Egy új Tomtom felhasználó kérdései
- This topic has 287 hozzászólás, 34 résztvevő, and was last updated 14 years, 5 months telt el by
Mihuka.
- SzerzőBejegyzés
- 2010. május. 21. péntek-11:02 #24400
matt
FelhasználóGyurci Mondta
A hangutasításnál az történhetett, hogy szerintem azt mondta andrea, hogy UTÁN fordulj balra ( ami szintén a megszokás kategória), hogy 600 méter után fordulj balra, csak kissé hülyén van megoldva !3 lehetőség van:1. Másik Andreával rámondatod után nélkül2.vagy kiiktatod az előrejelzés funkciót ( úgy tudom itt is lehet)3. megszokodA sáv asszisztenciát is meg kell szokni mindegyik szoftvernél!Engem például nagyon idegesít , amióta nem Igo-t használom, az Igo túl sok tábla mutogatós asszisztenciája pl a Moszkva téren, ahol elég ha csak a sávot mutatja mint a Tomtom, hogy melyikben menjek.A Totom LIVE-ja (ami júniustól hivatalosan is lesz M.o-n!), útvonal TERVEZÉSe,térkép hiba JAVÍTÁSa,telefon kiHANGOSÍÍTÓja,TÁVIRÁNYÍTÓja, Ügyfélszolgálatának segítőkészsége ( én már csak tudom!) VERHETETLENSzia KrokutaSzia!
Andrea csak annyit mondott, hogy forduljak balra, de ennek még nem nem volt itt az ideje.
Tudom, hogy nem gyári hang, de dicsérték, ezért töltöttem le a TomTom Home-ról.
Az “után!” szót nem hallottam.
Amit a lehetőségekről írtál:
1. Másik Andreával rámondatom? Hogyan? Én még az egyiket sem ismerem :-)))
2. Az előrejelzést megtartanám.
3. Inkább nem szoknám meg :-))
A sávasszisztencia pedig nálam lehet, hogy azért nem működött, mert az állapotsort én a jobb oldalra, függőlegesre raktam.
Úgy gondolom, hogy aki navigálásra szorul, mint én, annak inkább az előre irány a lényeges, mint az oldalsó.
Valójában nem is értem ezt a wide-arányt a navigáció esetében.
Most itthon terveztem egy útvonalat, átállítottam vízszintesre az állapotsort, demóztam (hiába állítom be, hogy 500% a demo sebessége, ő betartja még itt is a szabályokat :-)), és megjelent a sávinfó.
Hurrá!
Ezek szerint ajánlott a gyári (vízszintes) állapotsor megtartása.
Ez nem baj, csak jelezhették volna.
Még annyit a sávinfóról és táblákról, hogy én sem várom el, hogy táblákat mutasson mindig, mint az iGO, de a helyes sávot azért mutassa.
Üdv,
Tibor
2010. május. 21. péntek-12:06 #24401matt
FelhasználóKozGab Mondta
Az mondjuk igaz, hogy sajnos lassan reagál. Volt egy szoft, ez a 8.351 volt, ami nagyon gyorsan reagált, erre panaszkodott mindenki, hogy sokat fogyaszt. Hát ez ilyen, vagy sokszor kéri le a pozíciót a progi vagy ritkábban, de ekkor későbbi reagálás van.
Szia Gábor!
Sajnos, a konkurenciához képest valóban nagyon lassan reagál.
Ha megtervezel egy 800-1000-1500 km-es útvonalat otthon, majd a tizedik kilométernél (valamilyen oknál fogva) letérsz a javasolt, megtervezett útvonalról, akkor az legalább 40-50 másodperc, amíg újraszámolja.
Ez sok.
A 8.351-es szoftver, amit említettél, hogy sokat fogyaszt.
Én azért rábíznám a felhasználóra, hogy fogyasszon-e sokat a készüléke a gyorsabb újratervezésért, vagy legyen inkább takarékos .
Ezt az opciót nem vettem volna el a felhasználótól.
Ha autóban használom a navit, akkor szivargyújtós töltőn van.
Akkor a “sokat fogyasztás” nem is olyan szörnyű.
Üdv,
Tibor
2010. május. 23. vasárnap-08:00 #24404
GyurciAdminisztrátorSzia.
iGO után TomTom-ot venni… Mindíg össze fogod hasonlítani, de ez teljesen más… Mint a hogy az összes többi is, Navigon, MioMoov, Garmin… Amíg ezt nem fogadod el, sok bajod lesz vele…
Üdv:
Gyurci
2010. május. 23. vasárnap-08:01 #24405
GyurciAdminisztrátorA táblákat véletlenül nem kapcsoltad ki a Beállítások/Sávok képeinek elrejtése opció alatt?
2010. május. 23. vasárnap-17:53 #24406uckertr
Felhasználómatt Mondta
Sajnos, a konkurenciához képest valóban nagyon lassan reagál.
Ha megtervezel egy 800-1000-1500 km-es útvonalat otthon, majd a tizedik kilométernél (valamilyen oknál fogva) letérsz a javasolt, megtervezett útvonalról, akkor az legalább 40-50 másodperc, amíg újraszámolja.
Ez sok.
Én nemrég voltam vele egy 950km-es úton. be voltam szarva, hogy ha az elején 1 percet számol, mi lesz ha újra kell tervezni.
Gyorsan ki is próbáltam indulás után egyből ellenkező irányba fordulva és hát nem a várt reakció volt! Azaz az újratervezés pikk-pakk megvolt ilyen hosszú útra is. Szerintem az újratervezés máshogy működik, mint az alaptervezés…
930T-n legalábbis így működik…
2010. május. 24. hétfő-20:21 #24409attila67
FelhasználóÜdv,az lenne a kérdésem,hogy Tomtom one készülékemhez miként tudnék térképet frissíteni.A hétvégén szembekerültem 2 hibával a térképen:A 67-es útra akartam fordulni kaposvárnál letérve az M7-ről de ő balra irányított Szemes felé.A 2. hiba az új M0 hiánya a térképen Vecsésről Balassagy.felé.Persze gondoltam ez természetes hiszen a Gps 2 éve lett véve.A frissítés már nem él. Bocs a láma kérdésekért de sosem volt GPS.em ezelőtt.El lehet kerülni az 55Euros térképfrissítést egyáltalán?Ebben a készülékben nincs memkártya fogalmam sincs hogyan lehetne másként frissíteni mint tomtom home-mal.
2010. május. 25. kedd-10:34 #24411matt
FelhasználóGyurci Mondta
Szia.
iGO után TomTom-ot venni… Mindíg össze fogod hasonlítani, de ez teljesen más… Mint a hogy az összes többi is, Navigon, MioMoov, Garmin… Amíg ezt nem fogadod el, sok bajod lesz vele…
Üdv:
Gyurci
Szia Gyurci.
Tudom, hogy más és más.
Az iGO után is van élet.
De én is, mint minden új “áttérő” felhasználó óhatatlanul összehasonlítok.
Az lenne a furcsa, ha nem tenném.
Olyan ez egy kicsit, mint a Windows-Linux párbaj.
Ha valaki leteszi végleg a voksát egy megoldás mellett (navigáció, oprendszer, bármi) onnantól kezdve sokkal inkább szívesen olvassa a döntése mellett szóló érveket, hozzászólásokat, mint az azzal ellenkezőeket.
Ilyen az ember.
Remélem, azért nem lesz sok gondom a TomTom-mal :-))
Üdv, Tibor
2010. május. 25. kedd-10:46 #24412matt
FelhasználóGyurci Mondta
A táblákat véletlenül nem kapcsoltad ki a Beállítások/Sávok képeinek elrejtése opció alatt?
Szia!
Nem kapcsoltam ki.
De ha az állapotsor a jobb oldalon, függőlegesen helyezkedik el, akkor hová tudja tenni ezeket az infókat?
Mert ennek azért van némi helyigénye.
Üdv, Tibor
2010. május. 25. kedd-16:35 #24413
GyurciAdminisztrátorSzia matt.
Függőlegesen csak az irányt jelzi:
https://navigyurci.hu/wp-conten…..sszisz.jpg
https://navigyurci.hu/wp-conten…..ziszt1.jpg
2010. május. 25. kedd-16:40 #24414
GyurciAdminisztrátor“az lenne a kérdésem,hogy Tomtom one készülékemhez miként tudnék térképet frissíteni.”
Szia. Csak a TomTom Home-on keresztül. Ha meg akarod tartani Tomit, akkor érdemes az egyéves térképfrissítést megvenni rá. Ha nem, akkor pedig frissítés előtt kell megválni tőle…
http://gyurciblogja.blogspot.com/2009/10/kozkivanatra-hogyan-vasaroljam-meg-uj.html
2010. május. 25. kedd-16:43 #24415
GyurciAdminisztrátor“De én is, mint minden új “áttérő” felhasználó óhatatlanul összehasonlítok.”
Értem én. Azonban ha valaki megszokja az “a” szoftver által nyujtott szolgáltatásokat, az “b” szoftverből mindíd hiányolni fog valamit. Mindegy, hogy miről-mire váltassz.
2010. május. 26. szerda-22:51 #24419
Törölt FelhasználóAdminisztrátorSzeva.
Pont azért mondta Andrea, hogy fordulj balra, pedig nem volt itt az ideje, mert igo hangban nincs benne az, ami tomtomban, így csak ezt tudta bemondani :) Tehát csak így tud figyelmeztetni, hogy kanyar jön.
Ez az után ugye az after-ből jött a szó szerinti fordítás miatt…
Én ezért szabadultam meg ettől a hangtól, mert engem is zavart :)
Jó az a Marika a hihetetlen magyarosságával, Garmin magyarja se volt sokkal jobb :)
Most meg 2d-ben navigálok, sokkal jobban látok előre mindent, jobban tetszik :D
Üdv.2010. május. 27. csütörtök-20:03 #24423attila67
FelhasználóGyurci Mondta
Szia. Csak a TomTom Home-on keresztül. Ha meg akarod tartani Tomit, akkor érdemes az egyéves térképfrissítést megvenni rá. Ha nem, akkor pedig frissítés előtt kell megválni tőle…
http://gyurciblogja.blogspot.com/2009/10/kozkivanatra-hogyan-vasaroljam-meg-uj.html
Köszi a választ, asszem akkor eladnám inkább.Megér 15 pénzt valakinek?
2010. május. 28. péntek-08:59 #24424lautnermark
FelhasználóSziasztok
Gyurci-guru! Lenne kettő kérdésem,amire akár egy cikkben is válaszolhatnál,ha ráérsz.
Mit tegyen az ember,ha használt Tomit vásárol?
1./ Az eladónak mit és pontosan hol kell kitörölnie a meglévő regjéből.Homeból vagy mytomtomból kell törölni.Ki lehet-e önmagában csak a készüléket törölni vagy az egész regget kell törölni.Mi van akkor,ha valakinek több készüléke van.Lehet egyesével törölni vagy csak egyben az összest és utána újra kell reggelni ami marad.Mit kell tenni akkor,ha az eladó nem tudja a regje azonosítóját és jelszavát (kereskedő vagy magánember,aki szintén már használtan vette és nem tudta,hogy mit kellene elkérnie az eladótól).
2./ Miként ellenőrizhető egy adás-vétel során,hogy a készüléken eredeti,homeban frissíthető soft van vagy feltört netes?Tegyük fel,hogy nem lakáson talizunk ahol van net,hanem egy egyszerű utcai taliról van szó!
Előre is köszi.Üdv. Márk
2010. május. 30. vasárnap-11:01 #24425matt
FelhasználóGyurci Mondta
Szia matt.
Függőlegesen csak az irányt jelzi:
https://navigyurci.hu/wp-conten…..sszisz.jpg
https://navigyurci.hu/wp-conten…..ziszt1.jpg
Szia Gyurci!
Ez egy frappáns, tömör válasz.
Köszi.
De megtehették volna (TomTom), hogy a User Manual-ban jelzik, hogy kétféle állapotsort tudok ugyan használni a készüléken, de az egyik variációt csak erőteljes kompromisszumok mellett.
Erre ugyanis nem tértek ki.
Példának okáért: nincsen sávnavigáció a függőleges állapotsort választóknak.
Ez azért nem elhanyagolható szempont. Szerintem.
Hello,
Tibor
- SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.