TomTom Via és Start készülékek – kérdések és válaszok

Kezdőlap Fórumok TomTom TomTom Via és Start készülékek – kérdések és válaszok

15 bejegyzés megtekintése - 61-75 / 135
  • Szerző
    Bejegyzés
    Adminisztrátor

Tegnap vettem egy TOMTOM Start 25M-es készüléket. A regisztrációhoz és a számítógépemmel kapcsolatos kommunikációhoz letöltöttem az InstallMyDriveConnect programot. Feltelepítettem, de a számítógépem azt írja ki, hogy nincs telepítve az illesztőprogramja. Egyszerűen nem értem miért nem sikerül? A honlapon az utasításokat mind betartottam és mégsem…

Szia Rafi!

Mi ez Windows? Fut a szoftver (az óra mellett ott a két egymásba kulcsolt kéz ikon)? Ha igen, és mégsem ismeri fel a készüléket, akkor távolítsd el, és telepítsd fel újra.

Üdv,
    Gyurci

Felhasználó

Tisztelt Gyurci!
    Segítséget szeretnék kérni, a via 125 v 135, és a start 20 v 25 közt nem igazán tudok választani, lényeges lenne az élettartam frissítés, de nem tudom ez mennyire működik itt Magyarországon (gondolom pár éve létezik és van aki használta, használja). Mivel ha ez az élettartam frissítés nem egy stabil dolog akkor ugyanarra a célra jó egy via 125 v 135 is.

Hirdetnek egy Tomtom start 20 -at élettartam frissítéssel, állítólag csak kibontva volt, még nem volt bekapcsolva, azt szeretném megtudni ezt én a bekapcsolásnál látom, vagy csak a számítógépre csatlakozásnál derül ki? Ez fontos lenne nehogy elessek a frissítési lehetőségtől. Ehhez a tipushoz kell lenni kódnak, vagy a gép tipusszám alapján felismeri és automatikusan jár hozzá?

Előre is köszönöm

Adminisztrátor

Segítséget szeretnék kérni, a via 125 v 135, és a start 20 v 25 közt nem igazán tudok választani, lényeges lenne az élettartam frissítés, de nem tudom ez mennyire működik itt Magyarországon (gondolom pár éve létezik és van aki használta, használja). Mivel ha ez az élettartam frissítés nem egy stabil dolog akkor ugyanarra a célra jó egy via 125 v 135 is.

Hirdetnek egy Tomtom start 20 -at élettartam frissítéssel, állítólag csak kibontva volt, még nem volt bekapcsolva, azt szeretném megtudni ezt én a bekapcsolásnál látom, vagy csak a számítógépre csatlakozásnál derül ki? Ez fontos lenne nehogy elessek a frissítési lehetőségtől. Ehhez a tipushoz kell lenni kódnak, vagy a gép tipusszám alapján felismeri és automatikusan jár hozzá?

Szia Gabesz!

Az élettartam frissítés működik, minden negyedévben tölthetsz le új térképet, én 2013 Szeptembere óta használom. A Via 125-öt csak Refurbished felirattal kapod, ehhez egy 90 napos ingyenes frissítés jár, mint ahogy a Via 135 Refurbished-hez is (ezek gyárilag újracsomagolt készülékek). A Via 135 M élettartam frissítést kapott (a dobozán egy embléma jelzi).

A Start és a Via sorozat közötti alapvető különbség, hogy utóbbiban Bluetooth is van, amit telefonkihangosításra is tudsz használni. Egyébként a Start 25 ugyanaz gyakorlatilag. Az élettartam frissítés 90 napon belül aktiválható, amelyet az első pozicionálástól számítanak. Viszont ezt ellenőrizni csak számítógép segítségével tudod.

Üdvözlettel,
    Gyurci

Felhasználó

Köszönöm a gyors választ!

Adminisztrátor

Köszönöm a gyors választ!

Nagyon szívesen!

Felhasználó

Kedves Gyurci!

Mint többször már kiderült, nem igazán vagyok otthon gps ügyben :)
    Kérdésem: sokszor nem címet, hanem gps koordinátákat adnak meg.
    Ezt hol tudom beírni a készülékbe, “címként” megadni??
    (Start 25)

Előre is köszi!
    üdv
    István

Adminisztrátor

Mint többször már kiderült, nem igazán vagyok otthon gps ügyben :)
    Kérdésem: sokszor nem címet, hanem gps koordinátákat adnak meg.
    Ezt hol tudom beírni a készülékbe, “címként” megadni??

Kedves István!

Ha jól emlékszem, akkor a “Úticél” menüpontban, ott ahol a címet is megadod – az utolsó oldalra lapozva találod meg a koordináta megadás lehetőségét.

A leírásban a 20. – 21. oldalon találod:
    http://download.tomtom.com/open/manuals/non-LIVE/refman/TomTom-EU-non-LIVE-RG-hu-hu.pdf

Üdvözlettel,
    Gyurci

Felhasználó

Köszönmöm szépen!

Adminisztrátor

Köszönöm szépen!

Nagyon szívesen!

Felhasználó

Sziasztok!

Vásárlás előtt állok. A pozitív vélemények , tesztek és szakértő tanácsadás kapcsán a Tomtom via 125 refurb felé terelődök.
    Két kérdés merült fel bennem, különböző helyeken hozzászólásokban írták hogy Románia, Horvátország nem teljes a térképen. Mik a tapasztalatok mennyire használható ezekben az országokban kirándulás utazás kapcsán?
    A másik hogy a boltban észrevettem hogy közel egy árban van a Via 125 refurb és a Via 135 refurb . Mi a különbség a két készülék közt?

várom a válaszokat köszönettel:
    József

Adminisztrátor

Vásárlás előtt állok. A pozitív vélemények, tesztek és szakértő tanácsadás kapcsán a Tomtom via 125 refurb felé terelődök.
    Két kérdés merült fel bennem, különböző helyeken hozzászólásokban írták hogy Románia, Horvátország nem teljes a térképen. Mik a tapasztalatok mennyire használható ezekben az országokban kirándulás utazás kapcsán? A másik hogy a boltban észrevettem hogy közel egy árban van a Via 125 refurb és a Via 135 refurb . Mi a különbség a két készülék közt?

Kedves József!

Üdv a fórumunkban! A Via 125 az a Via 135 elődje, a különbség csak az előbbi igényesebb külseje (pl. króm keret a kijelző körül), amúgy tudásbeli különbség egyáltalán nincsen. Horvátország már nagyon régen, míg Románia szinte pont egy éve került a legjobbak közé.

Üdv,
    Gyurci
    ui: a refurbished jelölésű TomTom készülékekhez csak az első pozicionálástól számított 90 napon belül ingyenes a térképfrissítés letöltése, az utána következőkért már fizetni kell.

Felhasználó

Vásárlás előtt állok. A pozitív vélemények, tesztek és szakértő tanácsadás kapcsán a Tomtom via 125 refurb felé terelődök.
    Két kérdés merült fel bennem, különböző helyeken hozzászólásokban írták hogy Románia, Horvátország nem teljes a térképen. Mik a tapasztalatok mennyire használható ezekben az országokban kirándulás utazás kapcsán? A másik hogy a boltban észrevettem hogy közel egy árban van a Via 125 refurb és a Via 135 refurb . Mi a különbség a két készülék közt?

Kedves József!

Üdv a fórumunkban! A Via 125 az a Via 135 elődje, a különbség csak az előbbi igényesebb külseje (pl. króm keret a kijelző körül), amúgy tudásbeli különbség egyáltalán nincsen. Horvátország már nagyon régen, míg Románia szinte pont egy éve került a legjobbak közé.

Üdv,
    Gyurci
    ui: a refurbished jelölésű TomTom készülékekhez csak az első pozicionálástól számított 90 napon belül ingyenes a térképfrissítés letöltése, az utána következőkért már fizetni kell.

Köszönöm a gyors, pontos választ! :-)

Adminisztrátor

Köszönöm a gyors, pontos választ! :-)

Nagyon szívesen!

Szép estét,
    Gyurci

Felhasználó

Kedves Gyurci!

Szeretnék a Start 60/6-os készülékemre saját tartalmat a Poi Plazán keresztül feltölteni pl osztrák sebességmérő kamera adatbázis…
    A kérdésem az OV2 vagy ASC közül melyik a készülékre használható támogató szoftver.

Adminisztrátor

Szeretnék a Start 60/6-os készülékemre saját tartalmat a Poi Plazán keresztül feltölteni pl osztrák sebességmérő kamera adatbázis…
    A kérdésem az OV2 vagy ASC közül melyik a készülékre használható támogató szoftver.

Kedves “mihly”!

Ha ez az új 6″-os Start készüléket jelenti, akkor nem tudod feltölteni. Pontosabban fel tudod tölteni az ov2 fájlt, de a feltöltött elemek sem a MyDrive-on, sem pedig a készüléken nem jelennek meg. Viszont az osztrák (fix) sebességmérő adatok alapból rajta vannak. Három hónapig ingyenesen frissít, utána meg kell vásárolni a frissítést.

Üdv,
    Gyurci

15 bejegyzés megtekintése - 61-75 / 135
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás