TomTom Via és Start készülékek – kérdések és válaszok
Címkézve: answers, bliszter, go750, horvátország, kamera előjelzése, kérdések, koordináta, latest map guarantee, legfrissebb térkép garancia, map update, questions, románia, sebességmérő kamera adatbázis, speedcams, start, start 20, start 25, start 60, térkép frissítés, tomtom, tomtom truck, truck, válaszok, via 125, via 130, via 135
- This topic has 135 hozzászólás, 20 résztvevő, and was last updated 7 years, 8 months telt el by
Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2014. szeptember. 1. hétfő-09:56 #30966
Gyurci
Adminisztrátor…azóta sikerült egy másik pc-vel összekapcsolni ugyanis azon Win 7 van az enyimen pedig Win 8.1 és azóta kapcsol az enyémen is sikerült frissítenem is…
Szia, akkor minden rendben.
Üdv:
Gyurci2014. szeptember. 1. hétfő-10:46 #30967Bandy
FelhasználóSzia Gyurci!
Bocsi, ha átugrottam véletlenül egy korábbi ugyanilyen kérdést…
Az én gondom a következő. Rendelkezem egy TomTom Sart 25-el. Kb. fél éves készülék, de semmi gond nincs vele. Németből hoztam, a mi nyelvünket nem beszélte, többheti kísérletezés eredményeképpen tettem fel rá magyar hangot Ervin személyében. (nem tudom hogy csináltam!)
Most olyan gondom lenne, hogy mivel LPG-s autóval járok, szeretném az ilyen jellegű kutakat POI-ként a gépre tenni. (Találtam egy POI-PLÁZA oldalt, ahonnan leszedtem csomagolva (ki is bontottam) a szükséges országok POI-ait, de amikor szeretném a gépre tenni, nem érzékeli, a MyDrive fiókomban.)
Regisztrált, hivatalos programú készülékről van szó: Ott azt írják “másolja a kiválaszott térkép mappájába.” ezt hol találom?Esetleg van-e más ötleted hogyan csináljam? (win 8.1-em van)
Köszönöm válaszod: Bandy
2014. szeptember. 1. hétfő-12:59 #30968Gyurci
Adminisztrátor…most olyan gondom lenne, hogy mivel LPG-s autóval járok, szeretném az ilyen jellegű kutakat POI-ként a gépre tenni. (Találtam egy POI-PLÁZA oldalt, ahonnan leszedtem csomagolva (ki is bontottam) a szükséges országok POI-ait, de amikor szeretném a gépre tenni, nem érzékeli, a MyDrive fiókomban.)
Szia!
Az alábbi leírás segíteni fog:
https://navigyurci.hu/2011/11/12/hogyan-adjunk-plusz-tartalmakat-a-tomtom-ujabb-keszulekeihez/A letöltött poiplaza.hu-s csomagban az ov2 az adat, míg a bmp a képfájl. Mindkettőt külön-külön fel kell töltened.
Üdv:
Gyurci2014. szeptember. 1. hétfő-22:18 #30976István
FelhasználóSziasztok!
A TomTom oldalán megtaláltam a letölthető hangokat. Két magyar hang van: Marika és Ervin. A gépen (start 25) is ez a kettő.
Kérdezem, létezik-e, és hogyan lehet hozzájutni más, magyarul beszélő hangokhoz?!üdv
István
2014. szeptember. 2. kedd-06:34 #30977Gyurci
AdminisztrátorA TomTom oldalán megtaláltam a letölthető hangokat. Két magyar hang van: Marika és Ervin. A gépen (start 25) is ez a kettő.
Kérdezem, létezik-e, és hogyan lehet hozzájutni más, magyarul beszélő hangokhoz?!Szia!
Magyarul beszélő hangokhoz sehogy. Volt régen egy iGO utánzat (talán Eszter), de a GO 950 volt az utolsó készülék amin működött.
Üdv:
Gyurci2014. szeptember. 2. kedd-17:35 #30979István
FelhasználóKöszönöm szépen a választ!
István
2014. szeptember. 2. kedd-18:44 #30982Gyurci
AdminisztrátorKöszönöm szépen a választ!
Nagyon szívesen!
Üdv:
Gyurci2014. szeptember. 2. kedd-22:28 #30983Bandy
FelhasználóNagyon Szépen köszönöm!
Segítségeddel SIKERÜLT!
Szép estét-napot!2014. szeptember. 3. szerda-06:27 #30984Gyurci
AdminisztrátorSegítségeddel SIKERÜLT!
Nagyon szívesen, köszi a visszajelzést!
Üdv:
Gyurci2014. szeptember. 3. szerda-19:21 #30987lautnermark
FelhasználóAndika volt az Eszter.
2014. szeptember. 3. szerda-19:49 #30988Gyurci
AdminisztrátorAndika volt az Eszter.
Köszi, lehet.
2014. október. 1. szerda-23:44 #31270kasugi
FelhasználóHelló, segítségre lenne szükségem.
Tegnap vettem a Media Marktban egy TomTom Start 60 Refurbished készüléket.
Ma kapcsoltam be először, és a leírásnak megfelelően frissíteni akartam rajta a térképet, plusz regisztrálni a készüléket. Csináltam egy felhasználói fiókot a TomTom honlapján, majd a tomtom.com/getstarted oldalon keresztül letöltöttem és installáltam a My Drive Connect programot. A Windows Start menüben megjelent a program, szóval szerintem feltelepült, de hiába klikkelek az ikonra, semmi sem történik. A Feladatkezelőben sem jelenik meg, mint futó program. Uninstall és újrainstallálás után ugyanez.
Ha rádugom a GPS-t a számítógépre, nem történik semmi. A tomtom.com azt írja, hogy “Ha a rendszer erre kéri, érintse meg az ‘Igen’ gombot a számítógéphez való csatlakozáshoz.”, de sose jelenik meg ez a kérés a gépen. Az Eszközkezelőben a Windowsban megjelenik egy “TomTom”, tehát valamennyire látja, de ott is van egy sárga felkiáltójel (gondolom hibaüzenet).
Szóval nincs kapcsolat a PC-m és a GPS között, és abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán fut a MyDrive Connect. Mit kellene látnom, ha fut?
Ráadásul maga a GPS folyamatosan azt írja ki, hogy “Várakozás érvényes GPS jelre…”, nemcsak a szobában, hanem amikor kimentem az erkélyre, akkor is. Ez normális ebben az állapotban (pl. mert nincs még regisztrálva), vagy sikerült valami kacatot beszereznem?
Köszi a segítséget.
2014. október. 2. csütörtök-07:46 #31272Gyurci
AdminisztrátorHa rádugom a GPS-t a számítógépre, nem történik semmi. A tomtom.com azt írja, hogy “Ha a rendszer erre kéri, érintse meg az ‘Igen’ gombot a számítógéphez való csatlakozáshoz.”, de sose jelenik meg ez a kérés a gépen. Az Eszközkezelőben a Windowsban megjelenik egy “TomTom”, tehát valamennyire látja, de ott is van egy sárga felkiáltójel (gondolom hibaüzenet). Szóval nincs kapcsolat a PC-m és a GPS között, és abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán fut a MyDrive Connect. Mit kellene látnom, ha fut? Ráadásul maga a GPS folyamatosan azt írja ki, hogy “Várakozás érvényes GPS jelre…”, nemcsak a szobában, hanem amikor kimentem az erkélyre, akkor is. Ez normális ebben az állapotban (pl. mert nincs még regisztrálva), vagy sikerült valami kacatot beszereznem?
Szia! Nem hiszem, hogy kacatot vettél volna, elég sokan használják a márkát, és elég kevés panasz érkezik rá. Viszont műszaki cikk, tehát belefuthatsz egy hibás darabba, de szerencsére nem ez a jellemző.
A lényeg: amikor elindítod a MyDrive Connect szoftvert, akkor jobboldalon alul, az óra mellett bal felől lesz egy TomTom ikon, és arra jobb gombbal kattintva tudsz dolgozni. A MyDrive feliratra kattintva elindít egy új oldalt, ahol be tudsz lépni és ezután megjelennek a letölthető frissítéseid is.
Itt egy leírás is, bár ráférne egy frissítés – de most nem nagyon van rá időm:
https://navigyurci.hu/2014/02/28/tomtom-via-es-start-keszulekek-frissitese-hogyan-csinald/A legfontosabb változás (változtatás) az SD kártya használatánál lenne, már van forgalomban 8 GB-os készülék verzió is (Start 60-ból is), és ahhoz nem kell a kártya, illetve a MyDrive Connect ikon, és a kijelzések is változtak, de az nem okoz (hat) galibát:
https://navigyurci.hu/wp-content/uploads/2014/10/elettartam_friss3.pngÜdv:
Gyurci2014. október. 5. vasárnap-22:39 #31302kasugi
FelhasználóKöszi a tanácsokat. Otthon nem boldogultam vele, de a hétvégén elmentem a szüleimhez, és az ő számítógépükön keresztül meg tudtam oldani mindent (regisztráció + frissítés). Szóval az én gépemnél lehetett valami kompatibilitási gond.
Most működik rendesen minden.
2014. október. 6. hétfő-06:23 #31303Gyurci
AdminisztrátorKöszi a tanácsokat. Otthon nem boldogultam vele, de a hétvégén elmentem a szüleimhez, és az ő számítógépükön keresztül meg tudtam oldani mindent (regisztráció + frissítés). Szóval az én gépemnél lehetett valami kompatibilitási gond. Most működik rendesen minden.
Nagyon szívesen, örülök hogy sikerült!
Üdv:
Gyurci
ui: lehetett vírusirtó, vagy tűzfal beállítás (is) a hiba oka, érdemes az otthoni gépen ránézni esetleg. - SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.