Tanácsot kérek
Kezdőlap › Fórumok › Mi kell hozzá (melyiket vegyem)? › Tanácsot kérek
Címkézve: élettartam frissítés, navon, regisztráció
- This topic has 363 hozzászólás, 70 résztvevő, and was last updated 5 years, 1 month telt el by Bandy.
- SzerzőBejegyzés
- 2014. május. 17. szombat-14:56 #29487kaninFelhasználó
Szia Gyurci!
GPS készülék cseréje előtt álok. Bár a kínálat zsugorodott az elmúlt pár évben, de így is tanácstalannak érzem magam.
Munkámból adódóan sokat járok EU-ban, így a leendő készülékkel szemben fontos elvárás a TMC és a kijelző minősége. Sajnos azt vettem észre a legtöbb alacsony és közepes árfekvésű modellnek csapnivaló a képminősége (nyáron konkrétan láthatatlan és használhatatlan) így Wayteq-ben nem gondolkodom, de a Navon sem nagyon győzött meg.
A keret max 100ezer Ft. Ezért szeretnék egy korrekt darabot találni, amely 3D térképet használ, tereptárgyakkal és domborzattal és lehetőleg élettartam frissítéssel.
Miben érdemes gondolkodni, mit javasolsz? Garmin, TomTom, Becker?
Előre is köszi a segítséget.2014. május. 17. szombat-17:39 #29488GyurciAdminisztrátorSzia Kanin, üdv a fórumon.
Valóban a jobb kijelzők, a “magasabb” árfekvésű készülékekbe kerülnek. De ettől még biztosan nem költenék százezres nagyságrendű pénzt navigációra. Tudok 120 eFT-ért olyan készüléket, ami innovatív, egy műremek, és gyönyörű a kijelzője. Viszont olcsóbban tudok jobbat (jobbakat), aminek ugyan egy hajszállal gyengébb a fénye, viszont okosabb (ez a vélemény szubjektív – nem is akarom hogy másképpen látsszon).
Konkrétabban egy elvi sorrend:
TomTom (útvonal tervezés messze a legjobb)
Becker (iGO alapú, sok okos tudással)
Garmin (a drágább készülékek, valamivel jobb fényerővel, mint az előző kettő)Itt elolvashatod hogy miért, és innen folytathatjuk ha gondolod (esetleg kereshetünk konkrét típust):
https://navigyurci.hu/forums/topic/tanacsot-kerek/page/2/#post-29382Üdv:
Gyurci2014. május. 17. szombat-17:51 #29489ZsoltoAdminisztrátorSzia Kanin,
hú, klassz probléma, és jó, hogy ilyen bőséges a kereted. Mindenben egyetértek Gyurcival, TomTom vagy Becker. Én a Becker mellett még azzal érvelnék, hogy tudomásom szerint az ma az egyetlen navi, amivel lehet útvonalat — akár több köztes ponttal is! — előre tervezni, elmenteni és előhívni, az elmentett útvonalat szerkeszteni és optimalizálni. Én ezt nagyon szeretem, egy-egy nagyobb útra készülve nagy segítség, hogy amikor időm van, elbogarászhatok az egyes szakaszok megtervezésével, azokat elmenthetem és az induláskor már csak elő kell venni őket a menüből és indulás. Gyurcinak ehhez biztosan lesz hozzáfűzni valója, mert én csak az egy-két évvel ezelőtti állapotot (készülékeket) ismerem, nem tudom, azóta változott-e a helyzet. Emellett szenzációs volt nemrég a Becker honlapján a refurbished készülékeket böngészgetni, elképesztően jó áron lehetett hozzájuk jutni.
Jó válogatást!
Zsolto2014. május. 17. szombat-19:26 #29490GyurciAdminisztrátorSzia Zsolto! Jó újra itt látni. :)
Valóban, az előre tervezett útvonal mentése – betöltése komoly tudomány, érdemes kiemelni. Ide teszem a linket a Becker refurbished készülékekhez, hátha valaki rájuk nézne:
http://shop.mobilenavigation.mybecker.com/en/Specials/Outlet-Store/Üdv:
Gyurci2014. május. 17. szombat-21:46 #29498kaninFelhasználóKöszönöm a válaszokat.
Számomra a TMC vevőnek van kiemelkedő fontossága. Mo és Svédország között közlekedem és nem minden esetben a kompos átkelést választom, hanem Dánián keresztül érkezem Skandináviába. A német autópályákon könnyen kifoghat az ember egy több km-es dugót amiből nincs menekvés. Ebből a szempontból a Becker tűnik számomra a legjobb választásnak, viszont arról nem sikerült információt találnom mi az a Premium TMC? AZ új Active modellek, a Professional és a Revo is szimpatikus, bár az utóbbiban nem tetszik, hogy nem lehet sd kártyával bővíteni.
Kipróbálva ismerőseim CNS gps készülékét az volt a tapasztalatom, hogy napellenző ide vagy oda nyáron láthatatlan a rendkívül silány kijelző miatt. Ezek alapján emelten meg az értékhatárt, mert úgy gondolom egy márkás gyártó modellje nem a legsilányabb panellel rendelkezik. A Navonnal is emiatt nem igazán szimpatizálok.
E tekintetben a Garmin 3597 modellje volt a legmeggyőzőbb, de egyben az ára is kiemelkedő. Mivel gyakran járok az Eu-ban itt van egy kedvezőbb lehetőség is mivel az Unióban 240Euro környéki áron árusítják a hivatalos szaküzletek és a garancia érvényesítéssel sem lenne problémám. Ez az összeg a mo-i árakhoz képest jóval kedvezőbb. Ellenben a kijelző egy dolog, de kérdés miként használható és mennyire hatékony a készülék, emiatt kicsit félek tőle.
2014. május. 17. szombat-22:24 #29499kaninFelhasználóA TomTom esetében ami zavaró, hogy ahogy a honlapon néztem nincsenek délszláv országokhoz térképek. Ez szerintem komoly hátrány, mivel Horvátország népszerű uticél Mo-n.
A jelenlegi készülékemen Igo8 fut ami számomra eddig nem okozott csalódást. Próbáltam Primo alapú modellt, és az sem okozott csalódást. Tetszet az átlátható kezelhetősége, a vizuális megjelenítés, tervezés egyszerűsége, útvonal kezelés és az extra funkciók. A tereptárgyak fontossága furcsának tűnhet, de ha már ilyen összegben gondolkodom, akkor nézzen jól ki a navigátor .
2014. május. 18. vasárnap-08:15 #29502GyurciAdminisztrátorSzívesen.
Prémium TMc-t például találsz a Becker Professional 50-es készülékben (még mindig “csak” 75 ezer forint környékén járunk). A Prémium TMC ezt jelenti a Becker megfogalmazásában:
“The latest traffic flows are automatically recorded by sensors and transmitted, checked by the central data system and then forwarded to your navigation system. The occurrence and dispersion of traffic jams can be reported more accurately by these automatic recording systems.”
És nagyjából így működik:
https://navigyurci.hu/2009/02/01/tmc-megoldasok-europa-mas-orszagaiban/Ez a készülék iGO primo alapú, ami az iGO8 utódja.
Amúgy a TomTom-nak természetesen van Horvátország térkép és nem is rossz… Íme a lefedettségi adatok, egy új típusú TomTom GO 500 esetében:
https://www.tomtom.com/en_gb/shop/maps/#deviceSelected=GO%20500%20(Model%202013)Üdvözlettel:
Gyurci2014. május. 18. vasárnap-09:12 #29503ZsoltoAdminisztrátorA Becker és a TomTom esetében se feledkezz meg arról, hogy mindkettőhöz létezik távirányító, ami — bár én még sajnos nem használtam ilyet — szerintem óriási királyság lehet. A Becker most is árul egy ilyen készletet:
http://shop.mobilenavigation.mybecker.com/en/Accessories/Charger-and-Cables/Other-Cable/Becker-Remote-Control-Kit.html?campaign=mybecker.com_EN/Produkte_Teaser_FernbedienungskitA TomTomhoz valókkal tele az eBay, de ott meg kell nézni, hogy melyik modellekkel kompatibilisek.
2014. május. 18. vasárnap-09:53 #29504GyurciAdminisztrátorValóban, a távirányító használatának nagy kultusza van (köszönöm a kiegészítést), bár jómagam még soha nem használtam ilyet napi használatban. A Becker Professional 50 LMU-hoz megvásárolható a szett utólag, nagyjából 15 ezer forint:
http://becker-navigacio.hu/kiegeszitok/egyeb/becker-360%C2%B0-taviranyito-keszlet/Viszont úgy látom, hogy a TomTom új sorozatához (GO 400, GO 500, GO 600), nem kapható távirányító.
2014. május. 18. vasárnap-10:00 #29505Törölt FelhasználóAdminisztrátorÜdv Gyurci! Tanácsot szeretnék kérni,hogy milyen gépet illetve programot vegyek. Jelenleg mio gépem van igo8-al,de ez Lengyelországban használhatatlan!Igaz hogy használtan vettem egy neppertől,de attól még működnie kellene.A probléma az vele hogy nagyon lassú,és csinál olyat is,hogy megyek egy útvonalon és azt veszem észre,hogy körbe körbe megyek hiába váltom át gyorsról,rövidre ilyenkor elindulok egy irányba folyamatosan újra tervez (visszaakar fordítani) majd be áll a helyes irányba! Ezek a problémák útfelújításnál illetve útlezárásnál fordulnak elő.Tehát segítségedet kérném,Hogy Lengyelországban melyik a legmegfelelőbb program!
Köszönettel Csaba.
2014. május. 18. vasárnap-10:43 #29508GyurciAdminisztrátorSzia Csabizoo, üdv a fórumban!
Néhány hozzászólással ezelőtt beszéltünk a TMC Pro szolgáltatásról:
https://navigyurci.hu/forums/topic/tanacsot-kerek/page/4/#post-29502Ez lehet az egyik megoldás, bár személy szerint inkább egy Live szolgáltatásra képes TomTom készüléket vennék. Lengyelországban elég nagy a TomTom populáció, és Live TMC (HD Traffic), ezek adatait is használja:
https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2014/05/livetmc_pl.pngA különbséget jól elmagyarázzák az alábbi linken:
http://www.tomtom.com/en_us/services/live/hd-traffic/Üdvözlettel:
Gyurci2014. május. 18. vasárnap-11:02 #29509Törölt FelhasználóAdminisztrátorSzia Gyurci! Köszönöm a tájékoztatást!A gép már megvan tomtom. Milyen térképpel ajánlanád? Igo8 vagy Primo?
Köszönettel Csaba.2014. május. 18. vasárnap-11:07 #29511GyurciAdminisztrátorSzia!
Egyrészt a TomTom készülékére csak TomTom szoftvert tudsz tenni, másrészt minden más megoldás warez, amelyben nem segíthetek!
Üdv
Gyurci2014. május. 18. vasárnap-11:16 #29514kaninFelhasználóBár nem ragaszkodom az Igo-hoz, de az új készüléket illetően nem szeretnék visszalépni a korábbi Igo-hoz képest. Emellett fontos a TMC, kijelzQ és a terméktámogatás. Ha pedig mindez olcsóbb mint a maximális keret nem leszek szomorú :) A kiejlző tekintetében nem extrak az elvárásaim, mindössze látni szeretném és ez a korábban említett CNS kategória esetén nem mindig teljesülő kérés.
A távírányítóra nem is gondoltam, okos extra funkció. Azt látom, hogy a Garmin-t nem igazán prfereáljátok. Itt is bebizonyosodik, hogy a szép külső nem minden….
A Becker terméktámogatása nagyon szimpatikus, ezzel szemben a TomTom holland szervizelése kissé “ilyesztő”. Én magam részéről nem kedvelem, hogyha a terméknek a mo-i szervizelése csak postai úton egy külföldi országban oldható meg.
Mint navigáció: térkép, lefedettség, tervezés, használhatóság miként viszonyul a TomTom a Beckerhez?
2014. május. 18. vasárnap-14:04 #29516KrisztaFelhasználóKedves Gyurci,
Köszönöm a választ.
Kriszta - SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.