Tanácsot kérek
Kezdőlap › Fórumok › Mi kell hozzá (melyiket vegyem)? › Tanácsot kérek
Címkézve: élettartam frissítés, navon, regisztráció
- This topic has 363 hozzászólás, 70 résztvevő, and was last updated 7 years, 1 months telt el by
Bandy.
- SzerzőBejegyzés
- 2015. április. 17. péntek-15:47 #33180
György
FelhasználóÜdv. tisztelt Gyurci.
Szeretnék egy infót kérni erről a készülékről.
4.3 GPS navigáció készülék Európa térképpel ennyi lenne a neve. és itt az oldal ahol találtam.
https://ugyismegveszel.hu/autos-termekek/4-3-gps-navigacio-keszulek-europa-terkeppel-13-790-ft-ert-reszletek?gclid=CLaVuc24_cQCFaoBwwodvzIAMgkérdésem a következő lenne. mennyire érdemes ezzel a készülékkel foglalkozni? Van értelme megvenni?
Előre is köszönöm a gyors választ és a segítséget.2015. április. 17. péntek-17:33 #33181
GyurciAdminisztrátorÜdv. tisztelt Gyurci.
Szeretnék egy infót kérni erről a készülékről. 4.3 GPS navigáció készülék Európa térképpel ennyi lenne a neve. és itt az oldal ahol találtam.
Kérdésem a következő lenne. mennyire érdemes ezzel a készülékkel foglalkozni? Van értelme megvenni?
Előre is köszönöm a gyors választ és a segítséget.Kedves György!
Bár az ára olcsó, mégsem vagyok biztos benne hogy érdemes vele foglalkozni. Véleményem szerint a Sygoc Drive illetve az iGO 2006, vagy iGO 8 futhat még rajta, de hivatalosan valószínűleg csak a Sygic. A hardver már nagyon megkopott a mai követelményekhez képest.
Kérdés hogy milyen térképet és annak melyik verzióját adják hozzá, van-e rá garancia (és tudod-e érvényesíteni), hogyan tudod frissíteni??
Túl olcsó, szerintem mindenképpen járd körül vásárlás előtt!
Üdvözlettel,
Gyurci2015. április. 17. péntek-17:38 #33182György
FelhasználóKöszönöm gyors válaszát.
Be-on-road típusú térkép szoftverrel adják.
De nekem van rá iGO Primo 2.0 Truck verzió. Szerintem ennek el kellene futni rajta…..
Kérdés.
milyen típusú készüléket ajánlana. sofőrként dolgozom nemzetközibe. kis teher autóval járok2015. április. 17. péntek-17:47 #33183
GyurciAdminisztrátorKöszönöm gyors válaszát. Be-on-road típusú térkép szoftverrel adják. De nekem van rá iGO Primo 2.0 Truck verzió. Szerintem ennek el kellene futni rajta….. Kérdés. milyen típusú készüléket ajánlana. sofőrként dolgozom nemzetközibe. kis teher autóval járok
Nagyon szívesen! A Be-On-Road szoftvert meg lehet próbálni, egészen sokat fejlődött az utóbbi időben, de azt kétlem hogy ennyi pénzért kamionos verziót adnának a készülék mellé. A iGO primo azon kívül, hogy jogtisztán nem fut rajta, egyébként is határeset lesz, nem merném biztosra mondani hogy jól használható lesz rajta. Inkább úgy fogalmaznék, ha mégis akkor csak valami nagyon “kicsontozott” verzió lesz az.
Sajnos ennek az árkategóriának a környékén sem tudok Önnek készüléket ajánlani. A legközelebb talán a Wayteq x880 van (18 ezer forint környéke), de ennyi pénzért az már lényegesen jobb hardvert ad mint az Ön által választott vas.
2015. április. 17. péntek-18:09 #33184György
FelhasználóKöszönöm szépen gyors válaszát.
Igen ezt én is gondoltam, hogy nem egy nagy életű vas lehet. Nem szeretnék a francia Alpokban ragadni……. nem volna jó dolog.
WayteQ x980BT-HD igazából ez a vas lenne a 2-es számú jelölt.
szerintem ezzel a készülékkel nem lesz gondom. ?
Köszönöm a segítséget.2015. április. 17. péntek-18:12 #33185
GyurciAdminisztrátorNagyon szívesen!
2015. április. 20. hétfő-21:09 #33223pistibox
FelhasználóÜdv!
Tudom, lerágott csont a kérdés. Tanácsot kérek. Kamionba kellene vennem navigációt. Keret kb. 70 ezerig.
Lehetőleg előre telepített megoldások érdekelnének, nem saját részre veszem, ezért készen akarom elküldeni.Köszönöm: Pisti
2015. április. 21. kedd-09:05 #33224
GyurciAdminisztrátorTudom, lerágott csont a kérdés. Tanácsot kérek. Kamionba kellene vennem navigációt. Keret kb. 70 ezerig.
Lehetőleg előre telepített megoldások érdekelnének, nem saját részre veszem, ezért készen akarom elküldeni.Kedves Pisti!
Használható megoldások 90 ezertől felfelé találhatóak. Nagyjából 90-95 ezer forintnál kezdődik (Becker Transit.5 – EMAG), és valahol 135 ezer forint körül van vége (Garmin dézl 760 LMT – Edigital). Ez alatt valószínűleg csak a használt készülékek maradnak.
Üdv,
Gyurci2015. április. 24. péntek-08:49 #33258Pali
FelhasználóTisztelt Gyurci!
Most vásároltam egy új szériás tomtom start 40 készüléket.
Nem tudom mekkora a memóriája. Az első frissítés előtt ebbe a készülékbe is kell/érdemes egy 8GB SDkártyát tenni?
A start 40/50/60 típusok csak kijelző méretében különböznek?
A választ előre is köszönöm.2015. április. 24. péntek-13:44 #33259calibos
FelhasználóTisztelt Gyurci
Tanácsod kérném, most először vennék GPSt. Nem vagyok hivatásos sofőr és tulajdonképen arra kéne hogy nyáron lemennék Horvátországba vagy Ausztriába de ezenkívül max. hébe-hóba vidék de azt is ritkán. Előre szerelt térképpel szeretném megvenni. Tudsz ajánlani számomra készüléket ami kb. 30 ezer forint körül lenne.Üdvözlettel:Mária
2015. április. 24. péntek-15:36 #33261
GyurciAdminisztrátorMost vásároltam egy új szériás tomtom start 40 készüléket.
Nem tudom mekkora a memóriája. Az első frissítés előtt ebbe a készülékbe is kell/érdemes egy 8GB SDkártyát tenni?
A start 40/50/60 típusok csak kijelző méretében különböznek?
A választ előre is köszönöm.Kedves Pali!
Szerintem nem kell bele kártya, tudomásom szerint az új Start készülékeknek már 8 GB-os belső memóriája van. Igen, a Start 40, 50, 60 csak a kijelző méretében különbözik.
Üdv,
Gyurci2015. április. 24. péntek-15:41 #33262
GyurciAdminisztrátorTanácsod kérném, most először vennék GPSt. Nem vagyok hivatásos sofőr és tulajdonképen arra kéne hogy nyáron lemennék Horvátországba vagy Ausztriába de ezenkívül max. hébe-hóba vidék de azt is ritkán. Előre szerelt térképpel szeretném megvenni. Tudsz ajánlani számomra készüléket ami kb. 30 ezer forint körül lenne.
Kedves Mária!
Az általad megadott összeghatár alapján a TomTom Via 125 vagy Via 135 Refurbished készüléket tudom ajánlani.
– 5″-os kijelző
– 45 országos Európa térkép
– Bluetooth kihangosító
– TMC előkészítés
– Legfrissebb térkép garanciaÜdvözlettel,
Gyurci2015. június. 24. szerda-22:10 #33899gabill
FelhasználóSzia Gyurci!
Tanácsodat szeretném kérni.
Be kéne ruháznom egy navigációs eszközre. Természetesen én is keresem a lehető legkisebb kiadással a lehető legjobb megoldást.
30-35 ezer forintos áron találtam élettartam frissítéssel eszközöket, ami jól hangzik, de az igazság, hogy ritkán használnám a technikát, s ezért keresek, gondolkodok olcsóbb, de legális megoldáson. Évente két három alkalommal megyek a fővárosba, esetleg egyszer-kétszer valamelyik vidéki településre ahol kéne használnom és talán egyszer a környező országokban (Horvátország, Ausztria, Románia, stb.). A fórumon régebben olvastam, de most nem találom, hogy hol, ingyenes Nokia offline navigálási lehetőségről. Szöget ütött a fejemben, mi volna, ha vennék p.l.: egy Nokia Lumia 620-as telefont (ezt most találtam 17000 Ft-ért használtan) és ezt használnám az utazásaimhoz segítségül.
Kicsit hosszúra sikeredett a bevezetésem.
A kérdésem az volna, hogy elég-e, ez a technikai megoldás arra a felhasználásra amire én használnám, vagy inkább javaslod a navigálásra teremtett készülékeket még ily csekély próbatételekre is?
Válaszod előre is köszönöm!
Tisztelettel: Miklós2015. június. 24. szerda-22:38 #33900
ZsoltoAdminisztrátorKedves Miklós,
bár nem engem kérdeztél, de én is belekotyogok, ha megengeded.
Szerintem nagyon jó úton jársz a gondolatmeneteddel. Alkalmi navigálásra bizony nagyon is szóba jöhet egy emellett százféle más hasznos dologra is használható “második” okostelefon, és rajta az ingyenes Nokia Here navigáció. Arra figyelj, hogy a készülékbe tegyél bele egy külön memóriakártyát, hogy a letöltött térképekkel ne a saját, belső memóriáját tömd meg. Az javaslom, hogy legalább 8 GB-os kártyát vegyél használatba, mert így minden másra is jut majd hely a térképek mellett.
A Nokia engem már évekkel ezelőtt is prímán hazahozott Saarbrückenből, pedig akkor még egy sokkal kezdetlegesebb telefont (5800XM) és szoftvert (OVI Maps) használtam.
https://navigyurci.hu/2011/08/28/saarbrucken-budapest-az-ovimaps-szel/A másik dolog, amire érdemes figyelni, hogy a mobiltelefonokat nem arra találták ki, hogy órákig perzselődjenek a szélvédőre tapasztva a napon, ezért mindenképpen oldd meg, hogy a készüléket a fenti cikkben is láthatóhoz hasonló módon, a szellőzőrostély elé rögzítsd, hogy folyamatos szellőzése/hűtése legyen navigálás közben, ami amúgy is egy processzorigényes feladat, ráadásul mivel a kijelző is folyamatosan világít, amiatt is nő a hőtermelés.
Sok sikert, jó navigálást!
Zsolto2015. június. 24. szerda-23:03 #33901gabill
FelhasználóSzia Zsolto!
Nagyon köszönöm a gyors válaszodat! Még arra is emlékeztem, hogy te írtál a Nokiás navigálásról, de sehogy sem akadtam a bejegyzés nyomára.
Közben keresgéltem és a Lumia 925-ös fantasztikus írásodat elolvastam, nagyon jól érthetően, összeszedetten, képekkel alátámasztva írtad meg a cikket. Gratulálok és köszönöm. Épp most akadtam az általad belinkelt cikkre, de még nem rágtam át magam rajta.
Köszönöm a technikai trükköket is. Alkalmazni fogom.
üdv Miklós - SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.