Carminat TomTom (Renault beépített navi)

Kezdőlap Fórumok TomTom Carminat TomTom (Renault beépített navi)

15 bejegyzés megtekintése - 211-225 / 304
  • Szerző
    Bejegyzés
    Felhasználó

@ Szia Fickó!

Tudom, hogy unalmas, meg idétlenül hangzik, de megígértem telefonon az illetékesnek,
    hogy most már megvárom a döntésüket (hamarosan meg kell születni így vagy úgy, de dönteniük kell).
    Nem rajta múlik, tudom, hanem a nagyfőnökön!

Szóval várjunk még egy kicsit, amennyiben a döntés: nem, vagy újabb halogatás, indulhat az akció!
    Jelentkezni fogok.

Üdv Dapra

Felhasználó

Ok Dapra!

Köszi!

üdv.: F.

Felhasználó

ficko Mondta

Amit észrevettem: Érzésem szerint nem csak az útvonalamon jelzi, hanem a beállított távolságon belül levőket is.
    (1000 m-re állítottam, mert ugye a mobil mérésnél ez tűnik kézenfekvőnek.) Persze ha kisebbre venném a távolságot, akkor ez biztosan megoldaná, de inkább hagyom.)
    Szerinted jó az érzésem? Te is úgy tudod, vagy érzékeled, hogy a beállított távolságon belülieket is érzékeli és nem csak az útvonalba esőket?

Szia Fickó!

Jó a megfigyelésed, valóban így működik az ÉP észlelési jelzés, viszont van egy lehetőséged, hogy ezt módosítsad. El kell döntened, hogy a választott ÉP (jelen esetben mobil traffipax) észlelését csak úticél megadása esetén szeretnéd látni, vagy minden esetben, a tervezett útvonal kijelölése nélkül is.

Ha csak az úticél megadásával, a kijelölt útvonalon kéred az észlelést (ebben az esetben a beállított távolságon belüli, megadott útvonaltól távol eső ÉP-ket már nem jelzi), akkor a figyelmeztetés távolságának megadása és a figyelmeztető hang kiválasztása után feljön egy újabb választási lehetőség, ahol ki kell pipálnod az “ÉP az útvonal mellett” kockát. Ha üresen hagyod, akkor van az általad ismert helyzet, hogy a tőled megadott távolságra lévő valamennyi ÉP-re jelez.

Szóval Te döntöd le, hogy csak a kijelölt úticél megadása esetén kérsz észlelési jelzést ÉP-ről, vagy minden esetben, de ekkor ne pipáld be az ÉP az útvonal mellet kockát.

Üdv: Aquarius

Felhasználó
    Felhasználó
    Felhasználó

Hülye net miatt kétszer postoltam, bocs….

Felhasználó

háromszor…

Felhasználó

TMC adatok korlátlanul, egyéni ügyfeleknek 30 Euro!
    Ezek szerint a majd 150 ezer forintos navigációnk, a várható csoportos kedvezményt is figyelembe véve kb. 6-8 ezer forint miatt nem működik rendesen.
    Felháborító!

Felhasználó

Köszönöm Aquqrius!

Felhasználó

Frissítés van a Kelet-Európa térképhez!
    TMC-ről hírek?

Felhasználó

@ Szia!

Nem tudom, hogy kit érint? Megint a szokásos cirkusz!
    Az új 870-es térképnél a régi címeket (kedvencek, előző címek) nem lehet átvinni.
    Már egy hete kínlódok, de az a módszer amivel korábban a mapsettings.cfg fájlt átvittem nem működik, mert a két cfg fájl eltérő szerkezetű.
    Ha nem bontjuk ki és csak átmásoljuk loopdir könyvtár tartalmát akkor is ugyanaz a hiba: indulás helyett folyamatosan újratölt a végtelenségig!!!
    Néztem az intenerneten korábban is volt ilyen térképfrissítésnél (szidták is a TomTom-t rendesen), azoknál ahol cfg fájl nem volt becsomagolva loopback ex3-ba. Ők megtalálták a megoldást, mert a gépet hozzákapcsolták a PC-hez csináltak egy új kedvenc helyet, majd letörölték, és utána helyreállt az adatokat tartalmazó cfg fájl szerkezete. Sajnos ez nálam nem működik.
    Lehet kísérletezni, és jó is valamire a MyPOI Manager-rel (letölthető szabadon http://uk.mypoiworld.com/Reader.247.0.html)
    SD kártyát kell választani és a Productnál az Importot. Megnézheted az Kedvenceidet, és ha csináltál POI-t az Előzményekből azt is, csak nem lehet visszatenni a cfg fájlba. Ugyanakkor mindenféle POI-t letölthetsz, nagy örömödre.

Ha valakinek van ötlete írjon. A Tomtom által javasolt módszer egy baromság!
    Ja nekem Europe térképfrissítésem van, és lehet, hogy csak ezzel van baj?
    Ha így van és Nektek sikerült írjatok róla.

A TMC már nem igazán érdekel, átvágtak, nem először történt, nem is utoljára. A szolgáltatás sem olyan színvonalú, hogy ne élnénk meg nélküle. Kaptam egy levelet a carmnat.hu munkatársától (ők utólag szerelnek be TomTom Carminatot).
    Majd bemásol ide, ha valakit érdekel.

Ha úgy gondoljátok és írtok a TomTom ügyfélszogálatnak a TMC miatt, akkor töredelmesen bevallják, hogy ők!!! nem tudják megoldani az ügyet (a szokásos hablaty), és ha elég türelmes vagy és mindig válaszolsz felháborodva a levelükre és választ kérsz, felajánlanak kárpótlásul egy térképet.
    Szép!!! Ők legalább próbálnak kárpótolni. Nálam azért nem ment, mert egy évre megvettem teljes Európát, más földrészre
    momentán nem akarok menni. Értékelem a jó szándékukat.

Üdv mindenkinek: Dapra

Adminisztrátor

@ Dapra Szia. Én egy TomTom XL IQ Routes készüléket frissítettem tegnap, és minden beállításom és kedvencem megmaradt.

Felhasználó

@ Gyurci! Szia!

Te egy boldog ember vagy.
    Próbálnál együtt élni egy Carminat TomTom-mal!
    Ég és föld!

A TomTom-tól teljesen felesleges kérdezni.
    Nem képesek egy egyszerű konvertáló programot legyártani.
    Helyette több oldalas útmutatóval szórakoztatnak, hogy hogyan lehet egyenként átvinni a régi adatokat.
    Erre van eszük.
    Tele van a hócipőm a TomTom-mal és a Renault-val is.
    Veszek egy iránytűt meg egy térképet és nem navigálok többé.

Üdv Dapra

, a helpdeskesek
    ritkán tudnak segíteni, a

Adminisztrátor

@ Dapra Persze, a Renault meg marad?

Felhasználó

Szia @Dapra!

Nekem sikerült visszavarázsolnom mindent a ex3_loopback átmásolásával.
    Egy térképem van, mégpedig a gyárilag kapott Kelet-Európa.

Próbáld meg azt a módszert, ahogy én is csináltam korábban. Még pedig azt, hogy a térkép fájl kivételével mindent másolj vissza. Nekem ez is bevált.

A TMC-hez meg már szinte nincs is mit hozzáfűzni……..Tomtom, Renault hozzáállása ehhez egyszerűen katasztrofális.
    A TomTom oldalán még továbbra is az látható a Carminát leírásánál, hogy……

idézem:

“RDS TMC Forgalmi információk

Automatikusan fogadja a forgalmi információkat a beépített TMC kapcsolaton keresztül. Hagyja, hogy a TomTom készülék elvezesse Önt a forgalmi dugó körül.”

Tehát Carminat-TMC ügyben igen is van vaj a TomTom füle mögött is.

üdv.: F.

15 bejegyzés megtekintése - 211-225 / 304
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás