Carminat TomTom (Renault beépített navi)

Kezdőlap Fórumok TomTom Carminat TomTom (Renault beépített navi)

15 bejegyzés megtekintése - 136-150 / 304
  • Szerző
    Bejegyzés
    Felhasználó

@efzoltan

Szia!

Én a levelet még csak a Renault Hungáriának írtam pár napja,
    tértivevényesen, nehogy letagadják.
    Várom a választ, 15 napot adtam nekik:
    igen – vagy – nem?
    Más válasz nem érdekel.

A NFH-nak kész a levél, tőlük függ, hogy elküldöm.
    Mindenki írjon, mert a telefon vagy e-mail hatástalan.

Üdv Dapra

Felhasználó

Ha gondoljátok küldhetünk azonos levelet is. A lényeg az, hogy sok tiltakozás legyen. Továbbá a Tékozló Homárban is meg lehet jelentetni a dolgot. A nyilvánosságtól félbak a legjobban, ha mindenki külön tiltakozik, egyesével leszerelik az embereket, de a ha nyilvánosan és sokan, azt a negatív reklámot már nem fogják tűrni.

Felhasználó

Sziasztok!

@Dapra
    !….és persze mindenki:)

A kapott információktól eltérően lejött a térképfrissítés teljesen komplikáció mentesen. (860.3123)
    Az előfizetésem óta ez volt az első.
    (Gondolom és remélem is, hogy a befizetéskor a + pénzért történt akkor az aktuális térkép frissítése, majd most az éves frissítési előfizetésből az első negyedéves.(4 db-ból az első) Kérem, ebben erősítsetek meg-avagy cáfoljátok.

Igazából, mint írtam én ezt is vártam -“naívan” :) -mert ugye azt az információt kaptam e-mailben a TomTom-tól, hogy MŰKÖDIK.
    Nem is értem, miért táncolt ebből vissza Neked (és persze nekem is, mikor rákérdeztem) a TomTom.

Szóval…szuper!! Úgy tűnik ezt véglegesen megoldották!:) LEGALÁBB IS NÁLAM MŰKÖDIK.

Sajnos a KEDVENCEK és az UTOLJÁRA LÁTOGATOTT HELYEK megint eltűntek.

@Gyurci!
    Nálam nincs mapsettings.cgf nevű fájt, aminek az átmásolásával vissza kellene jönnie.
    Szívesen elküldöm egy képernyőfotón a Total Commanderben megnyitva a térkép mappáját – nincs ott.
    Réka is erről a fájlról beszélt nekem, de akkor sincs nálam ilyen.:) Vagy ennyire vaksi lennék!:)))

…de már rutinos vagyok, a 124-es bejegyzésem (2010. dec.30.) első bekezdésében foglaltak szerint rendbe tudom tenni. Ezt a megoldást a TT ügyfélszolgálatnál javasolták. – hogy ez szakszerű-e, azt nem tudom. –

Akkor is érdekelne, hogy hova tűnt……… a .cfg fájlom.:)
    Valakinek valami válasz TMC ügyben? Egyre több helyen látok zöld pöttyöt….de csak a pötty. (Pl. M6-on is van olyan szakasz.)

off: Szomorú vagyok: Elmarad a bahreini F1-idénynyitó.

üdv. : fickó

Felhasználó

Hupsz! Sztorno az előző….sajnos a 860-as nem az új térkép. Valami miatt letöltötte nekem újra a régit.

Akkor még egy kis türelmet kérek, míg le tudom tölteni a 865-öst. (avagy nem tudom letölteni, majd elválik)

Felhasználó

Szevasztok!
    Ma frissítettem a térképet, aztán azt vettem észre, hogy a TMC nem keresgél, hanem szép zöld pötty, alul meg RDS-AF felirat szép zöldben. Ezek szerint működik a TMC. Gyakorlatban nem volt módom tesztelni, de itt helyben (Dunakeszi) végig stabilan zöld volt.
    A térkép 865.3256 navcore 8842.
    Nálatok mi a helyzet?

Felhasználó

dupi Mondta

Ma frissítettem a térképet,

Szia Dupi!

Kicsit bővebben elmondanád? Hogy frissítetted a térképet? Melyik térképet?
    Van előfizetésed az éves térképfrissítési szolgáltatásra, ha igen, akkor most fizettél elő rá, vagy már korábban?
    Jelezte a TTHome a frissítési lehetőséget és letölthető volt? A 865 jött le? Nem úgy, mint nekem, hogy a 860-at töltötte újra le?
    Nekem most nem is jelzi a Home, hogy frissithető lenne a térkép. (Azt jelzi, hogy naprakész a térképem)Legalább is mostanig még nem.
    A zöld pötty nekem is egyre több helyen megjelenik….de ennyi. Mikor megpróbálom megnézni a forgalmi információkat….no az szürke marad ennek ellenére. Tehát úgy gondolom nem működik.

üdv.: F.

Felhasználó

Ó bocs! Figyelmetlen voltam. Most látom, hogy a 865-öt szedted le. Akkor ez a kérdésem nem kérdés.:)
    Miért nem lehet ebben a fórumban utólag szerkeszteni!?

Felhasználó

ficko Mondta

dupi Mondta

Ma frissítettem a térképet,

Szia Dupi!
    Kicsit bővebben elmondanád? Hogy frissítetted a térképet? Melyik térképet?
    Van előfizetésed az éves térképfrissítési szolgáltatásra, ha igen, akkor most fizettél elő rá, vagy már korábban?
    Jelezte a TTHome a frissítési lehetőséget és letölthető volt? A 865 jött le? Nem úgy, mint nekem, hogy a 860-at töltötte újra le?
    Nekem most nem is jelzi a Home, hogy frissithető lenne a térkép. (Azt jelzi, hogy naprakész a térképem)Legalább is mostanig még nem.
    A zöld pötty nekem is egyre több helyen megjelenik….de ennyi. Mikor megpróbálom megnézni a forgalmi információkat….no az szürke marad ennek ellenére. Tehát úgy gondolom nem működik.

Szóval a TThome automatikusan felajánlotta a frissítést, amit meg is csinált és ennyi. Hozzáteszem volt egy olyan gond, hogy a frissítés közben kiírta, hogy a DeletedPoi.local fájl nem törölhető és leállt a frissítés. Biztonság kedvéért nem töröltem csak átneveztem manuálisan a fájlt és utána minden simán ment. Mivel csináltam egy kártyamásolatot is az eredetiről – amit végül is a kocsiban használok, az eredetit eltettem – azt is frissítettem, ott is felkínálta és megcsinálta a frissítést. Előtte az ominózus fájlt átneveztem. Szóval mind a két kártyát kipróbáltam a kocsiban, bekapcsolás után két-három másodpercig keresi az rds-t majd előjön a zöld pötty. Néztem a forgalmi infókat, ott csak annyit ír ” utolsó frissítés: friss”
    Szóval az egy dolog, hogy a rendszer tudja a TMC-t, csak Magyarországon élünk és nem tudom mennyi és mennyire hiteles infók jönnek, mert nem mindegy, hogy fél órás késéssel tájékoztatnak vagy 1 percessel. Remélem majd a gyakorlatban is kiderül, működik-e az egész, sajnos mostanában nem valószínű, hogy hosszabb vidéki vagy külföldi útra mennék.
    Ja és természetesen előfizettem a térképfrissítésre még tavaly ősszel. Erről korábban írtam itt.
    Dupi

Felhasználó

Ja még annyit, hogy a ttgo.bif nevű fájlban található információk nem jók, azok nem frissülnek. A pontos verzió adatokat a TThome / súgó / rendszerinformáció alatt néztem meg.

Felhasználó

Köszi dupi!

Csak azért kérdeztem, hogy mikor fizettél elő, mert az a hír járta, hogy a befizetéskori frissítést megcsinálja, de a következőt már nem.
    A ttgo.bif vajon mi célt szolgál?

Mondom én is a véglegeset.
    Leszedte a 865.3256-os térképfrissítést. Mint ma kiderült, már tegnapelőtt is ezt szedte le, csak azért láttam még a rendszer-információknál a 860-ast, mert közben még nem volt bent a kártya az autóban a készülékben.
    Közben betettem, majd újra csatlakoztattam a számítógéphez, ekkor már a 865-öst mutatta.

Ezek szerint “térképfrissítésnél” is el kell játszani, amit Dapra mondott a szoftverfrissítésről. (mászkálás a gép és az autó között)

@Dapra
    : Tehát működik a dolog. Most már kettőnknél biztosan.
    (A TomTomnál még tegnap sem voltak ebben biztosak, hogy menni fog.)

@dupi
    : Te hogy oldod meg azt, hogy a kedvenceid és az utoljára látogatott helyeid, az otthon koordinátái megmaradjanak?
    A lejjebb leírt megoldás nálam bevált most is. Csak abban nem vagyok biztos, hogy nem-e íratok felül a régi fájlokkal olyan dolgokat, ami már esetleg újabb lenne.( és annak kellene megmaradni) Biztos nem kellene az összes fájlt rámásolni a kártyára, hisz 100 %, hogy nem az összes fájl tartalmazza csak ezt a 2 információs csomagot. Lehet, hogy 1, vagy 2, de senki nem tudja nekem megmondani, melyikek.

Pontosabban Gyurci és a Réka mondott egyet (lejjebb ott van a hozzászólásomban) , de nálam ilyen NINCS!

Attól függetlenül, hogy meg tudom oldani a dolgot, bosszant, hogy ez történik, mert ez nem normális.
    Egyszer már kifejtettem…..mi lenne, ha pl. a Win7 frissítés sem frissítés lenne minden javításnál, hanem teljes újratelepítés!!
    Mert ugye esetünkben a térkép nem frissül, hanem a régi törlődik és az új települ teljesen szűzen….még az országot is újra be kell állítani.
    Nem értem, hogy miért nem lehet ezt a dolgot frissítésként megcsinálni.

@Gyurci Más készülékeknél, más térképekkel is így működik ez? Pl. IGO-nál? (ott is újratelepítést jelent a frissítés, ott is eltűnnek a kedvencek és az utoljára látogatott helyek, az “otthon”?)

Felhasználó

ficko Mondta

Köszi dupi!

Én csak az otthoni címet tárolom, mert más nem kell nekem. Nem néztem, megmaradt-e.
    IGO-m volt (van), ott nem volt ilyen gond a frissítéssel.
    Ezek szerint elvileg neked is működik?

Felhasználó

Viszont kérdezném tőletek, hogy kell, ill. lehet kikapcsolni a sebesség túllépés figyelmeztető hangot. Borzasztóan idegesít, hogy
    állandóan csipog és a rádiót lehalkítja. Csak ennek a hangját szeretném kikapcsolni, a többi az kell. Rémlik, hogy találkoztam már vele, de nem emlékszem, arra sem, hogyan kell a navi hangerejét beállítani.

Felhasználó

@dupi

Igen működik.
    A hangerőt akkor tudod állítani, mikor éppen “beszél”. Amit akkor állítasz, az megmarad.
    A sebességtúllépés hangját….. most kapásból nem tudom, de holnap megnézem.

üdv. F.

Felhasználó

dupi Mondta

Viszont kérdezném tőletek, hogy kell, ill. lehet kikapcsolni a sebesség túllépés figyelmeztető hangot.

Menü – Beállítások megváltoztatása – Biztonsági zár – Figyelmeztetés, ha gyorsabban megy a megengedettnél -innen vedd ki a pipát.

Felhasználó

ficko Mondta

dupi Mondta

Viszont kérdezném tőletek, hogy kell, ill. lehet kikapcsolni a sebesség túllépés figyelmeztető hangot.

Menü – Beállítások megváltoztatása – Biztonsági zár – Figyelmeztetés, ha gyorsabban megy a megengedettnél -innen vedd ki a pipát.

Köszönet Neked!
    Igen, ezt megcsináltam, rendben is van, csak a sebességhatár kijelzés is megszünik. Úgy szerettem volna, hogy a tábla kint legyen a képernyőn, de ne adjon mellé hangot. IGO-nál ez simán müxik, itt nem. Arra gondoltam, hogy a hangfájlt kellene megváltoztatni pl. némára vagy 0 bájtosra, de sajna nem tudom melyik fájl az. Nem a szokásos formátumok egyikében van az biztos. Erről vki tud vmit?

15 bejegyzés megtekintése - 136-150 / 304
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás