Carminat TomTom (Renault beépített navi)
- This topic has 304 hozzászólás, 28 résztvevő, and was last updated 9 years, 4 months telt el by
Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2011. április. 25. hétfő-11:13 #25302
Dapra
Felhasználó@ Szia Fickó!
Tudom, hogy unalmas, meg idétlenül hangzik, de megígértem telefonon az illetékesnek,
hogy most már megvárom a döntésüket (hamarosan meg kell születni így vagy úgy, de dönteniük kell).
Nem rajta múlik, tudom, hanem a nagyfőnökön!Szóval várjunk még egy kicsit, amennyiben a döntés: nem, vagy újabb halogatás, indulhat az akció!
Jelentkezni fogok.Üdv Dapra
2011. április. 26. kedd-08:39 #25303ficko
FelhasználóOk Dapra!
Köszi!
üdv.: F.
2011. április. 27. szerda-09:18 #25304Aquarius
Felhasználóficko Mondta
Amit észrevettem: Érzésem szerint nem csak az útvonalamon jelzi, hanem a beállított távolságon belül levőket is.
(1000 m-re állítottam, mert ugye a mobil mérésnél ez tűnik kézenfekvőnek.) Persze ha kisebbre venném a távolságot, akkor ez biztosan megoldaná, de inkább hagyom.)
Szerinted jó az érzésem? Te is úgy tudod, vagy érzékeled, hogy a beállított távolságon belülieket is érzékeli és nem csak az útvonalba esőket?
Szia Fickó!Jó a megfigyelésed, valóban így működik az ÉP észlelési jelzés, viszont van egy lehetőséged, hogy ezt módosítsad. El kell döntened, hogy a választott ÉP (jelen esetben mobil traffipax) észlelését csak úticél megadása esetén szeretnéd látni, vagy minden esetben, a tervezett útvonal kijelölése nélkül is.
Ha csak az úticél megadásával, a kijelölt útvonalon kéred az észlelést (ebben az esetben a beállított távolságon belüli, megadott útvonaltól távol eső ÉP-ket már nem jelzi), akkor a figyelmeztetés távolságának megadása és a figyelmeztető hang kiválasztása után feljön egy újabb választási lehetőség, ahol ki kell pipálnod az “ÉP az útvonal mellett” kockát. Ha üresen hagyod, akkor van az általad ismert helyzet, hogy a tőled megadott távolságra lévő valamennyi ÉP-re jelez.
Szóval Te döntöd le, hogy csak a kijelölt úticél megadása esetén kérsz észlelési jelzést ÉP-ről, vagy minden esetben, de ekkor ne pipáld be az ÉP az útvonal mellet kockát.
Üdv: Aquarius
2011. április. 28. csütörtök-09:54 #25305dupi
Felhasználó2011. április. 28. csütörtök-09:54 #25306dupi
Felhasználó2011. április. 28. csütörtök-09:55 #25307dupi
FelhasználóHülye net miatt kétszer postoltam, bocs….
2011. április. 30. szombat-09:37 #25309butykor
Felhasználóháromszor…
2011. május. 1. vasárnap-15:21 #25310mzsf
FelhasználóTMC adatok korlátlanul, egyéni ügyfeleknek 30 Euro!
Ezek szerint a majd 150 ezer forintos navigációnk, a várható csoportos kedvezményt is figyelembe véve kb. 6-8 ezer forint miatt nem működik rendesen.
Felháborító!2011. május. 1. vasárnap-17:32 #25311ficko
FelhasználóKöszönöm Aquqrius!
2011. május. 26. csütörtök-21:59 #25333mzsf
FelhasználóFrissítés van a Kelet-Európa térképhez!
TMC-ről hírek?2011. május. 27. péntek-14:49 #25335Dapra
Felhasználó@ Szia!
Nem tudom, hogy kit érint? Megint a szokásos cirkusz!
Az új 870-es térképnél a régi címeket (kedvencek, előző címek) nem lehet átvinni.
Már egy hete kínlódok, de az a módszer amivel korábban a mapsettings.cfg fájlt átvittem nem működik, mert a két cfg fájl eltérő szerkezetű.
Ha nem bontjuk ki és csak átmásoljuk loopdir könyvtár tartalmát akkor is ugyanaz a hiba: indulás helyett folyamatosan újratölt a végtelenségig!!!
Néztem az intenerneten korábban is volt ilyen térképfrissítésnél (szidták is a TomTom-t rendesen), azoknál ahol cfg fájl nem volt becsomagolva loopback ex3-ba. Ők megtalálták a megoldást, mert a gépet hozzákapcsolták a PC-hez csináltak egy új kedvenc helyet, majd letörölték, és utána helyreállt az adatokat tartalmazó cfg fájl szerkezete. Sajnos ez nálam nem működik.
Lehet kísérletezni, és jó is valamire a MyPOI Manager-rel (letölthető szabadon http://uk.mypoiworld.com/Reader.247.0.html)
SD kártyát kell választani és a Productnál az Importot. Megnézheted az Kedvenceidet, és ha csináltál POI-t az Előzményekből azt is, csak nem lehet visszatenni a cfg fájlba. Ugyanakkor mindenféle POI-t letölthetsz, nagy örömödre.Ha valakinek van ötlete írjon. A Tomtom által javasolt módszer egy baromság!
Ja nekem Europe térképfrissítésem van, és lehet, hogy csak ezzel van baj?
Ha így van és Nektek sikerült írjatok róla.A TMC már nem igazán érdekel, átvágtak, nem először történt, nem is utoljára. A szolgáltatás sem olyan színvonalú, hogy ne élnénk meg nélküle. Kaptam egy levelet a carmnat.hu munkatársától (ők utólag szerelnek be TomTom Carminatot).
Majd bemásol ide, ha valakit érdekel.Ha úgy gondoljátok és írtok a TomTom ügyfélszogálatnak a TMC miatt, akkor töredelmesen bevallják, hogy ők!!! nem tudják megoldani az ügyet (a szokásos hablaty), és ha elég türelmes vagy és mindig válaszolsz felháborodva a levelükre és választ kérsz, felajánlanak kárpótlásul egy térképet.
Szép!!! Ők legalább próbálnak kárpótolni. Nálam azért nem ment, mert egy évre megvettem teljes Európát, más földrészre
momentán nem akarok menni. Értékelem a jó szándékukat.Üdv mindenkinek: Dapra
2011. május. 30. hétfő-17:38 #25342
GyurciAdminisztrátor@ Dapra Szia. Én egy TomTom XL IQ Routes készüléket frissítettem tegnap, és minden beállításom és kedvencem megmaradt.
2011. május. 30. hétfő-19:50 #25343Dapra
Felhasználó@ Gyurci! Szia!
Te egy boldog ember vagy.
Próbálnál együtt élni egy Carminat TomTom-mal!
Ég és föld!A TomTom-tól teljesen felesleges kérdezni.
Nem képesek egy egyszerű konvertáló programot legyártani.
Helyette több oldalas útmutatóval szórakoztatnak, hogy hogyan lehet egyenként átvinni a régi adatokat.
Erre van eszük.
Tele van a hócipőm a TomTom-mal és a Renault-val is.
Veszek egy iránytűt meg egy térképet és nem navigálok többé.Üdv Dapra
, a helpdeskesek
ritkán tudnak segíteni, a2011. május. 31. kedd-07:28 #25346
GyurciAdminisztrátor@ Dapra Persze, a Renault meg marad?
2011. május. 31. kedd-10:32 #25348ficko
FelhasználóSzia @Dapra!
Nekem sikerült visszavarázsolnom mindent a ex3_loopback átmásolásával.
Egy térképem van, mégpedig a gyárilag kapott Kelet-Európa.Próbáld meg azt a módszert, ahogy én is csináltam korábban. Még pedig azt, hogy a térkép fájl kivételével mindent másolj vissza. Nekem ez is bevált.
A TMC-hez meg már szinte nincs is mit hozzáfűzni……..Tomtom, Renault hozzáállása ehhez egyszerűen katasztrofális.
A TomTom oldalán még továbbra is az látható a Carminát leírásánál, hogy……idézem:
“RDS TMC Forgalmi információk
Automatikusan fogadja a forgalmi információkat a beépített TMC kapcsolaton keresztül. Hagyja, hogy a TomTom készülék elvezesse Önt a forgalmi dugó körül.”
Tehát Carminat-TMC ügyben igen is van vaj a TomTom füle mögött is.
üdv.: F.
- SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.