Tanácsot kérek
Kezdőlap › Fórumok › Mi kell hozzá (melyiket vegyem)? › Tanácsot kérek
Címkézve: élettartam frissítés, navon, regisztráció
- This topic has 363 hozzászólás, 70 résztvevő, and was last updated 5 years, 10 months telt el by
Bandy.
- SzerzőBejegyzés
- 2014. május. 18. vasárnap-16:41 #29517
Gyurci
AdminisztrátorKedves Kriszta!
Nagyon szívesen!
Üdvözlettel:
Gyurci2014. május. 18. vasárnap-16:47 #29519Gyurci
AdminisztrátorKedves kanin! A térkép lefedettségében nem hiszem hogy lenne számottevő különbség, azonban útvonaltervezésben egyértelműen jobb a TomTom, a HD Traffic is jobb, mint az RDS TMC, a kezelhetőségre azonban azt mondanám ízlés dolga. A TomTom egyszerű mint a faék, a Becker pedig, mint az iGO általában.
Üdv:
Gyurci2014. május. 19. hétfő-12:13 #29533kumho
FelhasználóSziasztok!
A hétvégén elmentem egy műszaki cikkeket árusító boltba, hogy megnézzem a két befutót élőben is. Az első számú befutó a Becker Professional 50 LMU, a második a TomTom via 135 M Lifetime Európa.
Elsőnek a TomTom-ot néztem meg. Nem tudtam eldönteni, hogy a via 135 M vagy a Refurb változat volt, de mindegy is, mert a térképre voltam kíváncsi. Beírtam, hogy Budapest Szent István park 22. és már mutatta is az útvonalat. Egyszerű, gyors.
Ezután következett a Becker (a befutó). Írom ugyanazt a címet, mint a TomTom-nál. A Szent István-nál feldobott vagy nyolc lehetőséget, de a park csak egy másik irányítószámon szerepelt. Valószínűleg én voltam a béna, de elsőre nekem bonyolultabb volt a cím beírása, mint a Tomtom-nál. Bár ez biztosan csak megszokás és ízlés kérdése. A feleségemnek így a TT volt a szimpatikusabb.
Egyébként mindkettő készülék tudta, hol van, annak ellenére, hogy épületen belül voltak.
Első találkozás után a sorrend megfordult és valószínűleg nem is változik.
Üdv,
Laci2014. május. 19. hétfő-19:57 #29535Gyurci
AdminisztrátorSzia!
Becker cím keresése: Cím megadása/Magyarország/Budapest/Szent Is…/”jobb felső sarokban egy 14-es számot találsz – rákatt”/3. “oldal” legalsó találat – Szent István Park. Viszont a házszámmal valóban van egy kis bibi: csak 1-36 tudod megadni, a pontos házszámot valóban nem ismeri.
Üdv:
Gyurci2014. május. 20. kedd-09:49 #29547kumho
FelhasználóSzia Gyurci!
Köszönöm a reagálást. Amit még észrevettem és nem írtam, hogy a kijelző érzékenysége szerintem a Tomtom-nak jobb. Azt hiszem megveszem a via 135 m készüléket TMC vevővel, lesz ami lesz. A bluetooth kapcsolat gondolom könnyen kialakítható bármely telefonnal,csak azt nem találtam, hogy a telefonkönyvet át tudom-e másolni? Remélem jól döntök! A tapasztalataimat pedig majd megosztom itt a fórumon.
2014. május. 20. kedd-10:14 #29549Gyurci
AdminisztrátorSzia kumho!
Szívesen! A párosítás egyszerű, és a telefonkönyvet automatikusan “áthúzza”.
Sok sikert, és várjuk a tapasztalataidat, itt:
https://navigyurci.hu/forums/topic/tomtom-via-es-start-m-lifetime-updates-tapasztalatok/2014. május. 20. kedd-10:35 #29550kumho
FelhasználóKöszönöm!
Egyébként a prémium TMC mivel tud többet, mint a sima? Ez tud annyit, mint az IQ Routes? Melyik jobb szerinted? Vagy erre utaltál a korábbi bejegyzésedben amit kaninnak írtál?
Köszi
2014. május. 20. kedd-13:17 #29558Gyurci
AdminisztrátorSzívesen! Az alábbi cikkben elolvashatod mi a különbség a normál és a PRO verzió között:
https://navigyurci.hu/2009/02/01/tmc-megoldasok-europa-mas-orszagaiban/Az IQ Routes pedig azt jelenti, hogy a TomTom készülékek az általuk begyűjtött statisztikai adatok alapján más útvonalat ajánlanak különböző időpontokban. Ehhez nem kell TMC vevő, viszont ha van akkor még pontosabb lesz a használata. Ha elolvasod ezt a felhasználói tesztet, akkor talán jobban el tudod képzelni, hogy mi az IQ Routes:
https://navigyurci.hu/2010/03/17/kalandjaim-a-tomtom-iq-routes-szal/Legjobb tudomásom szerint Magyarországon ezt a funkciót a PNA/PND készülékek között jelenleg CSAK a TomTom tudja.
2014. május. 21. szerda-11:55 #29579szorina38
FelhasználóSziasztok!Nagyon mèrges vagyok!:)Van egy TomTom XL-es gps-em ès màr a màsodik töltöm hagyott cserben.Az eredeti töltöjèvel csak kb.500 km-t tettem meg,a mostanival ami egy utàn gyàrtott volt kb.100km-t.Ez normàlis?Elöre is köszönöm a vàlaszokat.
2014. május. 21. szerda-15:59 #29580Gyurci
AdminisztrátorSzia!
Ez biztosan nem normális, és valószínűleg nem a töltő (k) hibája. Mi a hibajelenség?
2014. május. 21. szerda-18:22 #29581szorina38
FelhasználóKöszi a vàlaszod!A hibajelensèg mindösszesen annyi h fogja magàt ès meghal a töltès,nem vilàgit a piros led,nem lehet bekapcsolni a gps-t:(
2014. május. 21. szerda-20:02 #29582Gyurci
AdminisztrátorSzívesen. A hibajelenség alapján egy zárlatos szivargyújtó aljzatra tippelek.
2014. május. 21. szerda-20:08 #29583szorina38
FelhasználóDe egy ideig minden rendben,akkoris lehetsèges!?Köszi
2014. május. 21. szerda-21:09 #29584Gyurci
AdminisztrátorVéleményem szerint igen. Csak egy nagyobb gödör kell hozzá. Persze ez nem száz százalék, de esetleg érdemes volna megnézetni. Persze az is lehet, hogy akkor pukkan el a biztosíték, amikor egy megadott szögben dugod be a töltőt az aljzatba.
2014. május. 21. szerda-21:27 #29585szorina38
FelhasználóOkè,de a szivargyujtò müködik,csak a gps nem.Elnèzèst ha sok vagyok,de nem èrtek nagyon ezekhez a dolgokhoz:)
- SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.