Egy új Tomtom felhasználó kérdései
- This topic has 287 hozzászólás, 34 résztvevő, and was last updated 14 years, 5 months telt el by
Mihuka.
- SzerzőBejegyzés
- 2010. július. 2. péntek-12:40 #24586
matt
FelhasználóGyurci Mondta
@ matt Mit mondjak, ez a frissítés kicsit nyögve-nyelős. De eddig soha nem volt még ilyen, és szerintem többet nem is lesz. Én ezért biztosan nem adom el a sajátomat. A régiókról semmi hírem nincs, de napokon belül ki kell derülnie.
Most futottak bele a 2 gigás problémába, és gondolom ezerrel szeletelik a térképeket. De ez biztosan nem egyszerű munka, hiszen mendennek-mindennel stimmelnie kell…
Mint új TomTom user-előfizető nem komálom a késéseket.
Leginkább az egyenes beszédet szeretem.
Eszem ágában sincs eladni a kütyümet.
A 2-gigás problémát meg nehogy én, mint felhasználó “szívjam meg”!
A TomTom nem ma kezdte.
De ma úgy viselkedik, mintha amatőr lenne.
2010. július. 3. szombat-11:55 #24589matt
FelhasználóGyurci Mondta
Szia Gyurci!
Szerinted mi lehet az oka annak, hogy egy megtervezett útvonal demó-lejátszása akkor is csak egyszeres, ha ötszörös sebességre állítom?
100%-500%.
Állandóan betartja a sebességkorlátozást még így, demó módban is.
Már önmagamat is únom, de a másiknál az ötszörös sebesség az annyi volt.
Ez azért volt hasznos, mert ha egy ronda, amorf kereszteződést, csomópontot el akartam kerülni, akkor lejátszáskor ki tudtam jelölni a “gázos” szakaszt, szakaszokat.
Még valami: A TomTom XXL TMC-vevője TomTom-specifikus?
Vagyis más PNA nem észleli ezt a kütyüt?
Kölcsönadtam egy ismerősömnek (talán Navon-tulaj), de a készüléke nem ismerte föl a “hardvert”.
IGO-Primo volt a szoftver.
Én még a saját készülékemen nem próbáltam, de nagyon kíváncsi lennék arra, hogy mennyire használható?
Azt értem ez alatt, hogy érdemes-e támaszkodni a magyar TMC-információkra a TomTom-tulajdonosoknak, vagy felejtsük el ezt az egész “Live Traffic”-ot?
2010. július. 5. hétfő-12:18 #24591matt
FelhasználóGyurci Mondta
@ lautnermark Sajnos arra nem tudok válaszolni, hogy fog-e a frissítés ideje csúszni. Hogyha később jelenik meg néhány héttel, akkor később térképzárás is, tehát elvileg frissebb térképet is kapunk.
Sziasztok!
Nekem a TomTom küldött egy elégedettségi kérdőívet online.
Ti is kaptatok ilyet?
Szerintetek milyen a TomTom, annak support-ja?
2010. július. 5. hétfő-16:39 #24595
GyurciAdminisztrátor@ matt
– 2 GB-t problémája. Amikor a vasak nagyrészét kitalálták, szó sem volt arról, hogy valaha nem fog beleférni 2 gigába egy térkép. Ha jól emlékszem te voltál, akinek vásárlás előtt szóltam hogy gondold meg, hogy veszel-e sd nélküli készüléket? Amúgy nekem is egy TomTom XL IQ routes készülékem van, és türelmes vagyok. Hogy miért? Mert rosszabb helyeken azt mondják, hogy ez a készülék már nem támogatott.. Légy türelmes, meglesz a 4 frissítésed.
– Nem tudom miért nem működik 500x-os módban. Nálam az összes TomTom megfordult az elmúlt két év alatt, a TomTom One-tól kezdve a GO 950-ig, de nem tapasztaltam ilyen hibát. Próbáld meg a legújabb szoftvert feltenni.
– A TomTom XL TMC vevője, CSAK a TomTom készülékeivel kompatibilis
– Én nem kaptam kérdőívet, neked pedig egyszerű dolgod van: azt írd le, amit tapasztaltál az Ügyfélszolgálat felhívásakor. Ebből tudják lemérni, hogy min kell javítani.
2010. július. 5. hétfő-16:49 #24596
GyurciAdminisztrátor@ matt
Hmmm. A TomTom IQ Routes most nekem is betartja a kresz szabályokat. Akkor ne tegyél rá új szoftvert, inkább régit, ha megvan. Bár a legújabb szoftverrel nagyon gyorsan elindul.
2010. július. 5. hétfő-18:18 #24597lautnermark
Felhasználó2010. július. 5. hétfő-18:21 #24598lautnermark
FelhasználóGyurci Mondta
@ matt
Hmmm. A TomTom IQ Routes most nekem is betartja a kresz szabályokat. Akkor ne tegyél rá új szoftvert, inkább régit, ha megvan. Bár a legújabb szoftverrel nagyon gyorsan elindul.
Ezt most nem értem.Eddig nem tartotta be a kreszt az útvonalszámításnál?
Gyurci! Mi a helyzet a frrissítéssel?Az Indexen a múltkor Július 3-at írtál.5-e van.Köszi
2010. július. 8. csütörtök-12:09 #24605lautnermark
FelhasználóÜdv.
A go 950-t lefrissítettem v850-re,azóta a tmc műkődése egészen rapszodikus lett.Már-már Navigonos!
Csak akkor műkődik a tmc,ha automata keresés módban van és resettel inditom a gépet.
Sima bekapcsnál,automata adókereséssel semmit sem talál,manuális 94,8-s beállítással pedig közli,hogy a 94,8-on nem található rádióállomás és keres másikat,de nem talál.
Visszaraktam a v840-s mentést,normálisan műkődik,majd újra lefrissítettem a v850-re.Az eredmény,mint fent.Semmi.
Ötletek?2010. július. 8. csütörtök-16:43 #246072010. július. 8. csütörtök-16:47 #24608
GyurciAdminisztrátor@ lautnermark Én az XL-n nem tapasztaltam ilyet, de nekem zóna térképem van. Szerintem a tmc fájlokat tedd át, av840-ből, a v850-be.
2010. július. 9. péntek-11:23 #24612matt
FelhasználóGyurci Mondta
@ matt
– 2 GB-t problémája. Amikor a vasak nagyrészét kitalálták, szó sem volt arról, hogy valaha nem fog beleférni 2 gigába egy térkép. Ha jól emlékszem te voltál, akinek vásárlás előtt szóltam hogy gondold meg, hogy veszel-e sd nélküli készüléket? Amúgy nekem is egy TomTom XL IQ routes készülékem van, és türelmes vagyok. Hogy miért? Mert rosszabb helyeken azt mondják, hogy ez a készülék már nem támogatott.. Légy türelmes, meglesz a 4 frissítésed.
– Nem tudom miért nem működik 500x-os módban. Nálam az összes TomTom megfordult az elmúlt két év alatt, a TomTom One-tól kezdve a GO 950-ig, de nem tapasztaltam ilyen hibát. Próbáld meg a legújabb szoftvert feltenni.
– A TomTom XL TMC vevője, CSAK a TomTom készülékeivel kompatibilis
– Én nem kaptam kérdőívet, neked pedig egyszerű dolgod van: azt írd le, amit tapasztaltál az Ügyfélszolgálat felhívásakor. Ebből tudják lemérni, hogy min kell javítani.
Szia!
1. A 2 GB-os probléma. Ezt nem tudom elképzelni egy kifejezetten a navigációs megoldásokra szakosodott cégről, amely felvásárolta a Tele Atlas-t. Azt, hogy ezzel nem számoltak. Nem gondolom, hogy ennél a cégnél retardáltak dolgoznak. Nem neked nem hiszem el, hanem nekik. Tudom, hogy fölhívtad a figyelmemet a bővíthetetlenségre, de nekem akkor már megrendelt volt a készülékem és nem akartam problémázni a forgalmazóval. De még akkor is ott virított a TomTom oldalán a termékkínálatban az XXL. És nem fűztek hozzá megjegyzést. Hogy vedd meg, de később a térkép frissítésekor (mert előfizetted tisztességesen, nem torrntezted) kőkemény kompromisszumokra kényszerülsz, ha ezt választod.
Ha közölték volna a leendő vásárlókkal, akkor tiszta ügy.
De nem tették.
2. Nekem a legújabb szoftver van a gépemen. A kütyün is meg a asztalin is. De nem megy többszörös sebességen még így sem.
3. Most már tudom.
4. Nem tudom, kinek küldenek kérdőívet, de nekem ez már a második volt másfél hónap alatt. Igaz, én kérdeztem is őket. A supporton.
Legutóbb angol nyelven kellett kitöltenem egy ilyesfajta kérdőívet.
Illetve nem kellett, de kérdeztek.
Nem az anyanyelvemen. Magyar nyelvet nem lehetett választani.
Szerintem ebből is látszik, hogy vannak egyenlő tulajok, meg vannak egyelőbbek.
2010. július. 9. péntek-11:37 #24613matt
Felhasználólautnermark Mondta
Üdv.
A go 950-t lefrissítettem v850-re,azóta a tmc műkődése egészen rapszodikus lett.Már-már Navigonos!
Csak akkor műkődik a tmc,ha automata keresés módban van és resettel inditom a gépet.
Sima bekapcsnál,automata adókereséssel semmit sem talál,manuális 94,8-s beállítással pedig közli,hogy a 94,8-on nem található rádióállomás és keres másikat,de nem talál.
Visszaraktam a v840-s mentést,normálisan műkődik,majd újra lefrissítettem a v850-re.Az eredmény,mint fent.Semmi.
Ötletek?
Szia!
Én semmilyen TMC-“vevést” nem tapasztalok.
Forog-forog a keresés ikon, de semmi. Nem talál sávot.
A legújabb térkép van rajta.
2010. július. 9. péntek-17:15 #24615
GyurciAdminisztrátorA v840-es térkép mentéséből, tedd át a tmc fájlokat. Persze előtte készíts mentést. Én egy XL IQ Routes-ot frissítettem Keleti zónára, de működik a tmc. Már többször használtam.
2010. július. 10. szombat-12:30 #24621matt
FelhasználóGyurci Mondta
A v840-es térkép mentéséből, tedd át a tmc fájlokat. Persze előtte készíts mentést. Én egy XL IQ Routes-ot frissítettem Keleti zónára, de működik a tmc. Már többször használtam.
Szia!
Ha csak ilyen machinációkkal lehet teljes értékű navigációs megoldást találni, gyárilag, legálisan, akor ezt az egészet megette a fene.
Hiszen mit vár a tulajdonos-előfizető?
Azt, hogy minden technikai problémát oldjanak meg. Nem?
Ha nekem ilyen-olyan állományokat kell másolgatnom, törölnöm, akkor mi különböztet meg az illegális felhasználótól engem?
Mert ott is ez a tanács.
Módosítsd ezt, töröld azt, írd át amazt.
Ennyi erővel lophatnék is navigációs szoftvert.
Nincs igazam?
Gyurci!
Egyre inkább úgy érzem, hogy védeni próbálod a védhetetlent.
Én rászánok némi időt erre az egész navis dologra, mert érdekel. Én holnap is megkeresem navigyurci-t, meg a TomTom-ot is, de ezt ne várjuk el egy átlagos felhasználótól.
Mások “csak” használni akarják.
Mitől ilyen bonyolult?
Ezt megérteni?
Csak halkan jegyzem meg, hogy az NNG már odáig ment, hogy már térképet bérelni is lehet.
Atyaúristen!
2007-ben volt egy ilyen javaslatom a cég felé, de akkor kiröhögtek.
Ha a TomTom nem követi a trendet, meg fog bukni.
Lassan, de biztosan elegük van az embereknek abból, hogy olyasmiért fizessenek, amit soha a büdös életben nem használnak.
Ha egy magyar ember nagyjából 600-800-km-es sugarú körben gondolkodik, akkor miért fizetne háromszor akkora adatbázisért?
Ez a lényeg.
Ha a szolgáltató nem képes ennek megfelelni, akkor elveszíti ezt a kicsi magyar piacot.
2010. július. 10. szombat-18:11 #24624lautnermark
FelhasználóA v840-es térkép mentéséből, tedd át a tmc fájlokat. Persze előtte készíts mentést. Én egy XL IQ Routes-ot frissítettem Keleti zónára, de működik a tmc. Már többször használtam.
Üdv.
A 840-s tmc fájlok kicserélése után egy dologra képes a gép,mégpedig arra,hogy betöltés után 4-5 sec-kel totálisan lefagy.Csak reset segít rajta. - SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.