Carminat TomTom (Renault beépített navi)
- This topic has 304 hozzászólás, 28 résztvevő, and was last updated 9 years, 4 months telt el by
Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2010. december. 29. szerda-16:27 #25010
GyurciAdminisztrátor@ ficko Hogyha ugyanaz a térképed (nem lett KEU-ból teljes, vagy teljes EU-ból régiós) akkor tedd át a mapsettings.cfg-t. Ha jól emlékszem, akkor az összes kedvenced benne lesz. Azért a csere előtt, mentsd el az aktuális*.cfg-t.
2010. december. 30. csütörtök-14:26 #25026ficko
FelhasználóGyurci Mondta
@ ficko Hogyha ugyanaz a térképed (nem lett KEU-ból teljes, vagy teljes EU-ból régiós) akkor tedd át a mapsettings.cfg-t. Ha jól emlékszem, akkor az összes kedvenced benne lesz. Azért a csere előtt, mentsd el az aktuális*.cfg-t.
@Gyurci!
Nem változott a térkép. Maradt a Kelet-Európa, ami gyárilag volt. (annak töltöttem le a frissítését) Nem régiós lett, van még hely bőven a kártyán.Nálam nincs sehol ilyen nevű fájl, de még ilyen kiterjesztésű sincs. Néztem a számítógépen a biztonsági mentésben és néztem az SD kártyán is.
Olyan könyvtár található mindkét helyen, aminek a neve: TomTom-cfg. Ebben a könyvtárban van egy release.nfo fájl és semmi más. Ez meg van a biztonsági mentésben is és az SD kártyán is.Elkezdtem kutakodni és először a biztonsági mentésben találtam meg a LOOPDIR nevű könyvtárban az ext3_loopback nevű fájlt. (kiterjesztése nincs) Ha ezt a nézőkével megnyitom, akkor a hosszú és nagy betűkavalkádban látom a kedvenceim nevét.
Megörültem, hogy ez lesz az a fájl, ami tárolja.
Megnyitottam az SD kártyán az ott is jelen levő LOOPDIR könyvtárat…..és megláttam, hogy ott is meg van ugyanaz a fájl ugyanakkora mérettel.…és még sincsenek jelenleg meg a kedvencek a Carminatban. Pedig egyértelműen megtalálom ebben a fájlban a kedvenceim nevét. Lehet, hogy még hiányzik valami….?
Az általad említett fájlnak hol kellene lennie?2010. december. 30. csütörtök-17:39 #25027ficko
FelhasználóBeszéltem az ügyfélszolgálattal és megtettem, amit javasoltak próbára.
A korábbi biztonsági mentésből az INTERNAL MEMORY könyvtárban lévő összes mappát és fájt átmásoltam az SD kártyára 2 könyvtár kivételével. (felülírta a rajta levőket)
Az egyik kivétel természetesen a EASTERN_EUROPE, mert ez a térkép maga, ami a kártyán már a legfrissebb változatban van meg.
Az ügyfélszolgálat ezt az egyet jelölte meg nekem kivételre, de én még egyet nem írattam felül a régebbivel, ez pedig a MAPS nevű könyvtár. (ezt csak a saját fejem után tettem, mert gondolom ennek is köze van a térképhez és láttam, hogy a benne levő fájl (Eastern_Europe.tlv) mérete is is kicsit nagyobb most, mint a biztonsági mentésen a régi.Minden rendben lett!:)
Meg vannak a kedvencek és megvannak az utoljára látogatott helyek.Továbbra is azt gondolom, hogy ez valami hiba lehet a frissítésnél, mert ezeknek nem szabadna eltűnniük. (remélhetőleg a következő térképfrissítésig megoldják, persze ahhoz valószínű be kellene írásban jelenteni a dolgot)
Egyébként azt hogy is lehet megnézni, hogy mi az aktuális térkép és szoftver verziószáma?
A TTHOME azt “mondja”, hogy minden aktuális, de szeretném tudni, hogy én hol tudom ezeket megnézni bármikor.
