Carminat TomTom (Renault beépített navi)
- This topic has 304 hozzászólás, 28 résztvevő, and was last updated 9 years, 4 months telt el by
Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2011. március. 27. vasárnap-15:03 #25243
ficko
FelhasználóSziasztok!
@Aquarius: Örülök, hogy elküldted a levelet. Kíváncsi vagyok, mit válaszolnak.
@fzoltan: Te azt írtad már régebben, hogy elküldted a levelet a NFF-nek, Nem kaptál még választ?
@dapra: Végül is, mikor letelt a 15 nap, (Renaultnak írt levél) Te nem írtál az NFF-nek?
@dupi: Figyelem a sebességhatár jelzést. Eddig nekem jó volt amerre jártam.
@szerika: Hogy vetted azt a térképet? TomTom Home-on keresztül?üdv.: F.
2011. március. 27. vasárnap-15:05 #25244ficko
FelhasználóBocs, kijavítottam a keresztül ü betűjét és még egyszer küldést nyomtam…….azt hittem, még “utánafut” és javítja.
2011. március. 27. vasárnap-18:12 #25245Szerika
Felhasználóficko Mondta
Sziasztok!
@Aquarius: Örülök, hogy elküldted a levelet. Kíváncsi vagyok, mit válaszolnak.
@fzoltan: Te azt írtad már régebben, hogy elküldted a levelet a NFF-nek, Nem kaptál még választ?
@dapra: Végül is, mikor letelt a 15 nap, (Renaultnak írt levél) Te nem írtál az NFF-nek?
@dupi: Figyelem a sebességhatár jelzést. Eddig nekem jó volt amerre jártam.
@szerika: Hogy vetted azt a térképet? TomTom Home-on keresztűl?
üdv.: F.A renault szalonban vettem. Eredeti renault tomtom térkép.
2011. március. 27. vasárnap-20:09 #25246mzsf
FelhasználóVettem egy 4 Gb-s kártyát. Gondoltam rámásolom a gyárit, aztán ezt frissíthetem teljes EU-ra, de nem működött. A TomTom válasza.:
A TomTom Carminat csak hivatalos TomTom memóriakártyával kompatibilis. Más kártya használatát nem garantáljuk.
Kérem vegye fel a kapcsolatot az R.A. Trade Kft céggel, ők az egyik legnagyobb TomTom termék forgalmazó.
Ők árúlnak TomTom memóriakártyákat előretelepített térképpel
.
Érdeklődni az alábbi elérhetőségen:
Telefon: +361/309-4733
e-mail: ria@ratrade.hu
fazekas@rce.huFelhívtam őket, ha jól emlékszem 20000-t kínáltak teljes EU-t kártyán.
2011. március. 28. hétfő-10:34 #25248
Törölt FelhasználóAdminisztrátorSzia!
Nekem sikerült egy mezei SanDisk 4 GB-os memórikártyára áttenni a navit. Annyit trükköztem, hogy csináltam az eredetiról egy mentést a Carminat Home programmal, az újat kártyát, mielőtt bármit csináltam volna (!), levittem az autóba, betettem a naviba, és elindítottam. Ekkor persze a navi nem működött, de gondolom valami előformázást csinált az új kártyára. Utána a Carminat Home-mal visszatöltöttem a régi kártya tartalmát az újra, majd rátettem a teljes európa térképet is, és gond nélkül működik.
maC
mzsf Mondta
Vettem egy 4 Gb-s kártyát. Gondoltam rámásolom a gyárit, aztán ezt frissíthetem teljes EU-ra, de nem működött. A
2011. március. 28. hétfő-20:51 #25250Szerika
FelhasználóVoltam ma a Renault szalonban és kiderült mi a probléma. A mi autonkhoz még nem kaphato teljes EU térkép. Amit megvettünk az Megane-ba valo nem Scenicbe. Vissza is vették a kártyát. Hosszas telefonálgatások után kiderült, hogy csak 2-3 hónap mulva jelenik meg a nekünk jó EU térkép.
2011. március. 29. kedd-21:27 #25253ficko
FelhasználóSzerika Mondta
…………………… A mi autonkhoz még nem kaphato teljes EU térkép. Amit megvettünk az Megane-ba valo nem Scenicbe. …………………………… kiderült, hogy csak 2-3 hónap mulva jelenik meg a nekünk jó EU térkép.
Szia Szerika!
Ez nagyon érdekes válasz volt a autókereskedés részéről! (Mint tudjuk, az “érdekes” szót sok minden helyettesítésére szoktuk használni) :)
Azt hiszem itt 2 dologról lehet szó.1. Téged be akartak csapni.
2. Ha nem így van, akkor pedig nagyon tudatlanok.Mire alapozom ezt:
Szinte biztos vagyok benne, hogy a Renault autókba (minden típusba) egyféle TomTom navigációs készüléket szerelnek. Ezt a készüléket pedig úgy hívják, hogy CARMINAT.
A CARMINAT készülékekbe, pedig lehet vásárolni különböző térképeket, pl. Európa térképet is, amit Te szeretnél. Igen meg lehet ezt tenni úgy is, ahogy Te vetted. Valahol SD kártyán megvenni. (Abban viszont nem vagyok biztos, hogy térképvásárlásnál is működik a 30, vagy 60 napos térképfrissítési garancia.) Úgy tudom ez készülékvásárlásnál él csak.) A másik megoldás, hogy a TomTom HOME-on keresztül megveszed és letöltöd. Ekkor friss térképet kapsz.
Visszatérve úgy gondolom, hogy ilyen NINCS, hogy egy térkép a Megane-hoz jó, a Scenic-hez nem. Mind a két autóban CARMINAT navigációs készülék van.
Még jó, hogy nem azt mondták, hogy csak az – élénkpiros, és a meggypiros – Megane-hoz jó, az iridiumkékhez holnap lesz, de az összes többi színhez és a Scanic-hez 3-4 hónap múlva lesz kapható. De akkor is csak a benzinüzeműhöz és a hatsebességeshez……..a dieselmotoros -omaha bézs- színűhöz való Európa térképre még várni kell……….na jó, szóval ez vicc.Az a gyanúm, hogy az a térkép, amit Te vásároltál, már használatban volt, azaz hozzá volt rendelve az első használat által egy autóban levő CARMINAT Készülékhez. Innentől kezdve normál módon (normálatlanról most ne beszéljünk) csak abba az autóba lesz jó. (abba az 1 db autóba, függetlenül attól, hogy az milyen típus )
Lehet, hogy ez az autó épp egy Megane volt. A tudatlan válaszadód ezért azt hiszi, hogy ez csak oda jó – vagy tudatosan ködösített Neked.
Nem volt esetleg “akciós”? :)
A TomTom honlapja szerint kapható a Carminathoz Európa térkép. (Itt sem jelölik, hogy Megane, Fluance, avagy Scanic…)Beszélj az ügyfélszolgálattal, ott elmondják Neked, milyen módon a legcélszerűbb megvenned.
Sok sikert az autóhoz és a Carminathoz! Ha bármi kérdésed van, itt mindenki szívesen segít!
Ha mégis így lenne, ahogy a szalonban mondták, akkor megkövetem Őket!…..de akkor “eldobom az agyam”!!:))
üdv.: F.
2011. március. 30. szerda-17:30 #25254Dapra
Felhasználó@ Szia Szerika!
Fickonak tökéletesen igaza van. A térkép típustól független, nekem is Scenicem van és működik az Europa.
Tavaly én is ott vettem egy SD kártyás Europa térképet ahol Te.
(akkor még nem lehetett TomTomHome- keresztül vásároloni)
Annyit kellett tenni, hogy fel kellett hívni Rékát a TomTom ügyfélszolgálatánál.
Kért néhány adatot, és már jött is a friss térkép a a kártyára (a kártyán egy ősrégi változat volt).
30 napig frissült.
Most a TomTomHome- keresztül vettem (kb. 67 Euro, de négyszeri frissítéssel).
Ha kártyán veszed csak 30 napos frissítés jár hozzá.
Szóval jobban jársz, ha on-line vásárolsz.Más!
Fickó, segíts már rajtam.
Hogy szöszbe lehet megoldani, hogy egy kártyán legyen a régi Közép-Europa térképem és a az új Europa térkép is, de megmaradjanak az előzmények és a kedvencek, meg az otthon stb.
Tudom egyszer megcsináltad, de úgy emlékszem Neked csak egy térkép volt a kártyádon.
Én most itt bénázok, rámásoltam a lementett régi Közép-Europát, de nem látja a készülék és természetesen nincsenek rajta az előző adatok sem. Szerintem egy fájlban lehetnek ezek az adatok, de melyikben?
Rejtély.
Ha valaki segítene megköszönném. Lusta vagyok beirkálni a régi címeket.
Érdekes a Garminnál soha sem volt ilyen problémám.Köszönet a segítségért, üdv Dapra
2011. március. 30. szerda-21:06 #25255ficko
FelhasználóSzia @Dapra!
Igen már visszaállítottam kétszer is a kedvenceket, utoljára látogatott helyeket, otthont.
Azt sajnos nem tudom, hogy egy kártyán levő 2 térképnél is működik-e a módszer amit csináltam.Amit tettem:
A korábbi biztonsági mentésből az INTERNAL MEMORY könyvtárban lévő összes mappát és fájt átmásoltam az SD kártyára 2 könyvtár kivételével.
Az egyik kivétel természetesen a térkép (nálam EASTERN_EUROPE)
A másik a MAPS nevű könyvtár. (ezt csak a saját fejem után tettem, mert gondolom ennek is köze van a térképhez és láttam, hogy a benne levő fájl (Eastern_Europe.tlv) mérete is is kicsit nagyobb, mint a biztonsági mentésen a régi.Minden rendben lett és visszajött minden.
Nem tudom két térképnél hogy néz ki a könyvtár. Két térkép fájl és a többi fájl közös? Azaz ugyanazok vannak, mintha egy térkép lenne?
Vagy minkét térképnek megvannak ugyanazok a fájljai, csak külön-külön?Bárhogy is van, egy próbát tegyél meg ezzel a módszerrel. Csak ne felejts el egy mentést csinálni, mielőtt nekilátsz…nem felülíratva a régit!:)
Sajnos eddig nekem sem tudta senki megmondani, hogy konkrétan melyik fájlban vannak ezek az infók.
Ezért javasolták akkor a TomTomnál az összes fájl visszaírását.Amiről @Gyurci beszélt: mapsettings.cfg – ilyen nálunk nincs.
üdv.: F.
2011. március. 31. csütörtök-15:07 #25258Dapra
Felhasználó@ Szia!
Volna egy kérdésem, nem akarom már megint az Ügyfélszolgálatot hívni.
A héten előfizettem on-line Europe térképre és 4x-i frissítésre.
Azonnal lejött a legújabb verzió Europe 865.3256 számú.
A gondom ott van, hogy megnéztem a TomTomHome menüsorában a
“Legújabb térkép használatának garanciája” pontot.
Legnagyobb meglepetésemre az írta ki:
“Legújabb térkép garanciája lejárt”
Közületek volt aki, már használta az előfizettet frissítési opciót?
Negyedévenként felajánlja magától a frissítést?
Nektek ennél a menüpontnál mit ír ki?
Teljesen friss a térképem, most nem izgat a dolog, de lehet, hogy nem fog negyedévenként frissíteni?Ha valakinek van válasza, kérem segítsen?
Üdv Dapra2011. március. 31. csütörtök-15:29 #25260
GyurciAdminisztrátor@ Dapra Szia. A Legújabb térképgarancia valóban lejárt (ez az első 30 napos frissítés). Ezentúl ha jön új térképed, a frissítések között fog megjelenni.
2011. március. 31. csütörtök-20:59 #25264ficko
FelhasználóGyurci Mondta
@ Dapra Szia. A Legújabb térképgarancia valóban lejárt (ez az első 30 napos frissítés). Ezentúl ha jön új térképed, a frissítések között fog megjelenni.
Sziasztok!
Igen! Megerősítem @Gyurcit!
Nekünk Carminatosoknak 60 nap volt a frissítési garancia. Ez az első üzembe helyezéskor az eredeti kártyára volt érvényes.
@Dapra a Home nálam is ezt írja ki. (mivel ez az előzőekre vonatkozott) Már kétszer frissítettem az éves előfizetésem alapján a térképet. Teljesen jól működött, úgy, ahogy @Gyurci mondja. Automatikusan megtalálja a térképfrissítést, mint ahogy a Map Share frissítéseket.üdv.: F.
@Dapra Jelezd légy szives majd, hogy mire jutottál az elveszett dolgokkal.2011. április. 1. péntek-17:01 #25266Dapra
Felhasználó@ Ficko, szia!
Csak érdekességként mondom el a történetet. Nálam az volt a gond, hogy a kocsihoz adott 9 országos Eastern_Europe frissítése lejárt, és ha már költök rá akkor megveszem a teljes Europa térképet (jó ha véletlenül külföldre vezet az utam).
Szóval a kártyán most két térkép könyvtár van, mert az előző úti célok, otthon, kedvencek stb. a régi tréképnél használhatók az újnál minden üres volt.
Egy kis utánajárás után kiderült a következő:
Egyetlen könyvtárban van a lényeg, az pedig a Loopdir nevezetű. Ebben vagy egy ext3_loopback nevű fájl (ez a régebbi, vagy egy loopback.ex3 fájl, ez az újabb). Nekem mindkettő bent volt, mert az egyik az Eastern_Europe térképhez kapcsolódó adatokat tartalmazta, a másik az Europe térképhez.
A gubanc ott van, hogy ezek a fájlok Linuxos tömörített image fájlok.
És bizony ott van benne a Mapsetings.cfg fájl is, amit annyira kerestetek. Most már nekem egyszerű a dolog, csak megkellet nyitni az image fájlt, és a régi mapsetts.cfg-t átmásolni az újba.
Annak akinek nem változott a map könyvtára (akár Eastern_Europe, akár csak Europe) és oda tette a frissítést, csak a régi loopback.ex3 vagy ex3_loopback fájlt kell bemásolni a Loopdir könyvtárba (felülírja a régit, mindig 15 Mb méretű).
Utólag ilyen egyszerű a dolog, máshoz nem kell nyúlni. Persze előtte szigorúan kötelező a mentés!!!!!!
Ha valakit érdekel a linuxos program lelkivilága, és hogy lehet benne a fájlokat átmásolni, szívesen leírom.
Két segédprogram kell hozzá, telepítése egyszerű, és teljesen legális.
Azonban nem hiszem, hogy rajtam kívül mást is érdekelne.Ezt csak azért írtam le, hogy tudjátok a Gyurci által mondottak teljesen helytállóak, csak ebben a fránya Carminatban elrejtették a mapsettings.cfg-t.
Tegnap megkérdeztem írásban a TomTom ügyfélszolgálattól, kíváncsian és kárörvendve várom az Ügyfélszolgálat tájékoztató levelét.
Senki ne gondolja, hogy ilyen okos vagyok. Az interneről bogarásztam ki, szóval valóban okos emberek már régen kitalálták.
Nem az enyém az érdem.Üdv mindenkinek: Dapra
2011. április. 3. vasárnap-08:00 #25268Szerika
FelhasználóDapra Mondta
@ Szia Szerika!
Fickonak tökéletesen igaza van. A térkép típustól független, nekem is Scenicem van és működik az Europa.
Tavaly én is ott vettem egy SD kártyás Europa térképet ahol Te.
(akkor még nem lehetett TomTomHome- keresztül vásároloni)
Annyit kellett tenni, hogy fel kellett hívni Rékát a TomTom ügyfélszolgálatánál.
Kért néhány adatot, és már jött is a friss térkép a a kártyára (a kártyán egy ősrégi változat volt).
30 napig frissült.
Most a TomTomHome- keresztül vettem (kb. 67 Euro, de négyszeri frissítéssel).
Ha kártyán veszed csak 30 napos frissítés jár hozzá.
Szóval jobban jársz, ha on-line vásárolsz.
…………….., üdv DapraIgazából most fogalmam sincs mit gondoljak. Ausztriában lakunk, itt vettük az autot is 3 hete. Renault Senic III. AZ eu kártya amit vettünk hozzá bontatlan csomagolásban volt, mi bontottuk fel. Amit adtak az autoval azon Ausztria, Svájc és Németország térkép volt. Betettük a naviba és ok volt minden. Az EU kártyát kibontottuk betettük és kiírta hogy nem talál térképet. Elöször mi is On-line akartunk vásárolni, de amikor eljutottunk a fizetés módjához nekem azt írta ki, hogy csak hitelkártyával lehet fizetni. :( Vagy meg lehet oldani máshogyan is, és én voltam béna? Husvét elött megyünk haza pár napra, lehet megprobálok odahaza venni egy EU kártyát.
Üdv! Erika
2011. április. 3. vasárnap-08:19 #25269 - SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.