtom oldaláról letöltve azt?
Szia!
Nem tudam a képeket beilleszteni ide, ha esetleg elmondanád hogy hogy kell. A képfeltöltés.hu-ra kaktam fel de azt linket nem tudja beolvasni, vagy nem jól csinltam valamit.
Akkor röviden.
Ha röviden nyomom meg akkor bekapcsol, és csak egy piros körben fehér “x” villog.
Ha nem tilos akkor a link:
http://kepfeltoltes.hu/view/100330/IMG0035A_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ha hosszan nyomom kb. 15 másodpercig akkor meg ez jelenik meg:
http://kepfeltoltes.hu/view/100330/IMG0037A_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A baj az hogy nem látja a TomTom Home, csak a TC, de nem enged rá másolnisemmit.
Amugy nem a Home-n keresztül került rá a térkép hanem TC-n keresztül.
Már mindent megpróbáltam, de semmi…
Ebben szeretnék segitséget kérni.
Gyurcinak igaza van, ti tesztek szivességet, csak valahogy az a válasz furán jött ki és félre is értettem.
Köszönöm ha segitetek!
2010. április. 6. kedd-15:27 #24321
GyurciAdminisztrátorSzia.
Hívd fel a TomTom ügyfélszolgálatát. Hogyha sikerül a Rékával beszélned, akkor Ő magyarul is tud. Kérd meg tőle e-mailben a V3-as verzióhoz való szoftvert. Az intéztőben formázd meg a TomTom-ot, ezután TC alól másold fel a szoftvert rá. Innen már a TomTom Home is látni fogja.
2010. április. 10. szombat-16:27 #24336hucky
Felhasználóhucky Mondta
Szia Gyurci!
Jó neked, úgylátszik nálam valami gebasz van… :-(
Szia Gyurci! Legutóbbi levélváltásunk óta sem sikerült a trafipax kamerák rögzítése. Van esetleg valami ötlet, hogy csak az én készülékem a hibás, vagy én vagyok a béna, vagy nem tudom…
Üdv!
2010. április. 11. vasárnap-21:06 #24337
ZsoltoAdminisztrátorhucky Mondta
hucky Mondta
Szia Gyurci!
Jó neked, úgylátszik nálam valami gebasz van… :-(
Szia Gyurci! Legutóbbi levélváltásunk óta sem sikerült a trafipax kamerák rögzítése. Van esetleg valami ötlet, hogy csak az én készülékem a hibás, vagy én vagyok a béna, vagy nem tudom…
Üdv!
Hát, nem tudom, nálam úgy van, ahogy mondod, be lehet jelölni egy mobil vagy egy fix kamerát, és a végén kiírja, hogy “továbbítva lett biztonsági kamera csoportunk felé”. A gyorsmenübe is ki tudtam tenni, de ott már nem ad lehetőséget a hely kiválasztására, ha rákattintok, hogy pl. mobil kamera, akkor kicsit gondolkozik és közli, hogy “továbbítva stb.”
Üdv:
Zsolto2010. április. 12. hétfő-08:34 #24338Edy Mormus
FelhasználóSziasztok!
Békésmegyében, Orosháza környékén van egy csomó új ut amit nem jelez a gps. Legalábbis az enyém. (Megjelőlhettem volna, de elmaradt)
Az utvonal tervezőbe terveztem utat, és a megjeleőlt helyeket útpontként, majd az utolsót úticélként.
Mondanom sem kell, ugy elmentem az utpont melett ahogy illik. Az utca elején volt az egyik utpont.Be sem vitt az utcába, mondta hogy forduljak meg, azt menjek tovább.
Úticélként kell megjelőlni az útpontokat? Vagy hogy kell?
Az én készülékem XL. kelet eu térképpel. Memória 1 GB. Szeretném megtudni, hogy Magyarország turista térképét rátudom-e tölteni valahogy?
Ha gyalogos utvonalat tervezek, az miben különbözik az autóstól?
Előre is köszönöm a válaszokat!
2010. április. 12. hétfő-22:21 #24339lkam
FelhasználóSziasztok,
2 napja vettem egy TomTom XL IQ Routes edition Europe Traffic 42 navigáció + Európa térkép (32+10 ország) 39.900 Ft-ért az edigitalban.
Nem végeztem el még a fissítést, mert azt mondták, hogy május elején jön ki a frissítés. Azt kérdezném, hogy ez pontosan mikorra várható??
Továbbá beszámolnék egy esetről. Kipróbáltam a navigációt és újpestről megadtam neki a Westend parkolót (zárt). Váci úton haladtam.A tervezéskor már láttam, hogy nem fog a Ferdinánd híd felé vinni, hanem tovább egyenesen a váci út felöli parkoló bejárathoz. Az a helyzet állt elő, hogy azt mondta forduljak balra…..ott ahol nem is szabadna……Ti találkoztatok már ezzel, mi lehetett a probléma…ezek után már nem merek bízni a gépbe….
MIt tanácsoltok?
Előre is köszi
Lkam
2010. április. 13. kedd-05:36 #24341
GyurciAdminisztrátorSzia lkam.
A térképfrissítésről soha nem lehet tudni pontosan, hogy mikor jön ki, csak amikor már letölthető.
Teljesen pontos térkép nincsen, viszont a TomTom-ban a térképjavítás funkció alatt kisebb hibákat (utcanév, kanyarodási szabályok, utca iránya, stb…), ki tudsz javítani, és többet nem követi el ugyanazt a hibát.
Üdv:
Gyurci
2010. április. 13. kedd-20:50 #24342lkam
FelhasználóGyurci Mondta
Szia lkam.
A térképfrissítésről soha nem lehet tudni pontosan, hogy mikor jön ki, csak amikor már letölthető.
Teljesen pontos térkép nincsen, viszont a TomTom-ban a térképjavítás funkció alatt kisebb hibákat (utcanév, kanyarodási szabályok, utca iránya, stb…), ki tudsz javítani, és többet nem követi el ugyanazt a hibát.
Üdv:
Gyurci
Szia Gyurci,
Nagyon szépen köszönöm a választ.
Különben neked mi a véleményed a TOMTOM XL IQ Routes Eurpre editionról? Mi lehet az előnye a LINUX oprendszernek?
Még egy kérdésem lenne, ha frissítem a térképet, akkor automatikusan befrissülnek az ÉP-k és a telepített trafipaxok? Egyáltalán mi frissül be?
Előre is köszönöm a segítséged
Lkam
2010. április. 14. szerda-08:37 #24345
GyurciAdminisztrátorSzia.
Szívesen!
Frissül a térképadatbázis, és ezzel frissülnek a poi-k is. Az, hogy a speedcam adatbázis frissül-e, attól függ. Ha látod a TomTom Home alatt, hogy tudod frissíteni, akkor igen, különben nem.
Poi ikonokat innen is le tudsz tölteni, speedcam adatbázist pedig itt is találhatsz.
A Linux adatbázisa lehet ingyenes, azaz nem terheli a készülékre rakódó költséget. A TomTom XL IQ Routes egy kellemes megoldás. Már jól látható kijelző, és IQ Routes által segített tervezés. Jó az.
2010. április. 16. péntek-14:34 #24350nagyfej
FelhasználóHali. egy kérdésem van.lehet hogy hülyeség. tomi 3rd re fel lehet tenni a Mireo black editiont?? üdv
2010. április. 16. péntek-17:01 #24351
GyurciAdminisztrátorKét okot is tudok amiért nem.
Az egyik az hogy a csak windowsra telepíthető, a TomTom pedig Linuxos, a másik pedig hogy nem szabad.Mireo viaGPS 3.1 Black Edition WinCE
Requirements: Any WinCE device
2010. április. 21. szerda-12:11 #24359matt
FelhasználóSzia Gyurci!
Néhány napja (hete) olvasok a TomTom-ról.
Jókat, nagyon jókat találok róla.
Főleg az IQ Route-ról.Igo-val mentem idáig, de tegnap nagyon nem jött be.
Kecskemétre kellett mennem.
Botrányosan rossz a térkép. A körforgalomban önmagammal szembejönni, nem jó érzés.
Annyira imádják az Igo térképét, de nem friss. Fenomenális a grafikája, de nekem a frissesség, a pontosság jön be.A lényegre térve: A TomTom XXL készülékét rendeltem meg.
Még nincs a birtokomban, de már most aggódom.Azt írják ugyanis, hogy nézzük meg jól, mekkora térképet, frissítést választunk a vásárlásnál, mert lehet, hogy nem fér rá a készülékünkre.
Az XXL 2 Gigabyte belső memóriával rendelkezik.
Bővíthetőségi lehetőség nincs.
Ha a a teljes Európa-térképet szeretném frissen tartani, de átlépi ezt a “lélektani” határt, akkor mi lesz velünk, TomTom- felhasználókkal?Dobjam el, aztán vegyek egy másikat?
Még valami:
Az IQ Route “algoritmus” a felhasználók adatbázisából táplálkozik. Ha sok a felhasználó, akkor pontosabb.
Én azt nem értem, hogy ez a sok-sok sebességmérés, információ a felhasználó tudtával történik, vagy a TomTom szerver kiolvassa a TomTom-Home csatlakozásakor?Lesz még kérdésem, ha átveszem a kütyüt.
2010. április. 21. szerda-12:39 #24360
GyurciAdminisztrátorSzia Matt.
Megpróbálok sorban válaszolni a kérdéseidre.
Én néhány napja Gyulán voltam, Kecskemét érintésével, de oda-vissza egy hibát találtam az iGO8 utolsó verziójában. Az azért nem olyan rossz.
Ha az XXL IQ Routes készüléket rendelted meg, akkor esélyes hogy előbb-utóbb bajod lesz az újabb, és újabb térképekkel. A teljes Európa térkép már most is 2 GB-t körül van, és folyamatosan dagad. Célszerűbb olyan készüléket venni, ami bővíthető sd kártyával, sok bosszúságtól megkíméled magadat. Hogyha átléped ezt a “lélektani határt”, akkor csak úgy tudsz “bőviteni”, hogy a teljes Európa térképedet visszaminősíted Közép és Kelet Európa térképeire. Ezért jobban jársz, ha még a vásárlás előtt végigondolod mindezt.
A MapShare adatokat névtelenül gyűjtik amikor a TomTom Home-ra felcsatlakozol. A megtett útvonalad elejét, és végét levágják hogy a személyiségi jogaid ne sérüljenek. Azonban azt, hogy csatlakozol-e a közzösséghez, te döntöd el.
2010. április. 21. szerda-21:53 #24366uckertr
FelhasználóÉn annyit tennék hozzá tanult kollégám válaszához, hogy a 2GB térkép verzió majdnem ugyanaz, mint a nagyobb. A majdnem azt jelenti, hogy bizonyos balti államokban kisebb a lefedettség és kevesebb a POI.
Ha ez nem érint, akkor jó a kisebb verzió egy ideig, utána valószínű más országokat is érinteni fog ez a fajta a nyirbálás, hogy kiférjen.
Hosszútávra viszont tényleg az SDs verzió a megoldás.
2010. április. 22. csütörtök-13:39 #24368matt
FelhasználóSziasztok!
Köszönöm a válaszokat.
Azt hiszem a megoldás az lesz, hogy csonkítom Európát
. Anglia, Írország fölösleges.De a gyártó azért elgondolkodhatna ezen, nem?
- SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Az egyik az hogy a csak windowsra telepíthető, a TomTom pedig Linuxos, a másik pedig hogy nem szabad.
. Anglia, Írország fölösleges.