Egy új Tomtom felhasználó kérdései

Kezdőlap Fórumok TomTom Egy új Tomtom felhasználó kérdései

15 bejegyzés megtekintése - 181-195 / 287
  • Szerző
    Bejegyzés
    Adminisztrátor

@ lautnermark Hoppá. Akkor Ügyfélszolgálat. Ahogy nézem a fórumokat, van akinek működik a tmc, van akinek nem. Ezt nem igazán értem. Nekem például működik, de nekem kábeles vevőm van.

Adminisztrátor

@ Márk Csinálj egy resetet, és jó lesz. Bekaocsológomb nyom, durván 10-15 másodpercig. Hogyha jól csináltad, “zenével” indul a készülék. Ja, előbb tedd vissza az eredeti tmc fájlokat.

Felhasználó

Gyurci Mondta

@ Márk Csinálj egy resetet, és jó lesz. Bekaocsológomb nyom, durván 10-15 másodpercig. Hogyha jól csináltad, “zenével” indul a készülék. Ja, előbb tedd vissza az eredeti tmc fájlokat.

Szia Gyurci

Ezen már régen túl vagyok,a 174-s hsz-ban leírtak szerint.De a resetes indítás is csak arra az egy induláshoz lesz jó,utána következő sima ki- és bekapcskor újra fenn áll a hiba.Ezek szerint csak akkor műkődik rendesen ,ha minden alkalommal resettel indítok?

Adminisztrátor

Valami nem teljesen kerek. Nekem is csak néhány bekapcsolást bír ki reset nélkül. Írok az Ügyfélszolgálatnak.

Felhasználó

Valami nem teljesen kerek. Nekem is csak néhány bekapcsolást bír ki reset nélkül. Írok az Ügyfélszolgálatnak.

Üdv.
    Kettő újabb hibát találtam,amivel nem tudok mit kezdeni.Szintén mióta a v850 van fent:
    1/ Homeban a frissítésekkor nincs meg a Quickgpsfix nevű sor és le sem tölt ilyet,bár a készülék elég gyorsan pozicionál.
    2/ Kezdőképernyőre képet nem tudok beállítani,sem a saját képek közül,sem a tomtomtól home-on keresztül letöltöttek közül.A homeban a go kezelésénél a navin megtalálhatóak a képek,de sem az indítási beállításoknál,sem a képnézegetőnél semmit sem talál.

Adminisztrátor

@ lautnermark

1.) A számítógépről tedd vissza a QickGPS fixet, utána már jó lesz. Általában szoftverfrissítés után szokott ilyen előfordulni.

2.) Nekem egy TomTom XL IQ routes vasam van, és a bejelentkező, illetve a kijelentkező képet is tudom cserélni. Így most Yoda Mester köszönt minden bekapcsoláskor…

Felhasználó

@ lautnermark

1.) A számítógépről tedd vissza a QickGPS fixet, utána már jó lesz. Általában szoftverfrissítés után szokott ilyen előfordulni.

2.) Nekem egy TomTom XL IQ routes vasam van, és a bejelentkező, illetve a kijelentkező képet is tudom cserélni. Így most Yoda Mester köszönt minden bekapcsoláskor…

Szia Gyurci
    1. Gpsfix-t sikerült megkreálni,most már műkődik.Igaz,cumiztam vele rendesen mire rájöttem,hogy mit és hová kell tenni,de sikerült.
    “ephem” mappa és azon belül az “ito.dat” fájl hiányzott.
    2. Be- és kikapcs képet sikerült berakni,mint kiderült nem minden a Tomtomtól letölthető kép alkalmas minden gépre.
    3. Tmc fronton annyi a változás,hogy találtam egy hiányzó fájlt (traffic.inc),amit a mentésből visszaraktam.Így most már a resetes indításon kivűl akkor is műkődik a tmc,hogy ha “kézben” bekapcsolom a gpst és poziciónálás után teszem be a tartóba.Tudom,ez így nem tesz neki jót,de kb 10sec. után már műkődik rendesen.Sajnos “hagyományos” módon,tehát a tartóba helyezést követően bekapcsolva továbbra sem műkődik.
    Köszönöm a segítséget.
    Üdv. Márk

Adminisztrátor

@ lautnermark

Örülök, hogy sikerült. A tmc megoldásodat kipróbálom.

Adminisztrátor

@ lautnermark Ez tényleg beválik, grat!

Felhasználó

Hello! Vki meg tudná mondani hogyan lehet egy XL IQ editonre beállítani hogy figyelmeztessen ha traffipax vagy biztonsági kamera közeledik?
    Csak mert ami a menüben van a Tomtom szolgáltatások alatt,az semmit nem csinál,hiába van beállítva neki hogy milyen hanggal figyelmeztessen,ha meg poi-ként van feltöltve neki,akkor nincs figyelmeztető hang hozzá,csak jelzi a térképen egy ikonnal..:(
    Próbáltam már mindent,eléggé pipa vagyok rá a Garminnal ez sokkal simábban ment!
    Köszönet!

Felhasználó

Az az egyetlen megoldás,hogy beállítom POI-ként,ha az úton van jelezzen? Jó lett volna berakni a helyére a Tomtom szolgáltatások közé..

Adminisztrátor

@GMalma POI-ként van feltöltve, ott be tudod állítani, hogy milyen távolságra jelezzen, illetve azt is hogy milyen hangon. Hangot fel is tudsz venni, vagy a TomTom Home-ból tudsz letölteni. Speedcam adatbázis van néhány száz forintért a speedcams.hu-n, ingyenes pedig a poiplaza.hu-n.

Felhasználó

Üdvözlöm!

Azt szeretném megtudni, hogy tomtom 950-esre létezik-e busz illetve kamion szoftver? Illetve ami jelzi a súly- és méretkorlátozásokat!

Üdv:

Attila

Adminisztrátor

@ wetzla Kell, hogy legyen ilyen, de hogy készülék nélkül hogyan tudod megvásárolni, azt nem tudom:

/2009/10/22/tomtom-truck-navcore-9-ces-screenshotok/

A poiplaza oldalán, a kamionos szekcióban találsz több okosságot is ingyen, például ADR adatokat (sklave) gyűjtése, 

http://tinyurl.com/3yxtvhp

ugyanitt nézd meg a veszélyes szakasz, és forgalomkorlátozás csoportot is.

Felhasználó

@gyurci!

Köszönöm szépen!

Üdv:

Attila

15 bejegyzés megtekintése - 181-195 / 287
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás