Egy új Tomtom felhasználó kérdései
- This topic has 287 hozzászólás, 34 résztvevő, and was last updated 14 years, 5 months telt el by
Mihuka.
- SzerzőBejegyzés
- 2010. június. 16. szerda-20:35 #24512
uckertr
FelhasználóEgyébként ha tényleg ez lesz és nem oldják meg, hogy a régiók között is lehessen navigálni, akkor nagyon morcos leszek!!!
Mert ugye ha most van egy Kelet-EU térképed a navin és egy nyugat-EU SD kártyán, akkor nem tudsz köztuk útvonalat tervezni, mert térképet kell váltanod!
Na ha ez nem lesz megoldva, akkor ez megingatja a hitem a TomTomban!
2010. június. 17. csütörtök-08:20 #24518
GyurciAdminisztrátor@ lautnermark Ezt én sem értem. Mint ahogy azt sem, hogy azokra a kütyükre amiben van sd kártya foglalat, na arra miért nem?
@ ucker_tr Jogos2010. június. 18. péntek-13:13 #24521uckertr
FelhasználóSzal, ezek a jó bootrom-ok:
TomTom One/XL = 5.5128/5.5136
TomTom Go x20/x30/x40 = 5.5229
TomTom GO x50 = 5.5256
2010. június. 18. péntek-13:40 #24522
GyurciAdminisztrátorKöszi Laci.
2010. június. 19. szombat-11:43 #24525matt
FelhasználóGyurci Mondta
@ matt Most készül a régiókra bontott térkép, talán hó végére készen lessz. Akkor csak azokat a régiókat töltöd le majd le, amit tényleg használni akarsz, de a jogod megmarad az összes eddigi országodra. Így elég lesz a hely is, mert minden országot egyszerre nem fogunk úgysem használunk.
Szia Gyurci!
Bár nem tudom, a TomTom milyen régiókra osztaná fel Európát, de ezt már haladásnak tekintem.
Végre rájönnek arra, amit mások már (pl. NNG) régóta tudnak (és ennek megfelelően alakítják üzletpolitikájukat), hogy a navigációt használónak csak a legritkább esetben van szüksége minden térképre egyszerre. Általában (kivételt képeznek a hivatásos fuvarozók) a felhasználók többsége beérné az aktuális úticélhoz szükséges térképek használatával.
Ha Európa térképe országonként lenne kódolva, mint a másiknál, akkor megtehetném, például én, hogy csak azokat a térképeket veszem igénybe (helyszűke miatt), amelyekre akkor és ott azonnal szükségem van.
De a legjobb, a felhasználók számára ideális megoldás az lenne, hogy csak azért az adatbázisért fizessenek, amit igénybe is vesznek.
Nem?
2010. június. 20. vasárnap-14:13 #24534
GyurciAdminisztrátor@ matt Szia. A Navigonnál már régen országonként tudod letölteni a friisítést, így te gazdálkodsz a tárhelyeddel. Az egyenkénti térképvásárláról, úgy emlékszem volt szó az iGO amigo kapcsán, de úgy tudom nem lett belőle semmi…
2010. június. 21. hétfő-11:11 #24539matt
FelhasználóGyurci Mondta
@ matt Szia. A Navigonnál már régen országonként tudod letölteni a friisítést, így te gazdálkodsz a tárhelyeddel. Az egyenkénti térképvásárláról, úgy emlékszem volt szó az iGO amigo kapcsán, de úgy tudom nem lett belőle semmi…
Szia Gyurci!
A Navigonról olyan jókat nem olvastam. Sőt.
Benne volt a lehetséges fogyasztói kosárban, de kiesett.
Róluk inkább csak elmarasztaló véleményt olvastam.
Nekem nem volt alkalmam kipróbálni, ezért maximum elhiszem a véleményeket.
Az iGO-nál az Európa le van bontva országonként. Ezek .fbl kiterjesztésű állományok.
Ha megvan egész Európa, de nekem holnap nincsen szükségem egyes országokra, akkor törölhetem.
Ha holnapután szükségem lesz rájuk, visszarakom.
A jogosultságom megmarad.
Ezt a vonalat kellene követnie a TomTom-nak is.
Ma azt az információt kaptam az ügyfélszolgálattól, hogy a teljes Európa térkép jövő héten elérhető lesz az előfizetőknek.
Belefutottak a két gigába.
Amikor megtervezek egy útvonalat és demóban futtatom, hiába állítom a sebességet 500 százalékra, ugyanúgy vánszorog.
Egyszeres sebességgel.
Mi lehet az oka?
2010. június. 22. kedd-08:36 #24543
Törölt FelhasználóAdminisztrátorSziasztok!
Sajna nem lehet (vagy nem tudok) regisztrálni.
Most csak kipróbálom, hogy regisztrálás nélkül is hozzá tudok-e szólni.
2010. június. 26. szombat-11:40 #24548lautnermark
FelhasználóGo 950-re megjelent az App. 9.053
Most vásároltam meg a térképfrissítést és + 2 frissítést ajándékba adott hozzá.Gondolom eksön van,nézz utána hátha mást is érdekel.
Szép napot és kellemes pihit kivánok.
Üdv. Márk
2010. június. 26. szombat-12:46 #24549matt
FelhasználóGyurci Mondta
@ matt Szia. A Navigonnál már régen országonként tudod letölteni a friisítést, így te gazdálkodsz a tárhelyeddel. Az egyenkénti térképvásárláról, úgy emlékszem volt szó az iGO amigo kapcsán, de úgy tudom nem lett belőle semmi…
Szia Gyurci!
Nem tudod, hogy mikor lesz térképfrissítés a TomTom-előfizetőknek?
Ha megbontják az egybeeurópa állományt, milyen régiók lesznek?
Szerinted eladjam a készülékemet a semmilyen térképfrissítés miatt, vagy várjak, hátha észhez tér a cég?
Én úgy vásároltam meg ezt a frissítést, hogy háromhavonta újakat adnak.
Ha mégsem, akkor hogyan lehet visszaigényelni a frissítési pénzt?
A térképem 2010 februári adatbázissal. 8.45.
Ma 2010. június huszonhatodika van.
Frissítésről szó nincs.
Ígérgetésről annál inkább.
Üdv,
Tibor
2010. június. 26. szombat-13:15 #24550lautnermark
FelhasználóTényleg,ha mondjuk július elején kiadják a 850-t,akkor a 3. néves(855) mikorra várható.Rendesen,időben aug. második felében vagy innentől kezdve folyamatosan csúszni fog,ez esetben kb. oktoberre?
2010. június. 28. hétfő-11:15 #24569
GyurciAdminisztrátor@ lautnermark Szerencsés. Akkor ne panaszkodj.
2010. június. 28. hétfő-11:19 #24570
GyurciAdminisztrátor@ matt Mit mondjak, ez a frissítés kicsit nyögve-nyelős. De eddig soha nem volt még ilyen, és szerintem többet nem is lesz. Én ezért biztosan nem adom el a sajátomat. A régiókról semmi hírem nincs, de napokon belül ki kell derülnie.
Most futottak bele a 2 gigás problémába, és gondolom ezerrel szeletelik a térképeket. De ez biztosan nem egyszerű munka, hiszen mendennek-mindennel stimmelnie kell…
2010. június. 28. hétfő-11:21 #24571
GyurciAdminisztrátor@ lautnermark Sajnos arra nem tudok válaszolni, hogy fog-e a frissítés ideje csúszni. Hogyha később jelenik meg néhány héttel, akkor később térképzárás is, tehát elvileg frissebb térképet is kapunk.
2010. július. 2. péntek-12:03 #24585matt
Felhasználólautnermark Mondta
Tényleg,ha mondjuk július elején kiadják a 850-t,akkor a 3. néves(855) mikorra várható.Rendesen,időben aug. második felében vagy innentől kezdve folyamatosan csúszni fog,ez esetben kb. oktoberre?
Szerintem, bár új TomTom-os vagyok, a legelső frissítéstől ketyeg az egyéves előfizetés.
Nekem az van.
Ha negyedévekben gondolkodunk, mint a cég, akkor attól az időponttól számolunk, amelytől megkaptuk az első frissebb adatbázist.
Ezt diktálja a józan ész.
Hogy a valóság mi lesz, az egy másik kérdés.
Ha nekem júliustól teszik elérhetővé a februári döglött adatbázisnak a frissítését, akkor onnantól számolom a 12 hónapos update-et.
Egy a lényeg: négyszer frissíthetsz a TomTom (Tele Atlas) jóvoltából.
Ha ezt nem teszik lehetővé, akkor megkereshetsz különböző fogyasztóvédő szervezeteket.
- SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.