Carminat TomTom (Renault beépített navi)

Kezdőlap Fórumok TomTom Carminat TomTom (Renault beépített navi)

15 bejegyzés megtekintése - 196-210 / 304
  • Szerző
    Bejegyzés
    Felhasználó

@ Szia Erika!

Sajnálom, hogy ilyen kálváriát járatnak Veled.

Nekem is Scenic III van és én is ott vásároltam az Europa térképet (Törökbálinton)
    ahol Te.
    Csak én előtte beszéltem az ügyfélszolgálattal (nekem Réka jutott, de a fiatalember is kedves).
    Az a baj, hogy csak most jutott eszembe mit kellett csinálni.
    Mikor megvettem a kártyát a számlát be kellett szkennelni és csatolni kellett a TTHOME-ból kinyert rendszer információval együtt.
    és el kellett küldeni eamil-ben: http://hu.support.tomtom.com/app/home/?locale=hu_HU mindent megtalálsz a jobb alsó sarokban.
    Az ügyfélszolgálat telefonszáma 0036 177 792 27 9 után hívd őket.

Ugyanis nem csak frissítik azonnal a térképet, hanem aktiválják is, és ez csak a TTHome-n keresztül megy.
    Sajnos on-line csak bankkártyával tudsz fizetni.

A levélíráshoz fiókkal kell rendelkezned (gondolom ez meg van), aztán az eamil-ban a csillaggal jelölt pontokat értelemszerűen kiválasztod és a levélhez csatolod a kért dokumentumokat.
    Kb. egy órán belül már le is töltheted a működőképe térképedet.
    Sajnos ezt tavaly csináltam, és közben kiment a fejemből.

Hívd őket telefonon, mielőtt vásárolsz! Nagyon segítőkészek!

Üdv Dapra

Felhasználó

Dapra Mondta

……….Egy kis utánajárás után kiderült a következő: Egyetlen könyvtárban van a lényeg, az pedig a Loopdir nevezetű. Ebben vagy egy ext3_loopback nevű fájl (ez a régebbi, vagy egy loopback.ex3 fájl, ez az újabb)…………A gubanc ott van, hogy ezek a fájlok Linuxos tömörített image fájlok.
    És bizony ott van benne a Mapsetings.cfg fájl is,……………Annak akinek nem változott a map könyvtára (akár Eastern_Europe, akár csak Europe) és oda tette a frissítést, csak a régi loopback.ex3 vagy ex3_loopback fájlt kell bemásolni a Loopdir könyvtárba (felülírja a régit, mindig 15 Mb méretű).
    Utólag ilyen egyszerű a dolog,…………
    Ha valakit érdekel a linuxos program lelkivilága,……………….Két segédprogram kell hozzá,……………
    Tegnap megkérdeztem írásban a TomTom ügyfélszolgálattól, kíváncsian és kárörvendve várom az Ügyfélszolgálat tájékoztató levelét.

Sziasztok!

@Dapra
    :
    Erre egyet tudok csak mondani: ATYAÚRISTEN!!!!
    Kíváncsian várom és is a választ a TomTom-tól, mert anno nekem azért javasolták minden fájl átmásolását, mert nem tudták, hogy melyik fájl az az egy, ami ezeket az infókat tartalmazza. Azaz a mapsettings.cgf-et mondták, no de, hogy hol van, és hogy nyerhető ki, azt nem.
    Persze most már csak el kell olvasniuk ezt a fórumot és beidéznek Téged a válaszban.:))))))

Minden esetre nagy vagy és köszönöm, hogy ezeket az információkat megtaláltad.
    Sajnos ezek után is lesznek olyan emberkék, akiknek az ilyen részletes leírásod is kínaiul fog hangzani. Sok intelligens és okos embert ismerek, akik annyit tudnak bizonyos műszaki ketyerékről, hogy tudják hol kell bekapcsolni….és a számukra szükséges funkciókat használni. Ezzel nem degradálom le Őket! Ennyi elég is kellene, hogy legyen.

Némi számítástechnikai tudás és fórumozás nélkül nem javasolható a carminat készülék megvásárlása.:)

@Dapra
    : A 197-es bejegyzésben foglaltakra megint azt tudom mondani, hogy : ATYAÚRISTEN!!!
    A némi számítástechnikai tudáson felül szükség van még: szkennerre és további fórumozásra, ügyfélszolgálatra.

@Szerika
    : A 195-ös bejegyzésedre (amiben kiderült, hogy hol kaptad az infókat) megint csak az: ATYAÚRISTEN a reakcióm!
    Miért is? @Dapra információinak tükrében ugye, hogy milyen butaságot mondtak neked a Renault szalonban?
    És ehhez még vadul telefonálgatniuk is kellett.
    Azt gondoltam eddig, hogy a volt vasfüggönytől nyugatra a szolgáltatások minősége más mint attól keletre….hát nem.
    Egy barátom szlogenje jut eszembe: ” Mindegy, hogy mit mondasz, csak határozottan mond!” (huhh, ez most biztos, hogy egy d?:) No mindegy ma már szokás nálunk a dupla mássalhangzót egymás tetejére is írni) :))

Mindettől függetlenül és szeretem a Carminatot!
    Szerencsére itt ez a fórum és tudunk segíteni egymásnak.
    Biztosan vannak olyanok, akiknek már tele van a hócipőjük a gondokkal (nem is csodálkozom) és ezt már az ügyfélszolgálat kedvessége és segítőkészsége sem kompenzálja. Megértem. Valljuk be 145.000,- Ft -ért nem kedvességet és segítőkészséget szeretne vásárolni senki,(persze ez nagyon fontos!) hanem egy jól működő készüléket.

Lehet, hogy a Carminat dicséretével is úgy járok, mint anno a Daciám dicséretével, amit pár napra kölcsönkért egy barátom, majd amikor visszahozta, megkérdezte, meddig akarok még ezzel a sz@r autóval járni. Neki akkor Mitsubishi-je volt. Meg is sértődtem, hisz kényelmes, gyors…stb-nek tartottam. Mikor megvettem a 626-os Mazdát, akkor már tudtam, miről beszél.:))

Bocs, ha hosszú voltam, de ezek kijöttek belőlem….és most ráértem.:)

Még egyszer köszi @Dapra! megint okosabbak lettünk.

Üdv. mindenkinek: F.

Felhasználó

vajon a mapsettings.cfg fájl mellett célszerű átmásolni az ott található .bmp és. ov2 fájlokat is?

Felhasználó

butykor Mondta

vajon a mapsettings.cfg fájl mellett célszerű átmásolni az ott található .bmp és. ov2 fájlokat is?

Butykor!

Amennyiben szeretnéd megtartani az “Érdekes Pont” (ÉP) listád, akkor feltétlenül másold át, mert ez a két fájl tartalmazza az adott ÉP-re vonatkozó koordinátákat (*.ov2) és piktogramot (*.bmp).

Amennyiben pedig bővíteni szeretnéd az érdekes pontjaid listáját, nagyon sok hasznos pontot találsz TomTom készülékek alá az alábbi linken:

http://www.poiplaza.com/index.php?p=sdb&d=1217&lstpg=ds&lsts=_LSTS_

Fenti link éppen a mobil traffipaxokra mutat és letölthető jelenleg 840 háromlábú adata. Megfelelő beállítás esetén akár 500-1.000 méterre előre hanggal és piktogram villogással jeleznek, hol várható trafi.

Aquraius

Felhasználó

kösz a felvilágosítást, megfogadom a tanácsot :)

Felhasználó

@ Szia Dapra!
    Elárulnád nekem, hogy mennyiért vetted a teljes EU térképet? Hétvégén megyünk haza és megnéznénk.

Felhasználó

@ Szia Erika!

Amikor én vettem az “Europe” térképet a TTHOME felajánlotta a térképet 60%-os kedvezménnyel
    € 26.85-ért és az évi négyszeri frissítést € 39.80-ért.

Amikor átutaltam a pénzt és behelyeztem a kártyát már töltötte is a legutolsó “Europe” térképet.

Korábban olcsóbb volt, úgy emlékszem 65% kedvezmény volt a térképen, most pedig már nem ajánlgat semmiféle kedvezményes vásárlást, kivéve a sebességmérő kamerákat. Lehet, hogy azért mert nekem a legfrissebb térképem van, de lehet, hogy megszűnt a kedvezményes akció. Ha így van az szomorú, mert teljes összegért veheted a térképet, és csak harminc napos frissítési lehetőséged lesz.

Továbbra is azt tudom javasolni, hívd az ügyfélszolgálatot.

Üdv Dapra

Adminisztrátor

@ Dapra Ha jól emlékszem akkor a térkép verziótól függ az ár (ország, régió, vagy teljes EU).

Felhasználó

ficko Mondta

Sziasztok!

@Aquarius
    : Örülök, hogy elküldted a levelet. Kíváncsi vagyok, mit válaszolnak.
    @fzoltan: Te azt írtad már régebben, hogy elküldted a levelet a NFF-nek, Nem kaptál még választ?

@dapra
    : Végül is, mikor letelt a 15 nap, (Renaultnak írt levél) Te nem írtál az NFF-nek?

Üdv Carminatosok!

Ma megkaptam a Fogyasztóvédelem válaszát RDS-TMC ügyben. Sajnos nem mennek olyan egyszerűen a dolgok, további lépéseket kell tenni, ha szeretnénk elérni valami eredményt. A lehetőségek íme:

1. Árcsökkentés, kártérítés igény érvényesítése: polgári peres eljárás indítása, vagy Gazdasági Kamarák mellett működő Békéltető Testülethez lehet fordulni (1997. évi CLV.tv. 18.§ (1) alapján. Ha valaki rászánja magát, az elérhetőség: Pest Megyei Békéltető Testület, 1055 Bp, Kossuth Lajos tér 6-8, tel,fax: 474-79-21.

2. Jótállás érvényesítése: Jkv-et kell felvetetni az eladóval a minőségi kifogás kezelésére, vagyis ahol vásároltuk az autót, befáradni és jegyzőkönyvezni a problémát. Amennyiben az eladó ezt megtagadja, akkor Vásárlók könyvébe bejegyezni és ezt már a Fogyasztóvédelem vizsgálja.

3. Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatának vizsgálata: Fogyasztóvédelem akkor foglalkozik vele, ha beküldjük az alábbi dokumentumokat:
    – adás-vételi szerződés
    – jótállási jegy
    – Renault Fluence tájékoztató brossura
    – Carminat TomTom GPS készülék kezelési útmutató
    – egyéb dokumentumok, levelezések, felvett jkv. a hibabejelentésről, stb.

Szóval dióhéjban ezek a lehetőségek, amiről a fogyasztóvédelem tájékoztatott.

Mit javasoltok, melyik utat érdemes választani? Melyik vezet előbb oda, hogy legyen már végre elérhető a forgalmi információ GPS készülékeinken.

Aquarius

Felhasználó

magyarországon vagyunk, úgyhogy egyik lépés sem hozhat eredményt..

Felhasználó

Aquarius Mondta

Amennyiben pedig bővíteni szeretnéd az érdekes pontjaid listáját, nagyon sok hasznos pontot találsz TomTom készülékek alá az alábbi linken:
    http://www.poiplaza.com/index.php?p=sdb&d=1217&lstpg=ds&lsts=_LSTS_
    Fenti link éppen a mobil traffipaxokra mutat és letölthető jelenleg 840 háromlábú adata. Megfelelő beállítás esetén akár 500-1.000 méterre előre hanggal és piktogram villogással jeleznek, hol várható trafi.
    Aquraius

Szia Aquarius!

Melyiket kell letöltenem az ov2-őt, vagy az asc-t? (mobil traffipax)
    Ha jól sejtem az ov 2-őt.
    Mert fönt van már nekem a : telepített traffipaxok – és ott is egy ov2 és egy bmp fájl van.

De azért kíváncsi vagyok, hogy mi az asc?

TMC ügy: Ez nagyon elkeserítő!
    Csak @Butykor mondandóját tudom továbbfűzni ehhez. Egy dolog biztos megoldaná , hogy legyen TMC-nk, csak ahhoz már elkéstünk….más országba kellett volna születnünk.
    Sajnos van ez így más termékkel is, mint a napokban megtudtuk. (amit már eddig is tudtunk, tapasztaltunk) Ugyanabban a csomagolásban, ugyanaz a termék más tőlünk nyugatra és más nálunk, meg még pár helyen.
    Ez az ” Ugyanolyan de még is más” kategória.

üdv. F.

Felhasználó

@ Szia Mindenkinek!

Elnézést ez egy kicsit hosszabb lesz a levél, pedig ez nem a reklám helye!
    Nem is annak szántam!
    A héten dolgom volt a szervizben és mit látnak szemeim?
    Tavaszi Akció szórólap HI-TECH tartozékok között:
    TomTom navigáció XXL Routes Europe A legfrissebb Teleatlasz Nyugat- és Kelet-Európa 42 országával ára 45 990 Ft.
    Ha veszel hozzá egy TMC antennát is ára 13 480 Ft Összesen kevesebb, mint 60 000 Ft.
    Mi mennyiért vettük a CARMINAT-t 145 000 Ft-ért, és nem tudja a TMC forgalmi adatokat.

Hülyének néznek minket, vagy balekoknak? Vagy ennyire pofátlan a Renault Hungária.

Csak példának (ha még lenne kedvünk a TomTom-hoz): ha nem vettük volna meg a beépített Tomom-t akkor a TomTom direct webáruházban TomTom XXL IQ Routes EU Traffic (42 ország) Ár: 47 990 Ft-ért megkaptuk volna.
    Ez már közel 100 000 Ft olcsóbb és működik a TMC!!!
    A leírás szerint: “A készüléket TMC vevővel szállítjuk. Ez egy digitális FM vevőegység és URH antenna. TomTom készülékhez csatlakoztatva az FM sávban veszi azokat a közlekedési információkat, hogy az országban hol van éppen torlódás, dugó, vagy baleset. Az útvonalat ennek megfelelően automatikusan áttervezi, ezáltal kikerüljük a problémás helyeket, és sokkal gyorsabban jutunk célba. A szolgáltatás ingyenes, és már nemcsak Nyugat-Európában, hanem Magyarországon is működik.”

Tehát Magyarországon is működik!!!!! És ingyenes!!!!

Az Ügyfélszolgálati Osztály vezetője (telefonon nem lehet elérni, erre nagyon vigyáznak) többszöri kérés ellenére sem hív vissza.
    A helpdeszkes meg játsza az udvarias hülyét. Szegénynek ez a dolga.
    Nekünk meg az, hogy ne hagyjuk annyiban.
    A következő levélben leírom mit tervezek (sajnos sokat vagyok úton), nincs túl sok szabad időm.
    Ha Ti is úgy gondoljátok tehetünk valamit, ami valójában már csak presztízs ügy, de nem akarom, hogy így maradjon.

Üdv Dapra

Felhasználó

ficko Mondta

Melyiket kell letöltenem az ov2-őt, vagy az asc-t? (mobil traffipax)
    Ha jól sejtem az ov 2-őt.
    Mert fönt van már nekem a : telepített traffipaxok – és ott is egy ov2 és egy bmp fájl van.
    De azért kíváncsi vagyok, hogy mi az asc?

Szia Fickó!

Az általam ismert TomTom készülékek az OV2 kiterjesztésű fájlokat támogatják, ezt töltsd le frissítéskor, a BMP kiterjesztésűt hagyhatod, hiszen a piktogram nem változik. Frissítéskor célszerű az ilyen fájlokat egyszerűen lecserélni, felülírni. Lényeges, hogy az OV2 és BMP kiterjesztésű fájlok nevei teljes egyezzenek meg, pl. trafi.ov2 és trafi.bmp, mert csak így ajánlja fel a GPS a POI beállításkor.

Az OV2 fájlokban kódolva van az adott POI koordinátája, az ASC fájlok pedig kódolás nélkül mutatják a POI helyét. Ez utóbbi azért jó, mert a legtöbb szerkesztő támogatja a módosítást, könnyen bele lehet nyúlni.

pl. ugyanarról a POI-ról információ így látható:

OV2-ben: H-Kiskunhalas °7 #kH M-50
    ASC-ben: H-Kiskunhalas, Széchenyi utca 19.14800, 47.46019, M-50

Amúgy az ASC kiterjesztésű fájl az American Standard Code for Information Interchange (ASCII) vagyis Szöveges adatokhoz használt szabványos egybájtos karakterkódolási sémát használja. Az ASCII hét vagy nyolc bit kombinációját használja a 128 vagy 256 lehetséges karakter előállítására.

A BMP fájlok pedig (Bitmap) képek tárolására használt fájlformátum, ahol az angol szóösszetétel jelentése bittérkép.

Üdv: Aquarius

Adminisztrátor

@ Aquarius Mindenre kiterjedő válasz. Köszönjük.

Felhasználó

Köszi Aquarius!

Beállítottam, teljesen rendben működik.
    Amit észrevettem: Érzésem szerint nem csak az útvonalamon jelzi, hanem a beállított távolságon belül levőket is.
    (1000 m-re állítottam, mert ugye a mobil mérésnél ez tűnik kézenfekvőnek.) Persze ha kisebbre venném a távolságot, akkor ez biztosan megoldaná, de inkább hagyom.)
    Szerinted jó az érzésem? Te is úgy tudod, vagy érzékeled, hogy a beállított távolságon belülieket is érzékeli és nem csak az útvonalba esőket?

@Dapra
    : Várjuk az ötletedet.

üdv.: F.

15 bejegyzés megtekintése - 196-210 / 304
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás