Carminat TomTom (Renault beépített navi)

Kezdőlap Fórumok TomTom Carminat TomTom (Renault beépített navi)

15 bejegyzés megtekintése - 166-180 / 304
  • Szerző
    Bejegyzés
    Felhasználó

ficko Mondta

@dupi
    Figyelni fogom a sebesség határokat, hogy nálam jól működik-e.
    Igen sajnos várunk csak, most már tavaly nyár óta.
    >…
    üdv.: F.

Nos nekem IGo van még legális és másik, előbbit nagyon rég nem frissitettem, nem is emlékszem hogy kell. :-)
    Utóbbi esetében csak a térkép fájlt kell felmásolni a kártyára és kész, külön van minden egyéb, POI, kedvenc, hang, stb.
    Mondom gondolkozom, hogy beszerelem valahogy az IGo-s készülékemet, ha TMC-s bölcsőt veszek hozzá, akkor müködik az is
    (MIO C520 PNA).
    üdv: dupi

Felhasználó

Üdv mindenkinek.
    Nekem is működik a frissítés, a TTHome automatikusan felkínálta (Full Európa térképem van, kb. 58 EUR-t fizettem egy aktualizálásért és 1 év frissítésért, ez volt az első frissítés).
    Jelenlegi állapotom: a térkép 865.3256, navcore 8842
    A navigáció gyári alapállapotra állt be, minden addigi beállítást és mentés elfelejtett, a POI bővítéseim (magyarországi benzinkutak, gyorséttermek, stb.) azonban megmaradtak.
    Lassan úgy vagyok ezzel a TMC-vel, hogy már lesz@rom van-e, mert ha meg lesz, de 10-20 perces késéssel értesít, akkor több bosszúságot okoz, mint hasznot. A hétvégén ismét megyek Németországba, majd beszámolok, ott hogy funkcionált a TMC.
    Mapsettings.cfg fájlom nincs.

Üdv, Ubikingdom

Felhasználó

Ubikingdom Mondta

A navigáció gyári alapállapotra állt be, minden addigi beállítást és mentés elfelejtett, a POI bővítéseim (magyarországi benzinkutak, gyorséttermek, stb.) azonban megmaradtak.

Szia Ubi!

Tedd azt, amit a 124-es bejegyzés első soraiban írtam. Vissza fog jönni minden elveszett dolog. Már kétszer sikeresen megcsináltam.
    TMC: A magyarországi TMC szolgáltató semmi jóval nem biztatott a Renault-val való szerződés kapcsán. Várják, hogy a Renault “ostromolja ” meg őket……

Felhasználó

Sziasztok!
    Egy Renault Megan III tulajdonosaként szembesültem én is a TMC problémával. Nálam Győrben és környékén folyamatos zöld pötty van, az M1-esen Komárom térségében negyed pötty lesz, Pestre érve kialszik a pöttyöm. Most már tudom miért.

Felhasználó

Szia EA38!

Ezekkel a zöld pöttyökkel csak a baj van……tudjuk is már rég óta, hogy a PIROS PÖTTYÖS az igazi!:))

Adminisztrátor

@ ficko Ez az egész helyzet nagyon szomorú, de az a megjegyzés akkor is király volt. :))

Felhasználó

Köszönöm @Gyurci!:)

Felhasználó

Sziasztok Carminat tulajdonosok!

Megelégeltem a TMC problémát és léptem, bejelentetést tettem a Fogyasztóvédelemnél, íme:

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Bejelentem és hatósági vizsgálatot, valamint tájékoztatást kérek az alábbi ügyben.

Az Autó Triplex Kft-től (telephelyük 2011 Budakalász, József Attila u. 77.) 2010.07.02-án vásároltam egy Renault Fluence Privilege 1,6 16V 110 LE típusú gépjárművet.

A gépjármű átvétele utáni első hónapban kiderült, hogy a gépjárműbe beépített Carminat TomTom GPS készülékben a forgalmi/közlekedési információkat megjelenítő szolgáltatás (RDS-TMC) nem működik. Nekem erre a szolgáltatásra sok szempontból nagy szükségem lenne, mégsem érem el lassan már ¾ éve.

A hibát bejelentettem már a vásárlást követő 2 hónap után az autószalonba, ahol vásároltam a gépjárművet. Ott közölték, hogy ezzel a problémával forduljak a TomTom ügyfélszolgálathoz, mivel Ők nem tudnak ebben segíteni. Később jótállási garancia érvényesítésére vonatkozó igényemet jelentettem be 2011.02.15-én a Renault Hungária Kft-nek E-mailben, de még válaszra sem méltattak.

A TomTom ügyfélszolgálattal háromszor vettem fel a kapcsolatot, ahol mindannyiszor arról tájékoztattak, hogy tudnak a problémáról és elismerik a hibát, továbbá dolgoznak a kijavításán. Azt nem közölték, hogy szoftveres, vagy hardveres hibáról, esetleg teljesen más problémáról van szó, csak türelmet kértek.

Utólag kiderült, hogy a Renault Cégcsoport Magyarországra nem rendelte meg ezt a szolgáltatást a TomTom-tól a Carminat készülékekhez. Az eddigi információim szerint, mivel beépített készülékről van szó, ezt a Renault Cégcsoportnak kell megtennie a TMC szolgáltatótól, Magyarországon a TrafficNav Kft-től. Állítólag, mivel kevés igény mutatkozik a szolgáltatásra, nem is kívánják a közeljövőben ezt a szerződést megkötni.

Azt csak külön információként jelzem, hogy valamennyi kereskedelmi forgalomban kapható, TMC jel vételére alkalmas, más típusú TomTom GPS készülék jelenleg is minden probléma nélkül szolgáltatja a kérdéses forgalmi információt.

A RENAULT Fluance tájékoztató brossúrájában, amelyben a gépkocsi paramétereit hirdetik, az alábbi információ van a forgalmi információról, mint szolgáltatásról:

A Renault Fluence kínálta megfizethető
    áru színes, integrált navigációs rendszer
    rendkívül könnyen kezelhető és frissíthető.
    Útvonaltervezés, traffipaxok, közlekedési
    információk, magyar nyelvű menüvel és
    irányítással.

A Carminat kezelési útmutatójában viszont már ez olvasható a 27. oldalon bekeretezve:

A „Forgalmi információk” szolgáltatás rendelkezésre állása az adott országtól függ.

Ezt a kezelési útmutatót azonban már csak akkor olvashatjuk, ha megvettük az autót, annak tudatában, amit a brossúrában olvastunk a Carminat képességeiről.

Kérem a Fogyasztóvédelmi Hatóságot tájékoztasson, hogy a fenti témában jelzett probléma megoldására milyen lehetőségeim vannak, illetve erre a bejelentésemre indítanak-e hatósági vizsgálatot. Valóban megtévesztés történt-e ebben az esetben és érvényesíthető-e valamilyen jogorvoslat, kérhetek-e kártérítést, kárpótlásként árcsökkentést az eladótól?

Aláírás

Amennyiben választ kapok a hatóságtól, értesítelek Benneteket.

Felhasználó

Aquarius Mondta

Sziasztok Carminat tulajdonosok!

Megelégeltem a TMC problémát és léptem, bejelentetést tettem a Fogyasztóvédelemnél, íme:

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Bejelentem és hatósági vizsgálatot, valamint tájékoztatást kérek az alábbi ügyben.

Az Autó Triplex Kft-től (telephelyük 2011 Budakalász, József Attila u. 77.) 2010.07.02-án vásároltam egy Renault Fluence Privilege 1,6 16V 110 LE típusú gépjárművet.

A gépjármű átvétele utáni első hónapban kiderült, hogy a gépjárműbe beépített Carminat TomTom GPS készülékben a forgalmi/közlekedési információkat megjelenítő szolgáltatás (RDS-TMC) nem működik. Nekem erre a szolgáltatásra sok szempontból nagy szükségem lenne, mégsem érem el lassan már ¾ éve.

Aláírás

Amennyiben választ kapok a hatóságtól, értesítelek Benneteket.

Várjuk az eredményt!

(küldtem pm)

Kérlek ne idézz teljes hozzászólást. Köszönöm. Gyurci

Felhasználó

@ Üdvözlet mindenkinek!

Sokáig nem jelentkeztem, mert vártam a levelemre a választ.
    Válasz “természetesen” a mai napig nem érkezett meg, de a címzett, Horváth Ádám
    Ügyfélkapcsolati Osztály vezetője telefonon megkeresett. A beszélgetés közben derült ki, hogy ő nem tud arról, hogy senki nem foglalkozik a problémával. Teljesen őszinte volt és megmondta, hogy többször és komolyan figyelmeztette az illetékes vezetőket, és elhitte, hogy valóban törekednek a megoldásra. Kértem, hívja fel telefonon a TraficNav Kft igazgatóját Antal Csabát és első kézből kérjen információt.
    A mai nap beszéltem a TrafficNav igazgatójával, aki nagyon bizakodó volt, ugyanis az előző héten hívta Horváth Ádám és megígérte neki, hogy vagy az anyacéggel vagy a magyarországi képviselettel megkötteti a szerződést. Szóltam arról is, hogy az elfogyott türelmünk miatt a Fogyasztóvédelmi hatósághoz fordultunk. Nagyon jónak ítélte, és ő kérte, hogy minden fórumot használjunk fel.
    Természetes, hogy ez nekik is érdekük, de legfőképp nekünk az.
    Kíváncsiságból megkérdeztem kb. mennyibe kerül egy ilyen licenc szerződés. Árat nem mondhatott, de egy gépkocsi árához nem hasonlítható összeg. Így aztán még érthetetlenebb ez a hozzáállás a Renault részéről.
    Én bízom Horváth Ádámban, a beszélgetések vele arról győztek mg, hogy ő mindent megtesz az ügy rendezése érdekében.
    Hogy a főnökeivel mire fog menni, hát az a jövő zenéje. Bízzunk benne, hogy sikerülni fog.

Üdv Dapra

Adminisztrátor

@ dapra Szurkolok!

Felhasználó

Szisztok! A segítségetek szeretném kérni. Vettünk egy Renaultot beépített carminattal. Minden ok volt. A héten vettünk egy másik eredeti renaultos teljes eu térkép sd-t és nem hajlando felismerni. Mi lehet a baj? Azt írja hogy nem talál térképet. :(

Adminisztrátor

@ Szerika Szia. Rossz a kártya, rossz a licensz… És a régi kártyával működött, jól értem?

Felhasználó

Gyurci Mondta

@ Szerika Szia. Rossz a kártya, rossz a licensz… És a régi kártyával működött, jól értem?

Igen, a régi kártyával müködik. Az uj kártyán rajta van a teljes eu térkép, mert a számítógép látja, de az auto navija nem talál rajta térképet. Holnap délután bemegyek a renault szalonba ahol az autot és az SD kártyát is vettük. Meglátjuk mire jutunk.

Felhasználó

Sziasztok!

@Aquarius
    : Örülök, hogy elküldted a levelet. Kíváncsi vagyok, mit válaszolnak.
    @fzoltan: Te azt írtad már régebben, hogy elküldted a levelet a NFF-nek, Nem kaptál még választ?

@dapra
    : Végül is, mikor letelt a 15 nap, (Renaultnak írt levél) Te nem írtál az NFF-nek?

@dupi
    : Figyelem a sebességhatár jelzést. Eddig nekem jó volt amerre jártam.

@szerika
    : Hogy vetted azt a térképet? TomTom Home-on keresztűl?

15 bejegyzés megtekintése - 166-180 / 304
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás