Egy új Tomtom felhasználó kérdései

Kezdőlap Fórumok TomTom Egy új Tomtom felhasználó kérdései

15 bejegyzés megtekintése - 151-165 / 287
  • Szerző
    Bejegyzés
    Felhasználó

Egyébként ha tényleg ez lesz és nem oldják meg, hogy a régiók között is lehessen navigálni, akkor nagyon morcos leszek!!!

Mert ugye ha most van egy Kelet-EU térképed a navin és egy nyugat-EU SD kártyán, akkor nem tudsz köztuk útvonalat tervezni, mert térképet kell váltanod!

Na ha ez nem lesz megoldva, akkor ez megingatja a hitem a TomTomban!

Adminisztrátor

@ lautnermark Ezt én sem értem. Mint ahogy azt sem, hogy azokra a kütyükre amiben van sd kártya foglalat, na arra miért nem?
    @ ucker_tr Jogos

Felhasználó

Szal, ezek a jó bootrom-ok:

TomTom One/XL = 5.5128/5.5136

TomTom Go x20/x30/x40 = 5.5229

TomTom GO x50 = 5.5256

Adminisztrátor

Köszi Laci.

Felhasználó

Gyurci Mondta

@ matt Most készül a régiókra bontott térkép, talán hó végére készen lessz. Akkor csak azokat a régiókat töltöd le majd le, amit tényleg használni akarsz, de a jogod megmarad az összes eddigi országodra. Így elég lesz a hely is, mert minden országot egyszerre nem fogunk úgysem használunk.

Szia Gyurci!

Bár nem tudom, a TomTom milyen régiókra osztaná fel Európát, de ezt már haladásnak tekintem.

Végre rájönnek arra, amit mások már (pl. NNG) régóta tudnak (és ennek megfelelően alakítják üzletpolitikájukat), hogy a navigációt használónak csak a legritkább esetben van szüksége minden térképre egyszerre. Általában (kivételt képeznek a hivatásos fuvarozók) a felhasználók többsége beérné az aktuális úticélhoz szükséges térképek használatával.

Ha Európa térképe országonként lenne kódolva, mint a másiknál, akkor megtehetném, például én, hogy csak azokat a térképeket veszem igénybe (helyszűke miatt), amelyekre akkor és ott azonnal szükségem van.

De a legjobb, a felhasználók számára ideális megoldás az lenne, hogy csak azért az adatbázisért  fizessenek, amit igénybe is vesznek.

Nem?

Adminisztrátor

@ matt Szia. A Navigonnál már régen országonként tudod letölteni a friisítést, így te gazdálkodsz a tárhelyeddel. Az egyenkénti térképvásárláról, úgy emlékszem volt szó az iGO amigo kapcsán, de úgy tudom nem lett belőle semmi…

Felhasználó

Gyurci Mondta

@ matt Szia. A Navigonnál már régen országonként tudod letölteni a friisítést, így te gazdálkodsz a tárhelyeddel. Az egyenkénti térképvásárláról, úgy emlékszem volt szó az iGO amigo kapcsán, de úgy tudom nem lett belőle semmi…

Szia Gyurci!

A Navigonról olyan jókat nem olvastam. Sőt.

Benne volt a lehetséges fogyasztói kosárban, de kiesett.

Róluk inkább csak elmarasztaló véleményt olvastam.

Nekem nem volt alkalmam kipróbálni, ezért maximum elhiszem a véleményeket.

Az iGO-nál az Európa le van bontva országonként. Ezek .fbl kiterjesztésű állományok.

Ha megvan egész Európa, de nekem holnap nincsen szükségem egyes országokra, akkor törölhetem.

Ha holnapután szükségem lesz rájuk, visszarakom.

A jogosultságom megmarad.

Ezt a vonalat kellene követnie a TomTom-nak is.

Ma azt az információt kaptam az ügyfélszolgálattól, hogy a teljes Európa térkép jövő héten elérhető lesz az előfizetőknek.

Belefutottak a két gigába.

Amikor megtervezek egy útvonalat és demóban futtatom, hiába állítom a sebességet 500 százalékra, ugyanúgy vánszorog.

Egyszeres sebességgel.

Mi lehet az oka?

Adminisztrátor

Sziasztok!

Sajna nem lehet (vagy nem tudok) regisztrálni.

Most csak kipróbálom, hogy regisztrálás nélkül is hozzá tudok-e szólni.

Felhasználó

Go 950-re megjelent az App. 9.053

Most vásároltam meg a térképfrissítést és + 2 frissítést ajándékba adott hozzá.Gondolom eksön van,nézz utána hátha mást is érdekel.

Szép napot és kellemes pihit kivánok.

Üdv. Márk

Felhasználó

Gyurci Mondta

Szia Gyurci!

Nem tudod, hogy mikor lesz térképfrissítés a TomTom-előfizetőknek?

Ha megbontják az egybeeurópa állományt, milyen régiók lesznek?

Szerinted eladjam a készülékemet a semmilyen térképfrissítés miatt, vagy várjak, hátha észhez tér a cég?

Én úgy vásároltam meg ezt a frissítést, hogy háromhavonta újakat adnak.

Ha mégsem, akkor hogyan lehet visszaigényelni a frissítési pénzt?

A térképem 2010 februári adatbázissal. 8.45.

Ma 2010. június huszonhatodika van.

Frissítésről szó nincs.

Ígérgetésről annál inkább.

Üdv,

Tibor

Felhasználó

Tényleg,ha mondjuk július elején kiadják a 850-t,akkor a 3. néves(855) mikorra várható.Rendesen,időben aug. második felében vagy innentől kezdve folyamatosan csúszni fog,ez esetben kb. oktoberre?

Adminisztrátor

@ lautnermark Szerencsés. Akkor ne panaszkodj. Vigyor

Adminisztrátor

@ matt Mit mondjak, ez a frissítés kicsit nyögve-nyelős. De eddig soha nem volt még ilyen, és szerintem többet nem is lesz. Én ezért biztosan nem adom el a sajátomat. A régiókról semmi hírem nincs, de napokon belül ki kell derülnie.

Most futottak bele a 2 gigás problémába, és gondolom ezerrel szeletelik a térképeket. De ez biztosan nem egyszerű munka, hiszen mendennek-mindennel stimmelnie kell…

Adminisztrátor

@ lautnermark Sajnos arra nem tudok válaszolni, hogy fog-e a frissítés ideje csúszni. Hogyha később jelenik meg néhány héttel, akkor később térképzárás is, tehát elvileg frissebb térképet is kapunk.

Felhasználó

lautnermark Mondta

Tényleg,ha mondjuk július elején kiadják a 850-t,akkor a 3. néves(855) mikorra várható.Rendesen,időben aug. második felében vagy innentől kezdve folyamatosan csúszni fog,ez esetben kb. oktoberre?

Szerintem, bár új TomTom-os vagyok, a legelső frissítéstől ketyeg az egyéves előfizetés.

Nekem az van.

Ha negyedévekben gondolkodunk, mint a cég, akkor attól az időponttól számolunk, amelytől megkaptuk az első frissebb adatbázist.

Ezt diktálja a józan ész.

Hogy a valóság mi lesz, az egy másik kérdés.

Ha nekem júliustól teszik elérhetővé a februári döglött adatbázisnak a  frissítését, akkor onnantól számolom a 12 hónapos update-et.

Egy a lényeg: négyszer frissíthetsz a TomTom (Tele Atlas) jóvoltából.

Ha ezt nem teszik lehetővé, akkor megkereshetsz különböző fogyasztóvédő szervezeteket.

15 bejegyzés megtekintése - 151-165 / 287
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás