Carminat TomTom (Renault beépített navi)
- This topic has 304 hozzászólás, 28 résztvevő, and was last updated 9 years, 4 months telt el by
Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2011. június. 12. vasárnap-11:09 #25377
Dapra
Felhasználó@ Szia!
Csak azért teszem be ezt a levelet, hogy lássátok, milyen véleménye van egy olyan cégnek, amely Magyarországon
Carminat utólagos beépítését végzi (www.carminat.hu).Megkérdeztem, hogy meg tudják-e oldani, hogy saját költségemen, de tudjam használni a TCM szolgáltatást.
A válasz a következő volt:
“…ha a rovid valaszra kivancsi: ‘nem megoldhato’ ha bovebben is erdekli a dolog akkor az a problema lenyege hogy a magyarorszagi ‘ingyenes’ TMC szolgaltatast rengeteg allami tamogatassal vegul ugy sikerult letrehozni hogy CA (conditional access) modellben mukodik. ennek a lenyege hogy a terkepgyarto (ha) fizet jogdijat akkor megkapja a tmc adatok kikodolasahoz szukseges kulcsot, melyet aztan beleepit a terkepbe igy aztan az hasznalhatova is valik a vegfelhasznalo szamara. Magyarorszagon a tmc-t az IGO holodudvaraba tartozo cegek fociztak ossze igy az o terkepeik tudjak a tmc t. a tomtom es a navteq nem fizet jogdijat (ok csak az ingyenes tmc hez szukseges adatokat epitik a terkepeikbe) igy a tomtom carminat es a carminat nav informee 1-2 rendszerek bar tmc kepesek otthon megsem vesznek tmc adast, ellenben ahogy on is mondta kulfoldon ahogy tenylegesen ingyenes a tmc adas remekul mukodnek (ausztria, csehorszag stb)ha erdekli a velemenyem videken nem sok jelentosege van a tmc nek budapesten pedig nincs letjogosultsaga a varos elonytelen elrendezesu uthalozata miatt, ha valahol valami be van dugulva gyakorlatilag nem tul sok ertelmes alternativa van. az index.hu csinalt egyebkent tmc tesztet, eleg szanalmas vegeredmeny szuletett, 1 ora koruli ut soran +- 1 perc elteres a tmc es nem tmc figyelembevetelevel keszult ut kozott.
az en legnagyobb problemam a carminat tomtom+tmc kerdesben az ugyfelszolgalatok ervenytelensege, informaciohanya es az egymasra mutogatas. egyebkent a hasznalati utmutatoban le van irva feltehetoen nem is veletlenul eleg ‘rugalmassan’ megfogalmazva a dolog, melynek a lenyege hogy nem minden orszagban mukodik a tmc, de az ugyfelszolgalatok meg arra is keptelenek hogy erre a mondatra hivatkozzzanak….
ettol fuggetlenul a scenic3 remek auto a carminat tomtom pedig mindenkeppen megert +500 eurot a rendeleskor meg akkor is ha otthon nem mukodik a tmc….
-Peter”
Ez a szakszerviz véleménye! Az enyém is hasonló, de mégsem ugyan az!
Nos, ezért “harcolunk”, de a fene tudja miért is.@Dupinak van igaza, hagyjuk a fenébe az egészet, és tegyünk elé egy normális navigátort (a választék túlságosan is bőséges), és felejtsük el örökre a TomTom-ot és Carminatot is.
Most láttam egy készüléket TMC vevővel kb. 30 000 Ft, de tartozik hozzá tolató kamera is, a navigációs szoftvert és térképet meg olyat veszel bele (legálisan!) amilyet akarsz. Árban még mindig jobban jársz, a bosszúságról már nem is beszélve!Üdv Dapra
2011. június. 13. hétfő-07:34 #25380fmart01
Felhasználódupi Mondta
fmart01 Mondta
Egyébként, olvasom, hogy sokan csalódtak, nekem még ez a régi, sem tűnik annyira gáznak. Nekem is IGO van az okostelefonon, de szerintem nem érdemes ahhoz hasonlítani, önmagában kell nézni a használhatóságot, és úgy nem tűnik olyan rossznak (remélem, később sem látom másképp).
Önmagában nézve használható, oda is navigál ahová akarsz menni, csak hát sok hiba van benne, meg pl. most a legújabb térképen
sincs rajta a fél éve átadott körforgalom Dunakeszin, ellneben az Igo legfrissebb térképén rajta van. Sok problémám van a sebességhatár kijelzéssel, nagyon sokszor téves értéket ad meg, erről korábban is írtam. Aztán sokkal kevesebb lehetőség van a személyre szabásban, az Igo teljesen kedved és ízlésed szerint beállítható. No meg aztán a TMC! Mind a mai napig nem működik.
Lehet a nyugati országokban a térkép is friss, a TMC is müködik, ott gondolom nem annyira problémás, de alapjában véve itthon használnám és ritkán külföldön. Elvárnám, hogy ennyi pénzért, amit elkérnek érte a kocsi árában, ne legyenek ilyen komoly problémák. Ilyen értelemben véve csalódás a TT Carminat.
Egyébként nekem benyás Fluencem van, ha érdekel a Megane klub technikai fórumán találsz róla tesztet, no meg érdekelnének a tapasztalataid.
üdv: dupiEgyetértünk, csak én azt mondom, hogy egy ilyen navigációt nem egy IGO-val kell összehasonlítani, hanem egy másik beépített navival: és úgy, az árat is figyelembe véve már nem olyan rossz a helyzet.
2011. június. 15. szerda-20:06 #25384fmart01
FelhasználóKérdésként fölmerült bennem (renault fluence), hogy be tudom-e úgy kapcsolni az audiót, hogy ne induljon el a navi is, illetve fordítva: be tudom-e kapcsolni a navit úgy, hogy ne induljon el az audió is? Mert néha zavar, hogy megy a másik is.
2011. június. 22. szerda-14:08 #25398dupi
Felhasználófmart01 Mondta
Kérdésként fölmerült bennem (renault fluence), hogy be tudom-e úgy kapcsolni az audiót, hogy ne induljon el a navi is, illetve fordítva: be tudom-e kapcsolni a navit úgy, hogy ne induljon el az audió is? Mert néha zavar, hogy megy a másik is.
Ha nincs bent a kártya, akkor nem idnul a navi :-)
A rádió bekapcsolásával a navi is elindul ha a kártya bent van, ilyenkor
én le szoktam némítani a rádiót és csak a navi hangja hallatszik.
Más megoldást nem tudok.2011. június. 22. szerda-18:23 #25399fmart01
Felhasználódupi Mondta
fmart01 Mondta
Kérdésként fölmerült bennem (renault fluence), hogy be tudom-e úgy kapcsolni az audiót, hogy ne induljon el a navi is, illetve fordítva: be tudom-e kapcsolni a navit úgy, hogy ne induljon el az audió is? Mert néha zavar, hogy megy a másik is.
Ha nincs bent a kártya, akkor nem idnul a navi :-)
A rádió bekapcsolásával a navi is elindul ha a kártya bent van, ilyenkor
én le szoktam némítani a rádiót és csak a navi hangja hallatszik.
Más megoldást nem tudok.Én is ezt tapasztaltam, akkor úgy látszik meg kell így szokni (egyébként nekem akkor is elindul, ha nincs bedugva a kártya).
2011. június. 25. szombat-08:24 #25406fmart01
FelhasználóSziasztok! Nekem nem mutatja a sávokat, pedig be van állítva. Mit csinálhatok rosszul?
2011. június. 25. szombat-13:58 #25407ficko
Sziasztok! Nekem nem mutatja a sávokat, pedig be van állítva. Mit csinálhatok rosszul?
Szia Fmart01!
Olvasd el a 12.oldalon a 17 számú bejegyzésemet.
üdv. F.
2011. június. 25. szombat-16:03 #25408fmart01
Felhasználóficko Mondta
fmart01 Mondta
Sziasztok! Nekem nem mutatja a sávokat, pedig be van állítva. Mit csinálhatok rosszul?
Szia Fmart01!
Olvasd el a 12.oldalon a 17 számú bejegyzésemet.
üdv. F.Köszi, kipróbáltam mindkét állásban, de egyikben sem mutatja!
2011. június. 26. vasárnap-16:19 #25409ficko
FelhasználóNem lehet, hogy akkor várod a működést, amikor az lehetetlen?:) Így voltam én is az elején, a Tomtom ügyfélszolgálatot is zaklattam, de csak butaságokat mondtak.
Korábbi bejegyzésemből:
3./ A sávinformáció CSAK akkor működik, ha navigál a berendezés. Azaz beállítottál egy célpontot és elindítod a navigálást.
(Ez logikus, hisz melyik sávon villogjon a zöld nyíl, ha nem tudja, merre akarsz menni?)
4./ Mikor navigációval közlekedsz, akkor és CSAK AKKOR jelenik meg a sávnavinfo,
amikor az adott útról (amin haladsz) LE KELL TÉRNED!Még egy tanács: Ne csak egy helyen figyeld, mert nem mindenhol van sávinformáció. (lehet, hogy pont ott nincs ahol próbálgatod)
üdv.: F
2011. június. 27. hétfő-12:18 #25410fmart01
Felhasználóficko Mondta
@Fmart01
Nem lehet, hogy akkor várod a működést, amikor az lehetetlen?:) Így voltam én is az elején, a Tomtom ügyfélszolgálatot is zaklattam, de csak butaságokat mondtak.
Korábbi bejegyzésemből:
3./ A sávinformáció CSAK akkor működik, ha navigál a berendezés. Azaz beállítottál egy célpontot és elindítod a navigálást.
(Ez logikus, hisz melyik sávon villogjon a zöld nyíl, ha nem tudja, merre akarsz menni?)
4./ Mikor navigációval közlekedsz, akkor és CSAK AKKOR jelenik meg a sávnavinfo,
amikor az adott útról (amin haladsz) LE KELL TÉRNED!
Még egy tanács: Ne csak egy helyen figyeld, mert nem mindenhol van sávinformáció. (lehet, hogy pont ott nincs ahol próbálgatod)
üdv.: FMegnéztem navigációnál: annyit látok, hogy a kereszteződésekben egy zöld nyíl mutatja az úton, hogy merre kell menni (de külön sávokat nem mutat). Ez a sávinformáció?
2011. június. 27. hétfő-16:37 #25411ficko
FelhasználóSzia fmart01!
Nem, nem az a sávnavigáció.
A sávnavigáció képét megnézheted a kezelési útmutató 22. oldalán. (bal oldali kép) Csak nálunk nincsenek házak rajta. de az éjszakát és a nappalt másképp jelzi. (még csillagok is vannak:)) Horvátországban pl. tele van fákkal.Sávnavigációt ne várj pl. a Hungária körúton.:) (Még így hívják?) :))
Sávnavigáció autópályákon van, de nem mindenhol.
Ha van beállított útvonalad és haladsz az autópályán, akkor ott ahol le kell menned róla, ott jelez és vált át a képernyő.
“…után 800 m-re hajtson le az autópályáról” kísérőszöveggel. Kb.addig látszik, míg le nem mész róla.üdv. : F.
2011. június. 27. hétfő-20:13 #25413fmart01
Felhasználóficko Mondta
Szia fmart01!
A sávnavigáció képét megnézheted a kezelési útmutató 22. oldalán. (bal oldali kép) Csak nálunk nincsenek házak rajta. de az éjszakát és a nappalt másképp jelzi. (még csillagok is vannak:)) Horvátországban pl. tele van fákkal.
Sávnavigációt ne várj pl. a Hungária körúton.:) (Még így hívják?) :))
Sávnavigáció autópályákon van, de nem mindenhol.
Ha van beállított útvonalad és haladsz az autópályán, akkor ott ahol le kell menned róla, ott jelez és vált át a képernyő.
“…után 800 m-re hajtson le az autópályáról” kísérőszöveggel. Kb.addig látszik, míg le nem mész róla.
üdv. : F.Igen, valami ilyesmire gondoltam én is! Eddig nem sikerült ilyet látnom, de majd figyelek.
2011. július. 11. hétfő-15:00 #25430fmart01
ficko Mondta
Szia fmart01!
…….Igen, valami ilyesmire gondoltam én is! Eddig nem sikerült ilyet látnom, de majd figyelek.
Hát nekem azóta sem sikerült sávokat látni. Tud valaki olyan útvonalat dél-pest, M0 környékén, ahol tuti mutatja a sávokat? Már csakazértis szeretném látni!
2011. július. 13. szerda-11:17 #25431dupi
Felhasználófmart01
Tudnál adni egy email elérhetőséget?
Off témában irnék neked….
üdv: Dupi2011. július. 14. csütörtök-07:59 #25433fmart01
Felhasználódupi Mondta
fmart01
Tudnál adni egy email elérhetőséget?
Off témában irnék neked….
üdv: Dupi - SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.