@Gyurci köszi az utánajárásodat, azért érdekelne, hogy hol kellene lennie annak a fájlnak, amit írtál.
@Dapra Tehát mindenképpen készíts egy biztonsági mentést és ha baj van, akkor a fent leírt módon vissza tudod hozni az elveszett dolgokat.Én is javaslom a régi biztonsági mentést egy egészen másik könyvtárba áthelyezni vagy átmásolni mielőtt újat készítesz, mert most nekem is felülírta!
Mikor a fenti műveleteket elvégeztem, akkor készítettem egy új biztonsági mentést.
Volt 3 db eddig
1. backup1 (szeptemberi)
2. backup2 (novemberi)
3. backup3 (decemberi-ez a térképfrissítésem után, aminél nem voltak meg a kedvencek)Miután megjavítottam és újra minden meg volt, készítettem egy biztonsági mentést.
……és mit tett?! Amit eddig nem..! felülírta, mégpedig a backup2-őt! Hogy miért pont azt!? Ebből másoltam ugye vissza a mappákat és fájlokat.
No nem baj, most már csak 1 maradt ott a rendes helyén. Persze logikus, hogy miért írja felül, hisz mikor visszaállítást csinálunk, ha több lenne, nem tudná a program eldönteni, hogy melyiket állítsa vissza. Kérdezni még biztos nem tud.:)2010. december. 31. péntek-05:17 #25028
GyurciAdminisztrátor@ ficko A térkép könyvtárában van.
2010. december. 31. péntek-09:31 #25029Dapra
FelhasználóGyurci Mondta
@ ficko A térkép könyvtárában van.
@Ficko
Szia! Nálam a Eastern_Europe.pna fájlban van (hogy miért pont ott, rejtély).
De egyszerűbben is megtalálod. a TTHOME-ban elindítod a Rendszerinformációt (a Súgó menüben van)
akkor a végén megtalálod, sok más érdekes adat mellett, a CurrentMapVersion=….. sorban.B.U.É.K. Gyurci, és természetesen minden Carminat tulajdonosnak.
Dapra
2011. január. 2. vasárnap-11:24 #25031
GyurciAdminisztrátor@ Gyurci B.U.É.K! neked is!
2011. január. 2. vasárnap-14:23 #25032ficko
FelhasználóMindenkinek Boldog Új Évet Kívánok!
Dapra:
Köszi, igen megtaláltam az Eastern_Europe.pna fájlban az aktuális térkép verzió számát.
Valamint a rendszer-információknál is látom.A rendszer-információknál viszont nem tudom melyik az aktuális szoftver verziószáma.
Tudom, hogy az autó monitorán ezt volt már amikor elő tudtam csalogatni, de nem emlékszem hogyan.Azért szeretném ellenőrizni, mert mikor a biztonsági mentésből visszatettem (felülírattam) a fájlokat az SD kártyára, akkor a TTHome azonnal jelezte, hogy szoftverfrissítés tölthető le. (nem sokkal előtte volt szoftverfrissítés) Nem telepítettem szándékosan, mert először ki akartam próbálni a térképet az autóban. A próba után újra csatlakoztattam az SD kártyát a számítógéphez, de ekkor már nem jelzett szoftverfrissítési igényt és azóta sem. Naprakésznek lát mindent.
Szóval ezért lennék kíváncsi, hogy mi az aktuális szoftver verziószáma.
nálam a térkép: 860.3123
látok ilyet: application versionVersionNumber=8842
és alatta ilyet: application version=542199
Ez lenne valamelyik a szoftver verziószáma?
Dapra: A tiéden mit látsz?Gyurci: Nálam nincs a térképmappában : mapsettings.cfg fájl. (Megkaptad e-mailben a képet tőlem? Ott a megnyitott térképmappa a képernyőfotón)
Dapra: Nálad meg van ez a fájl?
üdv.
2011. január. 2. vasárnap-15:18 #25033Dapra
Felhasználó@Fickó!
Együtt kaptad a térképfrissítéssel a Carminat Navcore 8.842-t. Az “application versionVersionNumber=8842” ben a szám is ott van pont nélkül, remélem a készüléked is ezt mutatja.
Mi térkép nélkül kaptuk, mert már nem volt előfizetésünk érvényben.Előtte a 8.841-es volt, erről írtam, hogy nem nagy változás és ebben még mindig nincs benne a TMC elérés
(korábbi levelek).
A telepítését letöltéskor részletesen leírta a TTHOME:
– letöltés SD kártyára
– utána le a kocsiba- bedugni a kártyát (természetesen kikapcsolt állapotban)
– beindítani a kocsit és türelmesen várni, míg feltölti az új verziót (figyelmeztet, hogy ne állítsd le a kocsit és ne húzd ki a kártyát). Ha kész látsz egy szép zöld pipát.
– utána kiszeded a kártyát vissza a számítógéphez, be a kártyaolvasóba és kész is van.
Ha van egy wlanos internetkapcsolatos laptopod a gépkocsiban is elintézheted. ha nem, marad a mászkálás.
Biztosan végigcsináltad, csak nem vetted észre, hogy feltöltötte az új navigációs szoftvert.
A Navcore aktuális számát megtalálod, ha lenyomva tartod néhány másodpercig a jobb oldalon lévő INFO/ROUTE gombot. A jobboldali képernyőn, középen ott virít (kisbetűkkel) a 8.842. (remélem nem 8.841, mert az a régi)
Nekem két SD kártyám van, mert vettem egy WESTERN-CENTRAL EU-t is külön (ma már ezt nem forgalmazzák, csak EUROPE van),
mindkettőnél végig kellett csinálni a mászkálást.Más. Az én térképem még régi, verziója 855.2938 (a többi számmal ne foglalkozz).
Ha valami nem érthető, kérdezz nyugodtan!
Üdv Dapra
2011. január. 4. kedd-08:15 #250352011. január. 8. szombat-09:16 #25039
GyurciAdminisztrátor@ Dapra Köszönjük!! Ha esetleg lenne valami fotód, pl a kártyákról, a verziószámról, amit be lehet szúrni a cikkbe, szívesen kitenném a frissítés menetét az oldalra. Írj egy mélt, lécci. Köszönöm.
2011. január. 26. szerda-16:05 #25076Dapra
Felhasználó@ Fickó!
Szia!
Ugye Te vettél térképfrissítést a Carminathoz?
Valami gubanc van. Felhívtam a Rékát az Ügyfélszolgálatnál, és kérdeztem, hogy vehetek-e.
Lebeszélt róla. Mikor mondtam, hogy más már sikeresen megcsinálta, akkor azt mondta, hogy az első még megy, de a frissítések nem fognak működni.
Állítólag dolgoznak rajta. De most még nincs megoldva.Te tudsz erről, vagy két különböző helpdeskes két eltérő tájékoztatót adott.
Azt mondta, hogy a TTHOME felajánlja mindenkinek, de ezt nem tudják levakarni a programból, pedig nem is működik.
Megtennéd, hogy utána érdeklődsz, mert ha jó, akkor én is megvenném.
Köszönöm előre is a segítségedet.Más.
Letelt a január, és felhívtam a TMC szolgáltatót. Sajnos az van ami várható volt. A RENAULT csak meszel.
Egy halom levelük van amit ők írtak, válasz meg jóformán semmi.
Nálam betelt a pohár, megírom a levelet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Felügyelőségnek, menjen most már hivatalos úton az ügy.
Rosszabb már nem lehet.Dapra
2011. január. 28. péntek-06:27 #25085
GyurciAdminisztrátor@ Dapra Elkeserítő helyzet.
2011. január. 29. szombat-18:33 #25089ficko
FelhasználóSzia!
Igen, megvettem. Előtte beszéltem is az ügyfélszolgálattal. Akkor nem a Réka volt ott. Utánanéztek és e-mailben még az nap válaszoltak, hogy rendben van, működik.
Azt a választ kaptam, hogy a hiba ki lett javítva, így a térképfrissítés szolgáltatás (Map Update Service) már elérhető a TomTom Carminat ( NON-LIVE ) részére, egyetlen egy térkép kivételével, ez a Nyugat és Közép Europa 2GB (Western and Central Europe 2GB).
Azt is megjegyezték, hogy a Carminat TomTom LIVE-al még nem működik.
(Fogalmam sincs mi az a TomTom LIVE)Ekkor befizettem és rendben lejött minden. Napra kész lett a térkép. Hétfőn utána érdeklődök a dolognak, hogy mire számíthatok(tunk).
Ha így van, ahogy Neked mondták és a következő frissítés már nem jön le, akkor sírva fakadok!
Amennyiben az információ, amit Te kaptál igaz, akkor elvárható lenne, hogy a TomTom erről küldjön egy értesítést azoknak, akik befizették az összeget………..
Bízom benne, hogy esetleg pillanatnyi technikai probléma van.
De….hétfőn rákérdezek. Úgy is jelezni akartam még egyszer a frissítéskor elszállt kedvenceket és egyebeket. (mert ugye ez sem normális dolog)
Sajna nem válaszolt senki sem arra a kérdésemre, hogy ez más TomTom készüléknél is előfordul-e.Mikor is jön a következő frissítés?
TMC
Helyeslem, hogy elküldted a levelet.
Még gondoltam megvárom a február 1-et és hívom a Renault Hungariát.
Ebben a kérdésben tényleg csak a Renault a hunyó, a TomTom nem?
Persze majd a NFF kideríti.üdv. F
2011. február. 1. kedd-11:54 #25093ficko
FelhasználóSajnos én is azt az információt kaptam, amit Te. (Pedig az említett e-mailben egyértelmű volt, hogy működik a dolog)
Most várok, míg odaérek a hídhoz és akkor megkísérlek átmenni rajta…..
Szóval kivárom, hogy fog -e frissülni. Az információm szerint hamarosan jön a negyedéves frissítés.
Kezd tele lenni a púpom a Renault-val is, meg a TomTom-mal is!Fölhívtam a Renault ügyfélszolgálatát…..azt a “megnyugtató” választ kaptam az ügyfélszolgálatos kislánytól, hogy tudnak a TMC problémáról, mások is jelezték már. (ha nem jelezték volna, fogalmuk sem lenne a hibáról!?!?) Ha megoldás születik értesíteni fogják a felhasználókat!….ugyanmár!:))))))))))))))))))))))))
Arról értesítettek Téged és kértek sűrűn elnézést, hogy nem működik?:)……….mint ahogy a TomTom sem küldött értesítést, hogy – még sem működik a térképfrissítési szolgáltatás- , pedig látják, hogy befizettem, látják a nekem elküldött e-mailt arról, hogy – minden rendben van, működik-!
Majd észreveszem ugye és hátha nem reklamálok…a pénzem már a zsebükben van.
Naív vagyok és én még bízom benne, hogy le fog jönni az a frissítés!Egy biztos: Hosszú távon azok a cégek, vállalkozások sikeresek, akik a felhasználóik legapróbb rezdüléseire is gyorsan és korrekt módon tudnak reagálni, illetve a problémákat megoldani.
Szerencsére mindenben nagy a választék!Egyetértek @Gyurci : “Elkeserítő helyzet”
2011. február. 15. kedd-12:01 #25106efzoltan
FelhasználóNálam is betelt a pohár.
Csak hitegettek, hogy dolgoznak az ügyön, de se határidő, se az, hogy pontosan mit tesznek ennek érdekében.
Ha valóban meg akarnák oldani, akkor annak lernne felelőse, határideje és pontos cselekvési terve is.írtam én is az NFH-nak. Szerintem minél többen írunk oda, annál komolyabban veszik az ügyet.
Dapra Mondta
<blockquotem ás.
Letelt a január, és felhívtam a TMC szolgáltatót. Sajnos az van ami várható volt. A RENAULT csak meszel.
Egy halom levelük van amit ők írtak, válasz meg jóformán semmi.
Nálam betelt a pohár, megírom a levelet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Felügyelőségnek, menjen most már hivatalos úton az ügy.
Rosszabb már nem lehet.
Dapra - SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.