tom tom navi
Címkézve: install, speedcams, telepítés sd kártyára, tomtom, tomtom for android, útvonal terv
- This topic has 98 hozzászólás, 15 résztvevő, and was last updated 9 years, 3 months telt el by Becker.
- SzerzőBejegyzés
- 2015. június. 3. szerda-06:45 #33693GyurciAdminisztrátor
Szia! Tudom tölteni a GO 5000 egy Sony Xperia E1 mobiltelefon usb töltőjével 220-ról. Nem lehet baja?
Szia!
Nem, mert az okostelefon töltők nagy része 500 mAh-s, a navigációknak pedig ennek a többszörösére van szükségük, jellemzően 1500 mAh-ás töltésre. A telefon töltő sok esetben csak arra elég, hogy becsapjon az, hogy a töltő led világít a készüléken.
Üdv,
Gyurci2015. június. 3. szerda-07:16 #33694GyurciAdminisztrátorNőként és hozzá nem értőként a tanácsodat kérném. Férjemnek GPS-t szeretnék venni, Tomtom-ra gondoltam, ami fontos, hogy élettartam frissítésű és teljes Európa térkép legyen benne. Melyiket tanácsolnád jó szívvel? Ha már itt tartok, elmagyaráznád, hogy mi a különbség a Start és a Via sorozat között? Köszönöm előre is.
Kedves Naiva!
Véleményem szerint egy Start 25-ös készülék jó választás lehet. 5″-os kijelző, 45 országos Európa térkép és élettartam térkép frissítés. 45 ezer forint környékén meg tudod vásárolni. Később kiegészíthető egy TMC antennával, így a valós idejű forgalmi információkat is láthatod.
Ha szebbet, jobbat szeretnél, akkor az új szériából vehetsz egy GO 500-at, ezen már két újjal lehet nagyítani-illetve kicsinyíteni a kijelzőn látható térkép részletet, és un. Live TMC-t használhatsz egy okostelefon segítségével. Ez a készülék is 5″-os, és az Európa térképek élettartam frissítés keretében frissíthetőek.
A Start 20 és 25, és a Via 120/125, 130/135 Refurbished közötti különbség az Élettartam térkép frissítés a Start modellekhez, illetve a Bluetooth kihangosító az utóbbiakban. A szoftver és a térkép is ugyanaz mindkettőben. Az új Start készülékek teljesen mások.
Üdvözlettel,
Gyurci2015. június. 3. szerda-14:40 #33704NaivaFelhasználóKedves Gyurci!
Nagyon köszönöm a segítséged és a magyarázatot, a mai bőség zavarában laikusként nagyon nehéz dönteni és hát ugye nem feltétlenül a legdrágább a legjobb! További kellemes napot! Naiva
2015. június. 3. szerda-15:45 #33705GyurciAdminisztrátorNagyon köszönöm a segítséged és a magyarázatot, a mai bőség zavarában laikusként nagyon nehéz dönteni és hát ugye nem feltétlenül a legdrágább a legjobb!
Kedves Naiva!
Örülök, ha tudtam segíteni. :)
Üdvözlettel,
Gyurci2015. június. 3. szerda-16:02 #33707BeckerFelhasználóSzia! Olyan gondom van hogy a GO 5000 rá dugtam a számító gépre és Aktiválási kódjának használata és Az Ön aktiválási kódja * mezőbe mit kel beírni?
2015. június. 3. szerda-16:09 #33708BeckerFelhasználóSzia! Meg a Mydrive Connect és azt irja hogy a készülék hozzákapcsolása nem sikerült próbálja később.
2015. június. 3. szerda-18:32 #33709BeckerFelhasználóSzia! Elindult a letöltés de röhej kiírja hogy tartalom letöltése a számítógépre 100% de viszont még a hátralevő idő 7 másodperc.És nem megy tovább a 2 pontra hogy a tartalom telepítése a készülékre.Ilyenkor mi van?
2015. június. 3. szerda-20:29 #33710BeckerFelhasználóSzia! ok lett miden csak azt nem értem hogy miért a v946-os térkép töltötte le és nem a v950-es a Tomtom GO 5000 re.
2015. június. 4. csütörtök-07:07 #33711GyurciAdminisztrátorSzia! ok lett miden csak azt nem értem hogy miért a v946-os térkép töltötte le és nem a v950-es a Tomtom GO 5000 re.
Szia!
Most is fenntartom, nem olvasol csak kérdezel:
https://navigyurci.hu/2015/05/20/megjelent-a-tomtom-uj-v950-es-terkepe/2015. június. 7. vasárnap-12:47 #33737xyyxFelhasználóSzép jó napot kívánok
Szeretnék érdeklődni :
Lenne egy TOM TOM go 500 as készülék amivel az a probléma nincs meg az eredeti Sd kártyája
Na mármost állítólag emiatt nem indul el vagyis az induló képernyőig be tölt és onnan nincs tovább.Állítólag amíg bent volt “meg volt a saját SD kártya” Addig ment tökéletesen
De a tulaj próbálta netről frissíteni azzal a gondolattal hogy van saját belső 8 Gb memória majd oda települ,
Na onnan már nem ment a készülék.Lehet hogy ténylegesen SD kártya gond vagy esetleg féltéglát csinált a készülékből frissítés rossz kezelésével idő előtti le kapcsolás le választás stb.. re gondolok.
Van valami esély arra hogy egy ilyen probléma meg oldódjon?
Én szeretném meg vásárolni a készüléket és azért kérdem ezeket.Köszönöm a választ előre is.
Üdv : István
2015. június. 8. hétfő-07:54 #33739GyurciAdminisztrátorLenne egy TOM TOM go 500 as készülék amivel az a probléma nincs meg az eredeti Sd kártyája Na mármost állítólag emiatt nem indul el vagyis az induló képernyőig be tölt és onnan nincs tovább. Állítólag amíg bent volt “meg volt a saját SD kártya” Addig ment tökéletesen De a tulaj próbálta netről frissíteni azzal a gondolattal hogy van saját belső 8 Gb memória majd oda települ, Na onnan már nem ment a készülék.
Lehet hogy ténylegesen SD kártya gond vagy esetleg féltéglát csinált a készülékből frissítés rossz kezelésével idő előtti le kapcsolás le választás stb.. re gondolok. Van valami esély arra hogy egy ilyen probléma meg oldódjon? Én szeretném meg vásárolni a készüléket és azért kérdem ezeket.
Kedves István!
Erről a készülékről beszélünk?
https://navigyurci.hu/2015/02/27/tomtom-go-5000-kicsomagolas/ha igen akkor: a TomTom GO 500-ba alapesetben nem kell kiegészítő kártya, a térképek a belső memóriában vannak. Elvileg a frissítéskor sem, mert vannak olyan csomagok, ahol a 3D-s épületek, kevesebb országban láthatóak, így kevesebb helyet is foglalnak. Véleményem szerint a szoftver a készüléken marad az SD kártyás megoldás esetében is, így ha azt kiveszed belőle, akkor maximum azt jelezheti a készülék, hogy nincs elérhető térkép.
Ha szoftverfrissítés közben megszakad az adatkapcsolat valamilyen okból, az okozhat ilyen hibát, de akkor többnyire a számítógép sem fogja felismerni a készüléket. Az általad leírt hibára elvileg lehet megoldás, de ahhoz látnom kell a készüléket (és akkor sem 100%, de egy próbát mindenképpen megérhet).
Ha viszont erről:
http://www.trustedreviews.com/opinions/trustedreviews-christmas-list_Page-5akkor szerintem térkép vásárlással megoldható a dolog, de az nem olcsó mulatság, kérdéses hogy megéri-e.
Üdv,
Gyurci2015. június. 8. hétfő-21:28 #33757xyyxFelhasználóKöszönöm szépen a választ.
Sajnos a második linkelt készülék az amit szerettem volna meg vásárolni de így kilőve nem ér annyit nekem hogy rettentő összegekért csak szoftvert vegyek akkor inkább működő de frissítésre szoruló Gps készüléket fogok venni komplett :D .
Még egyszer köszÜdv : István
2015. június. 9. kedd-07:03 #33761GyurciAdminisztrátorSajnos a második linkelt készülék az amit szerettem volna meg vásárolni de így kilőve nem ér annyit nekem hogy rettentő összegekért csak szoftvert vegyek akkor inkább működő de frissítésre szoruló Gps készüléket fogok venni komplett :D
Nagyon szívesen! Talán itt találsz hasznos tanácsot:
https://navigyurci.hu/2015/06/09/hasznalt-keszulek-vasarlasa-mire-vigyazzunk/Üdv,
Gyurci2015. június. 10. szerda-09:54 #33766BeckerFelhasználóSzia! A tomtom GO 5000-hez tudnál ajánlani szivargyújtós adaptert, amivel itthon is tudnám 220 tölteni.
2015. június. 10. szerda-11:16 #33767GyurciAdminisztrátorA tomtom GO 5000-hez tudnál ajánlani szivargyújtós adaptert, amivel itthon is tudnám 220 tölteni.
Szia!
https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2014/06/220V_12V.jpg
Az 1000 mAh-ás tölti kikapcsolt állapotban úgy vettem észre, de a kocsiban ugyanekkora teljesítményű autóstöltő kevés lesz.
Üdv,
Gyurci - SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.