Carminat TomTom (Renault beépített navi)
- This topic has 304 hozzászólás, 28 résztvevő, and was last updated 9 years, 4 months telt el by
Gyurci.
- SzerzőBejegyzés
- 2010. augusztus. 10. kedd-09:30 #24716
GyurciAdminisztrátor@ rscenic Szia. A tört magyarság onnan ered, hogy az egyetlen hölgy aki beszél magyarul az ügyfélszolgálaton az nem hazánkban él, így töri a magyart. Viszont nagyon segitőkész, de sajnos a hibajavítást nem ő csinálja…
2010. augusztus. 10. kedd-13:30 #24717rscenic
FelhasználóGyurci Mondta
@ rscenic Szia. A tört magyarság onnan ered, hogy az egyetlen hölgy aki beszél magyarul az ügyfélszolgálaton az nem hazánkban él, így töri a magyart. Viszont nagyon segitőkész, de sajnos a hibajavítást nem ő csinálja…
Természetesen értékelem hogy van egyáltalán magyar nyelvű támogatás, és a hölgy segítőkészsége is vitathatatlan.
(Eltekintve persze attól, hogy előrelépés nem történt)
Azért ezzel a “kihívással” komolyan megviccelt.Nem mintha az egész téma olyan nagyon fontos lenne, úgyis vannak pusztán teoretikus (merthogy kipróbálni ugye nem tudtam) fenntartásaim a TMC-vel kapcsolatban:
1. A nagyobb főutakról normál üzemben tapasztalat alapján úgyis lehet tudni hogy mikor van dugó
2. Ha mégis rendkívüli esemény miatt keletkezik egy nemvárt dugó, arról késve szól, illetve a szükségesnél tovább van kint a jelzés
3. Dugó esetén benavigálhat olyan mellékutcákba, amelyekről nincs információja – de éppenséggel lehet hogy tömve vannak.Ezek nyilván az adatszolgáltatás minőségétől függenek, nem a készüléktől.
Ami miatt mégis szívesen használnám, az az útlezárások és felújítások kijelzése, ezeket megbízhatóbban lehet kezelni.
2010. augusztus. 10. kedd-17:13 #24718
GyurciAdminisztrátor@ rscenic Persze van előnye is, meg hiányossága is. De, ha már kellene hogy legyen, akkor az ember használná…
2010. augusztus. 23. hétfő-00:23 #24745Ubikingdom
FelhasználóNa kérem, megvolt a németországi út.
S a TomTom navi már Ausztriában “zöld” lett, s Németországban már eseményt is mutatott! Igaz, az egész úton (Bp-München-Bp) öszvissz 3 eseményt jelzett, de ott tényleg volt is torlódás.
Szóval a hardver működik, csak a magyar adók jeleit nem szereti :-(
Annyiban hasznos volt, hogy legalább tudom: nem a hardver hibás. Tehát várunk, míg a “kihívást” leküzdi a TomTom.MÁS
Nem értem ezt a tört magyarsággal író ügyfélszolgálatot. Én egy budapesti számon élőszóban csevegtem egy magyarul tökéletesen beszélő hölggyel (Rékával) többször is, s a korábban beidézett válaszlevelük sem volt túl törtmagyarságú…
MÁS
Már írtam, de nem érkezett válasz: lejárt a “legújabb térkép” opcióm, hogy juthatok ismét a frissítésekhez? A német TomTom kínál egy olyan lehetőséget, hogy majd’ 40 EUR-ért most nem 4, hanem 6 frissítést kaphatok (1 év helyett 1.5 év). Ezt a magyar oldalon nem találtam, csak Én vagyok béna?
Esetleg nem tud valaki egy készülőben lévő lifetime frissítési lehetőségről? A Garmin már megcsinálta tudtommal, úgy 100 EUR és a készülék teljes élettartamára szól a frissítési lehetőség…
2010. augusztus. 23. hétfő-19:52 #24746Dapra
FelhasználóUbikingdom Mondta
Na kérem, megvolt a németországi út.
S a TomTom navi már Ausztriában “zöld” lett, s Németországban már eseményt is mutatott! Igaz, az egész úton (Bp-München-Bp) öszvissz 3 eseményt jelzett, de ott tényleg volt is torlódás.
Szóval a hardver működik, csak a magyar adók jeleit nem szereti :-(
Annyiban hasznos volt, hogy legalább tudom: nem a hardver hibás. Tehát várunk, míg a “kihívást” leküzdi a TomTom.
MÁS
Nem értem ezt a tört magyarsággal író ügyfélszolgálatot. Én egy budapesti számon élőszóban csevegtem egy magyarul tökéletesen beszélő hölggyel (Rékával) többször is, s a korábban beidézett válaszlevelük sem volt túl törtmagyarságú…
MÁS
Már írtam, de nem érkezett válasz: lejárt a “legújabb térkép” opcióm, hogy juthatok ismét a frissítésekhez? A német TomTom kínál egy olyan lehetőséget, hogy majd’ 40 EUR-ért most nem 4, hanem 6 frissítést kaphatok (1 év helyett 1.5 év). Ezt a magyar oldalon nem találtam, csak Én vagyok béna?
Esetleg nem tud valaki egy készülőben lévő lifetime frissítési lehetőségről? A Garmin már megcsinálta tudtommal, úgy 100 EUR és a készülék teljes élettartamára szól a frissítési lehetőség…2010. augusztus. 23. hétfő-20:14 #24749Dapra
FelhasználóKörbejártam a problémát, mint friss Carminat tulajdonos.
A tapasztalat a következő:
– a TomTom ügyfélszolgálatánál Réka nagyon kedves, segítőkész, de csodákra nem képes. Továbbítja a kérést, ennyit tehet.
– a RENAULT HUNGÁRIA ügyfélszolgálata udvarias, de semmitmondó válasz: “majd intézkedünk”.
– a legkedvesebb és legtöbb információ a TRAFFICNAV Kft. munkatársától érkezett. Felhívott telefonon és elmagyarázta, hogy velük kell licenc szerződést kötni a gyártónak, a TomTom-al van ilyen. A TomTom Carminat gyártója ugyan szintén a TomTom, de a RENAULT építi be az autókba. Ráadásul nem is a RENAULT Hungáriáról van szó, hanem a francia RENAULT anyagyárról. Most ők vitatkoznak, hogy ki fizesse ki a licenc díjat. A szomorú a dologban, hogy augusztusban a RENAULT-nál teljes leállás van. csak szeptemberben folytatják a tárgyalásokat. A magyarországi “zöld” lámpa “kigyulladása” senkit ne tévesszen meg, mert lehet, hogy talál egy erős külföldi adót, főleg a Dunántúlon, de forgalmi információt ne várjon senki.
Ausztriában vígan működött, de az én útvonalomon nem volt esemény (Eger-Linz-Eger) Ausztriában. Magyarországon már lett volna (az M3-on több kilométeres dugó volt Hatvan magasságában), de itt már “zöld” lámpa sem volt.
Szóval türelem, bízzunk a megegyezésben!!2010. augusztus. 23. hétfő-20:22 #24752
GyurciAdminisztrátor@ Ubikingdom Köszi az infót, ezt megírom az Ügyfélszolgálatnak. LifeTime frissítésről még nincs semmi hír, lehet, hogy a régi készülékekre nem is lesz. A folyamatos frissítés lehetőségét, előbb-utóbb a TomTom Home is felajánlja.
2010. augusztus. 24. kedd-00:02 #24756Ubikingdom
Felhasználó@Dapra:
Nem értem:
1. Ha a Renault-nak nincs licensz szerződése a TMC-re, akkor rendben, hogy nincs TMC, de miért csak Magyarországon? Mert ugyanaz a navi, ugyanaz a szoftver, ugyanaz az autó Nyugat-Európában TMC képes…
2. Ha a Renault-nak van licensz szerződése a TMC-re, akkor miért nincs TMC-m Magyarországon? Európa egyetlen országában sem sírnak a Renault tulajok a TMC szarakodása miatt, ez CSAK A MI PROBLÉMÁNK, MÁSHOL FLOTTUL MŰKÖDIK.
Vagy a Renault országonként vásárolja meg a licenszet? S mi ezek szerint a másodosztályú ügyfelek közé lettünk sorolva? Érdekes, ez az autók árlistáján nem látszik…Az info azért egy újabb nyom lehet, talán ha elég sokan és elég gyakran piszkáljuk a Renault-t és a TomTom-ot, hátha történik valami…
Esetleg megfontolandó a Renault/TomTom párost a Fogyasztóvédelemnél megpanaszolni, hogy csökkentett funkciójú (s így csökkent értékű) terméket forgalmaz teljes áron, s teljes értékűnek hirdeti azt, megtévesztve ezzel a fogyasztót. Hm… Ez nem is hangzott rosszul, meggondolom a dolgot…
2010. augusztus. 24. kedd-05:06 #24757uckertr
FelhasználóUbikingdom Mondta
@Dapra:
Nem értem:
1. Ha a Renault-nak nincs licensz szerződése a TMC-re, akkor rendben, hogy nincs TMC, de miért csak Magyarországon? Mert ugyanaz a navi, ugyanaz a szoftver, ugyanaz az autó Nyugat-Európában TMC képes…Ha nem is minden országban más a TMC szolgáltató, de jó pár különböző van Európában… Ergo attól, hogy TMC képes még nem tuti, hogy mindenhol lesz TMC jel. Pl.: a TomTom GO-m sem fog TMC-t Szlovéniában vagy Horvátországban, pedig elvileg már ott is van.
2010. augusztus. 24. kedd-09:56 #24758ficko
Felhasználó@Dapra
Garulálok a nyomozásodhoz és köszi az infot.
Nagyon nem megnyugtató ez az állapot sajnos…..inkább nem is fejtem ki a véleményem erről.
Mi lenne, ha így működne a hi-fi torony, a Tv, a…hadd ne soroljam. Katasztrófa.@Gyurci
Neked is köszi a közbenjárásod. Egész biztos a Te szavad többet jelent a TomTom-nál mint a mienk.
@Ubikingdom
Tényleg nem hangzik rosszul az utolsó mondatod:)
A Renaultba beépített Carminat TomTom készülék csekély 145.000,- Ft-ba kerül….és mit kapunk hozzá? K i l e n c közép-európai ország térképét 60 napos frissítéssel.
Csak fölidegesítem magam, mikor meglátok olyanokat, mint pl. ma is: TomTom XL Classic 42 !! európai ország térképével…..29.987,50 Ft -ért. Á értem, ez biztos nem TMC képes!!:)))-habár a katalógus fotón látszik a TMC jel.
Nem beszélve az ajándék 2 éves térképfrissítési lehetőségekről. (nem ennél az “akciónál”, ne keressétek – hanem más esetekben) :)2010. augusztus. 24. kedd-17:49 #24759Dapra
FelhasználóCsak még annyit a témához, hogy ma hívott egy “jóember” a RENAULT-tól, hogy én panaszkodtam-e többek nevében a Carminatra, és fenyegettem őket a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséggel, mert akkor diktáljam be az alvázszámomat. Éppen nem volt kéznél a forgalmi (fejből meg nem tudtam) mondtam hívjon vissza 20 perc múlva. Nos azóta is várom a hívását. Én nem tudtam visszahívni mert egy használaton kívüli országhívó számról telefonált (+420246017877) és azóta is törtöm a fejem mi a fenének kérik az alvázszámomat. Abból akarják megállapítani, hogy nem egy szélhámos Audi tulajdonos vagyok véletlenül.
Nyugodjon meg mindenki, nem vagyunk egyedül. Csak meg kell nézni a TOmTOm internetes útvonal tervezőjét, és akkor szemet szúr, hogy a piros jelzések a “vasfüggönynél” véget érnek (http://routes.tomtom.com/#/map/?center=47.165%2C19.505&zoom=5&map=basic). Se cseh, se szlovák, se lengyel, se horvát, se román, semmi útinfó. Szóval egész Közép-Európa le van sajnálva.
Ja még annyit, hogy egy csomó szolgáltatás a Carminathoz nem jár: csak kattintsatok rá a TomTom Home-nál az ikonok nagy részénél azt írja “nincs elérhető elem”. Szép, 145 000 Ft-ért. Még jó, hogy nem dobtam ki a jó öreg GARMIN NÜVI760-t, csak egy kicsit hülyén nézek ki egy beépített, meg egy szélvédőre ragasztott GPS-szel. Jóakarók azt mondták így legalább sztereóban tudok navigálni. Mindenesetre nem fogom békén hagyni őket, Ti is segítsetek! Köszi Dapra2010. augusztus. 24. kedd-19:53 #24760uckertr
FelhasználóAz online tervezőnél a LIVE országok vannak bent, ahhoz a TMC-nek semmi köze…
Mondjuk a LIVE-ot is ígérik egy ideje! :)2010. augusztus. 25. szerda-07:05 #24761ficko
FelhasználóDapra Mondta
” …..ma hívott egy “jóember” a RENAULT-tól, hogy én panaszkodtam-e többek nevében a Carminatra, és fenyegettem őket a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséggel, mert akkor diktáljam be az alvázszámomat. …..”
Ugye ez csak vicc?!:)
2010. augusztus. 25. szerda-14:50 #24763
GyurciAdminisztrátor@ @Gyurci
Egész biztos a Te szavad többet jelent a TomTom-nál mint a mienk.Nem hiszem, de így legyen!
2010. szeptember. 10. péntek-13:58 #24831dupi
Felhasználó@qwer012:
Megtennéd azt a szívességet nekem, hogy meglátogatnád az alábbi fórumot és a Fluence-ról elmondanád a véleményed? Én még csak két hete használom, nyilván te többet tudsz már róla.Szintén kérném az itteni Fluence tulajokat erre…
http://techforum.meganeklub.hu/viewtopic.php?f=6&t=35
Egyébként nekem sem megy a TMC és még szoknom kell a TomTomot az IGo után.
Kérdésem is van, hogy tudom másik kártyára áttenni a progit?üdv: dupi
- SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.