Tanácsot kérek

15 bejegyzés megtekintése - 76-90 / 363
  • Szerző
    Bejegyzés
    Felhasználó

Pedig jò lenne ha ilyen virtuàlis tàvgyògyítò lennèl :)Köszönöm a segítsègedet,tovàbbi szèp napot Neked!

Adminisztrátor

Tényleg. :) Szívesen, szép napot neked is.

Felhasználó

Szia Gyurci,
    egy WayteQ x 960BT sygic truck gps-t vettem, sajnos a teherautós tervező nem működik; Páty- Újpalota útvonal (kamionos) beállítások után is Budapesten keresztül vezet, a 0-ást nem találja, a Váci utat, Petőfi-hídat, Nagykörutat ajánlja. A vidéki utaknál sem stimmelnek a súlykorlátozások: (Páty-Esztergom útvonal: Budapesten keresztül!!)
    Lehetséges, hogy valami beállítás nem stimmel? Vagy software probléma?

Válaszodat előre is köszönöm, tisztelettel: Bigfootcool

Adminisztrátor

Szia, üdv. a fórumon.

Újonnan, vagy használtan vetted?

Melyik Sygic Truck?
    A régi:
    https://navigyurci.hu/2011/07/15/sklave-es-a-sygic-truck-frissites/

Avagy az új:
    https://navigyurci.hu/2014/05/18/megujult-a-sygic-truck-sygic-truck-3d-navigation-pna/

Gyanús nekem ez a mondat”a 0-ást nem találja”. Mikori térkép van rajta? Ezt meg tudod nézni egy fájlkezelőben (mondjuk Total Commander), a kártyán a Maps mappában. A legfrissebb térkép a 2013.09.

Ha nagyon régi a térkép, akkor hiányozhatnak egyes szakaszok az M0-ás út jelenlegi útvonalából.

Üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Szia Gyurci,
    vadi új a Speed Shoptól vettem. Sygic Truck 10, Verzió: 8.33, Szerkeztés: R-36138 MD, Eszközkód: 5CE5BA8EF3.
    Az össze európai ország térkép 2013.03. Próbáltam frissíteni a Sygic oldalon, kérte mutassam meg
    a content.info fájt, megtettem. Közölte velem nem lehet frissíteni, mert vagy friss vagy nem a partnerüktől vettem. Pedig de.

Rosszul fogalmaztam tegnap. M1 Busuness Parkból mennék a XV. Harsányi K. u. 85.-be. Átvisz a Petőfi-hídon, Nagykörút, Váci út, Róbert krt. M3.
    Ránagyítottam a térképre, a Vácin, a Róberten és a Körúton nincs súlykorlátozótábla. Ha közbe teszek valamit, ami a 0-ás nál van, akkor megtalálja a helyes utat. Ráadásul rajta van a 0-ás új szakasza (51-es től az M5-ig).
    Aztán az előbbi indulástól mennék Esztergomba a Suzukihoz. Budai-rakpart majd a 10-esen visz. Holott Tatán át lehet menni a 10-re. De nem enged, mert a térképe szerint a 7,5 korlátozás Tata végén az 1-esen. Ez, ennél a navinál elég kapitális hiba.
    Aztán, az első lehajtó (32-es út) Szolnokra Pest felől, átvisz a felúljárón a vasút felett, itt bemondja, hogy “vasúti átjáró”.
    Ugyan ezt eljátsza Szajolnál is. Máskor nem szól pedig van vasúti átjáró.
    Próba képpen megadtam célnak a görög monemvasia szigetét, Gitiónál bevisz a tengerbe és egy nagy kanyarral a szigetre.
    Tettem rá POI-kat. Pl. cigi boltok, a saját POI-k kivoltak kapcsolva, de totál belassult és nagyon szaggatot a kép. Kivettem a cigist
    így már nem szaggatott a kép. IGO-nál nem volt ilyen gond, pedig raktam POI-t rendesen alá. Pedig az egy pár éves Yamoto Four Eco 4″-os.

A sok jó vélemény miatt választottam ezt a navit, de kamionos beállítással használhatatlan. Vagy én nem állítok be valamit jól vagy
    tök kuka az egész és nem tudja azt amivel hírdetik? Van a laptopomon PTV Map & Guide az még nem hibázott.

Köszi a válaszod, hali

Adminisztrátor

Szia!

Ha az elmúlt időben nem változott a procedúra, akkor a “régi” Sygic Truck-ot nem tudod online frissíteni:
    https://navigyurci.hu/2010/06/24/hogy-is-van-ez-lehet-a-sygic-szoftvert-frissiteni/

Gondolom az árak azóta már jócskán megváltoztak. Bár a 2013.03-as térkép annyira nem régi (szerintem tavaly Július körül jöhetett ki). A Sygic Truck szoftvert Valóban sokan használják, sklave elég sokáig jelezte is a szoftver és térképhibákat.

A frissítésről pontos infókat (hogyan és mennyiért) itt kaphatsz:
    http://sygic.hu/hu/elerhetoseg

A térképhibákat nekem (is) megírhatod és én bejelentem (elvileg ebben a verzióban még Tele Atlas (most TomTom) térképei vannak. Viszont a most megjelent 3D-s verzió már a Navteq (most Here) térképeit használja
    https://navigyurci.hu/2014/05/18/megujult-a-sygic-truck-sygic-truck-3d-navigation-pna/

A Map and Guide szoftverrel ne hasonlítsd össze, talán a legprofibb kamionos szoftver, és 600 Euro-tól a csillagos égig tart az ára:
    http://www.mapandguide.com/fileadmin/files_mapandguide/Downloads/3_mapandguide/2_desktop/EN/mapandguide_desktop_prices.pdf

Üdv:
    Gyurci
    ui: írtam sklave-nak, ő rengeteget használta ezt a szoftvert talán tud segíteni. Remélem éppen internet közelben van és tud segíteni…

Felhasználó

Szia,
    ha jól értelek a “régit” nem lehet frissíteni. Ügyes fogás ez a gyártó részéről. Megvettem 50000 Ft-ért és még fizessek
    valamennyit, hogy arra tudjam használni amire megvettem? Ha nem ismerném az útvonalat, körúton lőne agyon a rend őre.
    A Sygic 2013 elötti térképein volt tiltás, a mostaniról levették? Miután nagyon rossz helyen, illetve nincsenek a térképen a tiltó táblák, ezért alapból rosszul tervez és amíg valaki nem rajzolja oda ahol ténylegesen és fizikailag van addig szerintem használhatatlan
    Megpróbálom visszavetettni a bolttal, mert ez nem kamionos navigáció.
    A segítségedet nagyon köszönöm!

Üdv: Bigfootcool

Adminisztrátor

Szia!
    Olvasom a kálváriádat, én is azt javaslom, hogy vidd vissza, és mondd meg, hogy köszönöd, nem ilyen lovat akartál. Tapasztalatom szerint a Speedshop nem szokott vacakolni ezzel, jó eséllyel visszaadják a pénzedet.
    Üdv:
    Zsolto

Adminisztrátor

Szia bigfootcool!

Szeretnélek pontosítani: a régebbi Sygic Truck szoftvert is lehet frissíteni de csak kártyacsere útján. Kérlek vedd figyelembe azt is, hogy ez szett (Wayteq + Sygic Truck) a legolcsóbb megoldás, nagyjából fele annyiba kerül mint az árban következő Becker kamionos navigáció (Transit 50 – 90 ezer forint környékén). A frissítés mikéntjére pedig többször is utaltam a hozzám érkezett kérdések során, utoljára itt:

https://navigyurci.hu/forums/topic/kamionos-navi/#post-29405

Ezt a mondatot nem értem, “nincsenek a térképen a tiltó táblák”. biztosan kamionos módban vagy? Apropó: Tata végénél biztosan nem “Kivéve célforgalom” tábla van? És ha ezt látod, akkor hogy – hogy a többi táblát nem?

Üdvözlettel:
    Gyurci
    ui: itt hívnám fel figyelmeteket a kamionos navigációkkal foglakozó topikunkra:

https://navigyurci.hu/forums/forum/a-technikai-kerdesek-megvitatasa/

Adminisztrátor

Sziasztok! Igen olvastam,de tenyleg nem tudom,hogy mit mondjak. Az biztos,hogy a M&G is NT terkepet hasznal,es Ny-Europaban jol mukszik. Otthon? Szerintem a Bp-i nehajtasi rendszer egyedulallo. Meg nem talalkoztam hasonlo bonyolult eljarassal. Persze ettol lehet.
    Minden szoftver felhivja a figyelmet,hogy csak iranyado infokat tartalmaz,es azt hiszem,mindig elmondtuk a tesztelesek vegen,vagy ha valaki tanacsot ker(t). Lehetnek terkephibak, nembejegyzett tiltasok stb. A kocsimban levo M&G sem tokeletes!
    A Sygic Truck indulasa elott,mar kiprobaltuk,jeleztuk a tapasztalt hibakat..Egy ideig volt is kovetkezmenye…Aztan mar nem. Es elmult a nagy lelkesedes(em)
    Kirajzolodott elottem,hogy nem hiszem,hogy valaha tokeletes szoftvert fognak csinalni. A miertekre mem en fogok vallaszt adni. Van velemenyem,de …
    Ne ertsen senki felre!! Felsoroltal 3-4 hibat,amit tapasztaltal…Masnak mas a hiba..A harmadiknak megint mas..Ugy gondolom,hogy ennyi belefer..
    Leirtam parszor,es meg mindig igaz..Van kollegam aki Igo 2006 szoftverrel jarja europat a mai napig..sot! Van aki meg mindig nem hasznal navigaciot.
    Csatlakoznek az elottem szolokhoz. Vidd vissza es mond meg,hogy…Aztan,ha sokan viszik majd vissza,akkor…talan akkor esetleg valaki (jobban) odafigyel
    Jo gurit!

Felhasználó

Szia Gyurci,

azt nem tudom mi a kártyacsere, ha sd-re gondolsz az nincs hozzá, de hogy jól működjön még fizetni kellene 45 pénzt?
    Az már 100 pénz azért tényleg kaptam volna Beckert.

Van egy rakás súlykorlátozó tábla, főleg, ha bekapcsolom a “nem releváns módot”. És igen kamionos módban vagyok. Megadtam az összsúlyt 40t,
    az ürest 16t, magasság 3,8m, szélesség 2,5m. Próba képpen beírtam, 400t és 5m széles, akkor is a Nagykörúton vitt.
    Azt, hogy mit szállitok mindegy volt. A “nincsenek a térképen a tiltó táblák” arra írtam, hogy ahol lenni kéne súlykorlátozó tábláknak pl., Váci út, Nagykörút. Róbert krt., ott nincs, mellette lévő utcák táblái rajta vannak. Tata végén az 1-es út megy Komáromba ott nincs tiltás.

Adminisztrátor

Szia!

Nem! A Wayteq x960BT + Sygic Truck szoftver ára az Árgép-en 44 – 45 ezer forint körül indul. Azt hogy a szoftverfrissítés mennyibe kerül, pontosan nem tudom, arra szolgált a sygic.hu link.

A táblákat értem. Sajnos minden navigáció csak mankó, és ez igaz az olcsóbb, és a márkás készülékekre is egyaránt, ami drágább az is inkább másban jó (pl: fényerő, aktív tartó, online térkép frissítés, akciós térkép vásárlás).

Üdv:
    Gyurci

Adminisztrátor

Szia Tamás!

Neked is áttervezett anno a városon? Ez pont nem rémlik nekem.

Köszi a választ, és üdv:
    Gyurci

Felhasználó

Szia Gyurci,
    oké, tudom, hogy mankó és nem kell totál megbízi benne, de ezek szerint a korábbi térképeken nem tervezett Pesten keresztül,
    mert a Sygic teszted 3. részében Neked szépen kikerülte Budapestet, ami a csatolt képen szépen látszik. Lehet, hogy
    össze-vissza rakosgatják a táblákat minden új térkép kiadásakor? Ezt kétlem.

Adminisztrátor

Szia!

Ilyenre én sem emlékszem, sklave azt mondta hogy még az “őskorból” emlékszik ilyenre utoljára. Biztos, hogy minden engedélyezve van? Nem lehet például, hogy az autópálya tiltva van?

Üdv:
    Gyurci

15 bejegyzés megtekintése - 76-90 / 363
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás